Se hoteller (4)

Rejser til Cala Ratjada

Cala Ratjada på den nordlige del af Mallorca har en livlig fiskerihavn, dejlige badebugter og et hyggeligt forlystelsesliv.
Cala Ratjada er en gammel fiskerby, der er vokset i takt med den øgede turisme, men som stadig har bevaret sin oprindelige charme. Mange mallorcinere har sommerhus i Cala Ratjada, og det er stadig en af øens vigtigste fiskerihavne. Byen ligger godt beskyttet bag Capdepera-odden knap 70 km fra Palma i Mallorcas naturskønne nordøstlige hjørne. Her er landskabet grønt og frodigt med bølgende pinjeskove, fine sandstrande og det glitrende vand ved Middelhavet. Cala Ratjada har hidtil ikke været specielt kendt blandt skandinaviske turister, men nu er flere og flere begyndt at opdage charmen ved dette fortryllende rejsemål. Især yngre generationer med lidt højere krav er begyndt at rejse hertil. Dette er et rejsemål, som passer godt til både familieferier og afslappende voksenferier. To af Mallorcas bedste golfbaner, Capdepera og Canyamel, ligger inden for bekvem afstand af Cala Ratjada.

Havnen er byens hjerte

Havnen i Cala Ratjada er en skøn blanding af nyt og gammelt, lokalt og internationalt. Fiskerbåde ligger side om side med luksusyachter og udflugtsbåde, som gør det nemt at sejle over til naboøen Menorca. I klart vejr kan du faktisk se over til naboøen og hovedstaden Ciutadella. Her sker der noget næsten døgnet rundt. Ciutadellas hyggelige by- og havnemiljø er det bedste og hyggeligste samlingspunkt, både til et glas vin, en kop kaffe eller en god middag på en af de hyggelige restauranter, hvor du kan smage de lokale specialiteter.

Fine badebugter

I Cala Ratjada er der mange butikker og indbydende restauranter, tapasbarer og caféer. Ellers er kyststrækningen mest kendt for sine fine strande og badebugter med krystalklart vand. Gå en tur langs havet nord for havnen, til du når den lille bugt Cala Gat. Der findes også andre strande at vælge imellem - f.eks. Cala Agulla, Playa de Son Moll, Cala Mesquida og Cala Mesquida.

Hoteller med god beliggenhed

De fleste af Spies' hoteller ligger i uforstyrrede omgivelser i selve Cala Ratjada, i bekvem afstand til både stranden og nattelivet.

Skræddersyede rejser til Cala Ratjada

Spies tilbyder rejser til Cala Ratjada med rutefly, og du bestemmer dermed selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du har flere gode hoteller at vælge imellem, og du er velkommen til at benytte vores rejsemålsservice, ligesom du nemt kan leje en bil i et par dage af ferien. Kort sagt: Du kan skræddersy din rejse helt efter dit eget hoved.
Tips og nyttig info
 • Fine sandstrande
 • Valgfri rejselængde
 • Lokale restauranter
 • Lejebiler til gode priser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Ratjada

Strand
Kyststrækningen ved Cala Ratjada er kendt for sine mange fine strande, badebugter og ikke mindst det krystalklare badevand. Flere af badebugterne har finkornet sand; især Cala Agulla, Cala Gat og Playa Son Moll er værd at fremhæve.

Cala Agulla

Cala Agulla, også kendt som Cala Guya, er en smuk og finkornet sandstrand nær Capdeperas nordøstlige spids. God parkeringsplads, som ligger i delvis skygge. Her er desuden toiletter, beach bar, loungestole og parasoller. Stranden nås i bil, på cykel eller til fods.

Cala Gat

Cala Gat er en smuk bugt omgivet af fyrretræer og fantastisk natur. Stranden er relativt uberørt med finkornet sand, og her er ret få faciliteter. Stranden ligger omkring 500 meter fra havnen, og du kan enten spadsere dertil via strandpromenaden eller køre bil - der findes parkeringspladser cirka 100 meter fra stranden.

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en smuk strand med fint hvidt sand. Stranden ligger ca. 3 km syd for Cala Ratjada. Stranden er omgivet af smuk natur og små fyrretræer. Der ligger også nogle hoteller og restauranter i nærheden. Du kan komme til Playa Font de Sa Cala i lejebil, med bus eller minitog fra Cala Ratjada. Minitoget standser tæt ved stranden, hvor der også er busholdepladser og parkeringsmuligheder. På stranden er der faciliteter såsom toiletter, brusere, loungestole, parasoller og en beach bar. Her tilbydes også flere vandsportsaktiviteter.

