Se hoteller (10)

Rejser til Santa Ponsa

Rejser du til Santa Ponsa, bor du tæt på stranden og har samtidig Palmas storbyliv inden for bekvem rækkevidde.
Santa Ponsa ligger i en smuk og beskyttet bugt vest for Palmabugten. Det er en moderne og international ferieby, der minder en del om Palma Nova, men er betydeligt mindre og hyggeligere end nabobyen mod øst. Santa Ponsa er mest kendt for sin brede og hvide sandstrand, hvor de duftende pinjetræer sørger for behagelig skygge, når solen står højest på himlen. Når du rejser hertil om sommeren, er stranden og de små strandcaféer det naturlige mødested. Omgivelserne er kuperede med grønne bjerge og bakker, og mod nordvest kan man se bjergkæden Sierra de Tramuntana, som strækker sig hele vejen op til halvøen Formentor på det nordlige Mallorca. Santa Ponsa ligger også perfekt, hvis du vil udforske Mallorcas dramatiske og fortryllende vestkyst med maleriske byer som Deià, Valldemossa og Sóller. Den lille havn i Port d'Andratx er også et populært udflugtsmål, mens både Ponientes og Santa Ponsas golfbaner ligger inden for en kort radius. Det tager kun 15 minutter at køre til Palma ad motorvejen.

Spis godt i Santa Ponsa

Santa Ponsa er en aktiv by året rundt, som er vokset meget de seneste 25 år. I dag har byen omkring 7.000 faste indbyggere og mange gode hoteller. Selv om Santa Ponsa er betydeligt mere rolig end de store nabobyer i øst, så er her masser af barer, restauranter og butikker, hvor man kan opleve byens charme både og dagen og aftenen.

Ferie uden børn?

Hvis du rejser til Santa Ponsa uden børn, kan du vælge mellem flere gode voksenhoteller. På Iberostar Jardin del Sol Suites har du desuden mulighed for at tilkøbe All Inclusive.

Valgfri rejselængde til Santa Ponsa

Nu kan du også rejse med rutefly til Santa Ponsa med Spies. Det betyder, at du selv bestemmer både afrejsedag, og hvor længe du vil være væk, uden at være bundet af faste rejsedatoer. Her kan du vælge mellem flere af vores bedste hoteller, og du kan selvfølgelig altid bruges vores services. Med Spies kan du skræddersy din rejse, så den passer dig, fra tre dage og opad.
Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • All Inclusive
 • Fin sandstrand
 • Valgfri rejselængde
 • Gode restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Santa Ponsa

Strand
Den velholdte hovedstrand er cirka 550 m lang. Den er bred med finkornet sand og pinjetræer, som giver behagelig skygge i de varmeste måneder. Vandet er klart, og her er relativt lavvandet. På stranden findes brusere, og der er mulighed for at leje liggestole og parasoller og prøve vandsportsaktiviteter som jetski, windsurfing, vandcykler og vandski. En del udstyr kan lejes foran aktivitetsområdet på den østlige del af stranden ved kajen, hvorfra de større turistbåde afgår. Ved aktivitetsområdet er der også volleyballnet.

Cala d'en Pellicer

Cala d'en Pellicer er en lille sandstrand, som ligger på vej mod marinaen. Stranden, som er populær blandt lokalbefolkningen, er lavvandet og børnevenlig. Her er ingen faciliteter.

Platja des Castellot

Platja des Castellot ligger i den anden retning mod Costa de la Calma og er en lille stenstrand, hvor det også mest er lokalbefolkningen, der kommer. Stranden er ikke børne- eller barnevognsvenlig.
Læs mere om strande på Mallorca.
Mad, drikke og natteliv
Santa Ponsa har et stort udbud af restauranter med både lokal og international mad. Langs stranden findes en række caféer og spisesteder med hyggelige udeserveringer.
Nattelivet i Santa Ponsa er relativt stille, men her findes dog både musikbarer, pubber og barer med dansegulv i højsæsonen. De fleste ligger langs gaden Ramón de Montcada. Mange hoteller arrangerer også dans og underholdning.
Shopping
Santa Ponsa har et stort antal turistbutikker med blandt andet souvenirs, tøj og strandartikler til som regel ret høje priser. Langs hovedgaden Jaime I ligger der både tøjbutikker, bagerier og fine møbel- og indretningsbutikker. Kunne du tænke dig mere at vælge imellem, kan vi anbefale at tage en tur ind til Palma, hvor de kendte butikker ligger tæt.

