Se hoteller (2)

Rejser til Cala Mesquida

Cala Mesquida er et af vores mest rolige familierejsemål på Mallorca. Her bor du bedst på børnevenlige Viva Mesquida Resort, direkte ved en af øens bedste strande.

Cala Mesquida ligger længst mod nordøst i et af Mallorcas mest naturskønne områder. Det er en fredelig og smuk del af øen, som ikke føles så besøgt. Her blandes den friske havluft med duften af pinjetræer i de kuperede og frodige omgivelser. Cala Mesquida er en lille ferieby og består egentlig blot af nogle få hoteller, et par supermarkeder og enkelte butikker.

Cala Mesquidas strand

Stranden i Cala Mesquida er en af de smukkeste på hele Mallorca. Den er flere hundrede meter lang med turkisblåt vand og en enklere restaurant til dig, som ikke ønsker at gå de 70 trappetrin op til hotellet. Cala Mesquida er det ideelle rejsemål for familier og uden tvivl det rette sted, hvis du ønsker en skøn og uforstyrret ferie.

Børnevenlige Viva Mesquida Resort

Når du rejser hertil med Spies, bor du på vores børnevenlige Family Garden-hotel Viva Cala Mesquida Resort - et sandt familieparadis, som ligger lige oven for stranden og de bølgende klitter. Her venter bekvemme lejligheder, børnevenlige poolområder og flere barer og restauranter, som byder på lækre middage og spanske specialiteter. Vil du have en ekstra bekvem ferie, tilkøber du All Inclusive, da udbuddet uden for hotellet er noget begrænset.

Vanity Suite – hvis du skal rejse uden børn

Vanity Suite ligger lige oven for stranden i Cala Mesquida og er perfekt for dig, som vil have en uforstyrret ferie med et luksuriøst touch. Her kan du bestille værelser med privat have, og vælger du All Inclusive, kommer du ikke til at mangle noget som helst på ferien.

Lej en bil og se mere af Mallorca

Mallorca er en ø, der er som skabt til små opdagelsesrejser på egen hånd. Afstandene er små, vejene er gode, og der er et utal af spændende steder, som bare venter på at blive udforsket. Her er markeder, klostre, små restauranter og masser af golfbaner. Din eneste udfordring er, at du skal bestemme dig for, hvad du vil se på din tur! Rejser du med Spies, kan du bestille en lejebil sammen med rejsen (fra tre dage og opefter).

Tips og nyttig info
 • Family Garden
 • Fin sandstrand
 • Hoteller for voksne
 • Lejebiler til gode priser
 • Luksushoteller
 • All Inclusive
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Mesquida

Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Cala Mesquida har efter manges mening øens fineste strand. Den er ca. 350 m lang og meget bred med fint lyst sand. Havet glitrer i lysende blå og turkise nuancer, og for det meste er vandet klart og fint. Her er dog ikke specielt lavvandet. Den regelmæssige pålandsvind køler dejligt om sommeren, og stranden er omgivet af klipper, som indbyder til snorkling. Eftersom Cala Mesquida ligger så tilpas afsides, er her aldrig overrendt på stranden, og atmosfæren er rolig og afslappet. Liggestole kan lejes, og brusere findes i tilknytning til strandrestauranten. Her er et vist udbud af aktiviteter såsom volleyballnet og vandcykler. I tilknytning til stranden er der også et dykkercenter. Man kan leje surfbrætter til windsurfing gennem hotellet.

Cala Agulla

Følger du stierne gennem pinjetræsskoven, kommer du efter ca. 2 km til Cala Agulla, som er en fantastisk smuk strand med fint hvidt sand og turkisblåt vand. Stranden ligger i et naturbeskyttet område, og visse steder vokser pinjetræerne helt ned til vandkanten. I den ene ende ligger der nogle få hoteller og i forbindelse med dem en restaurant, liggestole og naturligvis solbadende gæster. Den modsatte ende har sanddyner, som er betydeligt mere mennesketomme, hvis man ønsker at ligge lidt i fred.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. 7 km herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Cala Mesquida i sommerhalvåret.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Cala Mesquida. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Cala Bona. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Cala Mesquida kan du spise og hygge dig på hotellet Viva Mesquida. Her er en del restauranter og barer at vælge mellem, men der er også et par lokale alternativer uden for hotellet. Vil du have mere at vælge mellem, kommer du let ind til byen Capdepera og feriebyen Cala Ratjada, som ligger henholdsvis 4 og 6 km væk. Med taxi tager det ca. 10 minutter til Capdepera og ca. 15 minutter til Cala Ratjada. Begge byer har et godt og varieret udbud af restauranter.

