Eksperternes tips

Udflugt til den billedskønne ø

Symi

Bådudflugt til smukke Symi

Hvis du vil på en udflugt fra Rhodos by, vil jeg anbefale en bådtur til den billedskønne ø Symi – en rejse, der tager ca. to timer, men som byder på en magisk udsigt, når du glider ind i bugten. Er du heldig, kan du endda spotte delfiner på vejen.

Tekst og billeder: Amanda Svensson

Fisker ordner reb på sin båd
Symi set fra havet
Delfiner leger i bølgerne
Smukke detaljer på husene på symi

Dagstur med flere stop

Bådene til Symi plejer at holde en pause på et par timer, så man får tid til at udforske omgivelserne, inden den går videre mod den anden side af øen. Den rejse tager ca. en time, og så går man i land i byen Panormitis. Her er der tid til at besøge et af øens klostre, som byder på en enestående udsigt. Det kan også anbefales at smage den dejlige is, der er perfekt til afkøling på en varm sommerdag.

Traditionel bygningskunst

Der bor ca. 3.000 mennesker på Symi, og om sommeren er der hedt som i en gryde. Symi er en enormt billedskøn ø, måske fordi at alle nye bygninger må og skal bygges på helt traditionel vis med materialer og metoder som i gamle dage.

Blå trappe
Kønne huse på Symi
Smukke detaljer på hus

Symi med overnatning

Vil man opleve det ægte Symi, så skal man tage sig en enkelt eller to overnatninger på øen. Når turistbådene tager tilbage til Rhodos by ud på eftermiddagen, forsvinder de fleste turister, og det lokale samfund vågner op. Tag op til den hemmelige udkigsplads. Den finder du ved at gå fra havnen og til venstre på vej ind mod byen. Fortsæt op ad trapperne og til venstre. På vejen vil du se en del ruiner og til sidst et forladt hus – det betyder, du er fremme. Det er måske lidt besværligt at komme derop, men når du først er der, kan du nyde en uovertruffen udsigt over hele byen. Nede i havnen kan du sidde i fred og ro, og tage en tur rundt i de små butikker, der sælger souvenirs, tøj og smykker. Der er også restauranter, som du bare må kigge forbi og prøve de populære Symi-rejer. De er virkelig gode med lidt citronsaft på!

Pink blomster
Havnen på Symi
Frisk frugt

Amanda Svensson

Amanda har gjort det, mange andre drømmer om – forladt sit hjemland for et job i udlandet. Hun deler ud af sine guldkorn fra blandt andet Rhodos og Vietnam, hvor hun selv har boet og arbejdet.