Se hoteller (1)

Rejser til Valldemossa

Bestil en rejse med Spies til Valldemossa og nyd en eksklusiv oase i de naturskønne Tramuntanabjerge.

Valldemossa er en af Mallorcas mest eksklusive perler beliggende i en frodig dal i bjergkæden Serra de Tramuntana. Byen er utrolig smuk med kalkstenshuse bygget i traditionel mallorcinsk stil. For at bevare byens karakter er der bl.a. restriktioner for, hvor høje nye bygninger må være. I den gamle bydel spadserer du rundt i charmerende brostensbelagte stræder, og i den nyere del af Valldemossa står den på shopping i de små forretninger med lokalt håndværk og souvenirs. Når sulten melder sig, kan du slå dig ned på en café eller en restaurant og betragte folkelivet, mens du nyder en god frokost eller en kold forfriskning. Valldemossa er i de senere år vokset i popularitet og gæstes nu af besøgende fra hele verden. Når du står i den gamle del af Valldemossa og nyder udsigten over bjergene, vil du forstå, hvorfor så mange vælger at rejse hertil.

At se og opleve

Klostret La Real Cartuja og museet Costa Nord er blandt Valldemossas største seværdigheder. Et godt tip er også at leje en bil og udforske omgivelserne. Der er f.eks. ikke så langt til Mallorcas hovedby Palma eller til strandene langs sydkysten. I Port de Valldemossa, som ligger ca. 7 km fra byen, findes en lille havn samt en stenstrand, hvor du kan bade. Valldemossa er uløseligt forbundet med den verdensberømte komponist Frederic Chopin, som opholdt sig her i et kloster sammen med sin ven, forfatterinden George Sand, en vinter i slutningen af 1800-tallet. Hvert år afholdes der en Chopinfestival i byen.

Bo godt i Valldemossa

Det populære Continental Valldemossa Suites & Spa, Spies' hotel i Valldemossa, ligger højt oppe på en skråning i det dramatiske klippelandskab. Her er en udsigt over Middelhavet, som vil tage pusten fra enhver. Slap af i haven, nyd udsigten fra en af de små terrasser eller flyd rundt på en luftmadras i hotellets pool. Føler du dig lidt mere energisk, er det bare at rejse dig fra liggestolen, snøre de gode travesko og tage afsted på eventyr i det grove, klippefyldte terræn. Et godt tip er også at leje en bil og tage på opdagelse i omgivelserne. Der er f.eks. ikke særlig langt til Mallorcas hovedstad Palma eller til strandene langs sydkysten. I Port de Valldemossa, som ligger ca. 7 km fra byen, finder du en lille havn og en stenstrand, hvor du kan bade.

Valgfri rejselængde til Valldemossa

Hvis ikke den klassiske charterferie i en, to eller tre uger passer ind i din kalender, kan du også bestille en rejse med rutefly til Valldemossa - så bestemmer du selv afrejsedag og rejselængde. Du kan selvfølgelig altid bruge vores rejsemålsservices, og du kan også leje en bil i et par dage, hvis du vil ud på en lidt længere opdagelsesrejse på den smukke og fortryllende del af Mallorca.

Tips og nyttig info
 • Gratis wi-fi på hotellet
 • Charmerende byliv
 • Lejebiler til gode priser
 • Valgfri rejselængde
 • Fred og ro
 • Fantastisk udsigt
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Valldemossa

