Udflugter, Ierapetra

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til og med sommeren 2021 er reduceret, og visse aktiviteter kan blive ændret med kort varsel pga. covid-19. Der kan f.eks. være krav om mundbind, eller et restaurantbesøg kan blive erstattet med en madpakke, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på https://mydestination.spies.dk

.

Praktisk information om vores udflugter

Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

En hel dag med sol, vand og historie! Vi besøger øen Spinalonga, hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå. Grillfrokost indgår. Entré indgår ikke. Legitimation er obligatorisk.

Læs mere Skjul

Da den forfærdelige sygdom spedalskhed spredte sig over hele verden, oprettede man spedalskhedskolonier for at isolere de, der blev smittet. Man mente, at sygdommen smittede meget let, og man kan i mange gamle bøger læse om søfarere, der holdt sig langt væk fra Spinalonga på deres sejladser.

Spinalonga lå i tilpas afstand til at forhindre smitte, og til at kretenserne samtidig kunne holde en vis kontakt til de smittede. Navnet Spinalonga betyder "den lange torn", og øen ligger som en bølgebryder ud for den smukke Eloundabugt. Navnet forbindes nu med de tragiske minder fra en nær fortid. Vi lytter til gribende fortællinger om Europas sidste spedalskhedskoloni, som blev lukket så sent som i 1957.

Bådturen til Spinalonga tager cirka en time. Efter en rundtur på øen, som også har interessante gamle bygninger, går vi ombord på båden igen og sejler til en badebugt for at bade og spise frokost. Derefter sejler båden tilbage til den charmerende by Agios Nikolaos, som er bygget på højene rundt om en lille kendt sø. Du kan slentre lidt rundt i byen eller slå dig ned og nyde en kop kaffe eller en is ved havnen, inden bussen kører os tilbage.

Turen til Spinalonga kombinerer både sol, badning, frisk havluft og historie.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Grillfrokost indgår, men det kan være en god ide at medbringe lidt at spise, da frokosten først serveres ved 14-tiden.

Entré:
8 euro pr. person. Legitimation er obligatorisk.

Tid:
Heldagsudflugt, fra Sunwing Makrigialos Beach ca. kl. 8.30-18, fra Ierapetra ca. kl. 9-17.30, fra Agios Nikolaos ca. kl. 9.30-16, fra Hersonissos ca. kl. 8.30-18

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj og en vindjakke eller trøje, hvis det blæser. Evt. lidt at spise inden frokosten.

Øvrigt:
Udflugtsprisen varierer afhængigt af, hvilket rejsemål udflugten udgår fra.
Personer med en eller anden form for bevægelseshandicap kan have svært ved at gå rundt på øen Spinalonga. Fra nogle rejsemål køres udflugten kun i højsæsonen.

Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Tag med til det berømte Knossos-palads - paladset, som man troede blot var en myte! Mad, drikkevarer og entré til Knossos indgår ikke.

Læs mere Skjul

Længe var man overbevist om, at Knossospaladset var en saga blot, men da det endelig blev opdaget, viste det sig, at det havde været hjerte og centrum for hele den minoiske civilisation.

Allerede under busturen langs Kretas nordkyst vil du blive forundret over historiens gang. Vores udflugtsguider fortæller om spændende myter og giver os et indblik i den fantastiske græske mytologi. Hvad er sandt, og hvad er fortælling...?

Senere under vores vandring gennem en del af det engang så fantastiske palads bliver man fuld af forundring over den storslåede kultur, som fandtes her på Kreta længe før Kristi fødsel. En kultur, som kulminerede i perioden 2000–1500 f.Kr.

Paladset blev bygget for cirka 4.000 år siden og målte 22.000 kvadratmeter. I dette enorme palads var der ca. 1.500 værelser med "aircondition", toiletter, fantastiske guld- og keramikgenstande samt smukke freskomalerier.

På Knossos herskede kong Minos, og her blev også legenden om den frygtelige Minotaurus skabt. Mange har allerede hørt eller læst om den mystiske labyrint, som måske findes under Knossos-paladset, og hvem ved, måske får du den at se.

Under Sir Arthur Evans' ledelse blev dele af paladset genopbygget og rekonstrueret i begyndelsen af 1900-tallet, sådan som han mente, det havde set ud engang. Det gør det lettere for os besøgende at bruge vores fantasi til at forstå og blive imponeret af det store byggeri.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Ingen måltider eller drikkevarer indgår. I Kretas hovedby Heraklion bliver der mulighed for at shoppe og spise frokost på egen hånd (cirka 2½ time).

