Se hoteller (4)

Rejser til Tilos

Livadia er det rette valg, hvis du leder efter en ferie med masser af sol og strand i nærmest uberørt natur.

Hvis du drømmer om en rigtig afslappende ferie i Grækenland i et næsten uberørt gæsk miljø, så skal du rejse til Tilos. Denne charmerende lille ø, der ligger mellem Rhodos og Kos, har en kystlængde på blot 63 km og knap 500 indbyggere.

Livadia på Tilos

Tilos er en smuk ø med små fine strande, som du kommer ud til via øens vandrestier. Her kan du slappe af, nyde stilheden i de naturskønne omgivelser og finde din egen favoritstrand, hvor du uforstyrret kan bade i det rene og krystalklare hav. De lokale på øen er meget venlige, og maden på tavernaerne er den bedste, du får i hele Grækenland. På Tilos er turismen stadigvæk på sit tidlige stadie, og her er ingen lufthavn. Du kommer hertil med båd fra Rhodos. Ud af den håndfuld hoteller, der ligger på øen, finder du hovedparten i byen Livadia ved øens havn og en dejlig strand.

Kombinér med Rhodos

Hvorfor ikke opleve to forskellige øer på din ferie? Hos Spies kan du bestille rejser, hvor du kombinerer en uge på Tilos med en uge på Rhodos. Et forslag er at begynde ferien med en uge i den livlige Rhodos by, inden du rejser videre til Tilos, hvor du kan glæde dig til store naturoplevelser og fantastiske strande.

Oplev den smukke natur til fods

Hovedbyen Megalo Chorio ligger i bjergene. Der kører en bus imellem byerne, og i højsæsonen kører den også ud til et par af de større strande. Kan du lide at vandre, er du kommet til det rette sted. Her er mange indbydende vandrestier af varierende sværhedsgrad. Øen har en flot og fascinerende flora samt et rigt fugleliv, da al jagt er forbudt på øen.

Tips og nyttig info
 • Kombinér to øer
 • Fred og ro
 • Fine strande
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Tilos

Vejr og klima
 • januar
15°7°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
21°12°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°19°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
33°22°
12
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
25°15°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°12°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
17°9°
4
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Tilos er rig på smukke klippeformationer, og rundt om øen er der fine sten- og grusstrande. Der findes ingen vandsportsaktiviteter ved strandene på Tilos. Ved nogle af strandene er der en eller flere tavernaer.

Livadia Bay - rolig stenstrand med klart vand

En fin stenstrand, som ligger direkte neden for hotelområdet i Livadia Bay. Den er ikke så bred, men omkring en halv km lang - og så byder den på krystalklart vand. Stranden er perfekt til snokling og svømning, men da bunden er af sten, anbefales strandsko.

Eristosbugten

Eristosbugten er en sand- og grusstrand med stenbund. Dette er en af grækernes egne favoritstrande, og du kan tage lokalbussen hertil.

Strande på Rhodos

Rhodos er et fremragende rejsemål, hvis du vil have mange strande at vælge imellem. Der er ofte frisk vind på vestkysten, hvilket gør strandende meget populære i de varme sommermåneder. De fleste af Rhodos' mest kendte strande ligger spredt langs østkysten.

Ixia - stort udvalg af strandaktiviteter

Ixia er en stenstrand beliggende mellem Kritika og Trianda. Her finder du vandsportsaktiviteter såsom windsurfing, jetsk og, vandski.

Triandabugten - populær strand til windsurfing

Triandabugten finder du på vestkysten uden for byerne Ixia og Ialyssos. Her blæser der ofte en frisk vind, og stedet er populært til windsurfing.

Kallithea Springs - smukt flankeret af klipper

Den populære strand i Kallithea er omgivet af klipper. Liggestole er placeret på klipperne, og her er også stiger, som gør, at man let kan komme ned i vandet.

Oasis, Thassos, Skt. Nicolas - klippestrande med karakter

Disse tre klippestrande ligger mellem Kallithea og Faliraki, ca. 2 km efter Sunwing Kallithea Beach. Her er liggestolene placeret på klipperne, og der er en taverna på hver strand.

Faliraki - en typisk paradisstrand

Lang, attraktiv sandstrand, som både er lavvandet og badevenlig. Området byder på masser af vandsportsaktiviteter. Over for hotel Esperides ligger der et stort vandland med rutsjebaner, caféer, restauranter og butikker.

