Se hoteller (17)

Rejser til Agadir

En rejse til Agadir er at opleve en by med gode hoteller, et livligt havneliv, en hyggelig strandpromenade, traditionel marokkansk bebyggelse og en dejlig strand.
Agadir er en moderne badeby med en dejlig sandstrand, fine golfbaner og god hotelstandard i ferieområdet omkring Boulevard du 20 Août. Strandpromenaden La Corniche er det naturlige samlingspunkt både i dagtimerne og om aftenen. Her ligger de hyggelige barer, restauranter og caféer på stribe og tilbyder mad og drikkevarer til yderst rimelige priser. I souken, det lokale marked, kan du også gøre gode fund til rimelige priser.

Strande og seværdigheder

Agadir byder på en blanding af gammel arabisk kultur og fransk kolonistil, hvilket giver rejsemålet en særpræget karakter. Stranden er lang og lavvandet, og i hotelområdet ligger der butikker, fortorvscaféer og internationale restauranter. I souken, det lokale marked, kan du prutte om prisen på krydderier, tøj, sølvsmykker og smukke tæpper. Fra Agadir kommer du nemt til de urgamle byer ved Atlasbjergene eller til den røde eventyrby Marrakech med sit myldrende folkeliv og fortryllende stemning. Den 900 år gamle markedsby Taroudant beliggende 80 km fra Agadir er også et besøg værd.

Agadir med Spies

I Agadir kan du være sikker på, at du får meget for pengene. Bestiller du en rejse til Agadir med Spies, har du flere hoteller i forskellige prisklasser at vælge imellem. Søger du en bekvem og afslappet ferie på et større resort, kan vi anbefale Top Selection-hotellet Sofitel Agadir Royal Bay Resort, som er af høj klasse, ligger ved den brede strand og har et stort, flot poolområde. Et andet populært hotel er velholdte Hotel Timoulay & Spa Agadir , som er et mindre hotel med pool og børnepool beliggende i gåafstand fra stranden. Når du bestiller din rejse til Agadir med Spies, rejser du med rutefly og bestemmer derfor selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Hoteller tæt på stranden
 • Lang strandpromenade
 • Hoteller i alle prisklasser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Agadir

Strand
Agadirs strand er syv kilometer lang, med lavt vand, og består af finkornet sand. Der er mulighed for at leje solstole. Strandpromenaden La Corniche er fem kilometer lang, og strækker sig langs hele stranden fra det sidste hotel til den lille marina, La Marina d'Agadir. Strandpromenaden kantes af restauranter, caféer og butikker.

Strandaktiviteter

Stranden er velegnet til gå- og løbeture grundet det hårdt komprimerede sand og dens bredde. Fra tidligt om morgenen ser man mange, som er ude og motionere, og stranden fyldes også af grupper af unge, der spiller fodbold både om morgenen og sidst på eftermiddagen. Der er også mulighed for at leje surfbræt, bodyboards og vandski, hvis man har lyst til en aktiv dag i vandet.
Mad, drikke og natteliv
Der er et godt udbud af restauranter i Agadir - alt fra enkle spisesteder til eksklusive gourmetrestauranter. En af Marokkos største fiskerihavne ligger i Agadir, så kan man lide fisk og skaldyr, er der masser at vælge imellem. Den krydrede marokkanske mad er især præget af det franske og arabiske køkken.

Mad og drikke i Marokko

Det marokkanske køkken består af et væld af let krydrede madretter. Maden er veltilberedt, og man benytter altid friske grøntsager, kød eller fisk og friskbagt brød. Maden spises ikke med kniv og gaffel men derimod med brød, som man samler maden og med (altid med højre hånd). Til dessert nydes ofte frisk, udskåret frugt, og så drikker man myntete flere gange om dagen.

Marokkanske retter

Der er mange spændende restauranter i Marokko, som tilbyder noget for enhver smag.
Her er et par forslag til gode retter:

Pastilla
En tynd, sprød dej i flere lag der kommer med kød fra due eller kylling, hakkede mandler og honning med sukker og kanel. Pastilla med fisk og skaldyr er også populært. Man laver desuden desserten pastilla au lait af den samme sprøde dej.

