Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Amanda Svensson

Amanda Svensson

Amanda har boet i udlandet siden hun var 19 år gammel. Hun kommer med sine bedste insidertips til Rhodos og Vietnam, både til dem, der foretrækker dovne dage på stranden, og dem, der elsker at snuse rundt og opdage skjulte skatte.
  • Alder: 25 år
  • Arbejde: Servicerepræsentant for vores søsterselskab Ving, lige nu i Thailand.
  • Favoritrejsemål: De græske øer, Vietnam, Mexico og USA
  • Interesser: Amanda kan godt lide at lære nye ting, og derfor elsker hun også sit arbejde. Her lærer hun noget nyt på hver destination. Hun elsker også at tage billeder, og så er hun vild med at spille fodbold.

Lær Amanda at kende

Amanda har gjort det, mange andre kun kan drømme om. Hun har forladt hverdagen for et job i udlandet. Hun har tilbragt rigtig mange år af sit liv uden for landets grænser, og jobbet som servicerepræsentant for Ving har givet hende muligheden for at se et helt nyt sted hver sæson. Den mulighed udnytter hun så tit som muligt til at udforske nye skjulte skatte rundt omkring.

Hvad vil du helst lave på en fridag?

– Fordelen ved at bo og arbejde i udlandet er jo, at man på sine fridage kan tage på stranden eller udforske spændende områder, hvor man bor. Lige nu bor jeg i Thailand, og på Phuket synes jeg, det er rigtig sjovt at tage ud til nogle af de øer, der ligger rundt om. Seneste besøg var på Phi Phi, og det var bare ubeskriveligt smukt. Jeg glæder mig meget til min næste fridag, hvor jeg tror, jeg vil besøge Similan-øerne.

Storby og puls eller dovne dage på stranden?

– Jeg kan bedst lide at blande de dovne dage på stranden (eller ved poolen) med lidt puls og eventyr. Når jeg nu arbejder her og opholder mig en hel sæson på et rejsemål, så får jeg heldigvis lov til at opleve en del af både strand og spændende ture.

Hvor mange steder i verden har du besøgt?

– Jeg har boet forskellige steder i udlandet, siden jeg var 19 år gammel. Jeg var et år i Californien i USA, hvor jeg oplevede en masse og f.eks. også rejste til Mexico. Via mit arbejde for Ving har jeg boet på både Rhodos, Gran Canaria, Mallorca, i Vietnam og i Thailand. Jeg har også rejst på private rejser til Singapore, Østrig, Frankrig og en del andre lande i Europa.

Hvad er det bedste ved at rejse?

– At rejse er for mig at opdage nye steder, at udvide min forståelse for andre kulturer og at lære nye mennesker at kende. I mit job er det bedste, jeg ved, at tage på opdagelse de mere skjulte steder, som ikke alle kender. Og de steder giver jeg selvfølgelig gerne tips til!

Har du et særligt ferieminde?

– Noget, som jeg virkelig sætter pris på, er, når familie eller venner kommer og hilser på mig, når jeg er i udlandet for at arbejde. Jeg kan huske min første sæson på Rhodos i sommeren 2018, hvor hele min familie bestilte en rejse for at komme ned og fejre min farmors fødselsdag – og selvfølgelig også for at hilse på mig. Da de landede i lufthavnen havde de allesammen matchende solhatte på og var helt klar til en uges ferie. Hele ugen viste jeg dem de små perler på Rhodos, og min farmor fik en fødselsdag, som hun stadig taler om den dag i dag. Vi var f.eks. på udflugt med Ving til Lindos, hvor alle sang fødselsdagssang for hende på de forskellige skandinaviske sprog.

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?

– Jeg har nok to: Vietnam og USA. Vietnam var virkelig vidunderligt at opleve, både når det kommer til steder og lokalbefolkning. USA har sin egen charme, og det var min første store rejse til udlandet. Her kan man opleve noget fantastisk natur og kombinere det med enestående storbyer.

Amandas rejsetips