Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Annika von Schlieben

Annika von Schlieben

For Annika er variation vigtigt, og hun mener, at hver rejse har sin egen charme: charterrejser med børn, storbyrejser med vennerne, roadtrips med kæresten, bjergvandring, skiferie og campingferier. Det eneste Annikas rejser har til fælles, er, at de sjældent går til et sted, hun har været før – hun elsker nemlig at udforske nye steder!
Annika
  • Alder: 46 år
  • Arbejde: Markedsføring med fokus på Google
  • Familie: Kæreste og to børn
  • Favoritrejsemål: Det er ligesom at bede mig om at vælge mellem mine børn – det kan jeg ikke!
  • Interesser: Rejser, golf, at renovere ting, og så har jeg en stor passion for chokoladehåndværk

Lær Annika at kende

Annika betegner sig selv som en kvalitetsbevidst tilbudsjæger. Inden hun bestiller rejsen, undersøger hun alle alternativer grundigt, og så sørger hun for at vælge det bedste tilbud. Hotellet skal have en vis standard og en god beliggenhed – jo flottere, jo bedre, men til en rimelig pris. Rejser med rygsæk har med andre ord aldrig været noget for hende. Hun foretrækker spenderbukserne frem for vandrebukserne, hvis hun på den måde kan få en mere afslappende ferie.

Hvad vil du helst lave på en fridag?
– En fridag tilbringer jeg gerne ude i solen. Enten i en liggestol eller ude på golfbanen. Til efteråret tager jeg gerne på vandre- eller skovture for at plukke svampe. Havearbejde er også noget, der har fanget min interesse de senere år. Det har nok noget med alderen at gøre ...

Hvor ofte tager du udenlands på ferie?
– Det plejer at blive til en storbyrejse med vennerne og nogle gange også en weekend med familien hvert år. Derudover en enkelt solferie.

Storby og puls eller dovne dage på stranden?
– Shopping har aldrig været noget for mig, men jeg kan alligevel godt lide at gå rundt i byerne ude i verden. Specielt de lidt ældre af slagsen. Men jeg takker heller aldrig nej til en gang solbadning!

Hvor mange steder i verden har du besøgt?
– Jeg har nået at besøge 28 lande. Mange af dem flere gange. Men jeg håber, det bliver til mange flere. Jeg elsker at udforske nye steder, og det bedste i verden er at have en rejse at se frem til!

Hvad er det bedste ved at rejse?
– Der er mange måder at besvare det spørgsmål på. Som mor til små børn må jeg sige, at noget af det bedste er at slippe for at skulle lave mad og følge børnene til diverse aktiviteter. Jeg er en person, der aldrig sidder stille og altid har tusind ting i gang. Derfor er det rart at komme lidt væk og hvile hjernen en gang imellem. Det er også skønt at kunne udforske andre dele af verden, se nye steder og nyde solen og varmen (helst lige tilpas, ikke alt for varmt). Man kommer nemmere frem til sit bedste jeg, når man er ude at rejse.

Har du et særligt ferieminde?
– Haha, jeg ved ikke, om jeg burde sige det her, men et sjovt minde jeg har, er fra et krydstogt i Caribien for nogle år siden. Da vi kom ombord, opdagede vi, hvor afsindigt dyre alkoholiske drikke kunne være, så pludselig blev vi som teenagere igen. Da vi var i havn, gik vi i land og købte en stor flaske vand og en flaske rom. Så gik vi ind i en lille gade, hældte vandet ud og fyldte vandflasken med rom i stedet. Vi var lidt nervøse, da vi skulle smugle flasken ombord på skibet, da der var vagter, som tjekkede tasker osv., men det gik! Derefter kunne vi gå ned på værelset med de velsmagende drikkevarer, man fik til maden, og pifte dem lidt op.

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?
– Må man godt have flere? Et af dem er vores campingvogn, der står på en vintercampingplads i bjergene. Der kan jeg virkelig slappe af og nyde det smukke bjerglandskab. Et andet happy place er Mauritius, hvor jeg var på bryllupsrejse for mange år siden. Et fantastisk sted og for mig en af de mest eksklusive rejser hidtil i mit liv. Mit hjerte banker også meget hårdt for Italien, selv om jeg kun har været der en enkelt gang. Jeg vil meget gerne tilbage igen, men selvfølgelig til en anden del af landet denne gang.

Annikas rejsetips