Tagine
En gryderet bestående af okse, kylling eller fisk med forskellige grøntsager, krydderier og urter. Taginen tilberedes over kul eller på gaskomfur, og serveres glohed. Navnet stammer fra keramikgryden af samme navn, hvori retten laves.

Couscous
Landets nationalret som består af dampkogte hvedegryn. Grynene serveres sammen med kogt kød eller kylling og kogte grøntsager. Couscous spises med højre hånd, men som turist og besøgende i landet bliver du tilbudt en gaffel eller ske. Til dette drikker man en tyk slags mælk, der hedder Iben. Couscous spises traditionelt set mest om fredagen efter aftenbønnen.

Harira-suppe
En kraftig suppe kogt på tomat tilsat kød, kikærter, linser, persille og koriander. Denne suppe er det første marokkanerne spiser efter solnedgang under ramadanen.

Kefta
Små kødboller i en sovs kogt på tomat. Serveres med spejlæg.

Poulet
En ret med kylling der ofte tilberedes i tagine, og krydres med safran og syltede citroner.

Brouchettes
Grillspyd med kød, fisk eller kylling som er marineret med løg, krydderier og olie, og grilles over kul. Dette serveres med ganske stærke sovser.

Mechoui
Helstegt lam som specielt spises ved højtid og fest. Lammet tilberedes hængende i en specialbygget jordovn, og krydres med salt, peber og spidskommen.

Drikkevarer

Vin.

Marokko har mange gode vine, som er værd at prøve:

Rød: Den bedste rødvin hedder Les Côteaux de l´Atlas. Andre gode og billigere alternativer kunne være Le Medaillon, Beauvallon, Guerrouan og Cabernet President.
Rosé: Medaillon rosé, Cabernet samt Ksar rosé er alle gode vine.
Hvid: Medaillon blanc og Semillant er velsmagende, og bør også prøves.

Øl: Flag, Flag Special og Casablanca er alle tre lokale øl, som man bør prøve, hvis man kan lide en god øl.

Te: I Marokko drikker man myntete flere gange dagligt. Det består af en grøn, kinesisk te, mynteblade og en masse sukker. En god forfriskning både når det er varmt og koldt.

Kaffe: Kaffen i Marokko er rigtig god, og her drikkes der ofte espresso, café crème (kaffe med mælk) eller noss noss (halv kaffe halv mælk).
Forlystelseslivet i Agadir foregår primært på og ved hotellerne i strandområdet, hvor byens natteliv i form af natklubber og lounger udspiller sig. Mange barer og restauranter byder også på levende musik.
Shopping
I Agadir er der gode muligheder for at shoppe. Her kan du både shoppe i almindelige butikker med faste priser, i basarer og på markedet Souk Al Had, hvor du kan købe alt fra frugt, grøntsager og tøj til tæpper og møbler. I Agadir ligger der også store, moderne stormagasiner som Aswak, Asalam, Carrefour og Marjane, ligesom der ved marinaen La Marina d'Agadir findes butikker, caféer og kendte butikskæder med modetøj. Tag også gerne en spadseretur langs gaden Rue Allal ben Abdallah i bydelen Talborjt, hvor der ligger mange butikker med rimelige priser.

Shopping i Marokko

Der er mange spændende sager, man kan købe med sig hjem fra Marokko. Man kan vælge at handle på to forskellige måder: i butikkerne, som har faste priser, eller i basarer og på markeder (souken), hvor man prutter om prisen på alt undtagen frugt, brød, grøntsager, kød og fisk. Madvarer har med andre ord faste priser.

