Se hoteller (9)

Rejser til Mellieha

Malta, Malta
Mellieha og Maltas nordkyst er familievenlige rejsemål med øens længste sandstrand, hyggelige badebugter, krystalklart vand og et behageligt klima.
Mellieha på det nordlige Malta er kendt for sine fine sandstrande med lyst sand og krystalklart vand. Selve byen med dens restauranter og butikker ligger på en bakke med udsigt over bugten, og langs stranden finder du en stor samling restauranter og isbarer samt gode muligheder for at dyrke vandsport. Mellieha er med andre ord det perfekte rejsemål for dig, der rejser med børn. Blot få kilometer nord for Mellieha byder Maltas nordkyst på fredelige, beskyttede strande, der indbyder til lange gåture og masser af afslapning.

Maltas nordkyst

Maltas nordkyst er en perlerække af små bugter og ugenerte strande : Marfa Bay, Ramla Bay og Armier Bay. Lidt ud for kysten ligger Comino, som er den mindste af Maltas beboede øer, og lidt længere væk igen ligger den smukke ø Gozo, som egner sig perfekt til en endagsudflugt. Ud for kysten findes også nogle af Maltas bedste dykkersteder. Spies' hoteller på det nordlige Malta ligger alle tæt på stranden og tilbyder både spaafdeling, dykkerbutik og andre faciliteter til både børnefamilien og voksenferien. Tag f.eks. et kig på Ramla Bay Resort, som har en rolig beliggenhed og byder på flere restauranter, en spaafdeling, et stort poolområde og en privat strand i Ramla Bay.

Bo godt i Mellieha

Spies tilbyder en håndfuld gode hoteller i Mellieha, og skal du rejse med børn, bor du allerbedst på Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa - et børnevenligt All Inclusive-hotel blot et stenkast fra Maltas længste sandstrand i Ghadira Bay. Her har man sørget for, at både små og store får et godt ophold med bl.a. underholdning, børneklubber og gratis wi-fi. Hotellet har også en dejlig spaafdeling samt flere forskellige restauranter.

Med Spies til Mellieha

Når du bestiller en rejse til Mellieha og det nordlige Malta med Spies, bestemmer du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du kan altså skræddersy din rejse, så den passer perfekt til dig og dit rejseselskab.

Udforsk Malta

Selv om der er en dejlig strand i Mellieha, og selv om det kan være fristende at blive på hotellet, bør du også tage dig tid til at se lidt mere af Malta. Her kører mange busser, og du kommer til Valletta på under en halv time. Det kan dog alligevel være en god idé at leje bil en dag eller to. Du kan sagtens komme rundt med bus, men med egen bil bestemmer du helt selv, hvor du vil hen, og hvor længe du vil blive der. Du vil hurtigt opdage, at der er meget at se og opleve på øen - bl.a. den gamle hovedstad Mdina, de forhistoriske megalitter og katakomberne i Rabat. Vi kan også anbefale en endagstur til Maltas naboøer Gozo og Comino, hvor du finder en række helt fantastiske strande, og hvor tempoet er lidt mere afslappet.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Familiehoteller
 • Solsikkert
 • Fin sandstrand
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Mellieha

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Mellieha byder på Maltas længste sandstrand med krystalklart vand og et godt udbud af vandsport. Langs Maltas nordkyst ligger sandstrandene beskyttet i små bugter, og afstandene er ikke større, end at man sagtens kan gå mellem dem.

Strande på Malta

På Malta kan man både såvel fra klipper som fra fine sandstrande.

Ghajn Tuffieha

Smuk sandstrand på nordvestkysten cirka 8 km fra St. Paul's Bay. Stranden nås via en bakke, ligger i en malerisk bugt og kaldes også for Riviera Beach. På stranden er der udlejning af liggestole samt kiosker med mad og drikke.

Golden Bay Beach

Gylden sandstrand med faciliteter i bugten lige nord for Ghajn Tuffieha, cirka 8 km fra St. Paul's Bay.

Mellieha Beach

Maltas længste og nok bedste sandstrand med krystalklart vand og et stort udbud af vandsport. Stranden er meget familievenlig og ligger cirka 10 km fra St. Paul's Bay.
Mad, drikke og natteliv
Mellieha har et godt udvalg af restauranter, der blandt andet byder på typiske maltesiske retter som pastizzi; salt wienerbrød med fyld, timpana; en maltesisk variant af lasagne samt stuffat tal-fenek; kaninstuvning. Langs Maltas nordkyst er udbuddet af restauranter mere begrænset, men det er nemt at tage bussen ned til Mellieha.

Mad og drikke på Malta

Malta har et stort og varieret udbud af restauranter, caféer og barer. Der findes såvel gode lokale restauranter med især fisk og skaldyr på menuen som internationale restauranter med italiensk, japansk, kinesisk og thailandsk mad. Det engelske køkken er også repræsenteret, ligesom der findes fastfoodkæder som Hard Rock Café, Burger King og McDonald's. På Gozo er udbuddet mindre, men dog stadig godt.

