Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Sarah van Tol

Sarah van Tol

Fra bryllup på Aruba til roadtrip gennem USA. Fra kulinariske højdepunkter i Amsterdam til luksus-cruise i Caribien. Følg med Sarah, når hun rejser mod luksus, varme og livsnydelse.
  • Alder: 41 år
  • Arbejde: Head of Financial Accounting for Nordic Leisure Travel Group
  • Familie: Manden Roger og den franske bulldog Winston
  • Favoritrejsemål: Aruba
  • Interesser: Rejse, synge i kor, madlavning og restaurantbesøg, seriemaraton med min mand og at ses med venner og familie.

Lær Sarah at kende

Sarah drømte egentlig som lille om at blive pilot. Senere ville hun gerne være stewardesse. Hun endte dog som økonom i vores nordiske koncern. Sarah er ikke så meget til backpacking og ekstreme eventyr, men lokkes derimod mere af komfort og til en vis grad også luksus, hvide paradisstrande, smuk natur, varme og god mad. Hun elsker både at slappe af og at få trænet, når hun rejser.

Hvad vil du helst lave på en fridag?

– Fridage er for mig lig med afslapning og at tanke energi. Derfor starter jeg oftest mine fridage med morgenmad i ro og mag, og derefter laver jeg noget aktivt som at træne, gå tur med hunden eller noget lignende. Fridage betyder ofte også kulinariske oplevelser, så enten laver jeg en god middag derhjemme, eller også prøver jeg en ny restaurant inde i byen sammen med familien eller nogen venner.

Storby og puls eller dovne dage på stranden?

– Både og faktisk. Det perfekte rejsemål er i mine øjne der, hvor man kan kombinere strandliv om dagen med store madoplevelser om aftenen. Derfor læser jeg næsten altid om restaurant- og barudbuddet på min destination, og så reserverer jeg bord på de mest populære restauranter, allerede inden jeg går ombord på flyet. Min mand (og til dels jeg selv) vil gerne have gode træningsmuligheder, når vi er på ferie, så vi foretrækker at have motionsrum på hotellet og gerne gode løberuter tæt på. Jo ældre vi bliver, jo mere kræsne bliver vi også, når det kommer til hotellets standard, så derfor vælger vi tit en lidt højere prisklasse.

Hvor mange steder i verden har du besøgt?

– Jeg har gennem årene besøgt alt fra fantastiske strande i Caribien til klassiske seværdigheder som det skæve tårn i Pisa. Jeg har kørt i bil gennem dele af USA, og jeg har været på klassiske charterrejser i Middelhavet. I alt har jeg nok besøgt omkring 30-35 lande, men flere af dem har jeg også vendt tilbage til for at besøge andre steder. F.eks. Spanien, hvor jeg både har været på fastlandet og flere forskellige øer.

Hvad er det bedste ved at rejse?

– At rejse indebærer altid en eller anden form for nye oplevelser, der giver mig minder for livet. Det kan være nye steder at opleve, nye aktiviteter at give sig i kast med eller nye mennesker at mødes med. Det er også et afbræk fra hverdagens trummerum, der gør, at jeg kan koble helt af og tanke ny energi på en anderledes måde, end når jeg holder fri derhjemme. På ferien får jeg tilbragt uforstyrret tid sammen med de andre i selskabet, og det er bare virkelig rart, uanset om det så er min mand, mine venner eller andre dele af familien.

Har du et særligt ferieminde?

– For et par år siden var vi på roadtrip langs USAs vestkyst, og vi havde sådan glædet os til at følge den legendariske Highway 1 op langs kysten og nyde det smukke landskab undervejs. Problemet var bare, at nogen i selskabet var lykkedes med at indstille GPS'en forkert, mens vi andre tog billeder, rodede i slikposen og legede med musikken. Derfor kom vi til at tage den forkerte afkørsel, og vi opdagede efterhånden, at vi bevægede os længere og længere væk fra kysten. Da vi indså, at vi ikke længere var på Highway 1, blev stemningen i bilen mildt sagt halvdårlig. Skulle vi nu vende rundt og køre tilbage? Vi missede jo dele af kysten, som vi så gerne havde villet se og forevige med kameraet. Vi bestemte os dog for at fortsætte mod LA, og da det efterhånden var blevet frokosttid, drejede vi af ind i en lidt mindre by. Vi blev helt forbavsede, da vi pludselig kom forbi gader med navne som "Aarhus Drive" og "Copenhagen Drive". Det viste sig, at vi var havnet i det lille danske samfund Solvang, som netop denne dag havde en stor udstilling/festival med veteranbiler. Hele byen summede af aktivitet og beboerne såvel som besøgende fyldte både gader og torv. I stedet for at køre hurtigt videre efter frokost blev vi hængende lidt for at udforske festivalen og Solvang. På den måde fik vi med hjælp fra vores uventede "genvej" en oplevelse, som vi slet ikke havde regnet med at skulle have.

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?

– Aruba er mit absolutte favoritrejsemål, og jeg har besøgt stedet regelmæssigt de sidste 12 års tid. I 2010 var vi der for første gang, og i den forbindelse blev min mand og jeg faktisk gift på øen. Det er selvfølgelig et uforglemmeligt minde, og det vender vi jo også tilbage til, hver gang vi genbesøger Aruba. Ud over det kombinerer øen nogle fantastisk smukke strande på vestkysten med barsk natur på østkysten. Der er nogle virkelig gode restauranter, og hotellerne holder en høj standard. Der er rent og pænt på gaden, og klimaet er behageligt året rundt, fordi øen ligger uden for det såkaldte orkanbælte. Aruba kaldes i folkemunde "one happy island", og det kan jeg virkelig godt forstå.

Sarahs rejsetips