Udflugter, Agios Nikolaos

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til sommer 2020 er reduceret og kan ændres med kort varsel pga. Covid-19. Et restaurantbesøg kan f.eks. erstattes med en madboks, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på rejsemålets lokale Mysite

.

Praktisk information om vores udflugter

Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

En hel dag med sol, vand og historie! Vi besøger øen Spinalonga, hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå. Grillfrokost indgår. Entré indgår ikke. Legitimation er obligatorisk.

Læs mere Skjul

Da den forfærdelige sygdom spedalskhed spredte sig over hele verden, oprettede man spedalskhedskolonier for at isolere de, der blev smittet. Man mente, at sygdommen smittede meget let, og man kan i mange gamle bøger læse om søfarere, der holdt sig langt væk fra Spinalonga på deres sejladser.

Spinalonga lå i tilpas afstand til at forhindre smitte, og til at kretenserne samtidig kunne holde en vis kontakt til de smittede. Navnet Spinalonga betyder "den lange torn", og øen ligger som en bølgebryder ud for den smukke Eloundabugt. Navnet forbindes nu med de tragiske minder fra en nær fortid. Vi lytter til gribende fortællinger om Europas sidste spedalskhedskoloni, som blev lukket så sent som i 1957.

Bådturen til Spinalonga tager cirka en time. Efter en rundtur på øen, som også har interessante gamle bygninger, går vi ombord på båden igen og sejler til en badebugt for at bade og spise frokost. Derefter sejler båden tilbage til den charmerende by Agios Nikolaos, som er bygget på højene rundt om en lille kendt sø. Du kan slentre lidt rundt i byen eller slå dig ned og nyde en kop kaffe eller en is ved havnen, inden bussen kører os tilbage.

Turen til Spinalonga kombinerer både sol, badning, frisk havluft og historie.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Grillfrokost indgår, men det kan være en god ide at medbringe lidt at spise, da frokosten først serveres ved 14-tiden.

Entré:
8 euro pr. person. Legitimation er obligatorisk.

Tid:
Heldagsudflugt, fra Sunwing Makrigialos Beach ca. kl. 8.30-18, fra Ierapetra ca. kl. 9-17.30, fra Agios Nikolaos ca. kl. 9.30-16, fra Hersonissos ca. kl. 8.30-18

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj og en vindjakke eller trøje, hvis det blæser. Evt. lidt at spise inden frokosten.

Øvrigt:
Udflugtsprisen varierer afhængigt af, hvilket rejsemål udflugten udgår fra.
Personer med en eller anden form for bevægelseshandicap kan have svært ved at gå rundt på øen Spinalonga. Fra nogle rejsemål køres udflugten kun i højsæsonen.

Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Tag med til det berømte Knossos-palads - paladset, som man troede blot var en myte! Mad, drikkevarer og entré til Knossos indgår ikke.

Læs mere Skjul

Længe var man overbevist om, at Knossospaladset var en saga blot, men da det endelig blev opdaget, viste det sig, at det havde været hjerte og centrum for hele den minoiske civilisation.

Allerede under busturen langs Kretas nordkyst vil du blive forundret over historiens gang. Vores udflugtsguider fortæller om spændende myter og giver os et indblik i den fantastiske græske mytologi. Hvad er sandt, og hvad er fortælling...?

Senere under vores vandring gennem en del af det engang så fantastiske palads bliver man fuld af forundring over den storslåede kultur, som fandtes her på Kreta længe før Kristi fødsel. En kultur, som kulminerede i perioden 2000–1500 f.Kr.

Paladset blev bygget for cirka 4.000 år siden og målte 22.000 kvadratmeter. I dette enorme palads var der ca. 1.500 værelser med "aircondition", toiletter, fantastiske guld- og keramikgenstande samt smukke freskomalerier.

På Knossos herskede kong Minos, og her blev også legenden om den frygtelige Minotaurus skabt. Mange har allerede hørt eller læst om den mystiske labyrint, som måske findes under Knossos-paladset, og hvem ved, måske får du den at se.

Under Sir Arthur Evans' ledelse blev dele af paladset genopbygget og rekonstrueret i begyndelsen af 1900-tallet, sådan som han mente, det havde set ud engang. Det gør det lettere for os besøgende at bruge vores fantasi til at forstå og blive imponeret af det store byggeri.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Ingen måltider eller drikkevarer indgår. I Kretas hovedby Heraklion bliver der mulighed for at shoppe og spise frokost på egen hånd (cirka 2½ time).

Entré:
Entré til Knossos indgår ikke. Pris 15 euro pr. person. Gratis for børn under 18 år. Halv pris for pensionister og studerende mod fremvisning af legitimation.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-16.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide og lokalguide på Knossos.