Anthony Quinn - fremragende snorkelstrand

En lille strand som er god at snorkle ved. Stranden her bliver brugt i mange store filmindspilninger.

Tsambika - indbydende sandstrand

Fin strand på østkysten ca. 30 km fra Rhodos by. Lavvandet og uden hverken strøm eller bølger. Der er en 2 kilometers spadseretur hertil fra lokalbussens stoppested.

Golden Beach - skjult paradisstrand

Golden Beach kan være lidt svær at finde, men udmærker sig som en af Rhodos' fineste paradisstrande.

Haraki/Agathi - rolig strand

Kendt som en meget rolig strand. I nærheden finder du mindre restauranter, som serverer små mezeretter.

Lindos - dejlig sandstrand

Neden for Lindos ligger der en bugt med to skønne sandstrande. Bag bjerget gemmer sig en anden og delvist afskærmet bugt, hvor der også er gode bademuligheder.

Pefkos - variation mellem sandstrande og badebugter

I Pefkos kan du vælge mellem en langstrakt sandstrand og små, charmerende badebugter.

Kiotari - rolig stenstrand

Stenstrand som strækker sig i sydlig retning fra Kiotari. Stranden kan anbefales, hvis du søger fred og ro, især i højsæsonen.

Prassonissi - strand med campingmuligheder

Prassonissi ligger på øens sydspids og er et paradis for windsurfere. Ved stranden er der også mulighed for at campere. Her kan man virkelig se den store forskel mellem høj- og lavvande.

Afandou - rolig strand med klart vand

Afandou ligger syd for Faliraki og er en roligere seks kilometer lang strand, hvor man nemt finde en plet, hvor der ikke er så mange mennesker. Der er gode muligheder for snorkling ud for stranden.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Tilos fra maj til september med alle fly, der lander på Rhodos senest kl. 14.

Flyet lander i Rhodos Lufthavn.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår for dig, der har bestilt hotel med Spies på Tilos. Vores guider møder dig i Rhodos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til færgelejet i Kamiros Skala tager ca. 1 time. Båden afgår cirka kl. 18, så en vis ventetid på havnen samt i lufthavnen må påregnes, afhængigt af hvornår dit fly lander. Overfarten fra Kamiros Skala til Tilos tager ca. 2 timer og 30 minutter (ingen guide tager med på båden). I havnen venter hotelværterne, som sørger for transport til hotellerne.

På hjemrejsedagen afgår båden fra Tilos til Rhodos kl. 6 om morgenen. Hvis dit fly afgår om aftenen, tilbringes dagen på egen hånd i Rhodos by, hvor bagagen kan opbevares på et hotel. Hvis der er plads på hotellet, er det også muligt at leje et værelse for en dag – dette betales i så fald direkte til hotellet. Du kan læse mere om hjemrejsen i velkomstmaterialet, som uddeles ved ankomsten.

Alt afhængigt af vind, vejr og uventede ændringer/aflysninger af annoncerede sejltider, kan overfarten til Tilos, især først og sidst på sommeren, blive forsinket eller tage længere tid. Opstår ændringerne med kort varsel, kan det nogle gange betyde en overnatning på Rhodos ved enten ankomst eller hjemrejse (indgår).

Obs! Det er vigtigt at bestille transfer til/fra Tilos, selv om den indgår.
Mad, drikke og natteliv
Tavernaer (små restauranter) er der mange af i Livadia. Alle tavernaerne tilbyder mad og drikke af høj kvalitet og service. Mange af ingredienserne er økologiske og kommer fra lokalområdet. Kød og grillede retter er klassisk mad i Grækenland, men smag også den lækre fiskespecialiteter, som dog er lidt dyrere.

Mad og drikke på Rhodos

Grækerne har tradition for at spise sent. På visse restauranter kan det være en god idé at reservere bord i forvejen, men på de fleste spisesteder kan man bare dukke op uden forudgående bordreservation. I Rhodos by finder du et stort udvalg af restauranter og tavernaer, både i den nye og gamle bydel. Et måltid på en restaurant indledes typisk med meze, klassiske græske småretter - her kan vi især anbefale at prøve friterede eller grillede blæksprutter, små friterede marides (fisk), friterede symirejer, friterede bakaliaro (saltede fisk) med skordalia (hvidløgsdip) og friterede revitokeftedes (kikærtebøffer).