Sådan sikrer du dig den bedste pris

• Begynd aldrig at prutte om prisen, medmindre du vil købe.
• Start altid med at byde en lavere pris end hvad du ønsker at betale.
• Tænk over hvor meget du maksimalt vil betale, inden du begynder at forhandle.
• Giv dig god tid. En god forhandling stresser man ikke igennem. Tag dig tid til at snakke om andet, end den vare du er interesseret i.
• Drik en kop myntete med sælgeren hvis han tilbyder det. Vis gerne lidt billeder af familie og dit liv hjemmefra. Det skaber familiær kontakt.
• Efter en kortere eller længere samtale vil I komme frem til en pris, som I begge er tilfredse med.
• Begynd aldrig at sammenligne priser i andre butikker efterfølgende. Hvis du har fået den vare, du ønsker, og til den pris du ville, så har du gjort et godt køb.

Hvad kan man købe i Marokko?

Skindvarer, tasker, hjemmesko, jakker, kunsthåndværk, keramik, tæpper, sølv og messing, krydderier, blomster og uendeligt meget andet.

Hvis du spekulerer på at købe nogle af de farverige og smagfulde krydderier med hjem, skal du være opmærksom på prisen. Sælgerne er dygtige til at fylde en hel kasse med krydderier, og pludselig koster den 250 dirham, og ikke 25 dirham som I måske have aftalt. Krydderier skal ikke koste mere, end de gør hjemme.

Ægte safran består altid af små, orangerøde tråde, som er 1-2 cm lange, og koster ca. 20-30 dirham pr. gram. Det er aldrig et orangefarvet pulver. Er det i pulverform, er du ved at købe gurkemeje, og den tilfører udelukkende farve. Der findes en krydderiblanding, der hedder Raz el Hanut. Det betyder "krydderisælgerens hoved", og er en blanding af 30 forskellige krydderier. Et rigtig godt krydderi til alle kødretter.
Sport og træning
Agadir er et godt valg, hvis du vil træne og dyrke sport i ferien. Du har mulighed for at spille golf og tennis, og på stranden tilbydes vandsport som surfing, vandski og vandscooter. Det er også populært at løbe en tur langs stranden, især tidligt om morgenen.

Golf

Agadir har et godt udbud af fine golfbaner.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.

Surfing

Strandene ved Agadir kaldes tit 'Europas Californien' blandt surfere på grund af de gunstige muligheder for point break. Den bedste surfsæson løber fra november til marts, men der er mulighed for at surfe året rundt både nord og syd for Agadir, og især om sommeren er bølgerne velegnede til unge surfere og nybegyndere.

Tennis

Alle store hoteller har tennisbaner. Du kan også spille tennis med eller uden instruktør på Royal Club de Tennis d'Agadir på Avenue Hasan II.
Aktiviteter og seværdigheder
I Agadir tilbydes både fartfyldte og mere rolige aktiviteter.

Udflugter på havet

Tag med på fisketur og prøv lykken! Den fisk, om eventuelt fanges på turen, vil blive tilberedt ombord.

Ski

Cirka 320 km nord for Agadir ligger Oukaimeden. Her finder du tre forskellige slalompister og en skilift, som tager dig op i 3.000 meters højde. Der er mulighed for at leje ski, stave og støvler. Her i området ligger der flere fine hoteller. Turen op til Oukaimeden går igennem Ourika-dalen, som er fantastisk smuk og en del af oplevelsen i sig selv. Skisæsonen er fra slutningen af november til marts.

ATV

Du kan også komme ud og køre på ATV, som er et firhjulet køretøj, der kan køre i ellers svært fremkommeligt terræn. En typisk tur varer cirka fire timer.
Næsten hele Agadir blev ødelagt under et jordskælv i 1960, og byen er derfor er relativt moderne. Men trods det har byen stadig en del forskellige seværdigheder og attraktioner at tilbyde. Og i området omkring byen er der også flere pladser og steder, som er et besøg værd.

Fiskerihavnen

Ved foden af bjerget ved Agadir ligger Marokkos tredjestørste havn. Her kan du se hvordan skibe bliver bygget og opleve den travle og livlige havn, hvor der altid er nogen, som arbejder. Husk at medbringe dit pas. Ved indgangen til havnen er der en bemandet paskontrol, da havnen anses for at være international grund.

