Se hoteller (8)

Rejser til Cefalù

Velkommen til Cefalù og det klassiske Sicilien. Hvis du søger en ferie med god mad, masser af sol og ægte italiensk stemning, er Cefalù stedet for dig.
Ved foden af klippen, som byen har sit navn efter, ligger Cefalù; en solbeskinnet by, hvor historiens vingesus og det ægte Sicilien ikke fornægter sig. Cefalù er en by, der emmer af atmosfære. Overalt på gader og stræder ledes tankerne hen på byens lange historie, der strækker sig helt tilbage til middelalderen. Går du rundt i de smalle gyder ved Piazza Duomo med den imponerende katedral, støder du på både kurvemagere, isbarer og måske også det hyggelige trattoria, hvor du får lyst til at spise til aften. Byen er ikke større, end at man kan udforske den til fods, og det er netop på slentreturen gennem byen, at man lægger mærke til alle de små detaljer - krukkerne med basilikum i vindueskarmene, duften af nygrillet tunfisk eller Chiesa del Purgatorios smukke portal.

Hotelværelse eller lejlighed

Hvis du bestiller en rejse med Spies til Cefalù, er det helt op til dig, om du ønsker at bo på hotel eller i lejlighed. Hvis du vælger en lejlighed, får du frihed og mulighed for at købe friske ingredienser på det lokale marked, så du kan lave din egen lækre morgenmad eller måske en velsmagende pasta til aftensmaden.

Oplev Cefalù - og Sicilien!

Cefalù byder på andet end siciliansk landsbycharme. Lige uden for centrum venter strandene, der ofte ligger i små bugte med krystalklart vand og en blanding af sand og sten på havbunden. Cefalù er blot en af perlerne i perlerækken af byer og landsbyer på øens nordkyst, og det er let at komme rundt på egen hånd. Det tager under en time at tage toget til hovedbyen Palermo, som absolut er et besøg værd. Nogle kilometer uden for kysten venter De Æoliske Øer med deres egen skønhed og dramatik, og på østkysten knejser Etna; en af de få aktive vulkaner i Europa, og et par kilometer ud for kysten ligger de Lipariske øer, som er en gruppe vulkanøer med en særegen skønhed og dramatik. Planlægger du at tage rundt og se meget, er det bedst at leje bil, men ellers er den offentlige transport velfungerende og kan i sig selv være en oplevelse.
Tips og nyttig info
 • Kilometerlange sandstrande
 • Lokale restauranter
 • Lejlighedshotel
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cefalù

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Langs med hele kysten er der flere kortere og længere strande. Enkelte er bare små badebugter, mens andre, eksempelvis Lungomare-stranden i selve Cefalù, består af fint, gyldent sand og klart, indbydende vand. Hvad man foretrækker, er selvfølgelig en smagssag, men jo mere stranden består af klipper, jo bedre er mulighederne for snorkling, eftersom sand hvirvler op, og gør sigtbarheden dårlig. Men på den anden side, kan der være søpindsvin, der hvor der er klipper, og badesko er derfor en god idé, når man bader et sted, hvor bunden består af sten. De fleste hoteller langs kysten har en mere eller mindre privat strand, som dog til tider deles med et andet hotel. Dette indebærer, at hotelgæsterne får en form for strandpas, som giver lov til at få en solstol og parasol en til tider en form for betjening.

