træ med blomster på
Inspiration

Madrid

Oplevelser i Madrid

I hjertet af Spanien flyder historien og det moderne sammen i en hovedstad, hvor du finder alt fra velsmagende gastronomi til kunstneriske mesterværker. Madrid har bare så meget at byde på, og byen er også perfekt til en rigtig mor og datter-tur. Her får du Ingrid Osa og datteren Marias tips til, hvad du skal se og opleve i storbyen.

Tekst & billeder: Ingrid Osa
Publiceret: 25.10.2023

Ingrid Osa og hendes datter

Ingrid Osa og datteren Maria har været i Madrid flere gange.

Fin gade i Madrid

Bor du i Malasana, er du tæt på mange af byens seværdigheder.

Mercado De San Miguel

Madrid skuffer ikke, når det kommer til smagsoplevelser.

Kunst- og kulturoplevelser

Min datter og jeg boede i den hyggelige bydel Malasana, der er kendt for sine mange gode restauranter og stemningsfyldte atmosfære. Det er tæt på centrum og i gåafstand til de fleste seværdigheder. Vi opdagede hurtigt, at Madrid har en række smukke katedraler og historiske bygninger, der er et besøg værd – storslåede Palacio Real (Det kongelige palads), berømte Museo del Prado og de historiske gader ved Plaza Mayor, for bare at nævne nogle få.

På historiske Plaza Mayor kan du sætte dig ned på en af de mange restauranter og nyde et dejligt glas sangría og lidt spansk tapas – eller måske en lækker paella, hvis du er mere sulten. Her er der mange gademusikanter, dansegrupper og andre udklædte figurer, der underholder turisterne. Det er frivilligt at give en euro eller to til de optrædende, men hvis du f.eks. tager billeder eller tager imod et ballondyr, så forventes det, at du betaler for det.

Plaza Mayor

Madrids Plaza Mayor summer af liv og stemning.

Sangria ved Plaza Mayor

Plaza Mayor er et perfekt sted at puste lidt ud og få en forfriskning.

Bord med sangria

Kan det blive mere spansk? Mums!

Smagsoplevelser

Madrids gastronomi er et rent eventyr for dig, der elsker mad. Der er en skøn variation i de mange smagsindtryk, uanset om du er ude efter et moderne tvist af traditionel tapas eller f.eks. vil udforske nogle lækre vegetariske retter.

Madmarkedet Mercado de San Miguel ligger ved siden af Plaza Mayor og byder på masser af forskellig smag! Her kan du enten vælge at købe råvarerne til din egen mad eller spise færdige småretter fra en af de mange boder.

Bosco de Lobos er en af mine favoritter. Her finder du italiensk og spansk mad samt flere veganske alternativer på menuen. Du kan enten sidde indenfor i lyse, hyggelige lokaler eller udenfor på den lune terrasse.

På farverige Brutal bar får du maden serveret på kreative, sjove fade og drinksene serveres i kendte "hoveder" – f.eks. Cruella de Vils eller Jokerens. Slå dig ned i vinterhaven eller i de røde veloursofaer og nyd stemningen. Stedet er på grænsen til at være en turistfælde, men jeg synes, den er god at få med sig.

Hvis du vil have en mere afslappende og uformel madoplevelse, så tag turen til The Market. Her finder du flere forskellige restauranter under ét tag, så du selv kan vælge det, du vil have. Det er også perfekt, hvis man rejser flere sammen og har helt forskellig smag. Så kan den ene spise sig mæt i tun og den anden i sliders!

Sidst, men ikke mindst: den søde finale. Besøg Chocolatería San Ginés, som er en café med en historie helt tilbage til 1894. Jeg anbefaler de berømte churros!

Bosco restaurant i Madrid

Bosco de Lobos serverer lækre småretter.

Brutal Bar

På Brutal Bar står der kreativitet på menuen.

