Se hoteller (9)

Rejser til Aruba

Aruba
På Aruba kan du vælge at bo lige ud til stranden og med All Inclusive, hvis ferien skal være ekstra bekvem.
Aruba hører stadig til Holland, men de kridhvide strande, det turkisblå vand og den afslappede stemning virker langt mere eksotisk end europæisk. Hos Spies rejser du med rutefly, og du kan vælge mellem flere af øens bedste hoteller.

Strande og sol

På Aruba skinner solen så godt som året rundt, og vandet bliver sjældent koldere end 25 grader. Du er med andre ord stort set garanteret godt vejr på din rejse til Aruba, og her er masser af plads til at nyde solen og vandet. Langs med vestkysten venter kilometer efter kilometer af kridhvide strande, hvor du kan koble af og svømme i det klare, turkisblå vand.

Børnevenlige hoteller på Aruba

Rejser du med familien, så tag et kig på vores familievenlige hotel Divi Aruba All Inclusive - det absolut bedste valg for børnefamilier. Her bor du direkte ud til den fantastiske strand Druif Beach, og eftersom All Inclusive indgår i prisen, er du garanteret en bekvem ferie, måske krydret med et besøg i hotellets motionscenter eller spaafdeling. Også på nabohotellet Tamarijn Aruba All Inclusive bor du lige ved stranden og har adgang til alle faciliteter på Divi Aruba All Inclusive.

Bo på stranden

Spies tilbyder nogle af øens bedste hoteller - fra luksusværelser til bekvemme lejligheder med eller uden All Inclusive. Du bor direkte på eller i nærheden af de flotte strande på Arubas vestkyst, hvor du også finder gode restauranter og store vandsportscentre. Palm Beach og Eagle Beach er velholdte strande med liggestole, parasoller og spisesteder. Palm Beach ved High Rise-området er den mest livlige af de to strande, mens Eagle Beach ved Low Rise-området er velegnet til dig, der ønsker mere fred og ro. Der er altid god plads på stranden, og da der er forbud mod strandsælgere, kan du nyde solen uden at blive forstyrret. Får du lyst til en forfriskning, er der aldrig langt til den nærmeste strandcafé, og mange hoteller tilbyder desuden servering ved liggestolene.

Jeeptur eller en dag på havet?

Selv om Aruba ikke er kendt for sine seværdigheder, er det værd at udforske øen nærmere. Og med en jeep behøver du ikke mere end en dag for at finde øens små oaser. Mod øst ligger f.eks. nationalparken Arikok med mægtige kaktusskove, små grotter og vilde planter. Længst mod nord finder du California Lighthouse, som har en vidunderlig udsigt over øen og havet. Rejser du med børn, kan Baby Beach på øens sydspids varmt anbefales. Stranden er lavvandet, og du kan leje praktiske soltelte. Vil du hellere udforske Aruba fra vandsiden, er der mange slags vandsport at vælge mellem. Et tip kunne være at tage på halvdagstur med katamaran, hvor der er mulighed for snorkling og frokost ombord.
Tips og nyttig info
 • All Inclusive
 • Behageligt klima
 • Hoteller på stranden
 • Fantastiske strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Aruba

Strand
Det er svært at blive skuffet over Arubas strande. Sandet er kridhvidt, havet er turkisblåt, og her er rent, pænt og ordentligt. De bedste strande ligger langs øens nordvestlige kyst. Her er man beskyttet mod de stærke nordlige vinde, og strandene er både brede og lavvandede. Det er også her, de fleste hoteller ligger, og her er masser af vandsportscentre, som tilbyder alt fra dykning og snorkling til katamaransejlads, vandski og kitesurfing.

