Japansk street art
Wroclaw er fyldt med streetart for alle aldre
Eksperternes tips

Wroclaw med børn – 7 sjove tips

Overvejer du at rejse til Wroclaw med børn? Det kan du roligt gøre, for Wroclaw har masser af seværdigheder for børnefamilier. Wroclaw er smuk, grøn og nem at komme rundt i, både med offentlig transport og til fods.

Tekst og foto: Lise Hannibal
Publiceret: 17.05.2024

Her er mange caféer og spisesteder med fornuftige priser, og på sightseeing i Wroclaw kan du og arvingerne blandt andet lege med vand, kigge på dyr, se hvordan man laver slikkepinde og spille old school computerspil. Her er min rejseguide til Wroclaw og de bedste seværdigheder i Wroclaw med børn.

Liv og balloner på Rynek markedsplads

Markedspladsen Rynek er fuld af fine bygninger og underholdning.

Sæbebobler og slikkepinde på Rynek

Den store markedsplads Rynek ligger midt i Wroclaws charmerende gamle bydel og er et must-see i Wroclaw. Her kan I mærke byens liv og stemning og se de populære sæbeboblekunstnere skabe kæmpestore sæbebobler, som små og store prøver at fange. På Rynek er der også isboder, masser af fortovscaféer, springvand, ballonsælgere og den fine lille bolsjefabrik Slodkie CzaryMary, hvor søstrene Magda og Aneta slynger, vrider og strækker bolsjemasse til farverige slikkepinde for øjnene af jer.

Kanalbådtur

Se Wroclaw fra vandsiden med et flodcruise på Oder. Foto: Pixabay

Bådtur på Oder

Oder-floden løber gennem Wroclaw på kryds og tværs. Så hvorfor ikke tage ud at sejle på det blå element? Har I lyst til at sejle selv, kan I leje kajakker, vandcykler eller kanoer hos en af bådudlejningerne langs Oder, f.eks. Zatoka Gondoli. Vil I hellere bare nyde udsigten fra en flodbåd, er der masser af flodcruises af forskellig længde at vælge imellem. Slå evt. to fluer med ét smæk og tag en flodbåd direkte fra den gamle bydels Ostrów Tumski til Wroclaw Zoo.

Stort akvarium

Wroclaw Zoos store Afrykarium rummer alskens afrikanske vanddyr - fra fisk til flodheste.

Vandfald i zoo

Afrykarium i Wroclaw Zoo.

Wroclaw Zoo

Wroclaw Zoo og Afrykarium er Polens største zoo og en moderne attraktion i høj klasse, som I ikke må gå glip af, når I er i Wroclaw med børn. Wroclaw Zoo er kæmpestor og rummer mere end 12.000 dyr fordelt på 1.100 forskellige dyrearter, deriblandt næsehorn, løver og tigre, bisonokser, ulve og aber. Wroclaw Zoos nyeste trækplaster er det store, flotte Afrykarium med alt fra krokodiller og flodheste til hajer og pingviner, så man får nemt en halv eller en hel dag til at gå her. Tip: Køb billet online for at undgå kø.

vandshow med lys

Multimediefontænen ved Hala Stulecia viser flotte shows med musik og 3D-billeder. Foto: Visit Wroclaw

Skovpark perfekt til en picnic

Den Japanske Have ligger i forlængelse af skovparken Park Szczytnicki, der er perfekt til en picnic.

Springvandsshow og skovpark

Godt nok er Wroclaws berømte sports- og kulturkompleks Hala Stulecia Centennial Hall på UNESCOs verdensarvsliste, men det ikke sikkert, det vil imponere poderne. Til gengæld er det kæmpe multimedie-springvand Wroclaw Multimedia Fountain udenfor et hit for børn. Her vises imponerende shows med musik, lys, vand og 3D-projektioner mange gange dagligt i sommersæsonen. Efter showet kan I gå tur og spise picnic i den store, idylliske skovpark Park Szczytnicki Wrocław der ligger i forbindelse med komplekset og lokker med store, skyggefulde træer, hyggelige stier, små broer over vandløb og legeplads. Begge dele er ganske gratis.