Maden i Cala Ratjada

Cala Ratjada er en relativt stor ferieby, som ligger ca. 6 km fra Cala Mesquida. Her, specielt langs den bilfri strandpromenade, er der et stort udbud af restauranter, caféer og barer.

Maden i Capdepera

Den mallorcinske by Capdepera ligger ca. 4 km fra Cala Mesquida. Her er der mange hyggelige restauranter, caféer og barer, specielt omkring torvet.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Ud over restauranternes internationale menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30-15.30 og kl. 20-24, men eftersom hele Mallorca er rettet ind efter turisterne, har de fleste restauranter på feriestederne åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges oveni af gæsterne selv.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Pålægget kan være alt muligt; måske lidt ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Præcis hvilke grøntsager der anvendes i retten, afhænger af udvalget.

Caragols

er snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm, hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, der fremstilles af svinekød. Pølsen er mild, men fuld af smag og rød pga. krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som fås i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen har sin egen betegnelse: Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen er der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

En forfriskende drik, som først og fremmest forbindes med Spanien er den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest i en karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Vil du gerne have det, der svarer til dansk kaffe, skal du nok bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Forlystelseslivet i Cala Mesquida består af det, som hotel Viva Mesquida kan tilbyde af dans og underholdning. Vil du have mere at vælge mellem, skal du tage til nabobyerne Capdepera og Cala Ratjada - først og fremmest Cala Ratjada. Her er der et relativt stort udvalg af barer, pubber og diskoteker langs strandpromenaden og på hovedgaden Leonor Servera. I sommermånederne er tempoet højt og intenst. Publikum er overvejende ungt og tysk. I Capdepera ligger der flere barer omkring torvet Plaza Orient. Byen besøges først og fremmest af børnefamilier.
Shopping
I Cala Mesquida er der et par dagligvarebutikker og nogle få mere simple turistbutikker. I nabobyerne Capdepera og Cala Ratjada er der et mere varieret udvalg af shoppingmuligheder, men det er dog primært turistbutikker med souvenirer og strandartikler.

Shoppingture til Palma

De bedste shoppingmuligheder finder du inde i Palma. Fra nabobyen Capdepera afgår der busser flere gange om dagen. De fleste større selskaber, heriblandt Spies, arrangerer også såkaldte shoppingture, som er heldagsture ind til Palma. Henvend dig til Spies-guiden på rejsemålet, hvis du har spørgsmål.

Åbningstider

På ferierejsemålene har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13.30 og kl. 16.30-20. Lørdage kun åbent om formiddagen og lukket på søndage. Nogle butikker i det centrale Palma er dog begyndt at have søndagsåbent. De store varehuse i Palma har åbent hele dagen uden siesta.

Supermarked

I Cala Mesquida er der to mindre supermarkeder (supermercado). Her er prisniveauet dog betydeligt højere end i et "almindeligt" supermarked. Det er derfor en god idé at købe stort ind i starten af ferien i et af de større supermarkeder i Capdepera eller Cala Ratjada. Her er priserne lavere og udvalget større.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder tøj og indretning. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og sko.

Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du kan få det meste, eller C&A, der er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.

I ferieområderne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13 og kl. 16.30-20, lørdage kun om formiddagen og lukket søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.

Keramik
Hvor du end kommer hen på Mallorca, er der keramik og smukke krukker at købe. De bliver fremstillet efter gamle traditionen, og hvis du er heldig, kan du finde virkelig fine ting til gode priser.