De mest kendte strande er Palm Beach og Eagle Beach, som begge er flere kilometer lange og lavvandede. Her er også god plads, og eftersom der er forbud mod strandsælgere, kan du nyde solen helt uden at blive forstyrret. Får du lyst til en kold forfriskning eller en bid mad på stranden, er der aldrig langt til nærmeste servering, og mange hoteller tilbyder desuden servering direkte ved liggestolen. Rejser du med børn, kan vi anbefale Baby Beach på øens sydøstlige spids. Her er stranden lavvandet, og der er mulighed for at leje praktiske soltelte, som beskytter mod solens stråler. Der er desuden gode snorkelmuligheder på mange af strandene. Alle strande i Aruba er offentlige. Et hotel kan altså ikke eje en strand, og alle har lov til at benytte alle strande. Derimod er det naturligvis kun hotellets gæster, som må benytte liggestolene, parasollerne, hængekøjerne og andre faciliteter, som hører til hotellet.

Palm Beach

Palm Beach er Arubas mest kendte strand og ligger ved High Rise-området. Stranden består af kridhvidt sand og er lang og bred, og vandet er turkisblåt. Alle hoteller ved stranden har liggestole og parasoller, som gæsterne gratis kan benytte. På stranden findes også flere af de store turarrangører, som tilbyder alt fra vandsportsaktiviteter over biludlejning til sightseeing.

Arashi Beach

Arashi Beach ligger nord for Malmok Beach uden for et vidunderligt beboelsesområde. Stranden er rolig og smal med charmerende små stråhytter og en stor parkeringsplads. En favorit blandt lokalbefolkningen, som ofte medbringer picnickurven og nyder maden i skyggen under stråtagene. Strømmen i havet ud for Arashi Beach er efter sigende ganske svag, og undervandslivet er rigt, hvilket gør det til et perfekt sted at snorkle. Her er ingen faciliteter eller restauranter.

Eagle Beach

En anden af Arubas kendte strande lige syd for Palm Beach, hvor de fleste af øens Low Rise-hoteller ligger. Her er der generelt lidt roligere og lidt færre mennesker end på Palm Beach, eftersom der ikke er helt så mange hoteller i området. Nøjagtig som på Palm Beach har alle hoteller liggestole og parasoller, som gæsterne kan benytte gratis.

Malmok Beach

Malmok Beach er en smal sandstrand, og det lave, klare vand gør stranden til et populært sted at snorkle. Ud for stranden lægger katamaraner og sejlbåde til, så folk kan snorkle fra bådene. De mange rev og skibsvrag i nærheden gør det også til et udmærket sted at dykke. Boca Catalina er en lille afsides bugt, som er perfekt til en dukkert i helt uforstyrrede omgivelser. Du kan gå hertil fra Malmok Beach. Her er ingen faciliteter eller restauranter.

Druif Beach

Druif Beach er en lang og smal strækning med koralsand. Selvom stranden ikke ligger særlig langt fra den livlige Oranjestad, er Druif Beach et roligt og afslappende sted, som egner sig godt til solbadning og hyggeligt samvær.

Mangel Halto

Mangel Halto ligger i Pos Chiquito på sydøstkysten lige syd for den spanske lagune. Det er det perfekte sted til snorkling og afslapning i det hvide, finkornede sand. Strandområdet ligger afsides og er som skabt til picnic i skyggen under de stråtækte pavilloner.

Rodgers Beach

Rodgers Beach ligger længst nede på Arubas sydspids. Her kommer ikke mange turister, og det kan være en skøn afveksling til Palm Beach og Eagle Beach. Stranden er bl.a. populær blandt surfere. Her er en restaurant og enkle faciliteter.

Manchebo Beach

Lige bag Low Rise Area ligger Manchebo Beach. Stranden er opkaldt efter en Arawak-høvding. Denne brede strand har vajende palmer og nogle enkelte beach lounges.

Renaissance Island

Renaissance Island ligger lige uden for Oranjestad. Hotel Renaissance ejer øen, og hotellets gæster kan besøge den gratis. Øvrige gæster skal betale et gebyr, og heri indgår også en enkel frokost. Fra hotellet sejler der motorbåde ca. hvert 15. minut. Øen er fantastisk smuk, og man kan vælge mellem at lægge sig i en liggestol på en af de hvide sandstrande eller ude på molen. Her er restaurant, dykkerskole og en butik samt faciliteter såsom brusere, toiletter, omklædningsrum etc. Der er mange flamingoer på øen, så hold øjne og ører åbne.