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
I Valldemossa er der en lille stenstrand ved havnen. Langs med kysten finder du flere små badebugter og strande som f.eks. Soller Bays to strande, Playa Puerto Sóller og Playa Repic. Sidstnævnte er flankeret af en bilfri strandpromenade med hyggelige udeserveringer. Resten af stranden er relativt smal, men vandet er klart og hverken lavvandet eller dybt. Sandet er grovkornet.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. 7 km herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Valldemossa fra maj til oktober.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Transport mellem lufthavnen og hotellet foregår på egen hånd og indgår ikke i rejsens pris. Vi anbefaler, at du lejer en bil. Køretiden fra Palma Lufthavn til Valldemossa er ca. 35 minutter (ca. 25 km).
Mad, drikke og natteliv
I Valldemossa finder du et mindre udvalg af restauranter og caféer. De fleste af restauranterne holder høj standard og serverer mad med lokale råvarer.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Ud over restauranternes internationale menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30-15.30 og kl. 20-24, men eftersom hele Mallorca er rettet ind efter turisterne, har de fleste restauranter på feriestederne åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges oveni af gæsterne selv.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Pålægget kan være alt muligt; måske lidt ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Præcis hvilke grøntsager der anvendes i retten, afhænger af udvalget.

Caragols

er snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm, hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, der fremstilles af svinekød. Pølsen er mild, men fuld af smag og rød pga. krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som fås i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen har sin egen betegnelse: Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen er der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

En forfriskende drik, som først og fremmest forbindes med Spanien er den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest i en karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Vil du gerne have det, der svarer til dansk kaffe, skal du nok bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Nattelivet i Valldemossa er roligt og består mest af restauranter samt enkelte barer.
Shopping
I Valldemossa er shoppingen begrænset til få butikker med lokalt håndværk, souvenirs og det mest nødvendige. Vil du have mere at vælge mellem, skal du tage ind til Palma.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder tøj og indretning. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og sko.

Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du kan få det meste, eller C&A, der er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.

I ferieområderne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13 og kl. 16.30-20, lørdage kun om formiddagen og lukket søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.

Keramik
Hvor du end kommer hen på Mallorca, er der keramik og smukke krukker at købe. De bliver fremstillet efter gamle traditionen, og hvis du er heldig, kan du finde virkelig fine ting til gode priser.

Alkohol
Både vin, spiritus og ø er billigt at købe i supermarkederne på Mallorca, specielt i de større supermarkeder
....

Perler
I Manacor fremstilles verdens tredje fineste perle, Majoricaperlen, af fiskeskæl. Besøg fabrikken og husk endelig at købe perler med hjem til en god pris.

Lædervarer
På Mallorca kan du købe lædervarer af god kvalitet til gode priser, først og fremmest jakker og bælter. De bedste køb gør du i byen Inca, som er læderindustriens højborg på øen. Tag dertil en torsdag, hvor der er marked.

Olivenolie
Mange mener, at Mallorcas olivenolie er en af de bedste i Middelhavsområdet. Der er flere steder, hvor du kan finde lokalproduceret olivenolie og købe et par flasker med hjem.
Aktiviteter og seværdigheder
I Valldemossa er paletten af aktiviteter ganske bred: Her er bl.a. mulighed for klatring og naturoplevelser for at bare at nævne nogle få.

Vinbodega

Spaniens mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Men også på Mallorca fremstiller man vin, som til og med har sin egen betegnelse, nemlig Binissalem. Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, hvor mange af vinhusene gerne inviterer de besøgende indenfor - hvis ikke til en rundtur så i det mindste i butikken, hvor man kan smage vinene. Flere vinbutikker har også deres egen afdeling med 'Vinos Baleares', hvor du kan smage de lokale vine. På restauranternes vinkort finder du ofte rubrikken 'Vino Mallorquin' eller navnet 'Ferrer', som er øens største og mest kendte vinhus. Husets vin, vino de la casa, kan være god, men hvis den serveres i karaffel, kan du jo ikke købe den andre steder, da du ikke ved, hvad den hedder. Derfor kan det godt betale sig at lægge et par euro oven i prisen, så du ved, hvad du drikker.

Golf

På den sydvestlige del af Mallorca er der flere forskellige golfbaner.

Klatring

De klipperige bjerge langs hele Serra de Tramuntana fra Sóller i vest til Formentorhalvøen i øst byder på spændende udfordringer for klatrere. For mere information, spørg på turistinformationen.