Supermarkeder

De fleste hoteller har små minimarkeder, hvor priserne er højere end i butikkerne uden for hotellerne. Det er derfor smart at handle stort ind i et af de store supermercados i starten af ferien.
Læs mere om shopping på Mallorca.
Sport og træning
Santa Ponsa er et godt rejsemå for dig, der til træne og dyrke sport i ferien. Golf Santa Ponsa har tre 18-hullers baner, hvoraf en er åben for offentligheden. De andre to er forbeholdt medlemmer af golfklubben. Vil du cykle i ferien, kan du leje en cykel her.

Dykning

I Santa Ponsa ligger dykkercentret Zoea Mallorca, der tilbyder forskellige slags kurser, udlejning af udstyr og udflugter for såvel nybegyndere som erfarne dykkere.

Crossfit

I Santa Ponsa ligger Crossfit Mallorca, hvis du vil træne crossfit i ferien.

Vandring

Vil du vandre i din ferie i Santa Ponsa, kan du få tips til gode ruter her. Der findes desuden mange smukke vandrestier på andre dele af Mallorca.
Aktiviteter og seværdigheder
Santa Ponsa er et perfekt rejsemål for dig, der vil bo tæt på stranden og i bekvem afstand til Palma.

Bådudflugter

Turistbåde afgår fra kajen, og billetter kan købes på strandpromenaden eller hos et af de lokale turistbureauer. Der tilbydes blandt andet endagsudflugter med mad, formiddagsudflugter uden mad og markedsudflugter til Palma.

Gokart

Gokarts og minimotorcykler for alle aldre findes i Magaluf ca. 4 km fra Santa Ponsa. Hertil kommer du nemmest med taxi eller lejebil, men lokalbusserne kører også forbi her.

Katamaran

Katamaranen Cormoran Vent tilbyder såkaldte piratture, hvor paella, sangria og musikunderholdning indgår. Sejlturen går langs kysten forbi Camp de Mar, Port d'Andratx og San Telmo, og der stoppes undervejs for at spise og bade.
Santa Ponsa er et godt udgangspunkt for at udforske Mallorcas dramatiske og smukke vestkyst med charmerende byer som Deià, Valldemossa og Sóller. Den lille havn i Port de Andratx er også et populært udflugtsmål.
Udflugter
Grottetur med besøg i Puerto Cristo
Grottetur med besøg i Puerto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik og besøg i den charmerende by Puerto Cristo. Vi skal også prøvesmage nogle af øens klassiske likører.
Læs mere om udflugten
Marked, vin og tapas - fra syd
Marked, vin og tapas - fra syd
Oplev mere af smukke Mallorca! Tag med på en heldagsudflugt til den nordlige del af øen og Puerto de Pollensa, hvor vi besøger det lokale marked og indsnuser byens atmosfære, før vi begiver os til en hyggelig vinbodega med vinsmagning og tapas. Mad og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Valldemossa og Sóller
Valldemossa og Sóller
Tag med til to af Mallorcas måske mest stemningsfulde byer: Valldemossa og Sóller. En heldagsudflugt med natur, kultur og historie. Mad og drikke indgår ikke. Udflugten kører i perioden april-september.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Santa Ponsa har forskellige transportmuligheder, hvis du vil udforske omgivelserne.

Busser

Santa Ponsa har gode busforbindelser til Palma og andre dele af øen. Fra Plaza Santa Ponsa afgår samtlige busser med undtagelse af ekspresbussen, som afgår fra den store vej.

Taxi

Taxierne kører på taxameter inde i Santa Ponsa, og med faste priser hvis du skal ud på længere strækninger. Taxichaufførerne skal kunne fremvise en fast prisliste på kundens forespørgsel. Drikkepenge afrundes opad. Taxiholdeplads findes ved Plaza Santa Ponsa.

Cykel og knallert

I Santa Ponsa findes flere forskellige udlejningsfirmaer. Hvis man gerne vil bevæge sig ud i trafikken på knallert eller cykel, skal man være bevidst om, at man begiver sig ud i et relativt barsk miljø. Hjelm er lovpligtig ved knallertkørsel, men ikke når man kører på cykel. Udlejeren sørger for udlevering af hjelm. Dog skal man være klar over, at standarden på hjelme ikke altid er lige så høj som derhjemme. Lejer man cykel, kan det anbefales, at man holder sig til de afmærkede cykelstier. Mellem Santa Ponsa og Palma er man i gang med at anlægge en bred cykelsti, som til og med har et stop undervejs med en legeplads.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Santa Ponsa

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Santa Ponsa i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Santa Ponsa året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Santa Ponsa. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 55 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 35 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører altid via et andet rejsemål på vejen til Santa Ponsa. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Santa Ponsa
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.