Påklædning:
Let og behageligt tøj.

Husk at medbringe:
En flaske med vand, solhat/kasket og sko, der er gode at gå i. Der er mange trapper inde på Knossos-paladset.

Øvrigt:
Udflugtsprisen varierer afhængigt af, hvilket rejsemål udflugten udgår fra. Fra nogle rejsemål tilbydes udflugten kun i højsæsonen.

Vær opmærksom på, at gæster i Elounda bestiller udflugten på stedet. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Øen Chrissi - guldøen (kan bestilles hjemmefra)

Øen Chrissi - guldøen (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en heldagsudflugt til Chrissi Island eller Guldøen, som den også kaldes - én af Europas sydligst beliggende øer. Der står sol og badeture på programmet. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Chrissi Island, eller Guldøen, som den også kaldes, er en af Europas sydligst beliggende øer. Både navnet Guldøen og Gaidouronisi, æseløen, er kendt blandt lokalbefolkningen. Dog er der ingen tvivl om, at Chrissi absolut er et besøg værd for alle, der elsker at sole og bade.

Vi kører ned til byen Ierápetra. Herfra tager vi båden over til øen med de lange fine sandstrande og det krystalklare badevand ikke mindst! Når vi er fremme, kan du købe noget at spise og drikke på havnen og derefter gå de ca. 10 minutter, det tager, gennem cedertræsskoven til Golden Beach. Her kan du nyde solen og de fantastiske bademuligheder på stranden. Øen har desuden et lille kapel til ære for Skt. Nikolaos. Man kan også se minoiske ruiner, den gamle romerske kirkegård og øens fyrtårn.

Når vi går ombord på båden om eftermiddagen, er der ingen spor af mennesker tilbage på Chrissi Island ...

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Ingen måltider eller drikkevarer indgår. Et godt tip er at medbringe egen frokostkurv. Der kan også købes drikkevarer og snacks ombord på båden og i havnen på Chrissi Island.

Påklædning:
Badetøj.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-9.30 til 17.30, afhængigt af bådens afgangstid.


Øvrigt:
Vær opmærksom på, at gæster i Elounda bestiller udflugten på stedet. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Vin og keramik (kan bestilles hjemmefra)

Vin og keramik (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en udflugt gennem Kretas bølgende landskab, mellem oliventræer og vinplantager til en vingård og et keramikværksted. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Vi kører gennem et af Kretas mest frugtbare og smukkeste områder mellem de høje bjergmassiver Dikti og Ida. Vi passerer idylliske byer, gamle olivenlunde og vingårde på skråninger, hvor vinstokkene stortrives i den frugtbare jord og den friske luft.

Kreta er kendt for sine oliventræer, som giver næring og livskraft til hele øens befolkning. Olivenerne er af højeste kvalitet og siges at forlænge livslængden betydeligt. Der har været oliventræer på øen i tusindvis af år, og de har været en god indtægtskilde for befolkningen.

Siden den minoiske tid har man fremstillet keramik i området rundt om byen Thrapsano. Vi besøger et traditionelt værksted for at se, hvordan man har arbejdet på samme måde i 4000 år.

Turen går videre gennem et landskab af bølgende bakker fyldt med vinstokke og kommer til Kretas største vindistrikt. Her besøger vi en vingård, får en guidet rundvisning og får naturligvis mulighed for at prøvesmage og købe de gode kretensiske vine, som de senere år har fået et antal udmærkelser - også internationalt.

Både keramikværkstedet og vingården er familieforetagender, som drives med stort knowhow og en brændende interesse, der er ført videre fra generation til generation.

Sidst, men ikke mindst er det tid til at besøge en af Kretas ældste byer - Archanes. Her er der tid til at slentre rundt i de smalle gader og eventuelt aflægge byens lille museum et besøg. Du kan også bare slå dig ned i skyggen på torvet, byens hjerte, hvor der diskuteres på livet løs på caféerne og tavernaerne.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Der indgår ingen måltider eller drikkevarer. Vinsmagningen koster 7,5 euro/person.

Entré:
Der er gratis entré til museet i Archanes.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 8-14.15.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Påklædning:
Let og behageligt tøj.

Husk at medbringe:
Sko, der er gode at gå i. Vandflaske.

Øvrigt:
Fra midten af juni til slutningen af august kan udflugten blive indstillet pga. for høje temperaturer og for lille efterspørgsel. Forhør dig hos din Spies-guide ved ankomsten, om turen arrangeres eller ej.

