Themis’ 10 Rhodos-tips

En rejse til Rhodos er mere end ”bare” sol, strand og restauranter. Den græske favoritø byder på en række seværdigheder og gemte guldkorn – især hvis du bevæger dig væk fra ferieområderne.

En, som kender Rhodos er Themis Kriara, hoteldirektør på vores meget populære Sunwing Resort Kallithea Beach. Gennem sin opvækst tilbragte Themis alle sine somre på øen, og som voksen blev længslen tilbage så stor, at hun valgte at slå sig ned for alvor. Her får du hendes ti bedste Rhodos-tips. Du kan få endnu flere, hvis du bor på Sunwing og støder på Themis, når hun går rundt på hotellet og møder alle med sit smil og gode humør.

Themis Kriara

Themis Kriara, hoteldirektør på Sunwing Kallithea Beach

1. Lindos

Har du ikke besøgt Lindos har du ikke besøgt Rhodos! De hvidkalkede huse er selve symbolet på Grækenland, og på de små restauranter og taverner spiser du den skønneste mad sammen med de lokale. Lindos har også en fantastisk sandstrand, omgivet af den maleriske bugt, St. Paul. Gå heller ikke glip af middelalderfæstningen Akropolis, som ligger højst oppe på en klippe. Herfra har du en vidunderlig udsigt over øen og havet. Fra toppen ser du også byens mange tagbarer og restauranter, så vælg en af dem til frokost eller en aftendrink og nyd den særlige atmosfære.

Lindos

Lindos med sine hvidkalkede huse og Akropolis på toppen af klippen

2. Vandring i bjergene

Husk også at opleve Rhodos’ bjerge: Attaviros, Akramatis, Profitis Ilias … Her er mange naturskønne vandrestier, som er nemme at finde og har tydelige markeringer. Og der er muligheder for alle, så du behøver ikke at være bjergbestiger for at finde en rute, som passer til dig.

Bjergene på Rhodos

En udsigt, som er værd at kæmpe for

3. Smagsoplevelser

En af mine absolutte favoritrestauranter er Paraga i byen Apollona. Her får du serveret traditionel græsk mad, når den er bedst! Sørg for at være rigtig sulten, når du sætter dig til bords, for så snart du har smagt en af retterne på menukortet, vil du prøve en til. Ejeren Yannis arbejdede som kok på Sunwings restaurant, Kostas Kitchen, for nogle år siden, og han ved præcis, hvad der falder i nordiske gæsters smag. Kan du lide fisk og skaldyr, vil jeg anbefale Koza’s ved Stegna-stranden. Lækker mad i smukke omgivelser.

Smagsoplevelser på Rhodos

Maden – det bedste ved Grækenland sammen med solen, strandene og menneskene

Färsk fisk

4. Prasonisi

Længst mod syd på Rhodos ligger Prasonisi, en lille ø, som ved lavvande forvandles til en halvø. Med sit lave vand på den ene side er stranden perfekt for børnefamilier, og da det ofte blæser på den anden side, er Prasonisi også blevet et favoritsted for wind- og kitesurfere fra hele verden.

Vindsurfer

Prasonisi – med strande for både familier og vovehalse

5. Rhodos gamle by

Okay, jeg ved godt, at næsten alle besøger Rhodos gamle by og den middelalderlige ridderborg i ferien. Alligevel vil jeg opfordre til, at du fortaber dig i de pittoreske gader og pladser. Hvor du end går, vil du opdage, at der venter noget nyt rundt om hjørnet. Små taverner, blomsterdækkede husmure, små torve, butikker med traditionelt kunsthåndværk og meget andet. Fordi byen er omgivet af en ringmur, er der heller ingen risiko for, at du ikke finder ud igen …!

Rhodos gamle by

Snoede gyder og smukke udsigter

Rhodos gamla stad, vy mot havet

6. Strande og grotter

Archangelos (Archaggelos på græsk) er en lille by på Rhodos’ østkyst. Her ligger den herlige strand, Grande Blue, med fantastiske grotter, som du kan snorkle ved. Archangelos gamle by er også et besøg værd.

Snorkling

Grotteforskning under havoverfladen

7. Filerimos

Omkring 15 km udenfor Rhodos by ligger Mount Filermos. Her tager jeg ofte ud for at nyde naturen og freden og for at mærke historiens vingesus. I området findes levn fra svundne tider. Når du går ad den gamle vej op mod Filermos’ eget Akropolis, kan du for eksempel se resterne af et tempel, som blev bygget til ære for Zeus og Athena. Oppe på toppen ligger også en meget smuk kirke, som er tilegnet Jomfru Maria og bygget af tempelridderne i 1400-tallet. Det nærliggende store kors, som man til og med kan klatre op på, har inskriptioner, som skildrer Kristi lidelse og død. Fra toppen har du en udsigt, som slår det meste.

8. Seven Springs

Vil du have en naturoplevelse udover det sædvanlige, skal du tage til Seven Springs, ca. 20 km sydøst for Rhodos by. Et næsten ukendt lille paradis, som kun få finder frem til. Påfugle, små vandfald, krystalklare kilder, broer, tunneller og søer med fisk er bare noget af det, som venter dig. Men husk en ekstra trøje, for her er ofte køligere end på resten af øen. Hvad, du ikke må gå glip af, er en turen gennem en 180 meter lang tunnel, som leder frem til en mageløs, smuk, blågrøn sø med et mindst ligeså smukt lille vandfald.

Seven Springs

Eventyrlige landskaber i Seven Springs

9. Tsambika

Til Tsambika tager jeg af to årsager. Den ene er den hvidkalkede byzantinske kirke, som kaldes Tsambika kloster og ligger højst oppe på en bjergryg med en enestående udsigt. Kirken har blandt andet en figur af Jomfru Maria, som er meget vigtig for os lokale indbyggere. Den anden årsag er selvfølgelig den gyldne, finkornede strand – uden tvivl en af Rhodos’ absolut fineste.

Tsambika Beach, Rhodos

Tsambika – når Themis selv skal vælge

10. Byer

Der ligger så mange vidunderlige, små byer på denne ø, at jeg knap nok ved, hvor jeg skal begynde. Nogle af mine personlige favoritter vil altid være Siana, Embona, Apollona, Salakos og Monolithos. Hvis du er så heldig at være på Rhodos i slutningen af juli, skal du tage ud til skoven ved klosteret St. Silas. Det er lige ved byen, hvor jeg bor. Der sætter de lokale bambushytter op og arrangerer store grillfester samtidig med, at der foregår hestevæddeløb og andre arrangementer.

Monolithos på Rhodos

Monolithos. Det ægte Grækenland finder i alle små byer på Rhodos

”Stop mig gerne og spørg om endnu flere tips, hvis du bor på Sunwing Kallithea Beach”

-Themis