Hoteller (17)

Rejser til Sydafrika

En rejse til Sydafrika giver minder for livet, og vi er ikke overraskede over, at flere og flere får øjnene op for Sydafrikas mangfoldighed - fra endeløse strande og bølgende vinbjerge til storslåede naturoplevelser og et fængslende dyreliv, som de fleste af os kun kender fra tv.

Foruden den enestående natur rummer Sydafrika også kaotiske storbyer, som giver landet en diversitet, som meget få lande kan matche. Dertil kommer det behagelige klima, den gode mad og service, den venlige befolkning og det lave prisniveau, som gør Sydafrika til et utroligt attraktivt rejsemål. Når du rejser fra Danmark, skal du heller ikke bekymre dig om store tidsforskelle, så her slipper du for det irriterende jetlag, som ofte er forbundet med langdistancerejser.

Sydafrikas unikke dyreliv

Sydafrika er fyldt med store oplevelser, men hvis der er én ting, de fleste mennesker har på bucket listen, er det nok 'The Big Five': løven, elefanten, leoparden, næsehornet og bøflen. På en safari i Kruger National Park kan du se dem alle, såvel som mange andre vilde dyr. Også i det våde element er Sydafrika fyldt med fascinerende dyreliv. På en rejse hertil kan du bl.a. svømme om kap med pingviner, tage på hvalsafari eller dykke med hvidhajer - hvis du tør. Tættere på naturen kan man stort set ikke komme.

Seværdigheder i Sydafrika

Landets vinproduktion er verdensberømt, og du må ikke glemme at besøge et par af dem på rejsen til Sydafrika. Sætter du pris på strande og naturoplevelser, vil du tvivl elske naturreservatet Blyde River Canyon, strandene i Durban, Garden Route og Kaphalvøen.

Find dit hotel
Vejr og klima
Hvornår er vejret bedst i Sydafrika?
Spies tilbyder rejser til Cape Town, hvor klimaet er overvejende tørt og minder om klimaet ved Middelhavet med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre. Årstiderne er derimod næsten nøjagtig omvendt vores. Sommeren falder i perioden november-december til marts, hvor temperaturen normalt ligger på omkring 25 grader. Ved Cape Town mødes to verdenshave; det varme Indiske Ocean og det kolde Atlanterhav, og derfor kan vejret være meget omskifteligt og havtemperaturen højst omkring 20 grader. Årets varmeste og mest solrige måneder er januar og februar. Der falder mest regn i perioden fra juni til september, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på ca. 18 grader i dagtimerne.
Pas og visum
Pas, visum og dansk fremmedpas
Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Særlige indrejsekrav for børn under 18 år
Ifølge en ny lov har Sydafrika særlige indrejsekrav for børn under 18 år – også når de rejser med en voksen. Det er derfor vigtigt, at du kontakter Sydafrikas ambassade for aktuel information, hvis du rejser med børn under 18 år.

Rejser til Sydafrika

Cape Town
I Cape Town venter verdensberømte vindistrikter, hvide strande, gode golfbaner og storslåede naturoplevelser. Her er med andre ord alt, hvad du kan forvente af en storbyrejse - og meget mere.

Find din rejse til Sydafrika