Stranden i Cefalù

Stranden i Cefalù er opdelt i forskellige sektioner, hvor visse tilhører hoteller et sted i byen. På langt de fleste er der mulighed for at leje tilhørende parasoller for 10-20 euro pr. person pr. dag. Som regel bliver det den anelse billigere, jo længere man bevæger sig væk fra stranden. Som regel inkluderer prisen tilgang til en bar eller café samt mulighed for at benytte ferskvandsbrusere. Vælger man at lægge sig uden for disse sektioner, er det bare at bredde strandhåndklædet ud i sandet. Men her kan godt blive trangt - specielt i weekenderne.
Mad, drikke og natteliv
Benvenuto a Tavola! Som overalt i Italien tager sicilianerne deres mad meget alvorligt, og der er flere lokale specialiteter, end det er muligt at remse op. Det traditionelle, sicilianske køkken har sin oprindelse i det gamle bondesamfund, hvor maden skulle være robust frem for raffineret. Men det betyder dog ikke, at maden mangler elegance. Tilsæt perfekte råvarer og krydr med påvirkninger fra de mange forskellige folkeslag der har været her, så får man et køkken, som faktisk ikke mangler noget. Og er man heldig at komme til at spise på en restaurant, der går op i mad, og har respekt for sig selv, vil man få en oplevelse for livet. Retterne kan være enkle og lige til at gå til, som Pasta con le Sarde (makaroni med sardiner og fennikel), eller mere avancerede, som Sarde a Beccafico (sardiner som fyldes med pinjekerner, vindruer, kanel, rosiner og ansjoser). Størstedelen af de lokale retter inkluderer pasta, fisk og grøntsager, og det skylles helst ned med gode, lokale vine. Men det bedste er stadig i vente: desserterne. Den sicilianske is, gelati, er formodentlig den bedste i verden, og det er endda bare en af mange sicilianske desserter, som ofte består af frugt, mandler og ricotta. Sicilianerne selv spiser som oftest på fastlandet, hvilket betyder, at det er aftensmaden, som er dagens hovedmåltid. Morgenmad er ofte bare en kop kaffe og måske en croissant. Frokosten kan eksempelvis være en panini to go, for at være sikker på, der er plads til maden om aftenen - for aftensmaden tager man alvorligt, og det kan godt blive en langsommelig affære. Den indledes ofte med en forret, som består af små retter (antipasti), som inkluderer skinke, grillede grøntsager, sylte og andet småt og godt. Derefter nydes en solid portion pasta eller risotto, efterfuldt af en kød- eller fiskeret. Afslutningsvis kommer desserten (dolci), og så, efter adskillige timer, kan man sige tak for mad.

Madvandring i Cefalù

Cefalù er er paradis for foodies, og et godt tip er at tage med på en madvandring, hvor man tit får et kig bag kulisserne og en smagsprøve på noget, ikke alle har adgang til.
Nattelivet i Cefalù er ganske stille, hvis man sammenligner med mange andre byer i Middelhavs-området. Mellem Palermo og Cefalù ligger der et par store diskoteker, men hvis man ikke har egen transport, kan de godt være lidt svære at komme ud til. De fleste plejer derfor at tilbringe aftenen på en restaurant eller bar, og efter midnat bliver der ganske stille i både byen og på hotellerne. Men selvfølgelig tilbydes der også andre aftenaktiviteter: på Teatro Massimo i Palermo opføres der både ballet og opera frem til slutningen af maj. I sommersæsonen har de forskellige græske teatre optrædender rundt om på øen. Gå gerne til turistinformationen og tag et katalog. I løbet af sommerens højsæson åbner der også en del klubber, der lokker med pulserende natteliv. Er du mere til barliv, er der masser af barer langs strandpromenaden Lungomare. I juli og august er alt åbent, og improviserede strandfester samt forskellige slags underholdninger forekommer.
Shopping
Eftersom vi befinder os i Italien, er der naturligvis mulighed for at shoppe både tøj, sko og tasker - alt sammen af god kvalitet. Men udbuddet er dog ikke lige så bredt som i f.eks. Rom eller Milano, så det er bedre at spare pengene, til man lægger vejen forbi en af disse to byer. Brug i stedet lidt penge på at købe nogle af øens spændende souvenirs med hjem. Hvorfor ikke tage et kig på eksempelvis en flaske olivenolie, et par flasker vin eller måske noget skinke og ost? Det er en velsmagende gave, til en du har kær... eller til dig selv.

