Udflugter, Gambia

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til og med sommeren 2021 er reduceret, og visse aktiviteter kan blive ændret med kort varsel pga. covid-19. Der kan f.eks. være krav om mundbind, eller et restaurantbesøg kan blive erstattet med en madpakke, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på https://mydestination.spies.dk

.

Praktisk information om vores udflugter

Banjul med marked (kan bestilles hjemmefra)

Banjul med marked (kan bestilles hjemmefra)

Lær Banjul at kende! vi ser de mest berømte seværdigheder og besøger det store marked, inden vi runder af med fælles frokost. Mad indgår. Drikkevarer kan tilkøbes.

Læs mere Skjul

For at du skal få en god start på ferien og lettere kan orientere dig i de forskellige områder, anbefaler vi, at du tager med på vores byrundtur i hovedstaden Banjul og omegn. Vi kommer bl.a. forbi byen Serrekunda, som virkelig syder af liv.

Dagens hovedmål er Banjul. Her besøger vi Nationalmuseet, der har interessante samlinger fra både den gamle og den nye vestafrikanske kultur samt gambiske kulturskatte.

Vi fortsætter til byens centrum, Albert Market, som bliver det første rigtige møde med Afrika og alle de fremmede lugte, lyde og farver. Markedet er det største i Gambia og har et stort udvalg af varer. Vi anbefaler absolut, at du "prutter" om priserne!

Vi sætter herefter kurs mod området, hvor Atlanterhavet og Gambiafloden mødes, og her skal vi spise en god frokost med udsigt ud over floden.

På vejen tilbage stopper vi ved Arch22, et monument som præsidenten lod bygge efter kuppet i 1994.

Dette er en udflugt, hvor du på en god og interessant måde kan lære landet, menneskene og den anderledes kultur at kende.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur, skandinavisktalende guide, entré til museet og Arch22.

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan købes til.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 11.15-17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig information:
Udflugten gennemføres lige efter velkomstmødet.

Fathala - Senegal (kan bestilles hjemmefra)

Fathala - Senegal (kan bestilles hjemmefra)

Tag med til nabolandet Senegal og det smukke naturreservat Fathala med sit fantastiske dyreliv. Frokost indgår.

Læs mere Skjul


Vi starter tidligt og kører til færgelejet i Banjul. Her er der et vrimlende folkeliv allerede ved solopgang, og her er mange, der vil sælge deres varer såsom brød, farvestrålende tekstiler og tasker, inden solen begynder at opvarme den afrikanske jord.

Færgeturen over Gambiafloden til den nordlige del af Gambia tager ca. en halv time. Fra færgen ser vi markedet i Banjul, som er Vestafrikas største, kong Fahds moské og Arch 22.

Nu venter dagens højdepunkt; et besøg i Fathala naturreservat, som er en flot park, hvor vi - hvis vi er heldige - får næsehorn, antiloper, giraffer, vildsvin, bavianer og zebraer at se. På grund af krybskytter blev antallet af vilde dyr i Vestafrika reduceret kraftigt i 1800-tallet. Flere parker og naturreservater arbejder nu aktivt for at øge bestanden af disse dyr i Senegal og Gambia.

Frokosten består af pizzaer, som vi spiser i naturreservatet.

Når temperaturen er faldet lidt, kører vi tilbage til Gambia.

Dette er en udflugt for hele familien, hvor man virkelig får set, hvad Afrika har at tilbyde.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur, færge, entré til parken og frokost.

I prisen indgår ikke:
Drikkepenge til chaufføren og lokalguiden.

Mad og drikke:
Frokost og drikkevarer indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Vigtig information:
Pas skal medbringes på turen og vises ved grænsen. Ved indrejse til Senegal skal man være vaccineret mod gul feber og kunne fremvise et gult vaccinationskort.

A taste of Africa - to dage (kan bestilles hjemmefra)

A taste of Africa - to dage (kan bestilles hjemmefra)

Oplev det enestående Afrika på en todagesudflugt 250 kilometer langs med Gambiafloden. Overnatning i safarilejr og måltider indgår.

Læs mere Skjul

Vil du opleve så meget som muligt af Gambia i løbet af din ferie, så skal du tage med på vores todagesudflugt til Janjanbureh, som tidligere hed Georgetown. Her kan du opleve dyreliv, natur og det lokale hverdagsliv og blive revet med af afrikanske rytmer.

