Se hoteller (3)

Rejser til Cala Mesquida

Cala Mesquida er et af vores mest fredelige familierejsemål på Mallorca. Her bor du bedst på børnevenlige VIVA Cala Mesquida Resort & Spa, direkte ved en af øens bedste strande.
Cala Mesquida ligger længst mod nordøst i et af Mallorcas mest naturskønne områder. Det er en fredelig og smuk del af øen, som ikke føles så besøgt. Her blandes den friske havluft med duften af pinjetræer i de kuperede og frodige omgivelser. Cala Mesquida er en lille ferieby og består egentlig blot af nogle få hoteller, et par supermarkeder og enkelte butikker.

Cala Mesquidas strand

Stranden i Cala Mesquida er en af de smukkeste på hele Mallorca. Den er flere hundrede meter lang med turkisblåt vand, og her findes også en enkel restaurant, hvis du ikke orker at gå de 70 trappetrin op til hotellet. Cala Mesquida er det ideelle rejsemål for familier og det helt rigtige sted, hvis du søger en ferie med fred og ro.

Børnevenlige VIVA Cala Mesquida Resort & Spa

Når du rejser hertil med Spies, bor du på vores børnevenlige Family Garden-hotel VIVA Cala Mesquida Resort & Spa - et sandt familieparadis, som ligger lige oven for stranden og de bølgende klitter. Her venter bekvemme lejligheder, børnevenlige poolområder og flere barer og restauranter, som byder på lækre middage og spanske specialiteter. Vil du have en ekstra bekvem ferie, kan du tilkøbe All Inclusive, da udbuddet uden for hotellet er noget begrænset.

Hvis du skal rejse uden børn

VIVA Cala Mesquida Suites & Spa ligger lige oven for stranden i Cala Mesquida og er perfekt for dig, som vil have en uforstyrret ferie med et luksuriøst touch. Her kan du bestille værelser med privat have, og vælger du All Inclusive, kommer du ikke til at mangle noget som helst på ferien.

Lej en bil og se mere af Mallorca

Mallorca er en ø, der er som skabt til små opdagelsesrejser på egen hånd. Afstandene er små, vejene er gode, og der er et utal af spændende steder, som bare venter på at blive udforsket. Her er markeder, klostre, små restauranter og masser af golfbaner. Din eneste udfordring er, at du skal bestemme dig for, hvad du vil se på din tur! Rejser du med Spies, kan du bestille en lejebil sammen med rejsen (fra tre dage og opefter).
Tips og nyttig info
 • Family Garden
 • Fin sandstrand
 • Hoteller for voksne
 • Lejebiler til gode priser
 • Luksushoteller
 • All Inclusive
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Mesquida

Strand
Cala Mesquida har efter manges mening øens fineste strand. Den er cirka 350 meter lang og meget bred med fint lyst sand. Havet glitrer i lysende blå og turkise nuancer, og for det meste er vandet klart. Her er dog ikke specielt lavvandet. Den regelmæssige pålandsvind køler dejligt om sommeren, og stranden er omgivet af klipper, som indbyder til snorkling. Eftersom Cala Mesquida ligger så tilpas afsides, er her aldrig overrendt på stranden, og atmosfæren er rolig og afslappet. Liggestole kan lejes, og brusere findes i tilknytning til strandrestauranten.

Cala Agulla

Følger du stierne gennem pinjetræsskoven, kommer du efter ca. 2 km til Cala Agulla, som er en fantastisk smuk strand med fint hvidt sand og turkisblåt vand. Stranden ligger i et naturbeskyttet område, og visse steder vokser pinjetræerne helt ned til vandkanten. I den ene ende ligger der nogle få hoteller og i forbindelse med dem en restaurant, liggestole og naturligvis solbadende gæster. Den modsatte ende har sanddyner, som er betydeligt mere mennesketomme, hvis man ønsker at ligge lidt i fred.
Læs mere om strande på Mallorca.
Mad, drikke og natteliv
I Cala Mesquida ligger de fleste restauranter på hotellerne, men der findes også enkelte lokale spisesteder i nærområdet. Vil du have mere at vælge imellem, er der kun omkring 4 km til den lille by Capdepera og cirka 6 km til feriebyen Cala Ratjada. Med taxi tager det cirka 10 minutter til Capdepera og cirka 15 minutter til Cala Ratjada. Begge byer har et godt og varieret udbud af restauranter.