Til hovedret serveres ofte grillet paidaki (lam), hjemmelavet moussaka (gratin af auberginer, kødsauce, kartofler og bechamelsauce), pastitsio (makaronigryde) giovesti (gratin med oksekød og pastaris) eller fisk. Måltidet afrundes ofte med sæsonens frugter.

Rhodos' vine

Vine produceret på Rhodos har gennem årene vundet mange priser og fået meget god omtale. Der findes flere vinproducenter på øen, eksempelvis Emery og Cair. Vinen fremstilles primært på druesorterne mandilari og athiri, som kun findes på Rhodos og i Frankrig.
Tilos er et roligt område og har et begrænset natteliv. Der er enkelte barer.
Er du på udkig efter et levende og festligt natteliv, er Rhodos by lige sagen. Den store bargade hedder Orfanidou, og her ligger barerne side om side. Nattelivet på Rhodos er meget aktivt og lokker mange mennesker til området. De festlige aftener begynder ofte tidligt og slutter først, når solen står op, og om sommeren arrangeres der også beach parties i og omkring Rhodos by. De plejer som regel at starte omkring midnat, og transport arrangeres fra Rhodos by.
Shopping
Shoppingmulighederne på Tilos er meget begrænsede. Her er få butikker med et lille udbud af enkle souvenirs, postkort og snorkeludstyr. Vil du have et større udvalg af butikker, anbefaler vi Rhodos by.

Shopping på Rhodos

De bedste shoppingmuligheder finder du i Rhodos by. Den store shoppinggade hedder Ethnarchou Makario og ligger ved siden af Cypernpladsen. Der ligger også en del mindre gågader i nærheden med masser af små butikker, og i den gamle bydel finder du endnu en stor shoppinggade ved navn Sokrates, som byder på almindelige butikker såvel som souvenirbutikker. Her kan du forsøge at prutte om prisen, specielt på guldsmykker og lædervarer. Der er ikke penge at spare på tøj, men sko kan man finde til lave priser. Gaden er et meget populært sted at købe sandaler.

Butikker

De oficielle åbningstider er kl. 08.30-13.30 og de fleste dage også fra 17.00-21.00 (alt efter sæson). I de større byer holder mange butikker længere åbent.

Markeder i Rhodos by

Et af de mest populære markeder hedder Agios Dimitris og afholdes på en plads ved siden af kirkegården. Ved Diagoras stadion finder du også et spændende marked, hvor du kan købe masser af lækre grøntsager, frugt og fisk samt tøj, sko, tekstiler, tæpper og meget mere.

Keramik

Keramik finder du overalt på øen. For at få de bedste priser og fine håndmalede varer anbefaler vi at købe direkte fra producenterne, som holder til uden for Rhodos by. Der arrangeres mange udflugter til disse keramikfabrikker.

Guld og sølv

Rhodos byder på et stort udvalg af guld og sølv. Priserne er lavere end hjemme, men det er vigtigt at finde en pålidelig juvelér. Alt guld skal værke mærket: 585 for 14 karat og 750 for 18 karat.

Olivenolie

Olivenolie er meget billigere end i Danmark.

Fåreost

Fåreost og feta er også værd at købe med hjem. Priserne er lavere end i Danmark, alt afhængigt af type og kvalitet.
Aktiviteter og seværdigheder
Der findes et begrænset udvalg af udflugter med lokale arrangører, som f.eks. vandre- og bådture.

Vandreture

Tilos' smukke naturomgivelser er fantastiske at vandre i. Et stort net af smalle stier snor sig gennem landskabet, som engang lagde scene til et blomstrende jordbrug. Overalt finder du smukke naturkulisser, og den rige flora og fauna er en oplevelse for sig. Øens indbyggere gør meget for at passe på naturen og har i mange år forbudt al jagt. Naturen er stort set uberørt, og hvis du går lidt uden for stierne, finder du mange pladser, som er helt uforstyrrede.