Vi starter tidligt og tager færgen fra Banjul over til Barra, som ligger på den sydlige side af Gambiafloden. Herfra begiver vi os videre til Janjanbureh langs 250 kilometer af Gambiafloden. Undervejs stopper vi ved markedet i Farafenni og besøger stencirklerne i Wassu og får mere at vide om deres historie.

Derefter sejler vi med båd i cirka fire timer det sidste stykke til Janjanbureh. Her slapper vi af, og hvis vi er heldige, får vi flodheste, krokodiller, aber og forskellige fuglearter at se ved floden omgivet af smuk natur, mens solen går ned.

Nattens indkvartering foregår i en enkel og traditionel safarilejr. Her er ingen elektricitet. Værelserne er derfor udrustede med olielamper. Her er desuden toiletter og brusere (ikke varmt vand). Om aftenen serveres der fælles middag ved flodbredden.

Efter morgenmaden dag to begiver vi os i en lille båd over til Janjanbureh, hvor vi besøger det gamle slavehus og ser nogle af de gamle kolonibygninger. På vejen tilbage kører vi over en nybygget bro i nærheden af Farafenni og siden videre langs sydkysten til Tendaba Camp, hvor vi spiser frokost. I løbet af dagen besøger vi også en gambisk familie for at se, hvordan de bor og lever.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur og indkvartering i en enkel safarilejr samt måltider.

I prisen indgår ikke:
Drikkepenge til chauffør og lokalguide samt drikkevarer.

Mad og drikke:
Frokost og middag dag 1 samt morgenmad og frokost dag 2.

Tid:
To dage, fra ca. kl. 7 til næste dag kl. 17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Myggemiddel, lommelygte samt langærmet bluse og lange bukser til om aftenen. Solhat/kasket og solcreme anbefales til flodturen.

Roots (Rødder) (kan bestilles hjemmefra)

Roots (Rødder) (kan bestilles hjemmefra)

En heldagstur i slavernes fodspor med bus og med båd. Vi besøger bl.a. et lille museum for slavehandel og byen Juffureh, som er blevet verdensberømt takket være Alex Haleys roman "Rødder". Frokost, sejltur og entré til museet indgår. Drikkevarer til frokosten indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi kører med bus ind til Banjuls store industrihavn, hvor båden ligger. Båden er stor, komfortabel og forsynet med masser af kolde forfriskninger.

Vores første stop på turen er handelsstationen Albreda, hvor vi går i land. Her bliver vi, som mange andre steder i Gambia, modtaget af børnene i byen. Vi hører om byens historie, inden vi fortsætter nogle hundrede meter til byen Juffureh. Her besøger vi et lille museum om slavehandlen.

Byen Juffureh blev verdensberømt, da Alex Haley skrev bogen "Rødder" om Kunta Kinte, som blev taget til fange af slavejægere. Man kan stadig møde hans slægtninge i byen, men de kan desværre ikke fortælle noget, da de kun taler stammesprog. Livet i byen er yderst primitivt til trods for den store udvikling, der sker ude i verden omkring den.

Vi går gennem Albreda og tilbage til båden for at spise frokost, og derefter begiver vi os ud til Kunta Kinte Island (tidligere James Island). Floden har i årenes løb "spist" en stor del af øen. Derfor kan vi ikke komme helt frem med den store båd, men må skifte til en noget mindre.

Næsten med det samme kan vi fornemme de skrækkelige scenarier, som udspillede sig her, dengang øen blev brugt som slavestation, og unge mennesker blev revet væk fra deres familier for evigt. Den dag i dag kan man stadig finde perler på stranden fra kvindernes halsbånd, som blev revet itu af slavejægerne.

På turen tilbage til Banjul nyder vi den stille sejlads på Gambiafloden.

Obs! I starten og slutningen af sæsonen (oktober, november og marts, april) kan båden være til reparation. For at sikre os, at udflugten fortsat kan gennemføres, bruger vi færgen mellem Banjul og Barra, mens dele af turen til Juffereh og Albreda køres i bus. Programmet i øvrigt er som beskrevet ovenfor, da det udelukkende er transporten til og fra der påvirkes.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustransport til Banjuls havn, sejltur, entré til museet og frokost.

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan købes til.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-19.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig information:
Husk en solhat/kasket!