Vandreture

Mallorca er en drøm for vandrefolket. Især i foråret og efteråret hvor naturen er grønnere, og varmen ikke er så trykkende. På turistkontorerne kan du finde informationer om mere end 20 anbefalede vandrestier. Sørg for at have sko med grove såler, da der kan være stejlt visse steder. Nogle hoteller arrangerer vandreture af forskellig sværhedsgrad til kostpriser i lavsæsonen. Der er flere vandrestier omkring Valldemossa.
Blandt seværdighederne i Valldemossa ligger klostret La Real Cartuja og museet Costa Nord helt i top. Vi kan anbefale at leje en bil og udforske de smukke omgivelser. Så kan du hurtigt komme til Mallorcas hovedstad Palma eller til de vidunderlige strande langs øens sydkyst. I Port de Valldemossa, som ligger ca. 7 km fra byen, er der en lille havn og en stenstrand, hvor du kan bade. Mange forbinder Valldemossa med den verdensberømte komponist Frederic Chopin. En vinter i slutningen af 1800-tallet opholdt han sig nemlig her i et kloster sammen med sin ven, forfatterinden George Sand. Hvert år bliver der afholdt en Chopinfestival i byen.

Sollér

Sollér er en fortryllende by med små idylliske stræder og gamle huse med facader i kolonialstil med jugendinspiration. Efter den svære periode i Solérs historie, hvor skadedyr ødelagde hele appelsinhøsten i midten af 1800-tallet, flyttede den emigrerede befolkning tilbage til Sollér. Med sig tog de ikke blot penge, men også indflydelser fra Europa, Caribien etc. En smuk promenade langs Carrer Gran viser den tydelige inspiration af neoklassisk byggestil.

Son Marroig

Mellem Valldemossa og Deia ligger denne gamle mallorcinske gård, hvor der i dag er et smukt lille museum. I 1800-tallet var Son Marroig hjemsted for hertugen Luis Salvador, en søfarer med meget stor betydning for Mallorcas historie. Udsigten over det blanke, blå hav og det frodige bjerglandskab langs kystlinjen er intet mindre end magisk. Herfra venter en gåtur på ca. 45 minutter ned ad en vandresti til vandet og odden Sa Foradada.

Fornalutx og Biniaraix

Mere fortryllende og idylliske bjerglandsbyer findes ikke på Mallorca. Fornalutx og Biniaraix er omgivet af appelsin-, citron- og olivenlunde - og overraskende mange hyggelige barer! Den nemmeste måde at komme hertil er med egen bil.
Sådan kommer du omkring
Vil du se mere af Mallorca på egen hånd, er en lejebil at foretrække. Både vejene og skiltene på Mallorca er gode, og med undtagelse af hovedstaden Palma er trafikken moderat. Desuden er det ret billigt at leje en bil, især hvis du bestiller den hjemmefra gennem din rejsearrangør.
Vi samarbejder med Avis, som er et af de biludlejningsfirmaer, der fungerer bedst her på øen. Takket være det gode samarbejde kan vi tilbyde kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leje bil gennem os og Avis. Du får en god forsikring og god service, så du er ordentligt dækket, hvis der sker noget. Bestil bilen hos os senest dagen inden du skal bruge den.

Fordele ved at leje gennem os:

• Rabat på Avis' ordinære priser
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Selvrisikoregulering*

Avis' lejebiler er af meget høj standard og har en gennemsnitsalder på 12 måneder. Lejetiden regnes i hele døgn, hvilket vil sige, at en udlejningsdag er lige med 24 timer.

*Selvrisiko reduceres ved skader på bilen.