Entré:
Entré til Knossos indgår ikke. Pris 15 euro pr. person. Gratis for børn under 18 år. Halv pris for pensionister og studerende mod fremvisning af legitimation.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-16.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide og lokalguide på Knossos.

Påklædning:
Let og behageligt tøj.

Husk at medbringe:
En flaske med vand, solhat/kasket og sko, der er gode at gå i. Der er mange trapper inde på Knossos-paladset.

Øvrigt:
Udflugtsprisen varierer afhængigt af, hvilket rejsemål udflugten udgår fra. Fra nogle rejsemål tilbydes udflugten kun i højsæsonen.

Vær opmærksom på, at gæster i Elounda bestiller udflugten på stedet. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Øen Chrissi - guldøen (kan bestilles hjemmefra)

Øen Chrissi - guldøen (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en heldagsudflugt til Chrissi Island eller Guldøen, som den også kaldes - én af Europas sydligst beliggende øer. Der står sol og badeture på programmet. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Chrissi Island, eller Guldøen, som den også kaldes, er en af Europas sydligst beliggende øer. Både navnet Guldøen og Gaidouronisi, æseløen, er kendt blandt lokalbefolkningen. Dog er der ingen tvivl om, at Chrissi absolut er et besøg værd for alle, der elsker at sole og bade.

Vi kører ned til byen Ierápetra. Herfra tager vi båden over til øen med de lange fine sandstrande og det krystalklare badevand ikke mindst! Når vi er fremme, kan du købe noget at spise og drikke på havnen og derefter gå de ca. 10 minutter, det tager, gennem cedertræsskoven til Golden Beach. Her kan du nyde solen og de fantastiske bademuligheder på stranden. Øen har desuden et lille kapel til ære for Skt. Nikolaos. Man kan også se minoiske ruiner, den gamle romerske kirkegård og øens fyrtårn.

Når vi går ombord på båden om eftermiddagen, er der ingen spor af mennesker tilbage på Chrissi Island ...

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Ingen måltider eller drikkevarer indgår. Et godt tip er at medbringe egen frokostkurv. Der kan også købes drikkevarer og snacks ombord på båden og i havnen på Chrissi Island.

Påklædning:
Badetøj.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-9.30 til 17.30, afhængigt af bådens afgangstid.


Øvrigt:
Vær opmærksom på, at gæster i Elounda bestiller udflugten på stedet. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Jeepsafari - Makrigialos

Jeepsafari - Makrigialos

En dag hvor vi oplever det sydlige Kreta med traditionelle landsbyer, kløfter og vandfald. Vi hører også mere om Kreta og det lokale hverdagsliv.

Læs mere Skjul

Turen starter i Makrigialos, som er kendt for sin hyggelige havn, og går "off-road" direkte op mod Stavrochori og Oreino, som er to små og meget rolige bjerglandsbyer, hvor det føles som om, tiden har stået stille. Undervejs kommer vi højst op på bjerget Thripiti med en strålende udsigt over havet både mod øst og mod sydkysten. I byen Thripiti gør vi ophold, og her kan du købe en kop kaffe på byens kafeneion og et glas Raki, hvis du har lyst til at prøve en lokal specialitet.

Dagen fortsætter til HA Canyon, og indgangen til den imponerende og meget trange kløft med bjergvægge, som måler op mod et par hundrede meter. Her kan du også besøge den unikke kirke, som er bygget ind i en grotte højt oppe på bjergsiden. Turen går videre gennem Thripiti-skoven, en fantastisk naturoplevelse med fantastiske udsigter over Det Kretensiske Hav i nord og Det Libyske Hav i syd.

I løbet af dagen serveres der frokost på en lille taverne i byen Agios Ioannis.

Velkommen til en dag fuld af spændende opdagelser og oplevelser.

Mad og drikke:
Frokost samt vand og lokal vin indgår.

Husk at medbringe:
Vand, lommepenge, solcreme, kamera, solhat/kasket og solbriller.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-17.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende chauffør/guide (man er ikke selv chauffør i den jeep, man kører i).

Påklædning:
Tøj, som kan tåle at blive støvet, da cirka halvdelen af turen foregår "off-road".

Øvrigt:
Obs! Gravide og gæster med rygproblemer bør ikke deltage i udflugten, da den kan være fysisk krævende.