Hånd i hånd med vielsesring
Eksperternes tips

Bliv gift i

Paradis

Bryllup på Aruba

At blive gift på en paradisstrand med sand mellem tæerne, svajende palmer på siden og det turkise caribiske hav i baggrunden er noget, mange mennesker drømmer om. Men det behøver ikke forblive en drøm. Det bliver mere og mere almindeligt og tilgængeligt at blive gift i udlandet. Min mand og jeg droppede de klassiske traditioner, pakkede sandalerne og begav os til Aruba for at blive ægtemand og ægtehustru. Det er et minde, vi kommer til at vende tilbage til resten af livet.

Tekst og billeder: Sarah van Tol

forberedelser

At gifte sig kræver generelt en hel del planlægning, men særligt hvis man vælger at gifte sig på den anden side af jordkloden.

Rådhuset på Aruba

Ceremoni eller vielse?

Som en start skal man bestemme sig for, om man bare vil have en strandceremoni, eller om man vil gennemføre en fuldt ud gyldig vielse.

Den klassiske strandceremoni bliver sjældent formelt accepteret som et indgået ægteskab i Sverige, hvor jeg kommer fra. Derfor skal man ud over det gennemføre en borgerlig vielse på Arubas rådhus eller derhjemme. Vi valgte at gennemføre både den formelle vielse på rådhuset og strandceremonien på Aruba.

Bryllupskoordinator

Med en lokal bryllupskoordinator får man hjælp til alle de praktiske detaljer før brylluppet.

Få kyndig hjælp til det meste

Der findes omtrent lige så mange bryllupskoordinatorer på Aruba, som der findes leguaner, så det burde ikke være noget problem at finde nogen, som kan hjælpe jer. Vi valgte at samarbejde med vores hotels bryllupskoordinator (Divi-koncernen) for at have dem tæt på under hele processen. De fleste firmaer tilbyder ud over ceremonien også en del tjenester, der kan være gode at booke i forvejen: fotografering, optagelser af ceremonien, modtagelse og middag efterfølgende, frisørbesøg, blomsterbuket osv.

Aruba er langt væk hjemmefra, og derfor er det måske ikke alle familiemedlemmer og venner, der har mulighed for at deltage. Derfor kan det arrangeres med bryllupskoordinatoren, at det hele filmes, så I kan tage det med hjem og vise det frem for alle.

Vielsesringe ligger i blomst

Ankomst til Aruba

Brud giver gom ring på

Med en smule overfyldte kufferter landede vi på Aruba et par dage inden ceremonien. Vi skulle lige have ordnet de praktiske detaljer: vælge musik, blomster, sted osv. Vi ville dog også gerne have lidt tid til at få en god kulør inden bryllupsbillederne. Et lille tip: vær omhyggelig med solcremen, så I undgår, at en af jer kommer til at ligne en panda på bryllupsdagen, og bruden derfor må bruge mere tid på at sminke sin mand end sig selv.

Bryllupsdagen

Brudeparret og borgmester

Formel ceremoni på rådhuset

Bryllupsdagen indledes med en formel ceremoni på Arubas rådhus. Her får vi de officielle dokumenter, som vi skal have med os hjem til de svenske myndigheder. Den borgerlige ceremoni blev gennemført af Arubas borgmester og er, præcis som derhjemme, ganske hurtigt overstået.

Derefter begav vi os tilbage til hotellet, hvor vi lidt senere på eftermiddagen skulle hentes og bringes til den del af stranden, hvor ceremonien skulle foregå.

Kirkegulv på stranden

A la Hollywood

Til at starte med troede vi, at vi var havnet det forkerte sted. Det lignede mere settet på en Hollywood-film, hvor arbejdspladsen var opstillet med bord, stole, snacks, diverse udstyr og flere kamerafolk, fotografer og assistenter. Men så fik vi øje på ceremonipladsen, der var omringet af blomster og bånd med det caribiske hav i baggrunden. Her mødtes vi med vores koordinator og personen, der skulle stå for vielsen.
Hele dette team var et resultat af den foto- og filmpakke, vi havde bestilt, så vi kunne få flotte film og billeder fra vielsen med hjem til venner og familie.

Strandceremonien

Vielsespladsen, vi havde valgt, lå lige i strandkanten ved Eagle Beach – en af verdens smukkeste strande. Ceremonien begyndte straks inden solnedgang, så vi både kunne få billeder i dagslys og i skumring.

Ceremonien var som taget ud af en amerikansk film, og den resulterede i, at vi endelig blev til hr. og fru van Tol.

Brudepar på stranden
Brudepar på stranden
Brudepar på stranden

Sarah van Tol

Sarah deler ud af sine tips til dig, der drømmer om at blive gift på en caribisk sandstrand, men byder også på andre rejsetips med fokus på lidt ekstra luksus.