Livadia - Lethra

(Omkring 5 km eller 45 minutter i hver retning)
Den letteste af vandreturene med en fantastisk udsigt. Start ved posten - tag anden vej til venstre forbi caféen. Her passerer du en stentrappe, og på vejen mod højre ses et skilt mod Lethra. Følg skiltets anvisning, indtil du kommer til en naturvej og drej så til højre. Fortsæt rundt i svinget, indtil du kommer frem til en metallåge. Husk at lukke lågen, når du er gået igennem den - ellers bliver byen invaderet af geder! Fortsæt fremad, indtil du når en æselsti
.... Herfra har du en spektakulær udsigt over Livadia. Hvis du går lige frem, kan du se Red Beach, som ligger lige før den lille ø Æseløen. Hold øjnene åbne og kig efter stenbunkerne på højre side af stien, som viser vejen til Red Beach. Denne del af ruten er lidt svær, så hold godt øje med markeringerne. Hvis I møder andre mennesker på stranden, skal I ikke blive overraskede, hvis de ikke har tøj på! For at fortsætte mod Lethra skal du følge samme sti som før. Efter kort tid ser du Lethra foran dig. Fortsæt indtil du ser en markering på højre side - den viser vejen til stranden. Vejen dertil er temmelig kringlet. Længere nede ser du en udtørret flod, som fører videre ned til stranden. På stranden er der et træ, som du kan søge skygge under, men hvis ikke der er plads, kan du lægge dig under et af de andre træer, som står længere væk. Det bedste badested er på højre side, men her er stenbund, så pas på søpindsvin.

Livadia - Tholos Beach

(Omkring 3 timer)
Følg stien, som går langs foden af bakkerne bag om hotellet Irini. Efter kort tid kommer du forbi et lille militærområde og en kirkegård på venstre side. Fortsæt til du når en håndlavet låge. Husk at lukke lågen, når du er gået igennem den - ellers bliver byen invaderet af geder! Gå videre indtil du kommer til en asfalteret vej, drej til højre og hold udkig efter en sti på højre side. Den er markeret og malet med rød farve
.... Hold godt øje med stien, da den er let at overse. Fortsæt opad langs de røde markeringer, indtil du når toppen. Her kan du sætte dig og holde et velfortjent hvil på en af træstubbene. Herfra går hovedstien mod venstre. Følg ikke dette spor, men i stedet det mindre som går ned mod vandet. Herefter kommer du forbi en lille stenvæg, som også er markeret med rødt. Følg stien indtil du møder en stor bunke af kampesten. Her kan du se frem til en rigtig sjov vandretur. Hold stadig øje med de røde markeringer og følg disse. Hvis du er gået rigtigt, kommer du nu ned til stranden. Husk at tage rigeligt vand med og vær også opmærksom på, at det er svært at finde skygge på stranden. Det opvejes dog af, at badevandet er helt vidunderligt, og der er god chance for, at du har stranden helt for dig selv!

Livadia - Eristos Beach

(Omkring 20 km)
Der er to måder at gå til Eristos Beach fra Livadia; den lette og den svære. Vi begynder med den lette! Gå op ad bakken og ud af landsbyen. Fortsæt et stykke og gå forsigtigt ned ad bakken, hvor du på højre side kan se pimpstensklipperne. Følg herefter en kløft langs venstre side. I løbet af kort tid vil du se nogle gamle kirker og en høj cypres på venstre side. Her er hulen, hvor man tidligere fandt skeletter fra dværgelefanter
.... Ved siden af hulen er der et amfiteater, hvor man hver sommer gør nye spændende opdagelser i udgravningerne. Fortsæt herefter indtil du når udkanten af Megalo Horio. Til venstre er der en militærlejr - alle græske mænd skal aftjene værnepligt, og det gør de ofte her. Følg vejen rundt til venstre, hvor du passerer den nye skole, som ligger på venstre side. Kort efter når du frem til et T-kryds. Drej til venstre og følg vejen ned gennem jordbrugslandskabet til stranden. Den vestre side af stranden besøges primært af nudister. Efter en dag på stranden kan du tage bussen tilbage. Hvis du søger lidt mere udfordring, skal du følge samme rute, indtil du kommer til pimpstensklipperne. Her står et stort træ, og lige overfor begynder en kløft. Arbejd dig langsomt nedad mod bunden, og bemærk at stien bliver både smallere og stejlere, jo længere du kommer ned. Fortsæt indtil du kommer til en lille vej. Gå over vejen og fortsæt ned langs sporet. Følg herefter vejen rundt langs kanten af et reservoir. På din vej kan du se en række drivhuse på venstre side, men gå ikke så langt ned. Følg den store sti, indtil du kommer til et kryds, hvor tre stier mødes. Tag enten den venstre eller den midterste sti ned til stranden. Vel fremme ved Eristos Beach finder du to tavernaer, hvor du kan belønne dig selv med et velfortjent måltid og noget at drikke.