Bemærk:

• Avis tilbyder forskellige tilvalg som f.eks. ekstraforsikringer, barnesæde og GPS. Betales direkte til Avis.
• Bilen skal returneres med lige så meget benzin i tanken som ved afhentning.
• 'Fuel up front' er et valgfrit tilbud. Du forudbetaler for en fuld tank benzin og returnerer bilen med så tom tank som muligt. Eventuel overskydende benzin tilbagebetales ikke.
• Kørekort skal fremvises ved afhentning. Almindeligt dansk kørekort (kategori B) er godkendt til personbil
....
• De fleste lejebiler kræver blyfri benzin (sin plomo - grøn slange).
• Sikkerhedssele er obligatorisk.
• Følg samme færdselsregler som derhjemme - så kører du også lovligt her. I Spanien er det forbudt at tale i mobiltelefon under kørsel.
• Du skal være fyldt 21 år for at leje bil og have haft kørekort i mindst 1 år (ekstra pris opkræves af førere under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen er det ikke tilladt at stige ud af bilen på de spanske veje uden at bære den gule refleksvest! Vesten skal opbevares i kabinen.

Forsikringer:

• CDW - skadesforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver beskadiget, og der kræves reparationer. Forsikringen er inkluderet i prisen. Der skal dog betales en selvrisiko.
• TP - tyveriforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver stjålet. Der skal dog betales en selvrisiko. Forsikringen er inkluderet i prisen. Dækker ikke hvis bilen bliver stjålet, mens nøglen sidder i.

Ikke inkluderet
Forsikringerne aftales direkte med Avis
.... Disse er frivillige, men står ofte på lejekontrakten. Hvis du ikke ønsker ekstra forsikringer, beder vi dig informere Avis.

• Super CDW + TP - selvrisikoeliminering
Eliminerer lejerens selvrisiko ved skader på bilen eller ved tyveri af bilen.
Der skal dog betales en administrationsafgift. Spies' rejseforsikring dækker selvrisikoen med op til 10.000 kr.

• PAI - personlig ulykkesforsikring
Et supplement til din egen personlige ulykkesforsikring. Forsikringen omfatter såvel føreren som alle passagerer i bilen.
• Super PAI - personlig ulykkesforsikring
Det samme som PAI. Super PAI dækker dog et højere beløb samt tyveri af personlige ejendele og bagage.

Bilgruppe

Reservation af et bestemt bilmærke kan ikke garanteres, men du kan vælge mellem forskellige bilgrupper.

Gruppe A er små standardbiler, eksempelvis Ford Ka eller lignende.
Gruppe B er lidt større og bedre, eksempelvis Seat Ibiza eller lignende.
Gruppe C har bedre komfort og større motorkraft, eksempelvis Seat Leon eller lignende.

Tips og gode råd

Vores Spies-guider er her for at gøre din ferie så vellykket, afslappet og inspirerende som mulig! Kom gerne til os, hvis du ønsker tips til interessante seværdigheder og udflugter eller rutebeskrivelser til de mange hemmelige oaser på øen. Vi hjælper også gerne med at forsøde din ferie med tips til de bedste restauranter, strande og shoppingmuligheder. Og vi forsøger naturligvis også at besvare alle de praktiske spørgsmål, som måtte opstå under din ferie her på øen.

Busser

I højsæsonen kører der hele tiden lokalbusser mellem de store byer og turistområder, og Mallorca har generelt et velfungerende busnet.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større ferierejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at tjekke tiderne, inden du begiver dig afsted. Husk på, at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. Du kan kontakte hotellets reception eller din Spies-guide for mere information.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her kan du også se sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der er også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor taxierne holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter og fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service

Spies har ikke personale i Valldemossa, men fra maj til oktober kan du kontakte os på vores servicetelefon samt på sms og mail.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Valldemossa

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). De fleste kreditkort accepteres. Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Spies samarbejder med Avis, hvis du vil leje bil. Vi tager forbehold for ændringer i program, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor får du informationer, der er gode at kende til, sammen med lidt tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranters menukort byder på internationale retter, som er populære hos de mindste. Mange har også særlige børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der er et begrænset antal højstole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) og på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Husk at bestille barnesædet samtidig med bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder, så bliv ikke overrasket, hvis dit barn eller dine børn overvinder sprogbarriererne i en sådan grad, at du må bære dem derfra.
Find din rejse til Valldemossa