Maden i Cala Ratjada

Cala Ratjada er en relativt stor ferieby, som ligger cirka 6 km fra Cala Mesquida. Især langs den bilfri strandpromenade findes et stort udbud af restauranter, caféer og barer.

Maden i Capdepera

Den lille by Capdepera ligger cirka 4 km fra Cala Mesquida og byder på mange hyggelige restauranter, ikke mindst omkring torvet.
Nattelivet i Cala Mesquida består af det, som hotellerne kan tilbyde af dans og underholdning. Vil du have mere at vælge mellem, skal du tage til nabobyerne Capdepera og Cala Ratjada. Især Cala Ratjada har et godt udbud af barer, pubber og diskoteker langs strandpromenaden og hovedgaden Leonor Servera, og i sommermånederne er her meget livligt med især unge mennesker. I Capdepera er nattelivet mere fredeligt med forskellige barer i området omkring torvet Plaza Orient, og byen besøges først og fremmest af børnefamilier.
Shopping
Cala Mesquida har et par dagligvarebutikker og enkelte souvenirbutikker. I nabobyerne Capdepera og Cala Ratjada er der et mere varieret udvalg af shoppingmuligheder, men det er dog primært turistbutikker med souvenirs og strandartikler.

Shopping i Palma

De bedste shoppingmuligheder findes Palma, og der afgår bus dertil fra nabobyen Capdepera flere gange om dagen.

Åbningstider

På ferierejsemålene har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13.30 og kl. 16.30-20, lørdage kl. 10-13.30 og lukket om søndagen. Nogle butikker i det centrale Palma er dog begyndt at have søndagsåbent. Stormagasinerne i Palma har også åbent hele dagen uden siesta.

Supermarkeder

I Cala Mesquida er der to mindre supermarkeder (supermercado). Her er prisniveauet dog betydeligt højere end i et "almindeligt" supermarked. Det er derfor en god idé at købe stort ind i starten af ferien i et af de større supermarkeder i Capdepera eller Cala Ratjada. Her er priserne lavere og udvalget større.
Læs mere om shopping på Mallorca.
Sport og træning
Ved stranden i Cala Mesquida udlejes vandcykler, og her er også et dykkercenter, der udlejer surfbræt. Der findes desuden to populære 18-hullers golfbaner i nærheden af Cala Mesquida.

Cykling på Mallorca

Mallorca byder på optimale forhold til cykling med både varieret terræn og smuk natur, og mange professionelle cykelryttere tager hertil om foråret for at varme op til sæsonen. Der findes flere fine cykelstrækninger i området, og du kan som regel gå tips til cykeludlejere og gode ruter på dit hotel eller turistkontoret.

Vandring i Cala Mesquida

Mallorca er en drøm for vandrere, og i området omkring Cala Mesquida er der flere fine vandrestier. En populær vandrerute går gennem pinjeskoven mod Cala Agulla, og en anden populær rute går fra Cala Mesquida gennem naturreservatet til Cala Ratjada - en tur på cirka tre timer tur-retur langs afmærkede stier. Du kan få flere tips til smukke vandrestier samt information om guidede vandreture på turistkontoret i Cala Ratjada.

En relativt enkel vandring går til klostret La Ermita de Betlehem. Du kan vælge at starte en længere vandretur i landsbyen Arta, hvorfra du går langs smukke veje til La Ermita de Betlem. Vandrestien starter bag Sant Salvador-borgen, hvor der også er en stor parkeringsplads. Vandringen tagar cirka fire timer. Et kortere alternativ er at køre til Colonia de Sant Pere og starte vandringen derfra - denne tur tager cirka to timer. Stierne er godt afmærkede indtil klostret Ermita de Betlem, og på toppen findes en lille kiosk med drikkevarer og souvenirs. Du kan enten medbringe en madpakke eller spise frokost i byen Colonia Sant Pere, hvor der findes flere forskellige restauranter.