Hydropolis - springvand med sjove former

'Vandprinteren' ved Hydroplis lokker med vandleg - husk skiftetøj!

Hydropolis - vandets verden

Hvor kommer vand egentlig fra? Og hvordan opstår bølger, regnvejr og sne? I Wroclaws nye, flotte Hydropolis Strona Główna bliver I helt sikkert klogere på vand, hvad det betyder for planeten og alle de former det kan optræde i. Vandmuseet ligger i et flot, gammelt vandværk og rummer massevis af interaktive, smukke og fascinerende udstillinger for både børn og voksne – bl.a. en vandvæg, der kan ’printe’ mønstre, og som man kan løbe frem og tilbage under - og forsøge ikke at blive våd undervejs! PS: tag skiftetøj med. Tiden flyver afsted, og museet er stort, så sæt gerne et par timer eller tre af til besøget. Tip: Billetter til Hydropolis sælges til bestemte tidsrum på dagen. Køb billet online for at sikre jer plads i et givent tidsrum og for at undgå kø. Billetten skal benyttes senest 15 min. efter jeres besøgstid er begyndt.

Gameboy

'Skærm' fra dengang, det hed bip-bip-spil. Der er masser af barnlig gensynsglæde på computerspilsmuseet. Foto: Pixabay

Museet for gamle computere og computerspil

Åh, lyden af Arkanoid! Der er ren nostalgi og god gammeldags spillespas for pengene i Wroclaws lille museum for gamle computere og computerspil. Spillemaskiner, spillekonsoller og computere fra 1970’erne, ’80’erne og ’90’erne sender dig ned ad Memory Lane og direkte tilbage til dengang, Commodore 64 stod øverst på ønskesedlen og der hang plakater fra Bravo på væggene. Det store hit er selvfølgelig, at I kan dyste med børnene i alskens computerspil fra SEGA, Nintendo og Ataris guldalder og med 1 time og 45 minutter til rådighed kan I nå at prøve det meste.
Tip: Som på mange andre polske museer sælges billetter til bestemte tidsrum på dagen. Køb billet online for at sikre jer plads og for at undgå kø.
Læs mere om Wroclaw Museum Games & Computers Of The Past Era

Lille figur af dværg

Dværgene i Wroclaw startede som lokal, antikommunistisk satire. Nu er der over 400 at finde i bybilledet,

Figur af lille dværg

Wroclaws dværge drikker øl, tager selfies og bruger laptop. Lad børnene gå på jagt efter de sjoveste.

Sightseeing med dværgejagt

Hvis mine børn skal på byvandring, skal der helst være et formål med turen. Og gotiske kirker og gamle barokbygninger lokker ikke tilstrækkeligt - men det gør en skattejagt. Og her kommer Wroclaws dværge ind i billedet. Byen er nemlig plastret til med små dværgeskulpturer i bronze, der f.eks. hænger fra gadelygterne, drikker øl, tager selfies og eller noget helt andet. Dværgene i Wroclaw startede som lokal samfundssatire under kommunismen, og er siden eksploderet i antal til mere end 400 stk. Så det er oplagt at engagere børnene ved at kombinere sightseeing med en skattejagt på Wroclaws dværge og udlove en præmie efter et bestemt antal (I når ikke allesammen!). Tip: Turistinformationen på markedspladsen (Rynek 14) har et gratis kort over, hvor mange af Wroclaws dværge er placeret.

Lise Hannibal

Lise Hannibal

Lise er indholdsproducent for Spies, redaktør og rejsebogsforfatter og har et særligt forhold til Polen, hvor hun har boet i en årrække. Lise giver dig sine bedste tips til ferien i Polen, badeferien på Kreta og storbyferien i Istanbul.

Vil du læse mere som dette?