Chocolateria San Gines

Churros er en typisk spansk dessert, og Chocolateria San Gines er kendt for deres udgave af den.

Shopping

Madrid er et rigtigt shoppingparadis og byder på en god blanding af eksklusive butikker og charmerende genbrug. Uanset om du leder efter avancerede mærker eller mere trendy tøjkæder, så finder du det, du leder efter. Madrid har også en række genbrugsbutikker, og vintage-entusiaster vil glæde sig over byens udvalg af butikker med retro-tøj og unikke fund. MonkeyGarden blev vores personlige favorit, og her finder du et godt udvalg af både nyt og brugt tøj i god kvalitet.

Monkeygarden i Madrid

Genbrugsbutikken MonkeyGarden er en favorit.

Gade i Madrid

Rundt omkring i Retiro Park ligger der mange hyggelige fortovscaféer.

Maria Osa i Madrid

Bydelen Malasana er farverig og hyggelig.

Når du trænger til en pause fra shopping, bør du benytte lejligheden til at se Madrid fra en af de mange tagterrasser. Når solen går ned, forvandles byens bygninger til et eventyrligt syn i det gyldne aftenlys. Nyd noget godt i glasset, og se hvordan byens atmosfære skifter fra en travl dag til en rolig aften.

Udisgt fra tagterrasse i Madrid

Tag turen til en af Madrids mange tagterrasser og se byen fra en ny vinkel.

Rooftop bar i Madrid

Madrids tage er et perfekt sted til en lille pause fra den pulserende by.

Grønne lunger

Der er en række store og små parker i Madrid. Den mest kendte er Buen Retiro Park, som er en stor park fra det 19. århundrede med smukke springvand. Denne vidtstrakte grønne oase tilbyder et behageligt pusterum fra den pulserende by. Gå en tur langs stierne omgivet af blomstrende træer og smukt udformede skulpturer. Du kan også leje en robåd til en udflugt på den stille sø i parken. Besøg det smukke krystalpalads, Palacio De Cristal, og se lyset reflekteres i de mange vinduer. Bemærk også de sorte svaner i dammen foran den spektakulære bygning.

Palacio de Cristal

Palacio de Cristal i Buen Retiro-parken er et besøg værd.

Buen Retiro-parken i Madrid

Søen med de sorte svaner er et flot syn.

Blomstertræ i Buen Retiro-parken i Madrid

Til foråret blomstrer det i Buen Retiro – og så er parken ekstra smuk.

I udkanten af byen ligger Casa de Campo. Det er en stor park, der er perfekt til både gåture og løb. Der er også en lille sø i parken, og på de krydsende gangstier er det ikke usædvanligt at se kaniner hoppe rundt. På den anden side af floden Manzanares ligger en meget mindre, men mindst lige så charmerende, park. Den hedder Parque del Oeste, og den har en ret imponerende rosenhave.

Rosenhaven i Parque del Oeste

Rosaleda – rosehaven i Parque del Oeste.

Sø i Casa del Campo

I den store bypark, Casa del Campo, er der både små floder, gangstier og en tovbane.

Søen i Casa de Campo

Søen Lago de la Casa de Campo ligger i udkanten af parkens østside.

Værd at vide om Madrid

  • Madrid er Spaniens hovedstad og ligger ca. midt i landet.
  • Det tager lidt mere end 3 timer at flyve til Madrid fra Danmark.
  • Med bil tager det ca. en halv time fra lufthavnen Madrid-Barajas (MAD) og ind til centrum af Madrid.
  • Torvet Puerta del Sol regnes normalt som centrum, og den er et samlingspunkt for flere hovedgader.
  • Madrid har både gode busser og en velfungerende metro, der er billig og hurtig. Uber er også normalt at bruge her.
  • Er du en af dem, der godt kan lide ture til fods, så er det heldigvis også nemt at komme rundt til fods. Byen er nemlig relativt flad.

Vil du læse mere som dette?