Hadicurari Beach

Hadicurari Beach (Fisherman's Huts) er en stenet strækning, som går forbi Marriott Aruba Resort, hvor windsurferne træner flyveteknik med farvestrålende kitesurferskærme. Et populært sted for surfentusiaster og til sportsbegivenheder og turneringer i løbet af året.

Baby Beach

Baby Beach ligger på øens sydspids lige ved siden af Rodgers Beach. Her er dog roligere, og navnet Baby Beach kommer af, at stranden med sit rolige, lave vand passer udmærket til børnefamilier. Her er desuden mulighed for at leje praktiske soltelte, som beskytter mod solens stråler. Gode snorkelmuligheder i området.
Mad, drikke og natteliv
Der er et godt udvalg af restauranter i Oranjestad og i nærheden af hotellerne ved både Palm Neach og Eagle Beach. Restauranterne er generelt af høj klasse, og på menukortene findes retter med fisk og skaldyr. Priserne varierer, men er ofte højere på hotelrestauranterne. Vi anbefaler, at du sammen med rejsen tilkøber morgenmad på hotellet, hvor der som regel serveres buffeter med et stort udvalg af retter. Vil du udforske det lokale køkken, anbefaler vi, at du deltager i en madvandring, hvor du bliver guidet rundt i Arubas kosmopolitiske kogekunst.

Restauranter ved Palm Beach

I Palm Beach-området findes et lokalt centrum med et antal restauranter, som serverer både lokale og internationale retter.

Restauranter ved Eagle Beach

I Eagle Beach-området finder du nogle få fastfoodrestauranter såvel som en række gode restauranter. De fleste restauranter ligger inde i hotelområderne eller et stykke oppe på den anden side af vejen.

Vand

På Aruba kan du drikke vandet fra vandhanen, som arubanerne i øvrigt selv mener er noget af det bedste i verden. Kvaliteten er god, og det smager godt, så der er ingen grund til at købe vandet på flaske. Tænk også på miljøet!

Frisk juice

Alle former for frisk frugt- og grøntsagsjuice kan købes i små kiosker samt på caféer, restauranter, hoteller og barer.

Øl

Ud over den lokale øl er der et stort udvalg af internationale ølmærker, frem for alt hollandske.

Vin

De fleste lidt finere restauranter og hoteller har et godt udvalg af forskellige vine.

Spiritus

De fleste kendte spiritusmærker kan købes i supermarkederne og på de store hoteller og restauranter. Rom findes i et hav af forskellige smage, kvaliteter og prisniveauer.
De fleste større hoteller har egne barer og natklubber. I mange tilfælde tilbyder de også underholdning i form af forskellige shows og optrædener. Der er desuden lidt over ti kasinoer samt omkring ti barer og musikbarer i Oranjestad, foruden dem der ligger på hotellerne. Øens bedste natteliv finder du i Palm Beach, som bl.a. byder på en række jazzklubber. I tilknytning til Eagle Beach er der ikke noget forlystelsesliv uden for hotellerne. Nattelivet på Aruba starter sent, og først efter midnat begynder der at blive fyldt op.

Arubas karneval

Arubas karneval er årets største happening, både for arubanere, turister og de, som bor på de omkringliggende øer. Over hele øen møder du farverige festarrangementer med karakteristiske karnevalsdragter, calypsomusik, sang, dans og underholdning. Karnevallet afholdes hvert år og er en legendarisk fest, som pumper ufortrødent i gaderne i flere uger. Festlighederne afsluttes med, at 'the Momito' går op i flammer. Der vil være mange mennesker og høj musik i gaderne i karnevalsdagene, og store dele af Oranjestad vil være spærret for trafik. De hoteller, som vil blive mest forstyrret af folkelivet, er Renaissance Suites og Renaissance Marina, som ligger midt i Oranjestad.
Shopping
I Oranjestad er der en hel del butikker, nogle shoppingcentre og markeder, som alle tilbyder spændende shoppingmuligheder. Her kan du købe smykker, tøj, parfume, elektronik, souvenirs og delikatesser såsom hollandsk ost, spiritus, chokolade osv. Prisniveauet er nogenlunde som derhjemme, og de fleste butikker og shoppingcentre har en meget høj standard. Blandt tøjbutikkerne er der en del kendte mærker. De fleste hoteller har egne minimarkeder samt butikker med souvenirs og tøj. Der er desuden en række butikker i Palm Beach og Eagle Beach.

