Genbrugsshopping i Wroclaw
På vinyljagt i Wroclaw
Eksperternes tips

Shopping i Wroclaw

Shopping i Wroclaw byder både på kædeforretninger og shoppingcentre, artsy småbutikker og markeder. På gaderne Swidnicka og Olawska, der ligger op til markedspladsen Rynek, finder du typiske gågade-tøjbutikker, boghandlere, caféer og kaffebarer. Hist og her ligger også pladeforretninger, vintagebutikker og lokale designbikse – det er bare at gå på jagt.

Tekst og foto: Lise Hannibal
Publisert: 17.05.2024

Prisniveauet i Wroclaw nærmer sig det skandinaviske, men ligger i mange tilfælde lidt under. Så når du shopper i Wroclaw, kan du være heldig at finde noget særligt, men ikke nødvendigvis særligt dyrt, som du kan få med hjem i kufferten. Bemærk, at langt de fleste butikker har lukket om søndagen i Polen, så sørg for at shoppe inden! Her får du mine bedste tips til steder at shoppe i Wroclaw.

Galeria Plakatu

Galeria Plakatu er et skatkammer af coool, polsk plakatkunst. Foto: Adam Kuźniarski

Fede plakater i Galeria Plakatu

Polske plakatkunst er kendt over hele verden for sit særlige udtryk, og i Galeria Plakatu kan du finde reproduktioner af gamle teater- og filmplakater fra 1960’erne og frem til i dag. Den polske plakattradition blev etableret under kommunismen, hvor man ikke måtte bruge kommercielle billeder til at reklamere for film og teater. I stedet voksede en plakatkunst frem, hvor oliemalierer, kulskitser og collager på humoristisk og dramatisk vis reklamerer for opsætninger af f.eks. Elektra og Macbeth eller film som Star Wars, Casablanca og Life of Brian. Et must på shopping i Wroclaw!

Hala Targowa

I den flotte, gamle markedshal Hala Targowa kan man købe frugt, grønt og meget mere.

Spiselige souvenirs i madmarkedet Hala Targowa

Wroclaws flotteste madmarked er Hala Targowa, der slog dørene op i 1908 og stadig sælger alskens frugt, grønt, bær, honning, nødder og meget mere. Det er er sjovt at snuse rundt og vælge lækkerier ud blandt alle boderne, og her kan du med sikkerhed købe en spiselig souvenir med hjem. Hele stueetagen er fuld af mad, men går du op ad trappen til svalegangen, kan du også finde autentiske småbutikker med rygsække, bælter, huer og handsker, nattøj, polyestergardiner og meget andet.

Galeria Dominikanska

Shoppingcentret Galeria Dominikanska ligger centralt og har et godt udvalg. Foto: Galeria Dominikanska

Shoppingcentret Galeria Dominikanska

Meget af Wroclaws shopping er koncentreret i byens shoppingcentre. Der er flere at vælge imellem, men jeg ender ofte i Galeria Dominikanska, da det ligger supercentralt og har et godt udvalg til alle aldre og køn. Her finder du internationale kæder som Rituals, Sephora, Max Mara og L’Occitane og lokale brands som multimediekæden Empik, tøjkæden Reserved og skobutikken CCC. Og i sommersæsonen er der en cool tagbar dAch! på taget med gode drinks og udsigt over byen.

Renoma Wroclaw

Renoma fra 1930 imponerer stadig med sit moderne design og nyrenoverede indre Foto: Renoma Wroclaw

Det historiske varehus Renoma

Da det ikoniske varehus Renoma slog dørene op i hjertet af Wroclaw i 1930, var det byens største, mest moderne og luksuriøse varehus. Det ser siden blevet overhalet af diverse shoppingcentre, men fascinerer stadig med sin arkitektur og lækre design. I 2023 genåbnede Renoma efter en større renovering som et opdateret mad- og shoppingcenter, hvor du kan købe tøj og accessories, drikke cocktails og spise streetfood.

Boleslawiec keramik

Boleslawiec-keramik fås i et utal af designs, men er især kendt varianterne med mørkeblå prikker. Foto: Pixabay

Boleslawiec-keramik til en god pris

Det charmerende blå og hvide keramik fra Boleslawiec er blevet en polsk designklassiker, der er kendt over det meste af verden. Og midt på Ostrów Tumski, en af Wroclaws mest charmerende kvarterer, finder du det store Boleslawiec lagersalg med over 25 forskellige fine Boleslawiec-stel, du kan vælge imellem og købe med hjem som gave til dig selv eller dem derhjemme.

Genbrugsbutik

Der er mange fede vintagebutikker i Wroclaw, hvor man kan finde alt fra plader til pelsjakker.

Genbrugsshopping

Det myldrer med vintagefund på Brodatego 11, hvor der også serveres kaffe og øl.

Vintageshopping på Brodatego og Pomorska

Hvis du som jeg kan lide at gøre et godt vintagefund, skal du sætte kursen mod ul. Henryka Brodatego, hvor du kan shoppe fede vinylplader, kassettebånd, CD’er og udvalgt vintagetøj. Du kan også købe en god kop kaffe eller en øl. Nogle hundrede meter derfra, på Pomorska 15, kan du gøre flere tøjfund i Cindy Vintage.

Lise Hannibal

Lise Hannibal

Lise er indholdsproducent for Spies, redaktør og rejsebogsforfatter og har et særligt forhold til Polen, hvor hun har boet i en årrække. Lise giver dig sine bedste tips til ferien i Polen, badeferien på Kreta og storbyferien i Istanbul.

Vil du læse mere som dette?