Livadia - Agios Pavlos

(Kort tur - omkring 4 km tur-retur)
Ingen svimlende højder, men en kort, enkel og hyggelig vandretur gennem smukt og storslået bjergterræn til Agios Pavlos (Skt. Paul). Med blikket mod havet gå du til højre forbi Sofias Taverna og Hotel Eleni Beach. Ved den lille stenkirke Agios Yiorgos (Skt. Georg) svinger du ind mod landet ad grusvejen til venstre om kirken. Efter ca. 400 m bliver vejen asfalteret et stykke og svinger af mod venstre. Bliv ikke forvirret over stierne på højre side - de løber stort set parallelt med den vej, vi tager. Efter yderligere 400 m når du en lille sti til venstre. Drej ikke af her, men følg hovedvejen. Længere fremme, efter 500-600 m, deler vejen sig. Den ene vej drejer skarpt tilbage mod højre og fortsætter videre op ad bjerget, hvor Agriosikiaborgen ligger. Denne del af vejen møder en asfalteret vej som på venstre side.

Megalo Chorio - Skafi Beach

(Omkring 2 timer)
Tag bussen eller gå til Megalo Chorio. Tag vejen gennem byen, forbi supermarkedet og følg siden vejen til venstre. Her kan du se vejen, som fører mod borgen. Følg denne indtil du kan se en stor dam. Lige inden ligger der et lille kapel. Drej til højre lige inden kapellet og gå ind på den smalle gedesti, som efter ca. 200 m mødes med den store sti. Følg denne sti mod kløften. Så snart du kan se stranden, skal du kigge efter det eneste træ, som ligger på venstre hånd. Når du kommer op i højde med træet, drejer du til venstre. Gå ikke gennem kløften, men følg i stedet stien til stranden forbi den store, grå bygning. Når du kommer til stranden, møder du en smuk og indbydende bugt på højre side.

Bowling

Der er bowlingbaner flere steder på Rhodos - eksempelvis i Faliraki.

Gokart

Skal du have en pause fra strand og hav, kan du besøge gokartbanen i Rhodos by. Her kan der arrangeres konkurrencer for både mindre og større grupper.

Surfing

På Rhodos er der gode surfingmuligheder for de aktive gæster. På vestkysten kan man eksempelvis tage til strandene i Ixia og Ialysos. På sydkysten ligger halvøen Prassonissi, der er kendt som surfernes paradis. Her kan du både få surflektioner og leje udstyr.

Tennis

På Rhodos har mange af de store hoteller tennisbaner, som kan lejes af alle. Rhodos' tennisklub ligger nær vandet nord for Mandrakihavnen.

Livadia

Livadia er porten til øen, eftersom det er her, havnen ligger. Den ligger ca. 7 km øst for hovedstaden Megalo Horio og har omkring 150 indbyggere. Byen blev grundlagt i 1930 i en grøn dal og har siden da været øens økonomiske centrum. Ved vandet kan du se traditionelle huse blandet med lejligheder og villaer. En af øens seværdigheder er 1400-talsborgen Agriosykia. Den ligger oven for byen og har en utrolig udsigt over havet. Når du er i Livadia, må du ikke snyde dig selv for at besøge kirken Agios Nikolaos, hvis indre er meget smukt malet. Agios Nikolaos er søfarernes helgen og ses derfor som en meget vigtig karakter på vores transferdage!

Megalo Chorio

Hovedstaden på Tilos hedder Megalo Chorio og har omkring 200 indbyggere. Den blev opført først i 1800-tallet, da øboerne var kommet over deres rædsler for pirater. Den lille samling af arkæologiske fund, som er blevet gjort i Horio, kan du se på byens rådhus. Denne udstilling er en meget interessant seværdighed på Tilos. Her kan du bl.a. se skelettet fra den forhistoriske dværgelefant, som levede på Tilos. Efter dit besøg kan du slutte dagen af med en strandtur på den fantastiske strand Eristos.

Mikro Chorio

Den gamle hovedstad på øen blev grundlagt i 1400-tallet af johanitterridderne og blev overgivet i 1960'erne, da indbyggere flyttede til Livadia. Den dag i dag er der stadig uenighed om, hvem der var den sidste til at forlade byen. I Mikro Chorio finder du også øens eneste natklub, som hovedsagligt spiller græsk musik. Klubben er meget populær og bliver besøgt af folk i alle aldre. Tips til seværdigheder i Mikro Chorio er eksempelvis den lille borg og kirken Agia Zoni fra 1700-tallet, hvor du kan beundre de smukke freskomalerier.