Supermarkeder

Næsten alle hoteller har eget minimarked inde på hotelområdet. Der er også flere større og betydeligt billigere supermarkeder i hovedstaden Oranjestad samt i udkanten af Low Rise Area.

Juvelerer

På Aruba finder du et hav af juvelerer, og prisniveauet er noget lavere end derhjemme. Ønsker du at købe smykker, skal du besøge en af de mere kendte juvelerer i Oranjestad.

Aloe Vera

Aruba er kendt for sin Aloe Vera. På øen kan du besøge den familieejede fabrik Aruba Aloe, hvor man fremstiller diverse hud- og hårplejeprodukter. Her kan du købe solcreme, aftersun, lotion, shampoo osv. til meget fordelagtige priser. Du kan også få en guidet rundtur gennem fabrikken, hvor der fortælles om Aloe Veraens historie på øen.
Sport og træning
Vil du dyrke sport og træne i ferien, tilbydes der på Aruba blandt andet et stort udvalg af vandaktiviteter som windsurfing, kitesurfing, snorkling, seatrek, paragliding, sejlads og katamaran.

Golf

Aruba har tre golfbaner, hvoraf 18-hullersbanen Tierra del Sol på øens nordvestspids. Tierra del Sol er meget velholdt og har et tilhørende klubhus med faciliteter som restaurant og pool. Ved hotellet Divi Aruba findes også en smuk 9-hullers bane.

Dykning

Aruba har flere dykkerskoler, hvor der tilbydes prøvedyk, kurser og dykning for certificerede dykkere. I havet omkring øen findes flere spændende skibsvrag foruden skildpadder, muræner og papagøjefisk, og sigtbarheden er som regel god.
Aktiviteter og seværdigheder
En ferie på Aruba byder på mulighed for både afslapning og aktiviteter.

Jeepsafari

Jeepsafari er en sjov måde at se mere af øen på. En karavane består for det meste af omkring 4-5 store Land Rovers med plads til op til ni personer i hver. Turen går ofte til California Lighthouse, Alto Visto Chapel, Seroe Crystal, Bushiribana Gold Mills, Natural Bridge, Arikok Natural Park og Natural Pool.
I Aruba er det hovedsageligt strandene og havet, som lokker turisterne til, men hvis du har lyst til eventyr, har Aruba også mange andre spændende steder og seværdigheder, du kan besøge. Tag med på en af vores organiserede udflugter eller lej en jeep for en dag og oplev Arubas mange gemte skatte. Vejene er ret ujævne, men med et godt kort er det let at finde rundt.

San Nicolaas

Arubas næststørste by, som blomstrede under olieboomet. I dag er den en ret rolig by, hvor mange af Arubas indbyggere bor. Der er flere gode grunde til at besøge byen, bl.a. et besøg på den berømte Charlie's Bar, som ifølge mange af de turister, der besøger Aruba igen og igen, er øens bedste bar. Det var i begydelsen af 1940'erne, at dykkerne plejede at samles her for at hænge deres undervandsskatte op på barens vægge. Baren kom til at ligne et lille museum og ser stadig sådan ud i dag!

California Lighthouse

California Lighthouse hedder fyret, som ligger på Arubas nordvestlige spids. Herfra har du en fin udsigt ud over Arubas vestlige kyststrækning med de hvide sandstrande og det turkisblå hav. I området er der flere vandrestier, og visse turarrangører gennemfører guidede ture. Hold øje med vilde leguaner og firben.

Baby Natural Bridge

Denne lille "bro" er en naturlig stenhvælving og ligger ved siden af Natural Bridge, som var øens største attraktion, indtil den styrtede sammen i efteråret 2005. Broerne er mejslet frem af havet efter mange tusind år med bølger, som slår ind mod klipperne. Selv om det nu kun er resterne af Natural Bridge, der står tilbage, er stedet med den endnu intakte Baby Natural Bridge absolut et besøg værd.