Souk Al Had

Markedet Souk Al Had er et must, når de besøger Agadir. Her kan du købe alt fra kopivarer til friske frugter og grøntsager. Souken er åben fra tirsdag til søndag, men det er lørdag og søndag, som er de store markedsdage. Souk Al Had betyder ganske enkelt søndagsmarked. Hvis du tager en taxi til markedet, behøver du ikke sige andet end "souk" - chaufføren ved præcis, hvad du mener.

Museer

Agadirs museum ligger på gågaden, der strækker sig mellem Avenue Mohamed V og Avenue Hassan II. Den permanente udstilling giver et indblik i marokkansk håndværk, og så er der mange spændende sølvsmykker i berbisk stil.

Jardin Olhao

Den portugisiske park Jardin Olhao, der ligger på Avenue Kennedy i Talborjt, byder på en spændende fotoudstilling, der viser Agadir før og efter jordskælvet i 1960. Her kan du høre flere rørende beretninger på fransk, om lokale der blev berørt af katastrofen.

Talborjt

Talborjt er det kvarter i det centrale Agadir, som bedst har bevaret sin oprindelige, marokkanske atmosfære, da der stadig bor en hel del lokale. Her kan du i fred og ro gå og kigge i butikker, og du finder formodentlig noget til en god pris. Her er nemlig sko-, sport- og tøjforretninger med betydeligt lavere priser end i hotelområdet. På torvet ved hotel Sindibad ligger der mange lokale restauranter med lave priser. Vær dog opmærksom på at der ikke serveres alkohol på disse restauranter.

Kasbahn

På toppen af bjerget tæt på byen ligger ruinerne af den gamle kasbah, som blev bygget i 1500-tallet. Ordet kasbah er arabisk, og betyder fort eller fæstning. Efter det kraftige jordskælv som ramte Agadir i 1960, blev store dele af kasbahen ødelagt, og muren som man kan se i dag, står tilbage som et minde om en svunden tid. Heroppefra er udsigten over byen og havnen vidunderlig.

La Marina d´Agadir

I enden af strandpromenaden, i retning mod fiskerihavnen, ligger Agadirs marina. Her finder du tapasbarer, restauranter og caféer. Der er med tiden også åbnet flere modeforretninger. Her er også gode muligheder for at gøre som de lokale; at tage en spadseretur på strandpromenaden og nyde den smukke solnedgang.

La Corniche

La Corniche er Agadirs lange strandpromenade, som er fem kilometer lang, og strækker sig fra det sidste hotel ved stranden ud til La Marina d'Agadir. Her kan man tage sig en gå- eller løbetur i de tidlige morgentimer, inden varmen sætter ind.

La Medina d´Agadir

En smuk medina beliggende lige uden for Agadir. Den er bygget op med henblik på at ligne en marokkansk by med ringmur og medina. Her hersker en skøn og fredelig stemning, og byen er absolut et besøg værd. Du kan kigge i nogle af de små butikker her eller tage en myntete i den maoriske café. Hele området dækker omkring fire hektarer, og al materiale kommer fra Sousse-regionen.

Taghazout-stranden

Ca. 20 km nord for Agadir, på vej mod Essaouira, ligger fiskerbyen Taghazout. Her tager de lokale ud, og nyder godt af sol og varme om søndagen. Stranden er også utrolig populær blandt surfere, og der ligger både surfskole og surfshop.

Tamraght-Aourir

Tamraght og Aourir er to byer, som ligger ca. 10 km nord for Agadir. De er kendt som "bananbyerne", hvilket kommer sig af, at man dyrker bananer her i området. Overalt kan man se de lokale stå langs vejen og sælge bananer. Mange af de som bor i Agadir, tager gerne turen herud i weekenderne for at nyde en god tagine på en af de mange restauranter.

