Udflugter, Hvar by

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Kajakroning på havet til Pakleniøerne

Kajakroning på havet til Pakleniøerne

Se havet og øerne fra et anderledes perspektiv – mens du ror i kajak!

Læs mere Skjul

Start fra Hvar by mod gruppen af små øer, som tilsammen kaldes Pakleni. Dette navn stammer fra tiden, hvor harpiks fra pinjetræerne blev anvendt af de lokale bådebyggere. Den dag i dag er øen dækket af pinjetræer, som giver øens besøgende tiltrængt skygge.

Der vil være mulighed for at bade på den kendte strand Palmizana under opholdet, og ellers kan du tage til en af de mindre bugter på øen og finde en strand, hvor du kan være helt i fred.

Erfarne instruktører følger med på udflugten. Egner sig også for nybegyndere.

Udflugten arrangeres enten om formiddagen eller i solnedgangen. En let frokost på en restaurant på stranden indgår i udflugtsprisen.

Udflugten gennemføres med min. 2 deltagere.

Mad og drikke:
En let frokost indgår, hvis du vælger formiddagsturen.

Entré:
Der indgår ingen entréer.

Husk at medbringe:
Gode sko, behageligt tøj, vand, solcreme, en kasket/hat og badetøj.

Tid:
Ca. 3-4 timer.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende instruktør.

Øvrigt:
Udflugten udgår fra Hvar by.

Sejltur til Pakleni

Sejltur til Pakleni

Ordet Pakleni betyder også helvede, og derfor bliver disse smukke øer af og til kaldt Helvedesøerne.

Læs mere Skjul

Det er dog mere sandsynligt, at navnet stammer fra det faktum, at øerne er frodige med masser af nåletræer, og af disse nåletræer udvandt man før i tiden en slags harpiks, paklina, som blev anvendt til at tætne træskibe med.

Selvom øerne skal trækkes med et lidt dramatisk navn, kan man konstatere, at både havet rundt om øerne og den smukke natur snarere minder om paradis. Det krystalklare vand og fantastiske muligheder for at snorkle og bade er to ting, som gør denne bådtur til et højdepunkt på en ferie i Kroatien. Der er ingen tvivl om, at man fornemmer en langt større grad af frihed, når man sejler i et adstadigt tempo mellem små, pittoreske øer og klipper, end hvis man fræser afsted i en motorbåd. Målet er jo at nå Pakleni men også at nyde tiden ombord på båden med alt, hvad den har at tilbyde.

I løbet af dagen serveres en let frokost. I højsæsonen spiser man frokosten ombord på båden, mens man i for- og eftersæsonen går i land på øen St. Klement og spiser der.

Mad og drikke:
En let frokost med vin og vand indgår.

Tid:
Heldagsudflugt.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Snorkeludstyr kan lånes.

Øen Vis med båd og jeep

Øen Vis med båd og jeep

Øen Vis er et overflødighedshorn af fantastisk natur og spændende historie. Ingen tvivl om det. Men hvordan kommer man bedst muligt til at se så meget af øen som muligt? Det er ikke noget problem, når man har både jeep og båd til rådighed. Let frokost indgår.

Læs mere Skjul

Præcis, som det er tilfældet med mange andre steder i Kroatien, lokker havet rundt om Vis, og naturen her viser sig som oftest fra sin allerbedste side. Vi sejler med båd fra Hvar og stiler efter både at kunne nå at sole og bade, inden vi udforsker øen med jeep.

På vejen til Vis passerer vi også "de grønne grotter", hvor farver og lys smelter sammen til et magisk grønt.Vis er også kendt som Lissa, og her lykkedes det den østrigske flåde at besejre den italienske flåde i Slaget ved Lissa i 1866. Det slag var afgørende for regionens kamp for selvstændighed. På øen er der en masse grotter, og det var bl.a. her, Jugoslaviens leder Tito (Josip Broz) gemte sig for tyskerne under Anden Verdenskrig. De forsøgte at fange ham tre gange, men mislykkedes hver gang.

Hele øen opleves bedst med jeep som transportmiddel, noget som vi tilbyder til alle, der deltager i udflugten.

Det har aldrig været lettere og mere udbytterigt at besøge Vis end på denne udflugt, hvor vi tager os af alt det praktiske.

Mad og drikke:
En let frokost med vin og vand indgår.

Følgende indgår:
Entré til Titos grotte.

Tid:
Heldagsudflugt.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Snorkeludstyr kan lånes ombord.