Hoteller

Rejser til Madrid

Spanien

Rejs til Madrid med Spies og få en storbyferie fyldt med kulturoplevelser, shopping, tapas, rioja og livligt folkeliv.

Madrid er et godt valg til en forlænget weekend, og med Spies kan du bo på centralt beliggende hoteller i gåafstand til Plaza Mayor og andre af byens seværdigheder. Madrid har et hav af hyggelige restauranter og tapasbarer og byder desuden på god shopping langs bl.a. hovedstrøget Calle Goya. De mest eksklusive butikker ligger langs Calle Serrano, mens du finder de lidt billigere forretninger i Puerto del Sol-kvarteret med gågaderne Calle del Carmen og Calle Preciados. Du kommer nemmest omkring i byen med metro.

Fodbold og flamenco

Spanierne er vilde med fodbold, og i Madrid er topholdet Real Madrid naturligvis favoritten. Fan eller ej bør du unde dig selv at overvære en hjemmekamp på Estadio Santiago Berbanéu – stemningen er intens, farverig og medrivende. Aften- og nattelivet er også værd at opleve, og her er barer, pubber og natklubber for enhver smag, mens flamencoklubberne byder på ægte spansk stemning. Natten er heldigvis lang, og er du ikke klar til at se dyner ved 5-tiden, når de fleste steder lukker, findes der natklubber, som først slukker lyset kl. 10 om formiddagen. Madrids indbyggere afslutter gerne en festlig aften i byen med at spise morgenmad, inden de går hjem.

Masser af seværdigheder

Overalt er der noget spændende at se og opleve. Det bedste, Spanien har at byde på, findes nemlig lige her, uanset om det gælder kultur, gastronomi eller forlystelsesliv. Ferien slår sjældent til, men følgende bør du afsætte tid til, hvis du er i Madrid for første gang: Pradomuseet – Spaniens største malerisamling med nogle af verdens mest kendte kunstnere. Palacio Real – det kongelige slot. Den kongelige familie bor her ikke, men slottet bruges til officielle ceremonier. Plaza Mayor – middelaldertorv, som i tidernes morgen blev brugt til tyrefægtning, teater og henrettelsesplads. I dag findes her mange hyggelige fortovscaféer. Puerta del Sol – hele Spaniens mødested. På en inskription i fortovet står der "0 km"; det betyder, at man kan måle alle afstande i Spanien herfra. El Retiro – en stor park, der ligger ved Pradomuseet. Her slapper både lokale og turister af, mens de kigger på menneskemyldret og gadeartister.

God shoppingby

Tøj, sko og lædervarer er gode køb. Her findes et enormt udbud af trendy butikker med favorable priser. Ved Puerta del Sol finder du varehuset El Corte Inglés, og på gaderne Gran Via og Princesa ligger der flere tøj- og skobutikker, bl.a. Zara, der er Spaniens svar på H&M. På Calle Serano ligger de lidt dyrere og mere eksklusive butikker.

Spies' gæster om Madrid

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
 • Shopping
 • Mad & Drikke
 • Natteliv
 • Seværdigheder
Klima og vejr
 • januar
10°0
5
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • februar
11°1°
6
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • marts
16°3°
6
Soltimer pr. dag
21
Regnfri dage
 • april
19°4°
8
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • maj
23°8°
9
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • juni
28°12°
11
Soltimer pr. dag
31
Regnfri dage
 • juli
33°15°
12
Soltimer pr. dag
25
Regnfri dage
 • august
31°15°
11
Soltimer pr. dag
26
Regnfri dage
 • september
27°12°
8
Soltimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • oktober
20°8°
6
Soltimer pr. dag
21
Regnfri dage
 • november
14°3°
4
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • december
11°1°
4
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 min.

Afrejse

Du kan rejse til Madrid hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra lufthavnen Madris-Barajas til hotellerne er ca. 30 minutter (ca. 20 km).
Fakta

Vores service

Opholdet i Madrid er på egen hånd.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Du får som regel den bedste kurs, når du veksler hjemmefra. Kreditkort accepteres i stor udstrækning. Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse