Se hoteller (6)

Rejser til Symi

Med sin smukke natur og overskuelige størrelse byder Symi på en skøn og afslappende ferie i rolige omgivelser.
Symi er en ø med et grønt indland, gyldne klippekyster og mange små vige og bugter med gode bademuligheder. Byen med de små, karakteristiske huse højt oppe ad bjergskråningen er på alle tider af døgnet et betagende syn, og husene regnes for at være landets fineste eksempler på neoklassicistiske arkitektur. Byen består af to dele: Yialos og Chorio, som er forbundet af hovedgaden Kali Stratas omkring 500 trappetrin. Ønsker du ikke at tilbagelægge turen til fods, kan du tage lokalbussen. Yialos er en levende og undertiden travl havneby med masser af tavernaer, caféer og barer, og Chorio er den ældre del et godt stykke oven for Yialos med smalle stræder, rigtig gode tavernaer og små butikker. Symi byder desuden på gamle ruiner i Nimborio og i byen Kato.

Byens hjerte

Havnepromenaden er byens hjerte med pulserende aktivitet dagen igennem, især midt på dagen, når udflugtsbådene fra Rhodos lægger til. Men symioterne selv har ikke travlt; de sidder gerne og filosoferer i timevis over en kop kaffe. Prøv at gøre dem kunsten efter - studér det lokale liv fra en af de små, hyggelige caféer eller over en god middag på en taverna. Ønsker man lidt flere decibel, er der også barer med dette til at akkompagnere godnatdrinken.

Smukke vandreture

Symis bjerglandskab indbyder til et væld af spændende vandreture, perfekt til en ferie hvor du både vil have mulighed for at koble af og være aktiv. Ad grusveje og æselstier kommer man forbi smukke klostre, små kapeller og uberørte klippebugter med krystalklart vand. Fra Pedi-bugten nås Agios Nikolaos, der er den bedste sandstrand på øen. Nimborios er en bugt med en lille strand og en taverna. Den ligger vest for byen og nås via en smuk vandretur langs kysten. Mellem Yialos og Nimborios løber en 2 km lang klippekyst med små plateauer, hvor man kan bade og sole sig i ugenerede omgivelser.

Fredeligt strandliv

Hver dag sejler taxibåde fra havnepromenaden i Yialos og Pedi til forskellige bugter, og med dem kan du komme ud til strande som Nanou og Agios Georgios på østkysten, som er vanskelige at nå til fods. Til fjernere bugter anvendes større og mere komfortable både, hvor kaptajnen ofte arrangerer picnic. På øens sydlige del ligger det berømte Panormitis-kloster, hvor det er muligt at overnatte på et pilgrimsherberg. Man kan tage lokalbussen eller sejle hertil. Du kan også leje bil og køre ad den asfalterede vej. På turen anbefales et badestop i Marathounda-bugten, hvor der også ligger en taverna.
Tips og nyttig info
 • Kombinér to forskellige øer
 • Fred og ro
 • Meget tilfredse gæster
 • Gode restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Symi

Strand
På Symi er der en lille stenstrand i byen Yialos. Mellem byen og Nimborios strækker sig en ca. 2 km lang klippekyst med små plateauer, hvor du kan bade og nyde solens varme stråler. Pedibugten har en lille strand med et par tavernaer, hvor du kan smage den regionale gastronomi. Herfra afgår badebåde til de små badebugter Agia Marina og Agios Nikolaos. Hver dag afgår også taxibåde fra strandpromenaden i byen og Pedi til forskellige bugter og vige. Det er meget nemt at komme til skønne strande som Nanou og Agios Georgios på østkysten, selv om de er svære at køre til over land. Til mere fjerne udflugtsmål er bådene større og mere behagelige.
Mad, drikke og natteliv
Der er mange hyggelige caféer og tavernaer i Chorio, Pedi og Yialos.
Der ligger en stribe tavernaer ved havnen. Her er også et diskotek.
Shopping
På Symi er shoppingmulighederne begrænsede, men der findes en del butikker med souvenirs og lignende. Har du lyst til at shoppe i større og mere velassorterede byer, anbefaler vi en tur til Rhodos og Rhodos by.
Sport og træning
Der er gode muligheder for at tage på vandreture i bjergene på øen. Du kan vælge at vandre alene eller tage med på guidede ture. Terrænets sværhedsgrad varierer.

Smukke vandringer

Symis bjerglandskab indbyder til et væld af spændende vandreture. Ad grusveje og æselstier kommer man forbi smukke klostre, små kapeller og uberørte klippebugter med krystalklart vand. Fra Pedibugten nås Agios Nikolaos, der er den bedste sandstrand på øen. Nimborios er en bugt med en lille strand og en taverna. Den ligger vest for byen og nås via en smuk vandretur langs kysten. Mellem Yialos og Nimborios løber en to kilometer lang klippekyst med små plateauer, hvor man kan bade og sole sig i ugenerede omgivelser.
Aktiviteter og seværdigheder
Med sine fortryllende omgivelser og bekvemme størrelse indbyder Symi til en rolig ferie i afslapningens tegn. Ud over øens fortryllende kystlinjer og naturidyl finder du ikke mange klassiske turistattraktioner og seværdigheder. Symi er en ø med et grønt indland, gyldne klippekyster og mange små vige og bugter med gode bademuligheder. Byen med de små, karakteristiske huse højt oppe ad bjergskråningen er på alle tider af døgnet et betagende syn, og husene regnes for at være landets fineste eksempler på neoklassicistisk arkitektur.
Sådan kommer du omkring
På Symi er det muligt at leje bil og Vespa. Vær opmærksom på, at der kræves motorcykelkørekort for at leje Vespa, og kontrollér nøje hvilke forsikringer der indgår. Lejebil kan ikke bestilles hjemmefra.

Både

Fra havnen i Yialos afgår der færger og katamaraner til nærliggende øer.

Busser

Tag lokalbussen og kom nemt og bekvemt rundt mellem Yialos, Chorio og Pedi. Lokalbussen afgår regelmæssigt ca. en gang i timen i dagtimerne.

Taxi

I Yialos er der et begrænset udvalg af taxitjenester.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænset accept af kreditkort. Bank og hæveautomat i Yialos.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Belysningen på Symi er sparsom. Så medbring evt. lommelygte og reflekser, da der kan blive mørkt på veje og stier om aftenen. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
15°7°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
21°12°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°19°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
33°22°
12
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
25°15°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°12°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
17°9°
4
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Symi i sommerhalvåret med alle fly, der lander på Rhodos senest kl. 14.

Flyet lander i Rhodos Lufthavn.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår, hvis du har bestilt hotel med Spies på Symi. Alt efter vejret og uforudsete ændringer i ruteplanen, kan bådturen – især om foråret og efteråret – blev forsinket eller tage længere tid.

Cirka 5-7 dage inden afrejsen vil Spies kontakte dig pr. mail og bede dig oplyse pasnummer, fødselsdato og fuldstændigt navn. Denne information kræves af bådselskabet, fordi båden sejler tæt på den tyrkiske grænse.

Rhodos Lufthavn – Symi
Vores guider møder dig i Rhodos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til Rhodos by tager ca. 30 minutter (ca. 15 km), afhængigt af antal hotelstop. I Rhodos by er der ventetid, før færgen til Symi afgår ca. kl. 18.30. Bagagen kan opbevares på et hotel i ventetiden. Overfarten fra Rhodos by til Symi tager ca. 1,5 time. Ingen guide følger med på båden, men vores agent, Symi Tours, tager imod ved ankomsten til Symi. Gæster, som skal bo i Yialos, spadserer til hotellet og medbringer selv deres bagage. Gæster, som skal bo i Chorio, Nimborios og Pedi bliver kørt og deres bagage transporteret.

Rhodos – Symi
En bus/taxi henter dig ved dit hotel om eftermiddagen og kører dig til Rhodos by sammen med eventuelle øvrige gæster, der skal til Symi. Båden til Symi afgår ca. kl. 18.30, og overfarten tager ca. 1,5 time. Ingen guide følger med på båden, men vores agent, Symi Tours, tager imod ved ankomsten til Symi. Gæster, som skal bo i Yialos, spadserer til hotellet og medbringer selv deres bagage. Gæster, som skal bo i Chorio, Nimborios og Pedi bliver kørt og deres bagage transporteret.

Symi – Rhodos
På afrejsedagen afgår båden fra Symi til Rhodos tidligt om morgenen. Ca. 30 minutter før båden sejler, bliver du hentet på dit hotel og kørt til havnen. Gæster, der bor i Yialos, spadserer til havnen og medbringer selv deres bagage. I Rhodos by bliver du hentet af en bus eller taxi og kørt til dit nye hotel.

Symi – Rhodos Lufthavn
På hjemrejsedagen afgår båden fra Symi til Rhodos tidligt om morgenen. Ca. 30 minutter før båden sejler, bliver du hentet på dit hotel og kørt til havnen. Gæster, der bor i Yialos, spadserer til havnen og medbringer selv deres bagage. Ventetiden inden afrejsen tilbringes på egen hånd i Rhodos by, og der er mulighed for opbevaring af din bagage på et hotel. Hvis der er plads på hotellet, er det også muligt at leje et værelse for en dag – dette betales i så fald direkte til hotellet. Afgår dit fly tidligt på dagen, bliver du kørt direkte fra båden til lufthavnen. Du kan læse mere om hjemrejsen i velkomstmaterialet, som uddeles ved ankomsten.

Inspiration og rejsetips til din ferie på Symi

Ekspertens tips til Symi

Symi er en billedskøn ø, og du vil ikke fortryde at besøge den. Amanda, der er vores ekspert på Symi, guider dig her til de bedste oplevelser på øen.

Symi er en billedskøn ø, og du vil ikke fortryde at besøge den. Amanda, der er vores ekspert på Symi, guider dig her til de bedste oplevelser på øen.
Find din rejse til Symi
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.