Det maltesiske køkken er inspireret af både siciliansk, nordafrikansk, britisk og spansk kogekunst, og nationalrettenstuffat tal-fenek - kaninstuvning - er et velsmagende must at prøve i ferien.
Melliehas natteliv er stort set begrænset til det, som hotellerne tilbyder, og det samme gælder Maltas nordkyst. Du finder et større udbud af forlystelsesliv i Bugibba og St. Julian's, som ligger 15-20 minutter væk.
Shopping
Shoppingmulighederne i Mellieha er begrænsede med enkelte butikker på hovedgaden, og langs Maltas nordkyst ligger der kun enkelte kiosker. Der Vil du shoppe, er det bedst at tage en bus eller taxi til Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Sport og træning
Langs Maltas nordkyst er der gode muligheder for vandreture i den smukke natur.

Sport og træning på Malta

Nyd Maltas smukke natur og klare vand og kast dig ud i aktiviteter som vandring og dykning.
Dykning
Havet omkring Malta er krystalklart og meget velegnet til dykning. Der findes flere dykkercentre på øen, og det er muligt at dykke i både grotter, på rev og blandt skibsvrag. Der er også mulighed for at dykke om natten.
Vandring
På Malta findes fine vandrestier med varieret natur - her findes både dramatiske klipper langs havet og grønne, bølgende dale.
Aktiviteter og seværdigheder
På stranden i Mellieha tilbydes der forskellige former for vandsport. Ved Anchor Bay i Mellieha ligger den fantasifulde Popeye Village, som er en kopi af byen, hvor filmen 'Skipper Skræk' blev indspillet. Fra Mellieha kommer du nemt til øerne Comino og Gozo.

De fleste hoteller tilbyder også faciliteter til en aktiv ferie.
Mellieha byder på gode bademuligheder med flere fine små badebugter med krystalklart vand. I området omkring Mellieha findes også interessante seværdigheder som den røde ridderborg St. Agatha's Tower samt forlystelsesparken Popeye Village, som er en kopi af byen, hvor filmen 'Skipper Skræk' blev indspillet. I Mellieha centrum findes også helligdommen Our Lady of the Grotto.

Seværdigheder på Malta

Malta er et lille land, og det er nemt at komme rundt og se øens store udbud af historiske steder, templer, kirker og museer.

Mdina

Mdina er over 4.000 år gammel og var tidligere øens hovedstad. Den ligger på en bakke, omgivet af et fæstningsværk fra middelalderen, og at gå ind gennem byporten, slentre rundt i de smalle gader og besøge byens kirker er som at rejse tilbage i tiden.

Marsaxlokk

En lille, charmerende fiskerby på Maltas sydkust. Byen er mest kendt for sine farvestrålende fiskerbåde og det populære fiskemarked, der afholdes hver søndag.

Mosta Rotunda

Den store rundkirke i Mosta har et af Europas største kuppeltage, og i kirken findes også en replika af en udetoneret bombe, der blev fundet i kirken under 2. Verdenskrig.

Blue Lagoon

Den badevenlige blå lagune byder på klart turkisblåt vand og er et meget populært udflugtsmål på den lille ø Comino mellem Malta og Gozo. Du kan tage dertil med færge på egen hånd eller på en arrangeret udflugt.

Blue Grotto

Den blå grotte består af syv store havgrotter på Maltas sydvestkyst. Grotterne er blevet skabt af bølgernes slag gennem tiden, og når solen skinner på klipperne og det krystalklare hav, dannes et fascinerende blåligt skær. Vil du opleve grotterne på nært hold, kan du tage på en arrangeret udflugt, men det er også muligt at nyde synet fra land.

Popeye Village

Ved Anchor Bay i Mellieha ligger den fantasifulde forlystelsespark Popeye Village, som er en kopi af byen, hvor filmen 'Skipper Skræk' blev indspillet.

Gozo

Den lille ø Gozo byder på hovedstaden Victoria, små badebugter og smuk natur. Øen er lille nok til, at man kan gå rundt til det meste, men man kan også tage bussen fra Victoria - en tur på højst en halv time, uanset hvor du vil hen. Færgen til Gozo afgår fra færgelejet i Cirkewwa på den nordligste del af Malta, og sejlturen tager cirka 25 minutter. Man kan godt tage bilen med ombord.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Malta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Vær opmærksom på, at der er venstrekørsel på Malta.
Busnettet er veludbygget og trafikerer hele øen. Tager du en taxi, bør du aftale prisen på forhånd.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Mellieha er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Skat på hotelovernatninger

Maltas regering har indført en skat på hotelovernatninger. Skatten gælder alle rejsende over 18 år og skal betales kontant eller med kort til hotellet ved check-in. Skatten er på 0,50 EUR pr. person/nat, dog maks. 5 EUR.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Flere banker og hæveautomater. Kun euro accepteres ved kontant betaling. Visa, Mastercard og Eurocard accepteres de fleste steder.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt).

Øvrigt

Niveauforskelle. Ikke handicapvenligt.
Vejr og klima
 • januar
15°10°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
15°10°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
17°10°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
19°12°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
28°19°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
30°21°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
31°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
28°21°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
17°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 15 minutter.

Afrejse

Du kan rejse til Mellieha hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Malta Lufthavn til Mellieha er ca. 40 minutter (ca. 25 km). Til hotellerne på Maltas nordkyst er der yderligere et par kilometer.

Find din rejse til Mellieha
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.