Alkohol
Både vin, spiritus og ø er billigt at købe i supermarkederne på Mallorca, specielt i de større supermarkeder.

Perler
I Manacor fremstilles verdens tredje fineste perle, Majoricaperlen, af fiskeskæl. Besøg fabrikken og husk endelig at købe perler med hjem til en god pris.

Lædervarer
På Mallorca kan du købe lædervarer af god kvalitet til gode priser, først og fremmest jakker og bælter. De bedste køb gør du i byen Inca, som er læderindustriens højborg på øen. Tag dertil en torsdag, hvor der er marked.

Olivenolie
Mange mener, at Mallorcas olivenolie er en af de bedste i Middelhavsområdet. Der er flere steder, hvor du kan finde lokalproduceret olivenolie og købe et par flasker med hjem.
Aktiviteter og seværdigheder
I nærheden af Cala Mesquida er der en hel del aktiviteter at vælge mellem.

Ridning

Oven for stranden i Cala Mesquida er der en ranch, som arrangerer rideture i omgivelserne.

Vandsport

Langs stranden er der mulighed for at prøve en mindre samling af vandsportsaktiviteter, herunder vandcykler. Der er ligeledes et dykkercenter, hvor man også kan leje brætter til windsurfing.

Golf

I nærheden af Cala Mesquida er der to populære 18-huls baner.

Cykling

I perioden februar-maj kommer der mange professionelle cykelryttere til Mallorca fra hele Europa for at træne og varme op til cykelsæsonen. Cala Mesquida og omgivelserne er som skabt til cykelture først og fremmest pga. det smukke landskab. Forhør dig hos turistinformationen eller på dit hotel om nærmeste cykeludlejer. De plejer også at være behjælpelige med kort og gode tips til ruter.

Dykning og snorkling

Langs Mallorcas østkyst ligger nogle af øens bedste dykkerspots. I forbindelse med stranden ligger der et dykkercenter, som tilbyder kurser og heldagsudflugter. Du kan også prøve et såkaldt testdyk, hvor du går 5-6 meter ned sammen med en instruktør for at prøve om dykning er noget for dig.

Vandreture

Mallorca er et paradis for vandreentusiaster. I området rundt om Cala Mesquida er der flere fine vandrestier. En populær vandrerute går gennem pinjetræsskoven i retning mod Cala Agulla. Kontakt turistkontoret i Cala Ratjada for information om guidede spadsereture. Her kan du også få brochurer om de bedste vandrestier. Sørg for at medbringe sko med grove såler, da flere af ruterne har stejle passager.

Vandretur – Cala Ratjada

Populær vandresti fra Cala Mesquida gennem naturreservatet til Cala Ratjada. Ruten er markeret og tager ca. tre timer frem og tilbage.

Vandretur – La Ermita de Betlem

En anden relativ nem tur er den til klostret La Ermita de Betlem. Du kan vælge at forlænge vandretuen ved at lægge ud allerede i byen Arta, hvorfra du vandrer ad smukke veje frem til La Ermita de Betlem. Ruten starter bag Sant Salvador-borgen i byen, hvor der også er en stor parkeringsplads. Turen tager ca. fire timer. Et kortere alternativ er at køre til Colònia de Sant Pere og begynde turen der. Denne tur tager ca. to timer. Stierne er godt markeret frem til munkeklostret Ermita de Betlem. Vel oppe på toppen er der en lille kiosk med salg af drikkevarer og et lille udvalg af souvenirer. Medbring madpakke, hvis du ikke vil spise frokost i byen Colònia Sant Pere, hvor der er flere restauranter at vælge mellem. Ruten kan visse steder være lidt stejl! Husk gode sko.

Capdepera og slottet i Capdepera

Ca. 4 km fra Cala Mesquida ligger byen Capdepera, hvor det imponerende 1200-tals slot troner på bjergskråningen ovenfor. Slottet rummer bl.a. en udkigspost, hvor byens borgere holdt udkig efter sørøvere. Inden for murene er der et lille kapel, som er dedikeret til Nuestra Señora de Esperanza - Håbets Madonna, som siges at have reddet Capdepera fra undergang. Capdepera er en typisk mallorcinsk by med smalle stræder og et smukt torv. Her er mange hyggelige barer og restauranter.