Ridderborgen

Et must på Tilos er ridderborgen, som ligger i Megalo Chorio. Borgen er et levn fra Østrom og Det Byzantinske Rige. Inde i borgen kan du se de gamle ruiner af en ældre Akropolis og to afbildninger af Apollon og Athene. Kirken er tilegnet ærkeenglen Mikael. Området rundt om borgen var pladsen for øens første bosætning. Udsigten fra borgen er helt fantastisk, specielt om aftenen, hvor du kan se solen synke i havet ude i horisonten. Der går en stejl bakke op fra stranden, hvor solen er meget skarp om dagen, så en gåtur op ad bakken kan med fordel tages tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Turen tager ca. 45 minutter hver vej.

Mikaelskirken

I Megalo Chorio ligger Mikaelskirken, også kaldet Taxiarchis. Den blev bygget på pladsen for et antikt tempel. I kirken kan du se en række forskellige sølvikoner, en træscene, en trone og et alter fra 900-tallet. Bemærk at du bør være pænt påklædt, når du besøger kirker i Grækenland.

Agios Pandeleimonas-klosteret

Dette kloster er tilegnet øens egen helgen og er et must under besøget. Det ligger på den nordvestlige del af øen og er omgivet af cypresser og plataner. Klosteret blev bygget i 1480'erne og indeholder soveceller, gæstehus, lagerrum og et tårn. Det bemærkelsesværdige ikon i kirken er fra 1700-tallet. Klosteret er omgivet af klipper og sten. Det siges, at de store cypresser har stået der siden 1800-tallet. Agios Pandeleimonas fejres i Megalo Chorio fra den 25. til 27. juli.

Panagia Politissa-klosteret

Klosteret ligger tæt på Livadia og Mikro Chorio på en plads, som siges at være en tidligere gravplads fra 200-tallet f.Kr. Klosteret blev bygget i 1829. Panagia Politissa fejres i Livadia den 23. august, hvor prilgrimsrejsende strømmer til fra Rhodos for at deltage.

Harkadio eller Arkadigrotten

Området ligger tæt på Megalo Chorio. Det er kendt for fundet af pygmæelefanter, som blev gjort i 1971. Fundet er i dag udstillet på et museum i Athen. En lille del af samlingen kan også ses på Palaeontological Collection of Megalo Horio. Det er ikke tilladt at gå ind i grotten, men hvis du er heldig, får du måske lov at komme med ind og besøge pladsen sammen med en af arkæologerne, som lejlighedsvis arbejder der. Tæt på grotten ligger et antikt amfiteater, som i dag anvendes til teater-, sang- og danseforestillinger. Stil dig ind i midten af teateret og test den utrolige akustik!

Agios Andonis (San Antonio)

Når du besøger Tilos, må du ikke snyde dig selv for at opleve Agios Andonis, som er en charmerende fiskerby. Det siges, at der i havet uden for byen ligger en antik gravplads, og langs stranden kan man stadig se antikke grave, som er hugget ind i klipperne. Der er ofte blæst på denne side af øen, men når vandet er roligt, er det et dejligt sted at bade.
Sådan kommer du omkring
Der er mulighed for at leje bil på Tilos. Priserne varierer alt efter, om det er høj- eller lavsæson. Der er kun en tankstation på øen, og den ligger ved vejen mellem Livadia og Megalo Chorio, ca. 5 minutter fra Livadia på venstre side.
Der er masser af biludlejninger på Rhodos. Det kan være svært at danne sig et overblik over lejekontrakten, så for at forenkle udlejningsprocessen for vores kunder har vi i mange år samarbejdet med Avis. Her er du sikker på at få en ny, god biler og frem for alt en god forsikring.

Hvis du har brug for hjælp til at leje en bil, kan du bare spørge os - så tager vi kontakten til Avis. Bilen leveres direkte til dit hotel, og du bestemmer selv hvornår. Når bilen skal leveres tilbage, lægger du bare bilnøglen i receptionen. Du betaler direkte til Avis med betalingskort eller kontanter. Ved kontantbetaling skal du desuden betale et depositum. En dags billeje gælder i 24 timer.

