Hoteller (20)

Rejser til Litauen

Litauens hovedstad Vilnius byder på en rejse fyldt med kultur og historie.

I Litauen er kultur en vigtig del af samfundet. Hovedstaden Vilnius er på UNESCO's Verdensarvsliste, og byen byder på et pulserende kulturliv med teater, koncerter og kunst. Landet bærer stadig præg af de mange år under russisk herredømme, men dette ses i stigende grad blot som endnu et af de mange lag, der tilsammen udgør Litauens mangfoldige historie.

Litauen - Europas midtpunkt

Litauen er det største og sydligst beliggende af de tre baltiske lande, og det er også her, Europas geografiske midtpunkt findes - det fastslog den franske videnskabsmand Jean-George Affholder i 1989. Midtpunktet ligger 26 km nord for Vilnius og er markeret med et monument opført i forbindelse med, at Litauen blev medlem af EU i 2004. Monumentet ligger i naturskønne omgivelser med fine vandrestier, og man kommer nemt dertil med bus fra Vilnius.

Litauen med Spies

Den korte flyvetid gør Litauen til et perfekt weekendrejsemål. Bestiller du en rejse til Vilnius med Spies, bestemmer du selv både afrejsedag og rejselængde, og du har en række hoteller i forskellige prisklasser at vælge imellem - alle med en central beliggenhed og i gåafstand til byens seværdigheder.

Find dit hotel
Vejr og klima
Hvornår er vejret bedst i Litauen?
Klimaet minder meget om klimaet i Danmark, og den bedste tid at rejse til Vilnius er fra maj til august, hvor det lysest, tørrest og varmest med gennemsnitstemperaturer på 18-22 grader. Det bliver tidligere forår i Letland end i Danmark, og september måned er generelt også noget varmere, end vi er vant til. De koldeste måneder er januar og februar, hvor der både falder regn og sne.
Pas og visum
Pas, visum og dansk fremmedpas
Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Rejser til Litauen

Vilnius
Vilnius ligger kun halvanden times flyvetur fra København. Du kan derfor nemt tage på en weekendtur - eller blive lidt længere, hvis du hellere vil det.

Find din rejse til Litauen