Imouzzer

Har du lejet en bil, er Imouzzer et oplagt udflugtsmål. Beliggende blot 60 km nord for Agadir, er det en overkommelig køretur. Det er ikke muligt at komme til Imouzzer med bus, og hvis det har regnet, kan vejene være svære at køre på. Tag den store vej i nordlig retning mod Tamraght, følg skiltene, sving til højre og fortsæt ad de små veje. Vejen er virkelig smuk med høje bjerge og dybe dale. Imouzzer er meget kendt for sit vandfald, til trods for at der ikke er synderligt meget vand i det. Modige sjæle laver til tider hovedspring i vandet mod en lille slant.

Inezgane

Ca. 13 kilometer syd for Agadir ligger Inezgane. Her finder det største marked på hele Sousse-sletten sted hver eneste tirsdag, og her kan du købe alt mellem himmel og jord. Egentlig har markedet åbent hver dag, men det er tirsdag, der er den store markedsdag. I modsætning til Agadir er Inezgane bygget i rigtig marokkansk stil med smalle gader og snoede stræder, så her får du virkelig følelsen af at være i Marokko. Hvis du vil lægge vejen forbi Inezgane, kommer du nemmest hertil med lejebil eller taxi. Byen er desuden også udgangspunktet for mange busser, hvis du ønsker at tage ud og se dig omkring i området.

Naturreservatet Massa

For dyreelskere og ornitologer er naturreservatet Massa det oplagte udflugtsmål. Ca. 45 km syd for Agadir ligger Masse, som af mange fugleeksperter menes at være den vigtigste rugeplads i Marokko. Her kan du bl.a. komme til at se høgeørne, stylteløbere, ensfarvede sejlere, ørkenravne, flamingoer, fiskehejrer og traner. Er du rigtig heldig, kan du måske endda opleve den skaldede ibis, som er en truet fugleart. Tag en taxi til Oued Massa eller lej en bil og kør turen selv - valget er dit.

Essaouira

180 km i nordlig retning ligger havnebyen Essaouira, som var en vigtig havneby for portugiserne i 1500-tallet, når de skulle gøre klar til at tage ud og udforske verden. Byen var allerede kendt i romertiden, når man skulle udvinde purpur. Byen er kendt for sin fredelige atmosfære og ikke mindst de hvide huse med blå skodder for vinduerne. I 60'erne og 70'erne var Essaouira et tilholdssted for hippier fra hele verden, og mange kendisser havde bolig her. I dag er byen meget populær blandt surfere, som rejser hertil fra hele verden. Der er også mange kunstnere, der rejser hertil pga. byens specielle lys, der inspirerer til flotte malerier.

Marrakech

Vejen til denne eventyrlige by, der ligger 250 km fra Agadir, går op igennem de smukke Atlasbjerge. På det berømte torv Djema al-Fna vil du opleve mangfoldighed som aldrig før med både slangetæmmere, spåkoner, digtere og mange andre finurlige karakterer - som taget ud af en bog. En spadseretur igennem medinaens mylder af tillokkende basarer og kyndige håndværkere er en oplevelse i sig selv. Man kan tage en gåtur på smedens gade, uldarbejdernes gade, skinnearbejdernes gade osv. Medinaen er med på UNESCOs Verdensarvsliste.
Det er med tiden blevet populært blandt europæere at købe lejlighed og riader i Marrakech, og ejendomspriserne er derfor steget meget de senere år. Selv blandt jet-settet er det oppe i tiden, at skulle eje eget hus (riad). Den første internationale kendis, der købte et hus her, var Yves St. Laurent. I dag huser Marrakech ca. 1 mio. indbyggere, og da der er en velfungerende motorvej imellem Marrakech og Agadir, kommer man nemt til og fra byen. Det tager ca. 2 timer og 30 minutter at køre med bil.