Lazy Day (kan bestilles hjemmefra)

Lazy Day (kan bestilles hjemmefra)

En herlig dag fyldt med sol, badeture, god mad og mangrove, så langt øjet rækker. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Om formiddagen lægger vi Denton Bridge bag os og får serveret morgenkaffe. Mens vi glider frem på Oyster Creek, som er en biflod til Gambiafloden, er der store chancer for, at vi får nogle af alle de smukke fugle, der lever i Gambia, at se.

Ombord får vi også serveret hvidløgsbrød og mousserende vin. Båden lægger til, og vi kan køle af i flodvandet, mens frokosten bliver tilberedt på båden. Frokosten serveres som buffet med forskellige salater, lokale fisk, rejer og tropisk frugt.

Efter frokosten er der tid til at bade, fiske eller sole. Der er en bar på båden, hvor du kan købe en kold sodavand eller øl. Hen ad eftermiddagen nyder vi "a nice cup of tea" med kiks.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan købes til.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Solhat/kasket og solcreme med høj solfaktor anbefales til flodturen.

Gambia - hjemmelavet (kan bestilles hjemmefra)

Gambia - hjemmelavet (kan bestilles hjemmefra)

I løbet af denne dag oplever og lærer vi mere om hverdagen i Gambia, når vi får mulighed for at lave nogle af landets traditionelle retter fra bunden. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Vi lægger ud med at køre til det lokale marked i Brusubi, hvor alle ingredienserne skal købes. Her får vi ikke bare mere at vide om maden, men lærer også at "prutte" om prisen, da der ikke er faste priser på varerne, som hjemme i Danmark.

Herefter kører vi videre til det sted, hvor maden skal tilberedes. Den vil naturligvis blive tilberedt på traditionel vis, så også redskaberne adskiller sig fra det, vi er vant til hjemmefra. Aida, vores dygtige kok, vil trin for trin fortælle og vise os, hvordan man skal lave den gambiske mad, inden vi selv skal afprøve vores nyerhvervede kundskaber. Maden spiser vi naturligvis sammen, inden dagen slutter, ledsaget af lokale drikkevarer som f.eks. baobabjuice, og det hele sluttes af med en frugtsalat lavet af de friske frugter, som dyrkes i nærheden netop nu.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Lang halvdagsudflugt, ca. kl. 8-15.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Makasutu - den hellige skov (kan bestilles hjemmefra)

Makasutu - den hellige skov (kan bestilles hjemmefra)

En tur til til Gambias hellige jungle, hvor vi også padler i mangroven for at se natur og fugleliv. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Tag med til Gambias hellige jungle. Lokalbefolkningen anser junglen for at være besjælet, fordi der kommer mærkelige lyde fra den, og der sker mærkelige ting her. I en lille gambisk båd, en såkaldt pirog, glider vi lydløst frem gennem mangroven og får samtidig en smagsprøve på Gambias enestående natur og fugleliv.

Junglen omslutter os helt, mens vi vandrer frem langs stien. Ofte får vi et glimt af aber og bavianer, og vi ser mægtige træer, som tårner sig op foran os i svimlende højder.

Længere fremme på stien kommer vi til Marabouten, dvs. den hellige mand. Han tager din hånd og spår din fremtid.

I udkanten af dette naturreservat har man opført en naturlig og hyggelig base for arbejderne i reservatet. Her spiser vi en velsmagende gambisk frokost, inden vi vender tilbage til hotellerne.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan købes til.

Tid:
Lang halvdagsudflugt, kl. 8-15.

Udflugtsledelse:
Svensktalende guide.

Husk at medbringe:
En flaske med vand (mindst 1½ liter), praktisk og solidt tøj samt bekvemme sko eller stabile sandaler, solcreme, kamera og kontanter (til vand og 100 GMD til Marabouten, hvis du ønsker at blive spået).

Bush og Beach Safari (kan bestilles hjemmefra)

Bush og Beach Safari (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en spændende heldagsudflugt i åbne lastbiler og oplev vidtstrakte savanner, lokale landbrug og landsbyer. Frokost og entré til museet indgår. Drikkevarer kan tilkøbes.

Læs mere Skjul

Tag med på en spændende udflugt og oplev den gambiske hverdag og det afrikanske landskab fra store åbne og terrængående lastbiler. En interessant heldagsudflugt med tid til eftertanke, og hvor du får mulighed for at opleve de store kontraster mellem Danmark og Gambia.

Første stop bliver på det lokale marked i Serrakunda, hvor vi sammen med guiden går en tur gennem menneskemyldret.