Lørdagsmarked

Tøj, grøntsager, legetøj, tæpper... her sælges det meste, og lørdagsmarkedet er det perfekte sted at købe en fin souvenir eller to med hjem. Den kendte parmesanost koster omkring 15 euro pr. kilo, og så kan du købe forskellige typer soltørrede tomater for 5 euro pr. kilo og op. Et godt tip er at tage til markedet inden frokosttid, eksempelvis ved 10-tiden, for her er der mest liv.
Sport og træning

Spil golf i ferien

I Cefalù findes Siciliens første 18-hullers golfbane: Il Picciolo Golf Club.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
Aktiviteter og seværdigheder

De Æoliske Øer

De Æoliske Øer, der inkluderer Lipari, Vulcano, Salina, Filicudi og den lille Alicudi, ligger ca. 50 km nord for Sicilien, og er et perfekt udflugtsmål, fordi det ligger så tæt på Cefalù. Det tager blot et par timer med færge, og er man heldig, kan det være, man ser delfiner. Lipari er den største af de fem øer, og færgen lægger til ved havnen i øens største by af samme navn. Her kan man nemt spendere et par timer på at slentre rundt i byen, udforske den gamle del af byen og beundre øens katedral, som er ganske stor, når man tager øens størrelse i betragtning. Det er gratis at komme ind, men læg gerne et par mønter i kirkekassen hvis du vælger at besøge den gamle klosterhave. Der er ikke megen plantevækst, men de farverige pelargonier er en kærkommen kontrast til katedralens hvide indervægge. Når sulten melder sig, er der flere forskellige restauranter på havnen at vælge imellem. Det bliver dog billigere, hvis du vælger en restaurant, der ligger et par gader længere væk. På langt de fleste udflugter, er øen Vulcano inkluderet. Lugten af svovl, eller rådne æg som nogen vil mene det er, hænger tydeligt i luften, klipper og sten har med tiden fået gule pletter, og du kan se røgen stige op fra den ellers "udslukkede" vulkan. Det er strandene, og måske et mudderbad i mineralsk ler, der lokker nysgerrige besøgende til øen. Der er flere forskellige strande at vælge imellem. Men har du ikke fået pakket dine badesko, skal du være opmærksom på, at det sorte lavasand bliver glohedt i solen. Det kan ske, at der dukker bobler op i vandet, men det er ikke farligt. Det er faktisk helt normalt - i hvert fald for en vulkanø som Vulcano. Det er blot et tegn på, at de geologiske processer stadig er i gang, trods at vulkanen er "udslukt". På de fleste udflugter får man et par timer på Vulcano, inden det er tid til at vende tilbage til Cefalù til spisetid.

Palermo

Sørg endelig for at lægge vejen forbi Siciliens hovedstad. Byen har ca. 800.000 indbyggere, og livet i gaderne er noget helt andet, end det man finder i Cefalù. Palermo har så meget at byde på, at det er svært at vide, hvor man skal begynde: i katedralen, på nogle af de mangfoldige markeder eller måske ved Teatro Massimo, en af Europas største operaer. Det er bedst at tage byen i et behageligt tempo og udvælge sig nogle seværdigheder at se, i stedet for at forsøge at nå det hele på én dag. Tænk på at Palermo ligger så tilpas tæt på Cefalú, at du sagtens kan nå flere besøg i løbet af din ferie. Vælger du at rejse rundt på egen hånd, er det nemmest med tog. Tager du udgangspunkt i togstationen i Palermo, og fortsætter i kørselsretningen, kommer du hurtigt frem til et turistbureau, hvor du kan få fat i kort over byen. Fortsætter du derefter i samme retning, kommer du til Piazza Giulio Cesare. Herfra starter Via Roma, en af de store shoppinggader. Følger du denne gade, bliver du ledt direkte ind til Palermos centrum. Fra centrum skal du blot gå mod øst, så kommer du til Piazza Caracciolo, hvor du finder et spændende, lokalt marked. Herefter er det helt op til dig, hvad du vil se og opleve i denne pulserende by. Og skulle du på et tidspunkt fare vild, kan du altid vende tilbage til Via Maqueda, der ligger imellem operaen og Quattro Canti. Det er et godt pejlemærke. Her ligger også en boghandel (Feltrinelli), der har et bredt udvalg af guidebøger. Du kan også få flere italienske titler, som er oversat til engelsk - så er der læsning til de afslappende dage på stranden.