Playa Son Moll

Playa Son Moll er hovedstranden i Cala Ratjada, og den er meget velbesøgt i sommermånederne. Stranden vender ud mod det åbne hav, og det kan derfor blæse en del. Du kommer nemt til Playa Son Moll med det lille minitog, og her findes også både parkeringspladser og busstoppesteder. Der løber en fin strandpromenade langs med hele stranden, og der ligger mange butikker og restauranter i området.
Læs mere om strande på Mallorca.
Mad, drikke og natteliv
Cala Ratjada har et stort udbud af internationale og lokale restauranter og caféer, ikke mindst langs den bilfri strandpromenade. Cirka 1,5 km fra Cala Ratjada ligger også den hyggelige landsby Capdepera, hvor der findes mange hyggelige restauranter, især omkring torvet.
Cala Ratjada har et livligt natteliv med mange barer, pubber og natklubber. Du kan også tilbringe aftenen på en af de hyggelige restauranter eller caféer.
Shopping
Der er mange butikker og supermarkeder i Cala Ratjada. Her kan du købe tøj, sko, lædervarer, kosmetik, indretningsartikler og souvenirs. Mange butikker i Cala Ratjada åbner i starten af april og lukker igen i midten af oktober. På rejsemålet finder du også tre store levnedsmiddelforretninger. Sæt også en dag af til at besøge hovedstaden Palma, hvor du finder øens bedste shopping.
Læs mere om shopping på Mallorca.
Sport og træning
I Cala Ratjada kan du spille tennis, og to af Mallorcas bedste golfbaner ligger inden for bekvem rækkevidde.

Langs stranden findes et begrænset udbud af vandsport, for eksempel vandcykler. Her er også et dykkercenter, hvor du kan leje surfbræt.

Dykning og snorkling

Nogle af øens bedste dykkersteder findes langs Mallorcas østkyst. I Cala Ratjada ligger flere dykkercentre, der tilbyder kurser, endagsudflugter og prøvedyk, hvor en instruktør tager dig med ned på 5-6 meters dybde.

Vandring i Cala Ratjada

Mallorca er en drøm for vandrere, og i området omkring Cala Ratjada er der flere fine vandrestier. En populær vandrerute går gennem pinjeskoven via Cala Agulla til Cala Mesquida, og en anden populær rute går fra Cala Ratjada gennem naturreservatet til Cala Mesquida - en tur på cirka tre timer tur-retur langs afmærkede stier. Du kan få flere tips til smukke vandrestier samt information om guidede vandreture på turistkontoret i Cala Ratjada.

En relativt enkel vandring går til klostret La Ermita de Betlehem. Du kan vælge at starte en længere vandretur i landsbyen Arta, hvorfra du går langs smukke veje til La Ermita de Betlem. Vandrestien starter bag Sant Salvador-borgen, hvor der også er en stor parkeringsplads. Vandringen tagar cirka fire timer. Et kortere alternativ er at køre til Colonia de Sant Pere og starte vandringen derfra - denne tur tager cirka to timer. Stierne er godt afmærkede indtil klostret Ermita de Betlem, og på toppen findes en lille kiosk med drikkevarer og souvenirs. Du kan enten medbringe en madpakke eller spise frokost i byen Colonia Sant Pere, hvor der findes flere forskellige restauranter.

Da der kan være stejlt og glat langs visse af vandrestierne, er det en god idé at være iført sko med skridsikre såler.
Aktiviteter og seværdigheder
Cala Ratjada byder på en levende fiskerihavn og skønne badebugter. Kunne du tænke dig lidt mere fart over feltet og sjove vandaktiviteter, kan du tage til vandlandet i Alcudia cirka 40 km væk.

Hidro Park - Alcudia

Hidro Park er et vandland med masser af forskellige attraktioner: vandrutsjebaner, minigolf, bølgebassin m.m. Her er både store og små garanteret en dag fyldt med sjove aktiviteter. Inde i vandlandet er der også restauranter, grønne områder og legeområder til de små.
Gode udflugtsmål er Formentorhalvøen og hovedbyen Palma med dens flotte katedral og store kulturudbud.

Cala Ratjadas fyr

I Cala Ratjada findes et fyr fra 1861, som ligger længst ude på det nordøstligste punkt af Mallorca. Herfra har du en vidunderlig udsigt over byen og omgivelserne, og i klart vejr kan du se helt til naboøen Menorca.

Jardines Casa March – Cala Ratjada

På bakken oven for Cala Ratjada ligger Jardines Casa March, som er en smuk botanisk have, der omkranser en fin villa og skulpturpark med skulpturer af blandt andre Auguste Rodin og Henry Moore. Stedet kan kun besøges mod forhåndsreservation gennem turistbureauet i Cala Ratjada.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Cala Ratjada har gode busforbindelser til Palma og andre dele af øen, og den centrale holdeplads ligger på gaden Juan Sebastián Elcano 9. Du kan desuden komme rundt i Cala Ratjada i taxi.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Ratjada

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. Kort accepteres i vid udstrækning.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cala Ratjada året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til Cala Ratjada er fra ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), afhængigt af trafik.

Find din rejse til Cala Ratjada
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.