Da der kan være stejlt og glat langs visse af vandrestierne, er det en god idé at være iført sko med skridsikre såler.
Aktiviteter og seværdigheder
Cala Mesquida ligger i et naturskønt område på det nordøstlige Mallorca og er et fredligt ferierejsemål med fokus på afslapning. De grønne omgivelser egner sig perfekt til friluftsaktiviteter, men også Family Garden-hotellet VIVA Cala Mesquida Resort & Spa byder på lege og aktiviteter for hele familien.
Cala Mesquida er et godt udgangspunkt for at udforske Mallorca.

Capdepera og fæstningen i Capdepera

Cirka 4 km fra Cala Mesquida ligger den lille by Capdepera, hvor en imponerende fæstning fra 1200-tallet troner på bjergskråningen ovenfor. Fæstningen rummer blandt andet en udkigspost, hvor byens borgere holdt udkig efter sørøvere. Inden for murene er der et lille kapel, som er tilegnet Nuestra Señora de Esperanza - Håbets Madonna - som siges at have reddet Capdepera fra undergang. Capdepera er en typisk mallorcinsk by med smalle stræder og et hyggeligt torv med barer og restauranter.

Cala Ratjada

Feriebyen Cala Ratjada ligger cirka 6 km fra Cala Mesquida og byder på et godt udvalg af restauranter, butikker, barer og natteliv langs den bilfri strandpromenade. Byen har også et fyr, der ligger længst ude på det nordøstligste punkt af Mallorca. Herfra er der flot udsigt over byen og omgivelserne, og i klart vejr kan du endda se helt til naboøen Menorca.
Udflugter
Rancho Grande
Rancho Grande
Tag med til Rancho Grande og vær cowboy for en aften! Gården ligger smukt i Son Serra de Marina, en charmerede by cirka 20 minutters kørsel fra Alcudia. En festlig udflugt for både store og små. Middag indgår.
Læs mere om udflugten
Ø-rundtur
Ø-rundtur
Tag med på en udflugt med fantastiske udsigter og berømte stop rundt om på Mallorca. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Palma og shopping
Palma og shopping
Tag med på heldagsudflugt til skønne Palma, der byder på gode shoppingmuligheder og masser af seværdigheder. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Fra Cala Mesquida er der begrænset med offentlige transportmuligheder. Mange vælger at leje en bil for nemt at kunne komme rundt og se mere af omgivelserne. Vejene på Mallorca er udmærkede, der er god skiltning, og bortset fra i selve Palma er trafikken moderat. Desuden er det ret billigt at leje bil her, specielt hvis du forudbestiller den hjemmefra gennem din rejsearrangør.

Bustrafik

Fra Cala Mesquida kører der i højsæsonen lokalbus til Capdepera og Cala Ratjada flere gange om dagen, dog med ophold under siestaen cirka kl. 13-16. Fra Cala Ratjada afgår der busser videre til Palma, Manacor, Artà, Cala Millor og Porto Cristo. De fleste hoteller har aktuelle køreplaner.

Taxi

Taxi bør forudbestilles, og der køres efter faste priser. Ved forudbestilling betaler man et gebyr. Taxichaufførerne er forpligtet til at kunne fremvise en prisliste på forespørgsel.

Cykel

Cala Mesquida og de nærliggende omgivelser egner sig perfekt til cykelture, og der er flere fine cykelstier i området.

Knallert

Knallerter udlejes i nabobyen Cala Ratjada.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Mesquida

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der er ingen bank i Cala Mesquida, men der findes en hæveautomat. Der ligger en bank i nabobyen Capdepera. Kreditkort accepteres på hotellerne, hvor du også kan veksle penge.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Cala Mesquida i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Cala Mesquida året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Cala Mesquida. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Cala Bona. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Cala Mesquida
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.