Vi stifter bekendtskab med den gambiske skole for at se, hvordan det gambiske skolesystem fungerer, og der vil også være mulighed for at sidde på en gambisk skolebænk for en stund.

Du får også chancen for at smage på den lokale drik palmevin hos Uncle Jon og hans familie. Frokosten serveres på en af Gambias fineste strande, Sanyang-stranden. Du bliver budt på en gambisk buffet med en blanding af lokale og internationale retter. Her er der også tid til en forfriskende dukkert i havet og noget godt at drikke på stranden.

På tilbagevejen besøger vi museet i Tanji, inden vi til slut gør ophold i selve fiskerbyen Tanji, hvor flere spændende fiskearter fra Atlanterhavet bliver læsset af, og vi får også byens fiskerøgeri at se.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur, guide og entré til museet.

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan købes til.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
En flaske med vand (mindst 1½ liter), praktisk tøj samt bekvemme sko eller solide sandaler, solcreme, badetøj, kamera og kontanter og evt. gaver såsom kuglepenne/blyanter og bøger til skolen.

Øvrig information:
Obs! Denne udflugt anbefales ikke til personer med hofte-/rygproblemer eller til gravide.

Seværdige Senegal (kan bestilles hjemmefra)

Seværdige Senegal (kan bestilles hjemmefra)

Oplev Vestafrikas flora og fauna på vores todagesudflugt. Overnatning, transport og visse måltider indgår.

Læs mere Skjul


Vestafrika opleves bedst på grænsen mellem Gambia og Senegal. De to lande har meget at byde på, men netop når man krydser grænsen, finder man noget meget unikt. Derfor tilbyder vi nu muligheden for at besøge nærliggende Senegal, hvor du kan opleve den lokale flora og fauna i anderledes omgivelser.

Første dag begiver vi os til Banjul tidligt om morgenen. Målet er at krydse Gambiaflodens udmunding, så vi kan komme tættere på Senegal og de seværdigheder, der er lige på den anden side af grænsen. Når vi har krydset floden med færge og fået overstået grænseformaliteterne, befinder vi os på vej mod Toubakouta i Senegal. I byen går livet sin vante gang, og vi oplever lokalbefolkningen, når de går i skole, bevæger sig rundt i trafikken, tager på marked og arbejder i landbruget. Tæt på byen ligger floden Saloums delta, som er blevet kendt for sin variation i flora og fauna. Her er det muligt at se flere af Vestafrikas 450 fuglearter, mens vi sejler i båd gennem deltaet. Hver fugl og plante har unikke farver og kan fange interessen hos de fleste. Ved deltaet ligger vores hotel, som består af hytter i moderne, afrikansk stil. Her overnatter vi og får serveret en lækker middag om aftenen.

Den følgende dag starter relativt tidligt. Vi skal til Fathala naturreservat. I Vestafrika forsvandt de større og mest kendte dyrearter for mange år siden, men i løbet af de seneste år har man arbejdet intenst med at genintroducere flere af dem i forskellige reservater. Det er lykkedes Fathala at skabe de rette omgivelser, og derfor trives giraffer, flere antilopearter og næsehorn i dette område. Man kan aldrig garantere noget, når man er på "jagt" efter dyreoplevelser, men de lokale guider har stor erfaring med at lokalisere og udpege dem i reservatet. Det kommer forhåbentlig os til gode, så vi kan tage flere gode billeder. Det er i hvert fald dagens mål.

Efter turen i reservatet begiver vi os sydpå mod færgeturen tilbage over Gambiafloden og vores hoteller syd for Banjul.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bustur, færge, entré til parken, sejltur, hotel og visse måltider. For indkvartering på eget værelse kommer der et tillæg oven i prisen.

I prisen indgår ikke:
Drikkepenge til chaufføren og lokalguiden samt øvrige drikkepenge.

Mad og drikke:
Dag 1: Frokost og middag. Dag 2: Morgenmad og frokostpicnic.

Tid:
2 dage, ca. kl. 6.30 til næste dag kl. 15-17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Vigtig information:
Du skal have medbringe dit pas, som skal vises ved grænsen. Ved indrejse til Senegal skal man være vaccineret mod gul feber og kunne fremvise et gult vaccinationskort.

Øvrigt:
I perioden oktober-november er der efter regnperioden højt græs i parken. Det reducerer chancerne for at se dyr. I denne periode anbefaler vi, at du
har lange bukser og en langærmet bluse på under udflugten for at undgå insektbid.