Arikok National Park

Arubas nationalpark, Arikok Park, dækker et ret stort område af øens sydvestlige dele. Her kører man gennem enorme kaktusskove og golde slettelandskaber. I området lever bl.a. vilde leguaner, firben, æsler, geder og tropiske fugle. Her ligger også en række grotter, hvor man stadig kan se de gamle indianeres vægmalerier. Her er også flere vandrestier.

Butterfly Farm

Butterfly Farm ligger i Palm Beach-området. Her vandrer du omkring i en tropisk have omgivet af sommerfugle fra hele verden. Guiden fortæller om, hvordan sommerfuglene lever og yngler. Kommer du tidligt, kan du være heldig at se en sommerfugl blive til og tage sin første flyvetur.

Ostrich Farm

På strudse- og emufarmen, som ligger nær Natural Bridge, har du mulighed for at få de fantastiske dyr at se på tæt hold. Du kan tage med på en guidet tur gennem farmen, hvor du kan se, hvordan dyrene lever. Ved siden af farmen er der et lille serveringssted, hvor der bl.a. serveres grillet strudsebøf.

Ayo Rock Formation

På vej mod Andicuri på øens nordlige del kører du forbi Ayo Rock Formation. Her skal du stoppe og gå hen og kigge på de utrolige stenformationer. På en lille vej kan du komme højt op blandt stenblokkene og nyde den vidunderlige udsigt.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Aruba på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Oplev mere i egen bil

Ønsker du at se dig omkring i dit eget tempo og standse lige der, hvor du har lyst? Måske tage på udflugt i naturen eller besøge mere afsidesliggende strande? Så er det en god ide at leje en bil og køre på opdagelse! Med et kort er det nemt at finde rundt på øen, og her er højrekørsel ligesom derhjemme. Også trafikregler og vejskilte er stort set de samme. Vejene er af varierende standard. Ønsker man f.eks. at køre langs nordkysten og ind i nationalparken, er en firehjulstrukken jeep absolut at foretrække.

Busser

Lokalbussen er den billigste måde at tage rundt på øen på. Busstationen ligger centralt i Oranjestad lige over for havnen. Den afgår flere gange i timen mellem Oranjestad og hotelområderne. Der er også flere busholdepladser uden for Palm Beach og Eagle Beach. Busserne kører kun i dagtimerne. Tjek den nøjagtige køreplan på dit hotel.

Taxi

Taxiholdepladsen ligger i Oranjestad bag Eagle Bowling Palace på Sasaki Road, men det er også ret nemt at få fat i en taxi på gaden. Taxierne har ikke taxameter, men kører efter faste priser. Efter midnat er priserne lidt højere.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed samt under tilbagerejsen. Der kræves ikke visum for ophold i indtil 30 dage. Returbillet er påkrævet. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes. Aruba har ingen ambassade, så for nærmere information henviser vi til Nederlandenes ambassade på telefon 33 70 72 00.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Nederlandenes ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Aruba.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Arubiske floriner (AWG) og USD. Du kan betale med amerikanske dollars næsten overalt. De fleste større hoteller har hæveautomater. Der findes desuden hæveautomater i Oranjestad, Palm Beach og Eagle Beach.

Vær opmærksom på, at danske kroner ikke kan veksles til amerikanske dollars eller arubiske floriner på Aruba.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -5 timer (sommertid -6 timer).

El

110 V. Adapter er nødvendig. Husk også transformer, hvis apparaterne ikke kan omstilles til 110 V.

Sprog

Papiamento, hollandsk, spansk og engelsk.

Øvrigt

Musik og natteliv kan være forstyrrende på visse hoteller. Du kan drikke postevandet på Aruba. Vær opmærksom på, at de fleste hoteller reserverer ca. 200 USD på dit kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
28°21°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
30°22°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
30°23°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
30°24°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • juli
30°23°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • august
30°24°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • september
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • oktober
30°23°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
29°23°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

12-16 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Du kan rejse til Aruba hele året med rutefly.

Flyet lander i Queen Beatrix Lufthavn uden for Oranjestad.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Aruba
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.