Se hoteller (5)

Rejser til Symi

Med sin smukke natur og overskuelige størrelse byder Symi på en skøn og afslappende ferie i rolige omgivelser.
Symi er en ø med et grønt indland, gyldne klippekyster og mange små vige og bugter med gode bademuligheder. Byen med de små, karakteristiske huse højt oppe ad bjergskråningen er på alle tider af døgnet et betagende syn, og husene regnes for at være landets fineste eksempler på neoklassicistiske arkitektur. Byen består af to dele: Yialos og Chorio, som er forbundet af hovedgaden Kali Stratas omkring 500 trappetrin. Ønsker du ikke at tilbagelægge turen til fods, kan du tage lokalbussen. Yialos er en levende og undertiden travl havneby med masser af tavernaer, caféer og barer, og Chorio er den ældre del et godt stykke oven for Yialos med smalle stræder, rigtig gode tavernaer og små butikker. Symi byder desuden på gamle ruiner i Nimborio og i byen Kato.

Byens hjerte

Havnepromenaden er byens hjerte med pulserende aktivitet dagen igennem, især midt på dagen, når udflugtsbådene fra Rhodos lægger til. Men symioterne selv har ikke travlt; de sidder gerne og filosoferer i timevis over en kop kaffe. Prøv at gøre dem kunsten efter - studér det lokale liv fra en af de små, hyggelige caféer eller over en god middag på en taverna. Ønsker man lidt flere decibel, er der også barer med dette til at akkompagnere godnatdrinken.

Smukke vandreture

Symis bjerglandskab indbyder til et væld af spændende vandreture, perfekt til en ferie hvor du både vil have mulighed for at koble af og være aktiv. Ad grusveje og æselstier kommer man forbi smukke klostre, små kapeller og uberørte klippebugter med krystalklart vand. Fra Pedi-bugten nås Agios Nikolaos, der er den bedste sandstrand på øen. Nimborios er en bugt med en lille strand og en taverna. Den ligger vest for byen og nås via en smuk vandretur langs kysten. Mellem Yialos og Nimborios løber en 2 km lang klippekyst med små plateauer, hvor man kan bade og sole sig i ugenerede omgivelser.

Fredeligt strandliv

Hver dag sejler taxibåde fra havnepromenaden i Yialos og Pedi til forskellige bugter, og med dem kan du komme ud til strande som Nanou og Agios Georgios på østkysten, som er vanskelige at nå til fods. Til fjernere bugter anvendes større og mere komfortable både, hvor kaptajnen ofte arrangerer picnic. På øens sydlige del ligger det berømte Panormitis-kloster, hvor det er muligt at overnatte på et pilgrimsherberg. Man kan tage lokalbussen eller sejle hertil. Du kan også leje bil og køre ad den asfalterede vej. På turen anbefales et badestop i Marathounda-bugten, hvor der også ligger en taverna.
Tips og nyttig info
  • Kombinér to forskellige øer
  • Fred og ro
  • Meget tilfredse gæster
  • Gode restauranter

Spies' gæster om Symi

Find din rejse til Symi

Inspiration og rejsetips til din ferie på Symi

Ekspertens tips til Symi

Symi er en billedskøn ø, og du vil ikke fortryde at besøge den. Amanda, der er vores ekspert på Symi, guider dig her til de bedste oplevelser på øen.