Casablanca

Casablanca er Marokkos største købstad med lige over fire millioner indbyggere. Byen kan nok bedst beskrives som en blanding af østlig og vestlig kultur. Her tager man i det ene sekund en spadseretur i medinaen, og derefter står den måske på shopping i det moderne shoppingcenter, Casablanca Twin Center. Ude langs strandpromenaden d'Ain Diab ligger de fine kvarterer. Her kan man finde pools med havvand, restauranter, luksushoteller og fine natklubber. Det er også her, at Hassan II's moské fanger ens opmærksomhed med sit 200 meter høje tårn. Højst oppe ser der en laserstråle, som kan ses på 35 km afstand, for at hjælpe alle med at finde vejen til Mekka. Om formiddagen kan turister også besøge dette fantastiske mesterværk på en guidet rundtur.

Rabat

Marokkos hovedstad Rabat har 1,6 millioner indbyggere. Her i byen ligger flere af landets administrative og politiske institutioner. Rabat er også den vigtigste universitetsby i landet. Byen har brede gader og grønne områder, men tilbyder også en spændende medina og en smuk bymur. En seværdighed, der er et besøg værd, er Mohammed V's mausoleum. På den anden side af floden Bou Regreg ligger byen Salé.

Tafraout

Den berbiske by Tafraout ligger i 1.200 meter højde i Anti-Atlasbjergene ca. tre timers køretur fra Agadir. Her får man straks en følelse af, at tiden står stille. Landskabet består af besynderlige stenformationer i rød granit. Vejen til Tafraout går gennem mandeldalen Vallée des Ameln med fine oaser og hyggelige, berbiske byer. Her er det oplagt at lave et stop for at få en kaffe eller noget forfriskende at drikke og nyde det smukke landskab. Mandeltræerne blomstrer fra midten af januar og frem til februar - et utrolig smukt syn!

Tiznit

Tiznit er en ægte, berbisk by beliggende ca. 60 km syd for Agadir, der er kendt for sine smykke sølvsmykker. Hvorfor ikke lægge vejen fordi en sølvsmed, og se hvordan sølvsmykker bliver til?

Tifnit

Den lille fiskerby Tifnit ligger efter byen Sidi Bibi, ca. 30 km syd for Agadir. Her er der kilometerlange sanddyner og klippeafsatser, hvorfra man kan fiske. Man kan komme hertil med landrover og samtidig opleve lange og øde sandstrande.

Sidi R´bat

Ca. 45 km syd for Agadir, på vejen til Tiznit, ligger Sidi R´bat. Sving af ned mod byen Massa og så kommer du til denne fiskerby. Sørg endelig for at besøge det lille hotel Ksar Massa. Her har du mulighed for at overnatte eller bare få en frokost.

Mirleft

Den lille fiskerby Mirleft, som ligger ca. 140 km syd for Agadir på vejen mod Sidi Ifni, er meget kendt blandt surfere. Fra klipperne kan man nyde en vidunderlig udsigt over Atlanten. Her ligger også et lille, luksuriøst hotel ved navn Les 3 Chameaux, hvor der er mulighed for at overnatte. Hele kyststrækningen, fra Agadir og ned mod Mirleft og Sidi Ifni, er kendt for sine fine og ofte helt øde strande.

L´Eg-Zira

L´Eg-Zira er navnet på en fiskerby 160 km syd for Agadir på vej mod Sidi Ifni. Her finder du rigtig fin sandstrand med flere små hoteller lige ved vandet. Her kan man virkelig snakke om havudsigt. Tager du en spadseretur langs stranden, kommer du til de fineste bjergformationer, som med tiden er blevet udhulet af havet.

Sidi Ifni

Sidi Ifni ligger ca. 170 km syd for Agadir, og er i sin tid blevet bygget af spanierne. Her er der flere små fine strande og en håndfuld hoteller i klassisk, spansk stil.

Aghroud

Ca. 25 nord for Agadir, i retning mod Essaouira, ligger fiskerbyen Aghroud. Det er her mange af de velhavende lokale, har deres sommerresidenser. Byen er også hjemsted for den populære campingplads Atlantica Parc, hvor bl.a. mange skandinaver overvintrer.

Sidi Kaouki

Ca. 27 km syd for Essaouira ligger Sidi Kaouki. Byen er populær blandt surfere, fordi stranden har fantastiske bølger. Her kan man også overnatte på et af byens hoteller.

