Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Rasmus Panduro

Rasmus Panduro

Mallorca er Rasmus' absolutte favorit, men det bliver også til en hel del rejser til andre steder. Han vil allerhelst kombinere puls med afslapning – gerne i form af cykling og strand. Kom med Rasmus på cykelrejse i udlandet, på weekendferie i storbyen og på oplevelse i de store turistgader.
Rasmus foran Trevi-fontænen
  • Alder: 53 år
  • Arbejde: Head of Digital Operations hos Spies
  • Favoritrejsemål: Mallorca, Gran Canaria, Rom, London og Barcelona.
  • Interesser: Mad, vin og cykling

Lær Rasmus at kende

En perfekt ferie for mig er en kombineret cykel- og familieferie. Jeg tager helst til Mallorca eller Gran Canaria, men jeg kan også godt finde på at tage på storbyferie med mine venner.

Hvad vil du helst lave på en fridag?
Jeg elsker at være udendørs og tilbringer gerne tid på min landevejscykel eller med en løbetur i naturen. Når jeg kommer hjem, kan jeg bruge flere timer på at forberede mad. Jeg laver tit spansk tapas eller italiensk mad. Jeg er nemlig lidt af en pizza-nørd, så det må være på listen over favoritter på en fridag.

Storby og puls eller dovne dage på stranden?
– Jeg er overbevist om, at man sagtens kan kombinere puls og afslapning, så jeg søger begge dele, når jeg rejser. Kan jeg cykle et par timer og ligge på stranden resten af dagen, så er min dag perfekt. Er det storbyferie, så er det ikke min puls, men byens, jeg jager. Jeg elsker nemlig at udforske byen og spise, som de lokale gør det.

Hvor ofte rejser du til udlandet på ferie?
– Et normalt år vil jeg rejse på en sommerferie og en vinterferie samt en eller to storbyferier i foråret eller efterårsferien.

Hvor mange steder i verden har du besøgt?
Jeg har arbejdet i Spanien, Italien, Portugal, Grækenland, Tyrkiet, Frankrig, Østrig og USA. Men jeg har nu besøgt det meste af Europa, og jeg har også været flere steder i Asien. Jeg har dog også mange andre steder, som jeg godt kunne tænke mig at besøge. Et af dem er San Sebastian i Spanien, men jeg ville også gerne se Buenos Aires i Argentina.

Hvad er det bedste ved at rejse?
– At leve sig ind i de lokale forhold og blende ind, så godt det nu kan lade sig gøre. Kan jeg sidde på en lokal café og mærke livet, så har jeg det godt. Jeg elsker at spørge mig frem hos de lokale for at finde ud af, hvor de unikke oplevelser gemmer sig. Så kan jeg på en måde se deres smukke rejsemål gennem deres øjne.

Har du et særligt ferieminde?
– Jeg ankom en sen aften til Miami Beach og gik direkte i seng på grund af jetlag. Jeg vågnede pludselig, fordi jeg hørte skud nedenfor vinduet. Jeg boede på 2. sal og kunne se blå glimt i gaden fra der, hvor der blev skudt. Jeg blev megabange og kunne ikke lade være med at forsøge at se ud og ned på gaden, selv om jeg jo godt vidste, det ville være farligt. Hjertet pumpede blodet rundt i kroppen, og jeg kom hen til vinduet og så ud. I det samme hørte jeg pludselig en, som råbte "Cut! Cut!". Jeg befandt mig nemlig ikke i et bandeopgør, men i optagelserne til en reklamefilm.

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?
– Det må være Mallorca. Øen har alt, hvad man behøver, og alligevel kan det altid overraske. Der er kort flyvetid, den lokale mad og vin er uovertruffen, folkene er dygtige og professionelle, strandene fantastiske, infrastrukturen fungerer utroligt godt, og naturen er virkelig smuk. Det er virkelig "La Isla Bonita", som Madonna sang.

Rasmus' rejsetips