Banjul Airport Lounge (skal bestilles hjemmefra)

Banjul Airport Lounge (skal bestilles hjemmefra)

Bestil adgang til Banjuls Airport Lounge og få en mere behagelig start på din hjemrejse. Læn dig tilbage i en magelig lænestol og nyd den gode service, en kølig drink og brisen fra airconditionanlægget.

Læs mere Skjul

Når slutningen på ferien nærmer sig, begynder tankerne ofte at kredse om hjemrejsen. Tanken om indtjekning, sikkerhedskontrol, paskontrol og gatenummer kan godt stresse og give ferien en lidt kedelig afslutning.

Derfor tilbyder vi nu en mere behagelig start på hjemrejsen i form af adgang til loungen i Banjuls internationale lufthavn. Og selvom indretningen er lokal, spartansk og noget gammeldags, er her god mulighed for at slappe af og nyde en kølig drink og brisen fra airconditionanlægget.

I entréen indgår:
• Bløde lænestole
• Et godt udvalg af lokale aviser og magasiner
• Hjælpsomt og serviceminded personale
• Servering af kaffe, te og sodavand samt et vist udvalg af alkohol, drinks og snacks
• Adgang til laptop med internet
• Wi-fi
• Aircondition

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du kun bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Begrænset antal pladser.

Mad og drikke: Et udvalg af drikkevarer og snacks indgår, maks. to øl/drinks med alkohol pr. person.
I restauranten udenfor kan du bestille og betale for større måltider, som du så får serveret i loungen.

Tid: Der gives adgang til loungen to timer før flyafgang.

Øvrigt: Du kan godt gå ind og ud af loungen, hvis du f.eks. gerne vil handle i lufthavnens lille taxfreebutik.

Et afrikansk eventyr (kan bestilles hjemmefra)

Et afrikansk eventyr (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en indholdsrig dag fyldt med indtryk og oplevelser fra forskellige dele af Gambia. Frokost indgår, drikkevarer kan tilkøbes.

Læs mere Skjul

Vi bliver hentet tidligt på hotellet og kører mod Gambias hovedstad Banjul, hvor færgen venter på at sejle os til North Bank i Barra, en sejltur på ca. en halv time. Vores første stop bliver Fort Bullen, som blev grundlagt af briterne i 1823, og som siden kom til at spille en vigtig rolle i forbindelse med afskaffelsen af slavehandlen. Vi får en rundvisning og hører historien bag de forskellige dele af fortet og den rolle, som det spillede dengang, man afskaffede slaveriet i landet. Fra Fort Bullen kører vi gennem Barras og får et glimt af hverdagslivet på vej mod de små byer længere oppe ad kysten.

I løbet af dagen besøger vi også til en lokal smedje. Den spiller en vigtig rolle i byen, da det er her, man fremstiller forskelligt værktøj, som bl.a. kan bruges i landbruget og i madlavningen. Vi får også mulighed for at se os omkring i en traditionel by, hvor ordet primitivt meget præcist beskriver de forhold, der findes her.

Ved frokosttid tager vi til Jerreh Camp, som ligger inde i Niumis tætte skov. Her nyder vi den lokale mad, inden vi tager tilbage til Barra. Vi hopper om bord på færgen, som sejler os over til Banjul igen, og herefter kører vi videre til vores respektive hoteller.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer købes separat.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17 el. 18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
En stor flaske vand, behageligt tøj, bekvemme sko, solcreme, kamera og kontanter til eventuelle indkøb.

Med kajak på Gambiafloden (kan bestilles hjemmefra)

Med kajak på Gambiafloden (kan bestilles hjemmefra)

En udflugt, der er velegnet til både den aktive og den morgenfriske. I løbet af turen kan du nyde naturen, mens den vågner op om morgenen. Let morgenmad indgår.

Læs mere Skjul

Tidligt om morgenen kører vi med bus til Tanji, hvor vi starter dagen på bifloden til Gambias hjerte - Gambiafloden.

To og to hopper vi ned i kajakkerne, forsøger at finde balancen og øver os i at ro. Hvis du ikke har lyst til at begynde dagen med at ro, har du mulighed for at hoppe ned i en større kano, hvor du bare slapper af og nyder omgivelserne.

