Se hoteller (20)

Rejser til Vilnius

Kun halvanden times rejse fra København ligger en af Europas mere ukendte perler. I Litauens hovedstad Vilnius får du god valuta for rejsepengene, så her er virkelig mulighed for at forkæle sig selv.

Vilnius har altid ligget lidt afsides fra de klassiske rejseruter og er en af Europas nok bedst bevarede hovedstæder. Vilnius' gamle centrum, et af Europas største, bugner af smukke bygninger, og det kan varmt anbefales at slentre en tur i de smalle stræder, måske afbrudt af et hvil i en af byens mange parker.

Bo godt i Vilnius

Spies tilbyder hoteller for enhver smag i Vilnius - fra det enkle til det mere elegante for dig, der vil bo rigtig komfortabelt med alle faciliteter inden for rækkevidde. Bestiller du en rejse til Vilnius med Spies, bestemmer du selv, hvornår du vil rejse og hvor længe du vil være væk - og du er selvfølgelig omfattet af pakkerejseloven, i tilfælde af at noget uforudset skulle ske.

Historiske Vilnius

En rejse til Vilnius er som en drøm for de kunst- og arkitekturinteresserede. I den gamle bydel indrammes gaderne af bygninger i neoklassicistisk og gotisk stil, og her er ligeledes mange museer og gallerier. Start sightseeingturen i byen med at nyde udsigten fra Gediminas-tårnet, hvorfra du bl.a. kan se flere gamle paladser og nogle af byens 40 kirker. Litauen er et land med en lang og begivenhedsrig historie, og ingen steder ses det så tydeligt som i netop Vilnius.

Godt og billigt i Vilnius

Men ikke alt i Vilnius er gammelt. I de senere år er der åbnet mange barer og restauranter, hvor du bl.a. kan smage det bedste fra det litauiske køkken med råvarer som svampe, vildt og urter. Og når du har spist dig mæt, kommer det bedste: regningen! Priserne i Vilnius er nemlig overraskende lave, både hvad angår restauranter, busser og shopping. Så en weekendtur i Vilnius vil næppe ruinere dig.

Shopping og forlystelsesliv

Mulighederne for at få et unikt minde med hjem fra Vilnius er gode. Mange gamle håndværkstraditioner lever stadig i Litauen, og produkter med hørstoffer og rav er meget populære souvenirs. Byen har også en livlig musikscene med alt fra rock til Mozart, og stemningen er altid varm og imødekommende. Vil du se lidt mere af Vilnius, kan det være en god idé at leje en cykel hos en af byens mange cykeludlejere. Vilnius er nemlig en meget flad by, så en cykeltur på egen hånd er en nem og spændende måde at se byen og dens omgivelser på.

Tips og nyttig info
 • Hoteller i alle prisklasser
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode shoppingmuligheder
 • Lokale restauranter
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Vilnius

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Klima og vejr
 • januar
-3°-8°
1
Soltimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • februar
-2°-7°
2
Soltimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • marts
3°-4°
4
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • april
10°2°
6
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • maj
18°8°
8
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • juni
21°11°
8
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • juli
22°12°
7
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • august
22°12°
7
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • september
17°8°
5
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • oktober
10°3°
3
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • november
4°-1°
1
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
 • december
0-5°
1
Soltimer pr. dag
10
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 1 time og 30 min.

Afrejse

Du kan rejse til Vilnius hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemt ind til Vilnius med tog, bus eller taxi. Transfer indgår ikke i rejsens pris. Køretiden fra lufthavnen til centrum er ca. 20 minutter (ca. 8 km), alt afhængigt af trafik.
Shopping
Shoppingmulighederne er gode i Vilnius. Her er både små butikker og flere store arkader og indkøbscentre. Det er populært at købe traditionelt kunsthåndværk som rav og hørstoffer, og gode shoppinggader er Gedimino Prospektas samt Pilies i den gamle bydel, hvor der også ligger en del souvenirbutikker.
Mad, drikke og natteliv
Vilnius har en bred palet af både restauranter, caféer og barer med meget fordelagtige priser.
I Vilnius' natteliv er der masser af barer og natklubber med store dansegulve, som altid er klar til en fest. Her er også mulighed for at tage en tur i teatret eller måske gå til en koncert.
Aktiviteter og seværdigheder
I Vilnius kan du besøge museer og gallerier, tage til koncerter, shoppe eller bare spadsere end tur gennem den gamle bydel.
Sådan kommer du omkring
I Vilnius kan du komme omkring med bus eller taxi.
Fakta

Vores service

Opholdet i Vilnius er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Ophold over 90 dage kræver registrering. For nærmere information henviser vi til den litauiske ambassade på telefon 39 63 62 07.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den litauiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Litauen.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Tilbud til Vilnius
Panorama Hotel
Panorama Hotel
Vilnius, Litauen
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 3 dage, 2 nætter på hotel
 • Afrejse 1 nov 2020 fra København
Fly og 2 nætter på hotel
1 nov 2020 fra København
Royal Boutique Vilnius Gates Of Dawn (Ex. Europa R
Royal Boutique Vilnius Gates Of Dawn (Ex. Europa R
Vilnius, Litauen
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 3 dage, 2 nætter på hotel
 • Inkl. morgenmad
 • Afrejse 30 okt 2020 fra København
Morgenmad
Fly og 2 nætter på hotel
30 okt 2020 fra København
Radisson Blu Lietuva
Radisson Blu Lietuva
Vilnius, Litauen
 • Pakkerejse med fly og hotel
 • 3 dage, 2 nætter på hotel
 • Afrejse 30 okt 2020 fra København
Fly og 2 nætter på hotel
30 okt 2020 fra København
Find din rejse til Vilnius