Taroudant

Taroudant er en gammel, historisk by beliggende ca. 70 km øst for Agadir. Turen til Taroudant går over en højslette med bl.a. appelsin- og mandarintræer. Alle de citrusfrugter har kan købe i danske supermarkeder i vintermånederne, kommer fra dette område. Under Saadier-dynastiet i 1600-tallet fungerede Taroudant som hovedstad. Her valfartede alle karavanerne til for at pakke kamelerne om, når de kom fra Mali. Det er også i Taroudant, du finder luksushotellet Gazelle d´Or. Her fejrer den tidligere franske præsident Jacques Chirac ofte nytår. Hotellet er meget går meget op i deres service, og sætter en ære i at tage sig godt jet-settet og deres privatliv. Her på hotellet bor man uden børn, og man må absolut ikke fotografere nogen. Lidt uden for byen har den argentiske kunstner Claude Bravo en herregård med bl.a. arabiske heste og flere frugtplantager.

Ouarzazate og Zagora

Ouarzazate, der var det administrative centrum for franskmændene under kolonitiden, ligger omtrent 500 km øst for Agadir. Den magtfulde berbiske Glaoui-stamme kommer herfra, og i Ouarzazate kan man besøge deres kasbah. Ouarzazate kaldes i dag for Marokkos Hollywood, da der er blevet indspillet mange film i tiden løb. Eksempelvis er Kingdom of Heaven, Gladiator og Arn blevet indspillet her.
Fortsætter man 150 km i sydlig retning, igennem Drâa-dalen, kommer man til Zagora, som er den sidste by, inden man når til Sahara. Her er der stadig skilte, der viser, at det tog karavanerne 52 dage at gå igennem ørkenen, inden de kom til Timbuktu.
Sådan kommer du omkring
Det er nemmest og mest sikkert at leje bil igennem Avis. De har nye og kvalitetstestede biler og tydelige forsikringsvilkår.

Lejevilkår

• Du skal være fyldt 25 år
• Du skal have haft kørekort i mere end to år.
• Den mindste lejeperiode er på 1 døgn.

Vejkort

Du har mulighed for at købe et kort over Marokko i de fleste kiosker og boghandlere.

Forudbestilt bil

Hvis du har forudbestilt en Avis-bil, gælder de informationer om forsikringer samt lejevilkår, som du fik gennemgået, da du bookede bilen.

Værd at vide

Man skal som altid være opmærksom og forsigtig, når man kører bil. Her følger der lidt brugbar information, som kan være rar at kende til:

• Respektér højrevigepligt.
• Respektér fartgrænserne - 40 km/t i by og tæt befærdet område, 60, 80 og 100 km/t uden for byområde og 120 km/t på motorvej.
• Det er ulovligt at snakke i mobil, når man kører bil.
• I rundkørsler kan det være højrevigepligt, eller reglen om at man skal holde tilbage for dem, som allerede er i rundkørslen, der gælder. Vær opmærksom på skiltningen.
• Der er som regel meget patruljerende færdselspoliti i gaderne. Har du ikke gjort noget forkert, vil de som oftest bare lave et rutinetjek af dit kørekort og policen fra biludlejningsfirmaet.
• Tænk på at der kan være langt imellem tankstationerne uden for byerne og på landet - så sørg for at fylde bilen på når du er i byen.

Øvrig information

Alle priser er i dirham, og inkluderer skatter, frie kilometer og fuld forsikring.

• CDW: Ulykkesforsikring indgår i prisen. Selvrisiko tilkommer.
• TP: Tyveriforsikring indgår i prisen.
• SCDW: Reducering af selvrisiko indgår ikke. Kan tilkøbes mod et tillæg.
Agadir er et rigtig fint udgangspunkt, hvis du har lyst til at komme ud og opleve landet. Det lokale busnet i Agadir fungerer rigtig godt, og taxi er både nemt og billigt. Trafikken i Marokko er meget hektisk, og vi anbefaler derfor ikke, at du begiver dig ud på egen hånd.