Efter ca. to timers kajaksejlads er vi fremme ved dagens stop. Her serveres en let morgenmad, og dem, der har lyst, kan gå en tur rundt i omgivelserne, inden det er tid til at ro tilbage mod Tanji.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Bus til og fra Tanji, kajak/kano, redningsvest.

Mad og drikke:
Let morgenmad indgår.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 6-11.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Behageligt tøj, vandflaske, solcreme og vandtæt plasticpose til kamera/mobiltelefon.

Makasutu og Sindola - to dage (kan bestilles hjemmefra)

Makasutu og Sindola - to dage (kan bestilles hjemmefra)

Så er det tid til at opleve den sydvestlige del af Gambia. Vi kan se frem til to tætpakkede dage, inklusive en behagelig overnatning på Sindola Safari Lodge i Kanilai. Denne oplevelse vil med garanti være interessant for både nye og erfarne Gambiarejsende, da vi bevæger os langt uden for de områder, hvor størstedelen af turisterne normalt færdes. Visse måltider indgår.

Læs mere Skjul

Vi lægger ud den første dag med et besøg i Makasutu, Gambias hellige skov. Lokalbefolkningen opfatter junglen som besjælet, fordi der kommer mærkelige lyde fra den og der ofte sker uforklarlige ting her. Vi kaster os ud i en spøjs blanding af oplevelser, der bl.a. inkluderer en kortere sejltur med båd i mangroven, en naturvandring, palmevin, lokal musik og et indblik i Gambias flora og fauna.

Undervejs kommer vi forbi den lokale marabout, den hellige mand. Han kan spå, helbrede og ikke mindst vejlede alle, der har brug for et godt råd. Han spår om din fremtid ved at læse linjerne i din hånd og giver gerne råd om, hvordan du kan forbedre dit liv med lokale ritualer. Vi når også at spise en gambiansk frokost, inden turen går videre mod Sindola Safari Lodge i Kanilai. Her spiser vi middag og overnatter, og måske får vi besøg af folk fra byen, der kommer og optræder med dans til lokal musik.

På dag 2 står vi op inden solopgang og begiver os til Tendaba Camp, hvor der venter os en sejltur med båd. Målet er Bao Bolong Wetland Reserve, der er kendt for sine talrige fuglearter. Store som små. Fra floden kan du også se aber og træer, der er op mod 30 meter høje. Efter sejlturen kører vi tilbage til Sindola, hvor der serveres frokost. Straks herefter begiver vi os mod kysten, og hvis vi har tid til det, besøger vi en lokal familie undervejs.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår delvist. Vi anbefaler, at du medbringer drikkevarer og snacks, da der stort set ikke kan købes noget undervejs.
Dag 1: Frokost i Makasutu og middag på Sindola Safari Lodge.
Dag 2: Morgenmad og frokost på Sindola Safari Lodge.
Drikkevarer til maden indgår ikke.

Entré:
Medbring 100 GMD, hvis du gerne vil spås af den lokale marabout i Makasutu.

Tid:
Udflugten begynder ca. kl. 9 på dag 1 og slutter ca. kl. 18 på dag 2.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, kikkert, penge, gode vandresko, behageligt tøj, badetøj og vandflaske. Pak til to dage, inkl. en varm trøje, hvis aftenen skulle blive kølig. Medbring gerne ting, som kan foræres til lokalbefolkningen undervejs.

Beach Cleaning Day (kan bestilles hjemmefra)

Beach Cleaning Day (kan bestilles hjemmefra)

Hvis de rejsemål, vi elsker i dag, stadig skal være her for kommende generationer, så må både rejsearrangører, myndigheder og turister gøre, hvad de kan for at bidrage til turismens positive indflydelse og mindske den negative. Beach Cleaning Days er en af måderne, hvor vi kan være sammen om at rense strandene på rejsemålet.

Læs mere Skjul

Her hos os i Ving, Spies og Tjæreborg arbejder vi aktivt med miljøspørgsmål og ved, at vi af og til selv er en del af problemet. Derfor er vi stærkt engagerede i disse sager og har været det siden midt-90'erne, hvor vi nedsatte vores første miljøråd.

Vi vil gøre Beach Cleaning Days til en tilbagevendende aktivitet, hvor både vores gæster, lokale samarbejdspartnere og andre interesserede kan deltage. Vi har gennemført flere strandrensningsdage rundt om i verden, og målet er at etablere dem på alle vores rejsemål.

I løbet af vinteren vil der være Beach Cleaning Day i Gambia d. 12. marts 2020.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Mad og drikke indgår ikke.