Du kan få mere information om billeje og priser hos din Spies-guide. Vi giver selvfølgelig gerne tips til gode udflugtsmål i området, så du får det optimale ud af din lejebil. For at leje bil hos Avis, skal man være fyldt 21 år.

Busser

Lokalbussen afgår flere gange om dagen fra Livadia til Megalo Chorio, Agios Andonis og Eristos. Busholdepladsen ligger ved torvet, og den aktuelle køreplan kan ses på en tavle ved torvet. Ændringer kan ske med kort varsel, men planen er som udgangspunkt ret pålidelig. På søndage og i højsæsonen kører bussen også til klosteret Agios Pandeleimonas og holder oftest en time, inden den kører tilbage. Kom gerne i god tid, så du er sikker på at få en god plads. Busplanen kan ses ved torvet. Spørg for en sikkerheds skyld buschaufføren, hvornår han kører tilbage, da tiderne kan variere fra dag til dag.

Taxi

Der er kun en taxi på øen. Stationen ligger på torvet, og her er også en tavle med faste priser. Taxien køres af Niko og hans kone, og de er begge meget pålidelige.

Scooter

Scooter eller motorcykel anbefales ikke, da de fleste udlejningskøretøjer er i dårlig stand. Kontrollér derfor køretøjet, hvis du alligevel vælger at leje en. Vær opmærksom på, at man i Grækenland skal have motorcykelkørekort for alle motordrevne transportmidler på to hjul.

Båd

Du kan ikke leje båd på Tilos, men der arrangeres bådture i højsæsonen fra juli til august.

Sådan kommer du rundt på Rhodos

Det er ret nemt at komme rundt på Rhodos. De lokale busforbindelser fungerer godt, og vejene er velholdte. Fra Mandrakihavnen afgår der desuden en hel del udflugtsbåde.

Både og færger

Alle badebåde afgår fra Mandrakihavnen og sejler langs østkysten. Fra Commercial Harbour afgår de store færger til bl.a. Grækenlands hovedstad Athen og Marmaris i Tyrkiet.

Busser

Øen har et velfungerende busnet med afgange flere gange i timen mellem de fleste byer. I Rhodos by udgår busserne fra Mandrakihavnen; fra Rimini Square for ture østpå og fra Averof Street for ture vestpå. Busserne inde i Rhodos by og på Ialyssoskysten er blå, mens de er orange på resten af øen. Langs hovedvejen mellem Ixia og Rhodos by samt mellem Lardos, Pefkos og Lindos er der stoppesteder. Spørg os om aktuelle bustider eller besøg turistbureauet eller busstationen.

Taxi

Taxierne inde i Rhodos by kører efter taxameter eller med faste priser. Uden for byzonen gælder den officielle prisliste, men priserne kan ofte forhandles. Hvis man har bestilt taxien i forvejen, skal der betales en merpris. På Rhodos er det nemmeste at praje en ledig taxi på gaden eller gå til de markerede taxiholdepladser, hvor du også finder prislister med faste priser. Husk på at de fleste taxier ikke tager imod betaling med kreditkort, men i stedet kontanter.

Knallert og cykel

Der er mange knallert- og cykeludlejere, f.eks. Moto Pilot i Rhodos by på adressen Kritis 12, som er en tværgade til bargaden. Ekstra forsikring indgår ikke i prisen, men bør tilkøbes. Den dækker omkostningerne i tilfælde af en trafikulykke, tyveri af køretøjet samt personskader. Det er lovpligtigt at køre med hjelm, som du kan låne gratis hos udlejeren. Det er også muligt at leje mountainbikes.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Bank og hæveautomat findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Rhodos

Rhodos er meget børnevenligt og passer derfor godt til en charterferie med børnene. Grækerne er gæstfrie og holder meget af børn, så du kan roligt tage dem med omkring på øen.

Maden på restauranterne

Mange tavernaer og restauranter på Rhodos har specielle børnemenuer.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas mindre.

Legepladser

Mange hoteller har egen legeplads. Der findes også offentlige legepladser forskellige centrale steder i Rhodos by.

Shopping

Børnetøj er relativt dyrt i Grækenland, men her er mange gode butikker med mærkevaretøj af god kvalitet.

Højstole

Findes på de fleste hoteller, men kan være sværere at finde på restauranter og tavernaer.
Find din rejse til Tilos