Acqua Plus Waterpark

Acqua Plus Waterpark

En spændende dag for hele familien med besøg på Acqua Plus, et af de absolut bedste vandlande på Kreta.

Læs mere Skjul

Her er der noget for enhver smag; sol og badning for dem, der bare vil slappe af, og vilde vandrutsjebaner for dem, der er på udkig efter lidt mere "action" og sjov. Man kan tage en tur med de store ringe gennem snoede, bløde baner eller kaste sig ud i "det sorte hul". For de modigste er der "Kamikaze", som går direkte nedad …

En herlig dag med masser af sol og badning hvor alle i familien kan finde aktiviteter, som de synes om!

I prisen indgår:
Transport og entré til parken.

Mad og drikke:
Indgår ikke. Der er flere spisesteder, hvor man kan købe frokost.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-16 fra Agios Nikolaos, ca. kl. 8-17.30 fra Ierapetra og Makrigialos og ca. kl. 10-15.30 fra Hersonissos.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende chauffør.

Husk at medbringe:
Badetøj og håndklæde. Penge til mad.

Øvrigt:
Opbevaringsmuligheder i form af skabe, som kan aflåses, lige ved indgangen.

Jeepsafari til Lassithi-plateauet

Jeepsafari til Lassithi-plateauet

I jeep kan vi nå ud til svært tilgængelige steder, hvor ingen veje fører hen, og vi får mulighed for at opleve det ægte Kreta - væk fra de sædvanlige turistruter. Tag med på et eventyr, du sent vil glemme. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Vi bliver hentet i jeep om morgenen og lægger civilisationen bag os. Vi begiver os ud i den kretensiske natur, op i højderne og gennem små byer med masser af historie. Dagens første stop bliver ved en gammel olivenpresse. Her får vi kaffe og mulighed for at se, hvordan raki, olivenolie og keramik fremstilles. Undervejs på turen kommer du til at prøvesmage en del mad, krydderier og drikke, som Kreta er kendt for. Vi laver et fotostop, dér hvor udsigten er allermest imponerende. Hvis vejret er klart, kan vi se Middelhavet nordpå og sydpå ses det, som kaldes Det Libyske Hav.

Vi fortsætter turen op mod Katharo-plateauet, hvor vejen ender, og vi indånder den rene, klare bjergluft oppe i 1500 meters højde. Herude i vildmarken holder vi en pause for at få noget forfriskende at drikke, og hvis vi er heldige, får vi nogle af de vilde fugle, som bor her, at se. F.eks. falke, ørne og gåsegribbe.

Turen går videre gennem små, afsidesliggende byer, hvor tiden næsten har stået stille. Vi kommer over til det kendte Lassithi-plateau, hvor de fleste af dem, der bor her, lever af landbrug. Her dyrkes frugt og grøntsager, og man gør ofte brug af æsler i området. Geder og får bruges også, når der skal fremstilles ost, og der render høns rundt i alle byer. Nu venter en traditionel frokost i udkanten af byen Aghios Konstantinos. Har man lyst, kan få serveret den lokale vin til maden. Tilbage i jeeperne kører vi til den berømte Dikti-grotte, hvor guden Zeus blev født ifølge den græske mytologi. Grotten kan også prale af sine mange stalaktitter og stalagmitter og er virkelig et besøg værd. Man kan også vælge at slappe af udenfor og gå en tur i omgivelserne imens.

Herefter går turen videre til Seli, hvor du som har kamera med, kan tage feriens bedste billede ud over hele Lassithi-plateauetn og de gamle vejrmøller. I næste by, Krassi, er der et enormt platantræ, som menes at være over 2000 år gammel. Her kan vi også friske os lidt op og vaske det værste rejsestøv af i det klare kildevand. Vi ser også, hvordan man vaskede tøj før i tiden i de gamle vaskekar.

At opleve det rigtige Kreta på denne eventyrlige udflugt med en chauffør, der kender øen som sin egen baglomme, bliver et minderigt højdepunkt på din ferie.

Mad og drikke:
Frokost med lokal vin og vand indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-17.

Entré:
Entréudgift til Dikti-grotten kommer oveni og koster 6 euro pr. person.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guider og chauffører (du er ikke selv chauffør i jeepen).

Påklædning:
Tøj, som kan tåle at blive støvet.

Husk at medbringe:
Vand, lommepenge, solcreme, kamera, solhat/kasket og solbriller. Gode sko, hvis du vil ind i Dikti-grotten.

Øvrigt:
For gæster i Elounda kommer der en taxitur til og fra Agios Nikolaos oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Obs! Gravide og gæster med rygproblemer bør ikke deltage i udflugten, da den kan være fysisk krævende.