Tid:
Varierer, men oftest om formiddagen, hvor det er køligere.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Bekvemt tøj og behagelige sko. Vi uddeler handsker, skraldeposer etc.

OBS:
Denne aktivitet er gratis for alle deltagere.

Baobab Island - Sita Joye (kan bestilles hjemmefra)

Baobab Island - Sita Joye (kan bestilles hjemmefra)

Hvert år forsøger vi at finde noget interessant og indholdsrigt til vores gæster. Mange har besøgt Gambia før, mens andre er her for første gang. Derfor er det vigtigt, at vi finder en balance og finder noget, som passer alle og som samtidig er helt anderledes.

Læs mere Skjul

Dét mener vi at have fundet med Baobab Island - Sita Joye.

At være ude blandt mennesker og opleve, hvordan de klarer hverdagslivet, er altid interessant. Derfor har vi valgt en rute, som tager os igennem byerne ved Kuloro, et område ved kysten med en lang historie. Her har både kvinder og mænd i lang tid arbejdet med at fremstille byggematerialer helt fra bunden af sten og ler. Kuloro ligger lige op til Farasutu-skoven, der tidligere var et sted, hvor man hentede ler til at bygge huse med. Nu har skoven bredt sig og overtaget området, og med den er floraen og faunaen vendt tilbage. Derfor kan man i dag se mange forskellige fuglearter her, ligesom også varaner og krokodiller har bosat sig i de mange små søer, der ligger spredt ud i området. Flere har alligevel valgt fortsat at arbejde videre i skoven. Det betyder, at vi kommer til at møde kvinder, der ernærer sig ved at samle østers. De finder dem på mangrovetræernes rødder og høster dem, når det er lavvande.

Baobab Island er også på programmet. Øens natur danner den perfekte ramme for en lokal frokost, som vi får serveret på Sita Joye, en form for camp, der ligger i en bugt ved floden. Vi får naturligvis også lejlighed til at smage juicen, som har lagt navn til øen. Baobabjuice.

Fra Baobab Island sejler vi hjem ad bifloderne. Vi går ombord på en traditionel pirougebåd og sejler et par timer til Denton Bridge, hvor vores bus venter.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Mad og drikke:
Lokal buffet med retter som Domada (indeholder peanuts), Benachin m.m. Menuen kan variere. Smagsprøve på baobabjuice indgår.

Øvrigt:
Tidevandet kan påvirke dagens rute. På selve dagen afgøres det, om man starter ved Denton Bridge (omvendt af beskrivelsen herover), eller om man tager det i den rækkefølge, der er beskrevet. Vind og vejr kan påvirke udflugtens indhold, men vi bestræber os altid på at gennemføre samtlige programpunkter.

BBQ og brydning (kan bestilles hjemmefra)

BBQ og brydning (kan bestilles hjemmefra)

Noget som ikke særligt mange ved er, at brydning er både Gambias og Senegals nationalsport. Man havde måske snarere gættet på fodbold.

Læs mere Skjul

Men selvom fodbold er en stor sport i begge lande, så har brydning rødder langt tilbage i tiden. Ofte blev uenigheder mellem forskellige stammer og byer afgjort af en kamp mellem de bedste brydere. På den måde slap man for at slås og for de tab, som det kunne medføre.

Dengang var brydning tæt forbundet med ære, prestige og magt, og på mange måder forholder det sig stadig sådan. Deltagerantallet ved de store stævner kan være imponerende, og de dygtigste brydere er berømte stjerner med masser af fans.

Vi kan ikke tilbyde de største kampe, men vi kan præsentere en interessant aften, der kombinerer god mad, herlig stemning og en introduktion til den sport, som stort set alle gambianere er engagerede i. Vi holder til på Rainbow Restaurant på Sanyang-stranden. Her kan vi forhåbentlig nyde solnedgangen, inden bålet bliver tændt og aftenen for alvor kan begynde med musik, dans og brydning mellem de bedste udøvere i området. Alt foregår i godt humør og med masser af grin. Ingen andre udflugter i Gambia tilbyder noget lignende, og det er en oplevelse, som du vil kunne huske længe.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Middag med grillet fisk og kylling. Domoda (peanutsauce) med kød og ris, salat, pommes frites og frugt. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Kl. 13.30-20.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Behageligt tøj (det kan blive køligt om aftenen), penge og kamera.