Lokalbusser

Du kan tage lokalbusser til de fleste byer i området fra busstationen i Agadir. Book og betal for din plads mindst en dag i forvejen. Busstationen hedder Gare Routière de Voyageurs, og ligger lige ved Souk Namoudaji El Massira. Det er også herfra alle langdistancebusser afgår, og dem kan du også købe billet til på busstationen.

Petit taxi

Petit taxi er de små, orange taxier. De har højst plads til tre passagerer, og kører på taxameter. Petit taxi må kun køre inden for bygrænsen.

Grand taxi

Store, hvide taxier. De tager højst fem passagerer, og med disse kan du krydse bygrænsen og køre længere ud på landet. De kører ikke på taxameter, så prisen skal aftales, inden man kører.

Tog

Der kører ingen tog fra Agadir. Derimod kan man tage togselskabets lokalbus, Supratour, som flere gange dagligt kører til Marrakech, hvorfra der kører forskellige tog til alle byer i det nordlige Marokko. Dette er både en billig og nem måde at komme rundt på.

Fly

Marokkos flyselskab hedder Royal Air Maroc, og har dagligt flere forskellige indenrigsflyvninger til de fleste større byer i landet. Eksempelvis flyver selskabet til og fra Casablanca fire gange om dagen.

Knallert og motorcykel

Grundet den meget hektiske trafik anbefaler vi ikke, at man lejer knallert eller motorcykel. Ofte er der heller ingen hjelme tilgængelige. Der er imidlertid mulighed for at leje cykler ved hotellerne tæt på stranden.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Agadir er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Lokale højtider

Den muslimske fastemåned, ramadanen, begynder den 2. april 2022. I denne periode faster de lokale fra solopgang til solnedgang. Tempoet kan derfor opleves som langsommere end normalt, og nogle butikker og forretninger kan være lukket. Under ramadanen er det ikke tilladt at spise, drikke eller ryge på offentlige steder fra solopgang til solnedgang. Den muslimske offerfest eid al-kabir indtræffer den 9. juli , og da vil butikker og markeder holde lukket - dog ikke shoppingcentre.

Turistskat i Agadir

De marokkanske myndigheder har indført turistskat på overnatninger. På samtlige hoteller og lejlighedshoteller opkræves derfor en ekstra afgift, som betales direkte til hotellet. Børn under 2 år betaler ikke turistskat.

Pris pr. person pr. nat: 1-4,5 EUR alt efter hotellets klassificering.

Bemærk at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle klassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Marokkanske dirham (MAD). Der findes hæveautomater i alle byer samt banker og hæveautomater i alle lufthavne efter toldkontrollen ved ankomst. VISA, Eurocard og MasterCard fungerer bedst. Danske kroner kan veksles i banker, på vekselkontorer og hoteller uden gebyr. Der gives næsten samme kurs overalt (kan variere med ca. 5 kr. pr. 100 kr. afhængigt af, hvor du veksler).

Det er ikke tilladt at udføre dirham i kontanter fra Marokko. Du kan ikke veksle marokkanske dirham uden for landet, og du kan heller ikke betale med dirham i taxfreebutikkerne i lufthavnen eller på flyet. Har du dirham tilbage efter ferien, kan du veksle til konvertibel valuta i lufthavnen inden paskontrollen før afrejsen. Du får som regel pengene udbetalt i EUR.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Sommertid: -1 time.

El

220 V.

Sprog

De officielle sprog er arabisk og berberisk. De største fremmedsprog er fransk og spansk, men kange taler også engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Trapper og niveauforskelle på og uden for hotellerne. Vi forbeholder os ret til ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
20°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
21°9°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
23°11°
9
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
23°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
24°14°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juni
25°17°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
26°18°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
27°18°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
27°17°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
26°15°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
24°12°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
21°8°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer og 30 minutter

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Agadir året rundt med rutefly.

Flyet lander i Agadir Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Agadir Lufthavn til Agadir er ca. 45 minutter (ca. 27 km).

Find din rejse til Agadir
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.