Se hoteller (10)

Rejser til Halkidiki

Halkidiki byder på en skøn blanding af storslået natur, gyldne strande og autentisk græsk hverdagsliv.

Halkidiki er et populært rejsemål, ikke mindst blandt grækerne selv. Området består af et opland og tre halvøer: Kassandra, Sithonia og Athos.

Halkidiki med Spies

Når du rejser til Halkidiki med Spies, kan du vælge at bo på halvøerne Kassandra eller Sithonia, hvoraf Kassandra er den mest populære. Her kan du dyrke vandsport, slikke sol på kridhvide strande, vandre i bjergene og nyde græske retter på en af de mange tavernaer. Søger du lidt mere fred og ro, er Sithonia det rigtige valg. Her finder du nogle af Grækenlands bedste sandstrande, men området byder også på både aktiviteteter, shoppingmuligheder og restauranter. Rejser du til Halkidiki med familien, kan vi anbefale et af vores Family Comfort-hoteller Aegean Melathron Thalasso og Athena Pallas Village.

At se og opleve

Halkidikis tredje halvø, Athos, er en autonom teokratisk stat, hvor der kun er adgang for munke og mandlige gæster. Alle har derimod adgang til "Himlens By" Ouranoupolis, der ligger på grænsen til Athos og bestemt er et besøg værd. De største og bedste barer og diskoteker ligger i byen Kallithea på Kassandra-halvøen. På Kassandra-halvøen finder du også byerne Skioni og Siviri, der byder på autentisk græsk hverdagsliv. Rejser du til Kassandra i maj, må du ikke gå glip af madfestivalen Sani Gourmet, hvor nogle af Grækenlands bedste kokke byder på kulinariske oplevelser. Har du lyst til at tage på endagsudflugt, ligger Thessaloniki, cirka en times kørsel fra Halkidiki. Med Spies kan du også kombinere badeferien på Halkidiki med lidt storbyliv i Thessaloniki - kontakt os for nærmere oplysninger.

Oplandet

Halkidiki består som sagt ikke "kun" af de tre halvøer, Kassandra, Sithonia og Athos. Vil du se mere af oplandet, er der mange spændende steder at besøge. F.eks. er byen Gerakini kendt for sin olivenolie og sine børnevenlige strande, og Polygyros byder på gode shopping- og spisemuligheder. Du kan også leje en bil og køre på opdagelse i bjergene.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Halkidiki

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
12°3°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • marts
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°10°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
25°14°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • juni
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
32°21°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
28°17°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
22°13°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • december
11°4°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
Fly og transfer

Afrejse

Du kan rejse til Halkidiki i sommerhalvåret med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer.

Køretiden fra Thessaloniki Lufthavn til hotellerne på Kassandra-halvøen er ca. 60 minutter (ca. 80 km). Til Sithonia-halvøen er køretiden ca. 90 minutter (ca. 110 km).
Sådan kommer du omkring
Vil du se dig om i dit eget tempo, finde en afsidesliggende strand eller besøge en lille bjergby? Så lej en bil! På rejsemålene er der flere biludlejningsfirmaer med varierende prisniveau og ditto kvalitet på bilerne. Avis har førsteklasses service, gode biler, rimelige priser og gode forsikringer.

Med et vejkort er det let at finde rundt. Vejene er generelt af god standard. Trafikskilte og trafikregler er stort set de samme som derhjemme, men tempoet er oftest højere. Brug af sikkerhedssele er obligatorisk for alle passagerer. Det er forbudt at tale i mobiltelefon, mens man kører. Der er totalt parkeringsforbud de steder, hvor der er malet med gule streger. Man kan købe vejkort i boghandlerne og i en del souvenirbutikker.

Hvis du vil leje en bil, bedes du kontakte os 3 dage i forvejen på vores servicetelefon eller ved at sende en sms til os. Vi hjælper dig også gerne med forslag til interessante ruter. Der er Avis-kontorer i Thessaloniki og Volos. Biler leveres til hotellet.

For at leje bil skal man være fyldt 21 år. Er man mellem 21 og 25, kommer der en afgift på ca. 10 euro oveni.

Her er nogle eksempler på Avis' forskellige bilgrupper og prisklasser:

Grupp A: Citroën C1 eller lignende - mindst 3 dage, ca. 188 euro
Grupp B: Opel Corsa eller lignende - mindst 3 dage, ca. 200 euro
Grupp E: BMW 116D eller lignende - mindst 3 dage, ca. 300 euro
Grupp N: Automat Peugeot 108 eller lignende - mindst 3 dage, ca. 220 euro
Grupp L: Opel Vivaro eller lignende - mindst 3 dage, ca. 510 euro

Kontakt din Spies-guide for nærmere information.
Fakta

Vores service

Opholdet på Halkidi er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. De mest almindelige kort som VISA og MasterCard accepteres.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Halkidiki