Etna

Den følelse man får, når man står oppe på vulkanen Etna, er ubeskrivelig. Vi mennesker er simpelthen ikke vant til at se naturens kræfter på så nært hold. Når man står ved Etna Sud, et af besøgscentrene, befinder man sig et par tusind meter over havet, og udsigten over Catania og hele kyststrækningen er fantastisk. Man ser tydeligt hvor lavaen i sin tid væltede frem i flere hundrede meter brede strømme. Enkelte steder kan man se små, frodige øer, som lavaen ikke nåede frem til. Lige ved centret ligger Cratero Silvestri. Et krater, som man kan tage en gåtur rundt om og til og med ned i. De, som er rigtig interesserede, tager tovbanen op mod toppen, men turen er lidt dyr. Husk at medbringe jakke og hue hvis du skal op til toppen, da det godt kan være koldt. Du kan vælge at køre til Etna på egen hånd, men det tager ganske lang tid, og det kan være svært at finde frem til besøgscentret på egen hånd. Vil du gerne opleve Etna, anbefaler vi en arrangeret udflugt, som også inkluderer en køretur ude i de sicilianske landsbyområder.

Med bil på Sicilien

Et par dage i egen lejebil er et must, når du er på Sicilien. Cefalù og kysten er uden tvivl attraktive, men bevæger man sig længere ind på øen, venter der bjerge, skove og solbeskinnede byer nok næsten mere siciliansk, og har man ikke oplevet dette, har man faktisk ikke oplevet Sicilien. Vejene er generelt i god stand, også selvom at skiltningen godt kan være lidt særpræget. Derfor er det bedst, hvis du har god tid, og blot nyder det flotte landskab på din vej. Det er nemlig ikke altid, man lige ender, der hvor man havde tænkt det. Så et god tip er ikke at have alt planlægge alt for meget på forhånd. De som er lidt betænkelig ved at begive sig ud i den sicilianske trafik, behøver ikke at være urolige, så længe de holder sig uden for Palermo. Ude på landet er der ikke meget trafik, og her er der rig mulighed for at køre i "sightseeingtempo".
Hvis du vælger at udforske øen på egen hånd, kommer der her et par ting, som kan være rare at vide: Sicilien er en stor ø, og afstandene kan være større, end man lige regner med. Turen fra Cefalù til Etna tager ca. 2 timer og 30 minutter, hvis man kører rigtigt i første forsøg, hvilket man sjældent gør. Derfor kan det være en fordel at vælge et udflugtsmål, som ligger tættere på Cefalù, så der er mere tid til improviserede stop og pauser på vejen. Det kunne f.eks. være, man støder på et marked, en hyggelig restaurant eller noget andet der lokker, og så er det rart at vide, at man kan stoppe, hvis man får lyst. Du kan f.eks. lægge vejen forbi byen Corleone, hvorfra The Godfather, i følge Mario Puzos bog, kom fra. Byen ligger ca. 30 km syd for Palermo, og vælger du en tur hertil, skal du tage vejnummer 118, som passerer byen Marineo - den er både fredelig og utrolig smuk. Selve Corleone er en gange typisk, siciliansk by ude på landet: lidt slidt og måske endda kedelig at se på men rig på detaljer og atmosfære. Tag en spadseretur i de små stræder over for byens rådhus, og har du tid, er en frokost i det gamle stationshus en oplevelse. Men ingen vin - Italien har en promillegrænse på 0,0.
Hvis du kommer tidligt af sted, og har tid til det, bør du også svinge forbi Erice, en lille historisk by på vestkysten. Den ligger ca. 200 km fra Cefalù, hvilket tager omkring to timer at køre, hvis du tager Autostradan (motorvejen). Byen er bygget ud fra en trekantet grundplan højt oppe på en klippe, og er delvist omkranset af en velbevaret bymur - absolut et besøg værd.

