Eksperternes tips

Mad, drikke & seværdigheder

Aruba

Sarahs favoritter på Aruba

Mange af dem, der rejser til Aruba, vælger All Inclusive, og hotellerne er ofte så store og flotte, at mange sjældent forlader hotelområdet. Jeg anbefaler i stedet, at du lejer en bil eller en cykel og udforsker øen på egen hånd. Du kan også bestille en arrangeret udflugt. Jeg kommer med forslag til to dagsudflugter, som jeg selv virkelig godt kunne lide. En af dem er til de mere opdagelsesivrige, og den anden er til dem, der gerne vil gemme sig lidt væk i en stund. Ud over det vil jeg også gerne slå et slag for Arubas madkultur, som faktisk holder et virkeligt højt internationalt niveau. Jeg har valgt to af mine favoritrestauranter og en bar, som er et besøg værd.

Tekst og billeder: Sarah van Tol

Strand med blå himmel
Flamingo på stranden
Solnedgang på stranden

Restauranter og barer

mad

Carte Blanche

Et besøg på Carte Blanche er ikke bare en middag. Det er en oplevelse. Med Chef's Table for op til 14 personer pr. session tager kokken Dennis jer gennem en uforglemmelig kulinarisk aften. Nyd en fantastisk menu, god vin (for dem som har lyst) og hyggelige samtaler, mens kokken og sommelieren forbereder det hele for jer. Lyder det som noget for jer, anbefaler jeg, at I bestiller bord i god tid.

Screaming Eagle Restaurant

Screaming Eagle

I Low Rise-området, et stenkast fra Eagle Beach, ligger Screaming Eagle Restaurant, som byder på velsmagende franskinspirerede retter i moderne lokaler. Restauranten ligger lidt uden for centrum, men den er umagen værd, og vi vender tilbage til den, hver gang vi er på Aruba.

Sopranos Piano Bar

Sopranos Piano Bar

I Palm Beach ligger pianobaren Sopranos, som er kendetegnet ved et afslappet open air-miljø, gode drinks og internationale pianister af høj klasse. Det er et populært sted med mange forskellige slags gæster, så vil du have en siddeplads, skal du nok komme i god tid.

Udflugter

Renaissance Island

Renaissance Island

En kort bådtur fra Oranjestad finder du Renaissance Island – en ø med smukke laguner, der tilhører hotellet Renaissance, men som er tilgængelige for udefrakommende mod betaling. Jeg kan varmt anbefale at bestille en spapakke med heldagsophold på øen og en massage eller anden spabehandling i privat hytte bygget på pæle ude i vandet.

Mangel Halto

Mangel Halto

Et par kilometer syd for Oranjestad ligger den lidt skjulte strand Mangel Halto, som er omgivet af mangrovetræer og tilbyder et roligere og mere tilbagetrukket alternativ til øens større strande. Det lave vand er et perfekt udgangspunkt, hvis du vil dykke eller snorkle direkte fra stranden. Du kan f.eks. afslutte dagen med et stop på fiskerestauranten Zeerovers i Savaneta.

Sarah van Tol

Sarah deler ud af sine tips til dig, der drømmer om at blive gift på en caribisk sandstrand, men byder også på andre rejseråd med fokus på lidt ekstra luksus.