Cala Ratjada

Cala Ratjada er en større ferieby, som ligger ca. 6 km fra Cala Mesquida. Her er der et godt udvalg af restauranter, butikker, barer og natteliv. Det meste ligger langs den smukke bilfri strandpromenade. Benyt også lejligheden til at besøge Cala Ratjadas fyr, som ligger længst ude på det nordøstligste punkt af Mallorca. Herfra har du en vidunderlig udsigt over byen og omgivelserne. I klart vejr kan du se helt til naboøen Menorca.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Fra Cala Mesquida er der begrænset med offentlige transportmuligheder. Mange vælger at leje en bil for nemt at kunne komme rundt og se mere af omgivelserne. Vejene på Mallorca er udmærkede, der er god skiltning, og bortset fra i selve Palma er trafikken moderat. Desuden er det ret billigt at leje bil her, specielt hvis du forudbestiller den hjemmefra gennem din rejsearrangør.

Bustrafik - Cala Mesquida

Fra Cala Mesquida kører der i højsæsonen lokalbus til Capdepera og Cala Ratjada flere gange om dagen, dog med ophold under siestaen ca. kl. 13-16. Fra Cala Ratjada afgår der busser videre til Palma, Manacor, Arta, Cala Millor og Porto Cristo. For nøjagtig information og køreplaner, spørg på hotellet.

Taxi - Cala Mesquida

Taxi bør forudbestilles, og der køres efter faste priser. Ved forudbestilling betaler man et gebyr. Taxichaufførerne er forpligtet til at fremvise en oversigt over de faste priser, hvis kunden ønsker det.

Cykel - Cala Mesquida

Cala Mesquida og området rundt omkring er perfekt til cykelture, og der er flere fine cykelstier i området.

Scooter - Cala Ratjada

Man kan leje scooter i Cala Ratjada.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større ferierejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at tjekke tiderne, inden du begiver dig afsted. Husk på, at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. Du kan kontakte hotellets reception eller din Spies-guide for mere information.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her kan du også se sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der er også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor taxierne holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter og fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Mesquida

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der er ingen bank i Cala Mesquida, men der findes en hæveautomat. Der ligger en bank i nabobyen Capdepera. Kreditkort accepteres på hotellerne, hvor du også kan veksle penge.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Cala Mesquida er et udmærket rejsemål for børnefamilier. Her er stille og roligt og næsten ingen trafik. Hotel Viva Mesquida har fine og bekvemme lejligheder, og inde på hotelområdet er der et stort poolområde. Hotellet har også en række restauranter med børnevenlige menuer samt børneaktiviteter og forskellige legepladser.

Strande

Stranden i Cala Mesquida er ikke specielt lavvandet, men her er heller ikke ekstremt dybt. Sandet, som er blødt og finkornet, er godt at bygge sandslotte med, og for større børn er det muligt at snorkle ved klipperne.

Maden

Restauranterne på hotel Viva Mesquida har børnemenuer med de meste af det, som børn kan lide: burgere, pasta, kylling med mere. Der er et begrænset antal barnestole.

Babymad og bleer

Et begrænset udvalg af babymad og bleer kan købes i det nærmeste minimarked. Dog er priserne betydeligt højere end i de almindelige supermarkeder. Det kan derfor anbefales at købe stort ind i en af de større butikker inde i Cala Ratjada, når man ankommer til rejsemålet.

Lege pladser

På hotel Viva Mesquida er der flere store legepladser.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor får du informationer, der er gode at kende til, sammen med lidt tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranters menukort byder på internationale retter, som er populære hos de mindste. Mange har også særlige børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der er et begrænset antal barnestole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) og på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Husk at bestille barnesædet samtidig med bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder, så bliv ikke overrasket, hvis dit barn eller dine børn overvinder sprogbarriererne i en sådan grad, at du må bære dem derfra.

Find din rejse til Cala Mesquida
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.