Se hoteller (8)

Rejser til Gozo

Malta, Malta
Øen Gozo - også kendt som maltesernes egen ferieø - er en lille, fredfyldt krog i Middelhavet, som ligger blot en halv times færgesejlads fra Malta.
Det er til Gozo, at malteserne selv rejser, når de har brug for at koble af og komme lidt væk fra Maltas betydeligt mere hektiske liv. Gozo er en lille ø uden store hotelkomplekser, og trafikken er yderst begrænset. Til gengæld byder øen på den lille, charmerende hovedby Victoria, små badebugter og smuk natur.

Gozos hovedby Victoria

Gozos hovedby kaldes både Victoria og Rabat og er en lille by med smukke torve, kirker, et væld af restauranter og små, hyggelige stræder, som bare venter på at blive udforsket. Når du efterhånden har været byen rundt, venter resten af Gozo, som bl.a. byder på det ældgamle Ggantija-tempel, Ta' Pinu-basilikaen og et citadel beliggende på en høj oven for Victoria.

Sol og strand på Gozo

Vandet omkring Gozo er funklende turkisblåt og klart som glas - noget af det mest indbydende badevand i hele Middelhavet. Gozos længste strand hedder Ramla Bay og ligger på den nordlige del af øen med frodige frugtplantager og marker på den ene side og Middelhavet på den anden. Øen gemmer også på en håndfuld andre strande med det samme krystalklare vand - og er det ikke nok til at dække dine badebehov, tager du bare båden fra havnen i Mgarr til den lille ø Comino, hvis billedskønne Blue Lagoon er populær blandt både dykkere og snorklere.

Med Spies til Gozo

Med Spies rejser du til Gozo med rutefly via Malta, og vi tilbyder en række hoteller med både værelser og lejligheder, ligesom vi har hoteller med spaafdeling, motionsrum, pool og børnepool.
Tips og nyttig info
 • Solsikkert
 • Krystalklart badevand
 • Lokale restauranter
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Gozo

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Langs Gozos kyster findes en god håndfuld strande, hvoraf de fleste er sandstrande i små klippefyldte bugter. Gozos længste strand, Ramla Bay, er lavvandet og ligger på øens nordøstkyst. Stranden er cirka 200 meter lang med fint, rødligt sand og krystalklart vand - perfekt til dykning og snorkling.

En anden populær strand er Marsalforn Beach, der består af sand, sten og klipper. Stranden ligger i den lille badeby Marsalforn og er velegnet til børnefamilier, da den er lavvandet og ligger tæt på byens restauranter og caféer.

Strande på Malta

På Malta kan man både såvel fra klipper som fra fine sandstrande.

Ghajn Tuffieha

Smuk sandstrand på nordvestkysten cirka 8 km fra St. Paul's Bay. Stranden nås via en bakke, ligger i en malerisk bugt og kaldes også for Riviera Beach. På stranden er der udlejning af liggestole samt kiosker med mad og drikke.

Golden Bay Beach

Gylden sandstrand med faciliteter i bugten lige nord for Ghajn Tuffieha, cirka 8 km fra St. Paul's Bay.

Mellieha Beach

Maltas længste og nok bedste sandstrand med krystalklart vand og et stort udbud af vandsport. Stranden er meget familievenlig og ligger cirka 10 km fra St. Paul's Bay.
Mad, drikke og natteliv
Gozo har et godt udvalg af caféer og restauranter med både lokale og internationale retter. De fleste restauranter ligger i Victoria centrum og i badebyerne langs kusten. Overalt tilbydes der lækre retter med frisk fisk og skaldyr, og på Gozo produceres der også både bønner, tomater, oliven, kapers og vin, som er en naturlig del af madlavningen. Meld dig gerne til en af øens madvandringer - en god måde at stifte bekendtskab med den lokale kogekunst på.

Mad og drikke på Malta

Malta har et stort og varieret udbud af restauranter, caféer og barer. Der findes såvel gode lokale restauranter med især fisk og skaldyr på menuen som internationale restauranter med italiensk, japansk, kinesisk og thailandsk mad. Det engelske køkken er også repræsenteret, ligesom der findes fastfoodkæder som Hard Rock Café, Burger King og McDonald's. På Gozo er udbuddet mindre, men dog stadig godt.

Det maltesiske køkken er inspireret af både siciliansk, nordafrikansk, britisk og spansk kogekunst, og nationalrettenstuffat tal-fenek - kaninstuvning - er et velsmagende must at prøve i ferien.
Nattelivet på Gozo er roligt, men der er dog en række barer med levende musik på programmet.
Shopping
Gozo er en lille ø med begrænsede shoppingmuligheder. På hovedgaden og ved torvet i Victoria findes dog en del små butikker, mindre gallerier og et marked.
Sport og træning
På Gozo kan du blandt andet vandre, klatre, cykle og dykke.

Vandring

Gozo byder på gode muligheder for vandring, blandt andet i områderne omkring Ta' Dgiebi, The Gordan Lighthouse og San Blas Valley.

