Se hoteller (17)

Rejser til Bologna

Italiensk mode og det italienske køkken er grund nok til at rejse til Bologna, den blomstrende hovedstad i jordbrugsregionen Emilia-Romagna.

I Bolognas gamle bydele kan du se elegante arkader, maleriske bygninger og berømte kulturskatte som Palazzo Comunale, San Petroni-basilikaen fra 1300-tallet, Piazza Maggiore og Fontana del Nettuno. Her ligger også Europas ældste universitet fra 1088. Bologna er kendt som Italiens kulinariske hovedstad med et stort udvalg af restauranter, og ingen rejser hjem fra Bologna uden at have smagt en ægte Spaghetti Bolognese!

Italiens kulinariska huvudstad

Hvis du rejser til Bologna for madens skyld, vil du ikke blive skuffet. Her er et bredt udvalg af restauranter i forskellige varianter lige fra elegante luksusrestauranter til små huller i væggen. Bolognaregionen er i øvrigt hjemsted for den berømte lasagne, som er en favorit på mange danske middagsborde. Men lasagnen er bare én af mange lokale retter, som du bør smage på din rejse til Bologna - og alle måltider afsluttes selvfølgelig med et besøg på en klassisk italiensk isbar. Efter middagen venter byens pulserende natteliv med masser af trendy caféer og natklubber.

Spies' rejser til Bologna

For at kunne tilbyde lige den rejse til Bologna, som passer til dine ønsker og behov, tilbyder Spies rejser med rutefly. Det betyder, at du selv vælger, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Spies' hoteller har mellem tre og fire stjerner og ligger centralt i Bologna. Det er bare at vælge det hotel, som passer dig bedst.

Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Centralt beliggende hoteller
 • Mange restauranter
 • Lokale restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Bologna

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
Klima og vejr
 • januar
4°-2°
2
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • februar
8°0
5
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • marts
14°4°
5
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • april
19°8°
7
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • maj
24°12°
8
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • juni
28°16°
10
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • juli
31°18°
11
Soltimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • august
30°17°
10
Soltimer pr. dag
21
Regnfri dage
 • september
26°15°
8
Soltimer pr. dag
21
Regnfri dage
 • oktober
19°10°
5
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • november
11°2°
2
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • december
6°1°
2
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer.

Afrejse

Med Spies kan du rejse til Bologna hele året med rutefly.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra lufthavnen til hotellerne i Bologna er ca. 20 minutter (ca. 8 km).
Shopping
Shopping og gastronomi er noget af det, der giver Bologna sin helt særlige tiltrækningskraft. Der er en grund til, at Italien er en af verdens førende modenationer; bare kig i vinduerne i Galleria Cavour, ti minutters gang fra Piazza Maggiore, så forstår du hvorfor. Her finder du Armani og andre store italienske tøj- og accessorymærker som f.eks. Gucci, La Perla og Bulgari. Modebutikkerne ligger overalt i Bolognas centrum; de fleste af dem på Via Farini, Via Ugo Bassi, Via Indipendenza og under Portico del Pavaglione.
Mad, drikke og natteliv
Bologna er kendt som Italiens kulinariske hovedstad med et køkken i absolut topklasse og et bredt udvalg af restauranter og barer. Her bør du absolut smage lokal mad som mortadella (en slags saltet grisekød), tagliatelle (håndlavet pasta) med kødsauce og lasagne, som i øvrigt stammer fra netop Bologna.
Aktiviteter og seværdigheder
Bolognas bykerne er en af Europas mest velbevarede. Her er flere spektakulære paladser og kirker fyldt med kunstværker, som vidner om byens kulturelle betydning igennem flere århundreder. Den historiske del af byen anses som en af de største i Europa.
Sådan kommer du omkring
Bolognas kollektive trafik er styret af ATC. Du kan købe billetter til den kollektive trafik i kiosker, tobaksbutikker, caféer og i særskilte informations- og billetcentre. Enkeltbilletter kan ofte købes ombord. Et grønt eller rødt skilt nær bussens indgang indikerer, om tjenesten er tilgængelig. Ved rødt skilt kan du ikke stige på bussen uden billet.
Fakta

Vores service

Opholdet i Bologna er på egen hånd.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Bologna

De italienske myndigheder har indført turistskat på overnatninger i Bologna. På samtlige hoteller/lejligheder opkræves derfor en ekstra afgift. Børn under 14 år betaler ikke turistskat. Overnatningsprisen ligger til grund for skattens størrelse og kan variere fra hotel til hotel, dog maks. 4 EUR per person/nat. Turistskatten betales direkte til hotellet senest ved hjemrejse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kort accepteres i vid udstrækning.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Italiensk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse til Bologna