Katedralen

Hvorfor man valgte at bygge så stor en katedral i så lille en by, er der ikke rigtig nogen, der ved. Katedralen er desværre ganske medtaget, og man laver kun løbende renovering, når det er nødvendigt. I selve skibet af malingen skallet en hel del af, men koret prydes til gengæld af en yderst pompøs Kristus Pantokrator lavet af guldmosaik.

La Rocca

La Rocca er en klippe, der på majestætisk vis hæver sig over byen. Der går trapper op til klippen fra Piazza Garibaldi, hvis du vil op og nyde den flotte udsigt. Trapperne leder dig op til en port, hvor man bliver registreret, og betaler entré. Det koster kun et par euro, og de registrerer udelukkende besøgende for at holde styr på, hvor mange der er oppe på klippen af gangen. Alle noteres ligeledes, når de kommer tilbage, og hvis nogen mangler, skal de nok blive fundet.
Ønsker du at gå hele vejen op, tager det ca. en time. Husk at medbringe vand. På vejen op passerer du flere ruiner af både ringmure og templer. Klippen har trods alt være befolket i århundrede. Når du kommer til toppen, modtager du din belønning i form af en mild brise og en fantastisk udsigt over Cefalù og hele kystlinjen. Nyd udsigten, kig nærmere på de spændende ruiner eller blot sug indtrykkene til dig inden det er tid til at gå tilbage igen.

Museo de Mandralisco

Som med så mange andre museer fra renæssancen minder dette mest bare om endnu en samling af andre samlinger... bøger, værdifulde effekter, udstoppede dyr etc. Manglen på information og sammenhæng er slående, og det er bedst bare at gå en tur igennem museet uden egentlig at behøve at forstå så meget.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Sicilien på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Der kører lokalbusser og taxi. Alternativt kan du tage toget til Palermo.

Taxi

Der er intet specifikt taxiselskab i Cefalù, så alle chaufførerne arbejder privat. Prisniveauet er cirka det samme som hjemme. Taxierne benytter taxameter.

Tog

Der er flere forskellige typer af tog, du kan køre med. Tager du et "regionale", er det et almindeligt tog, der har stop på vejen. Vælger du derimod et "diretto", kører det direkte til din destination. Husk at købe billet inden afgang da der ikke er mulighed for at købe billet på toget. Billetten køber du enten i en billetautomat eller i kiosken på togstationen i Cefalù. Skal du til Palermo, er det nemmest at købe en billet, der gælder både tur og retur. Inden du går ombord på toget, er det vigtigt, at du får stemplet din billet. Dette gøres ved at indsætte billetten i automaten, og du skal også huske at gøre det på tilbageturen. Hvis du glemmer det, kan du godt ende med at få en dyr bøde. Konduktøren kommer desuden også, og "klipper" i din billet på turen.

Lokalbusser

Der er tre forskellige buslinjer i Cefalú: A, B, og C. På mange busstationer er der opsat køreplaner, men vær opmærksom på at tiderne kan ændre sig grundet trafik. Du kan købe billet til bussen i tobakskioskerne, "Tabacchi". Du kan også købe billet på bussen, men så er den lidt dyrere. Busserne kører fra Cefalù flere gange dagligt, og der er også busser, som kører til hotellerne uden for selve byen. Du kan få en køreplan på hotellet.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Sicilien er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cefalù

De italienske myndigheder har indført en turistskat på overnatninger i Cefalù. På samtlige hoteller og lejlighedshoteller opkræves derfor en ekstra afgift, som betales kontant eller med kreditkort ved check-in. Børn under 10 år betaler ikke turistskat.

Pris pr. person pr. nat de første 10 nætter i periden 1/5 til 31/10:
Hoteller kategori 3-5: 1 EUR
Hoteller/lejligheder kategori 1-2: 0,50 EUR

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle klassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR).
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Italiensk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
20°12°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°14°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
28°18°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
30°20°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
30°20°
10
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°19°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
24°16°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • november
21°13°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Du kan rejse til Cefalù hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Palermo Lufthavn til Cefalù er ca. 1 time og 30 minutter (ca. 100 km).

Find din rejse til Cefalù
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.