Sport og træning på Malta

Nyd Maltas smukke natur og klare vand og kast dig ud i aktiviteter som vandring og dykning.
Dykning
Havet omkring Malta er krystalklart og meget velegnet til dykning. Der findes flere dykkercentre på øen, og det er muligt at dykke i både grotter, på rev og blandt skibsvrag. Der er også mulighed for at dykke om natten.
Vandring
På Malta findes fine vandrestier med varieret natur - her findes både dramatiske klipper langs havet og grønne, bølgende dale.
Aktiviteter og seværdigheder
Lej en bil og udforsk kystbyen Marsalforn eller andre af øens hyggelige byer, besøg fæstningen i hovedstaden Victoria eller tag på bådudflugt rundt om øen eller til den blå lagune ved øen Comino.
Gozo byder på såvel historiske seværdigheder som smukke udsigtspunkter og fine vandrestier.

Fæstningen i Victoria

Den store fæstning på Gozo stammer fra middelalderen og byder på smuk udsigt over Victoria.

Basilikaen i Gharb

Ta'Pinu er en imponerende og seværdig kirke med et 47 meter højt klokketårn.

Xewkija Rotunda

Den første sten til Gozos største kirke blev lagt i 1952 og blev bygget omkring den originale kirke, som blev anset for at være for lille. Den nye kirke rummer nu tre gange så mange, som der er indbyggere.

Klipperne ved Ta Cenc

En dramastisk klippestrækning på sydkysten med en gangsti langs 130 meter høje klipper, der skråner brat ned i havet.

Blue Lagoon

Den smukke blå lagune byder på krystalklart vand og er et meget populært udflugtsmål på den lille ø Comino mellem Malta og Gozo. Du kan tage hertil på egen hånd med færge eller på en arrangeret udflugt.

Seværdigheder på Malta

Malta er et lille land, og det er nemt at komme rundt og se øens store udbud af historiske steder, templer, kirker og museer.

Mdina

Mdina er over 4.000 år gammel og var tidligere øens hovedstad. Den ligger på en bakke, omgivet af et fæstningsværk fra middelalderen, og at gå ind gennem byporten, slentre rundt i de smalle gader og besøge byens kirker er som at rejse tilbage i tiden.

Marsaxlokk

En lille, charmerende fiskerby på Maltas sydkust. Byen er mest kendt for sine farvestrålende fiskerbåde og det populære fiskemarked, der afholdes hver søndag.

Mosta Rotunda

Den store rundkirke i Mosta har et af Europas største kuppeltage, og i kirken findes også en replika af en udetoneret bombe, der blev fundet i kirken under 2. Verdenskrig.

Blue Lagoon

Den badevenlige blå lagune byder på klart turkisblåt vand og er et meget populært udflugtsmål på den lille ø Comino mellem Malta og Gozo. Du kan tage dertil med færge på egen hånd eller på en arrangeret udflugt.

Blue Grotto

Den blå grotte består af syv store havgrotter på Maltas sydvestkyst. Grotterne er blevet skabt af bølgernes slag gennem tiden, og når solen skinner på klipperne og det krystalklare hav, dannes et fascinerende blåligt skær. Vil du opleve grotterne på nært hold, kan du tage på en arrangeret udflugt, men det er også muligt at nyde synet fra land.

Popeye Village

Ved Anchor Bay i Mellieha ligger den fantasifulde forlystelsespark Popeye Village, som er en kopi af byen, hvor filmen 'Skipper Skræk' blev indspillet.

Gozo

Den lille ø Gozo byder på hovedstaden Victoria, små badebugter og smuk natur. Øen er lille nok til, at man kan gå rundt til det meste, men man kan også tage bussen fra Victoria - en tur på højst en halv time, uanset hvor du vil hen. Færgen til Gozo afgår fra færgelejet i Cirkewwa på den nordligste del af Malta, og sejlturen tager cirka 25 minutter. Man kan godt tage bilen med ombord.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Gozo på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Vær opmærksom på, at der er venstrekørsel på Gozo.
Ligesom på hovedøen er busnettet på Gozo veludviklet og trafikerer hele øen. Tager du taxi, bør du aftale prisen på forhånd.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Gozo er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Skat på hotelovernatninger

Maltas regering har indført en skat på hotelovernatninger. Skatten gælder alle rejsende over 18 år og skal betales kontant eller med kort til hotellet ved check-in. Skatten er på 0,50 EUR pr. person/nat, dog maks. 5 EUR.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Flere banker og hæveautomater. Kun euro er gangbar valuta ved kontant betaling. VISA, MasterCard og Eurocard accepteres de fleste steder.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt).

Øvrigt

Niveauforskelle. Ikke handicapvenligt. Læs desuden Vigtigt at vide samt Spies' rejsevilkår inden afrejse. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
15°10°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
15°10°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
17°10°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
19°12°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
28°19°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
30°21°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
31°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
28°21°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
17°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 15 minutter.

Afrejse

Du kan rejse til Gozo hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Malta Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Flyet lander i Malta Lufthavn. Transfer fra lufthavnen til Gozo tager ca. 2 timer inkl. 30 minutter med båd.

Find din rejse til Gozo
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.