På cykel gennem Barcelona
Eksperternes tips

På to hjul gennem

Barcelona

Seværdigheder i Barcelona set fra en guidet cykeltur

Rejser du til Barcelona, bør du absolut prøve en hyggelig guidet cykeltur rundt i den centrale del af byen. Ud over at se de største seværdigheder i Barcelona får du også et rigtig godt overblik over byen. Via hjelmens indbyggede højtaler, fortæller guiden om de mange interessante steder, du kører forbi. Du får også svar på, hvor de gode tapassteder ligger, hvordan du finder vej til stranden, og hvor du finder den bedste shopping.

Tekst & billeder: Rasmus Panduro

Cykelsightseeing med guide

Stemningen er uformel, da vi møder guiden, og vi står foran udlejningen i en lille smøge i den gamle del af Barcelona. Vi får udleveret en hjelm med en lille højttaler i venstre øre, så vi kan høre guidens anvisninger. Foran os står de røde cykler, som er helt almindelige cykler uden gear. De er dog heller ikke nødvendige på denne hyggelige tur rundt i de smalle gader.

Rasmus cykler i Barcelona

I roligt tempo gennem byen

Vi begiver os afsted, og nu giver det mening at have en guide med. For vi kører i meget smalle gader, som snor sig igennem den gamle bydel mod det første stop, som er katedralen. Mens vi kører, hører vi guidens stemme og får løbende informationer om det, vi passerer. Vi nærmest bare triller afsted, og det tempo passer meget fint, så vi kan nå at fordøje de mange indtryk.

De lokale kigger lidt på os og accepterer, at vi kører på fortovene. Så længe vi viser hensyn, er der plads til alle. Vi hilser med et ”Hola!” og et smil, hvilket får en gammel dame til at stille vasketøjet fra sig og smile tilbage.

Efter et kort stop foran katedralen fortsætter vi videre. Vi passerer Zoologisk Have og fortsætter ind i parken, hvor vi gør et kort stop. Vi spørger vores guide om den politiske bevægelse, der ønsker et selvstændigt Catalonien, og han åbner op og fortæller hans version af historien. Det gør stemningen meget mere lokal, og vi lytter spændt. Pludselig opdager vi grinende, at tiden er løbet fra os. Turen er med tapas-stop, så vi kører ind i den gamle by igen og standser ved en rigtig pintxos-restaurant.

Frugt på markedet

Pintxos-pitstop

Pintxos er små ”hapsere”, oftest på brød med de mest fantasifulde opsætninger. En slags pindemadder, hvor det nærmer sig kunst i kreativ udformning. Her vælger vi hver 3 pintxos ud af de ca. 20 forskellige, som tilbydes, og alt er en fryd for øjet. Skinkerne hænger i loftet, og der sidder nogle lokale, der spiser tidlig frokost (eller sen morgenmad).

Tapas
Tapas
Tapas
Smuk facade i Barcelona

Store kontraster

Nu går turen mod stranden, og vi triller nemt ned igennem den olympiske del af byen og holder pause på en af molerne. Utroligt som bymiljøet skifter fra storby til strandby, og her er heftig aktivitet med joggere, solbadere og strandbarer, som begynder at gøre klar til frokost. Vi vender ryggen mod vandet og ser ind mod byen, mens guiden giver os et godt overblik over både byen, stranden og de bjerge, som omkranser Barcelona.

Næste stop er ved yacht-havnen, hvor de grotesk store skibe ligger i kæmpe kontrast til det område, som tidligere var kendt som ”fattigmandsområdet” – det såkaldte La Barcelonetta. Ombord på skibene er det uniformerede personale i gang med at vedligeholde skibene, så al metal skinner. Vi lister måbende forbi og er tilbage i de små smalle gader, hvor vi har sidste stop på en smal tapasbar.

Turen er slut, og vi kører til cykelgaragen, hvor vi siger farvel til guiden. Følelsen af at have overblik over byen er noget af det, som vi taler om, da vi går tilbage mod hotellet. At have set den gamle by, parkerne, den olympiske by, havnen og stranden på bare et par timer er som at få serveret et katalog af muligheder.

Dilemmaet er nu bare, om vi skal på stranden eller gå på shopping i de små gader, som vi kørte igennem? Denne beslutning kræver en kop kaffe, så vi finder et hyggeligt sted i den gamle by, hvor vi kan sidde og blive enige om næste oplevelse i denne skønne storby.

Østers på række

Rasmus Panduro

Rasmus foretrækker en aktiv ferie, og særligt cykelrejser har han en stor forkærlighed for. Når han ikke cykler i bjergene på Mallorca eller Gran Canaria, finder du ham normalt i en storby med vennerne eller på en solrig familieferie.