Se hoteller (13)

Rejser til Sunny Beach

Sunny Beach byder på en dejlig strand, skønne omgivelser og et pulserende forlystelsesliv. Spies tilbyder nogle af områdets bedste hoteller!
Nogle anser den syv kilometer lange og meget børnevenlige strand i Sunny Beach for at være en af de fineste i hele Europa. Uanset om man er enig eller ej, er der i hvert fald tale en af Bulgariens mest populære badebyer, som har trukket mange solglade besøgende til, siden området blev opført i slutningen af 1950'erne. Både par, børnefamilier og festglade unge rejser til Bulgarien pga. det store udbud af aktiviteter, der er at vælge imellem i området.

Mad og forlystelsesliv i Sunny Beach

Nattelivet byder på det meste - fra pianobarer, hvor man drikker et køligt glas vin, til diskoteker, hvor man danser til den lyse morgen. Derimellem er der selvfølgelig også barer og restauranter, alle af forskellig karakter, hvor aftenen kan sættes i gang – eller afsluttes. Udvalget af restauranter er stort, og det er muligt at få både traditionelle bulgarske retter og internationale retter. Og så er det alt sammen til rimelige priser. Langs den fine strandpromenade og hovedgaden Flower Street ligger der en overflod af restauranter, barer og caféer, og de fleste steder kan du sidde udenfor. Så kan du både spise god mad og nyde folkelivet imens.

Bo godt i Sunny Beach

I Sunny Beach tilbyder Spies hoteller både med og uden All Inclusive, ligesom du kan vælge, om du vil bo på hotelværelse eller i lejlighed, og om du vil bo tæt på stranden, centralt eller i mere fredelige omgivelser.

Oplev Bulgarien

Får du lyst til at tage på udflugt, ligger den charmerende by Nessebar en kort køretur fra Sunny Beach. Nessebar består af en ny og en gammel del; den gamle bydel er på UNESCOs Verdensarvliste og rummer flere kulturhistoriske seværdigheder foruden hyggelige restauranter, der serverer god mad i romantiske omgivelser. Der kører både lokalbusser og minitog dertil fra Sunny Beach. Vil du lidt længere væk, kan du komme til Burgas på knap en time med bus fra Sunny Beach. Burgas er en af de største byer langs kysten og byder på både kulturoplevelser og shoppingmuligheder.
Tips og nyttig info
 • Hoteller tæt på stranden
 • All Inclusive
 • Prisvenlige hoteller
 • Kilometerlang sandstrand
 • Børnevenlig strand
 • Mange restauranter
 • Livligt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Sunny Beach

Strand
Den syv kilometer lange strand i Sunny Beach anses for at være en af de bedste strande ved Sortehavet. Stranden er børnevenlig og lavvandet med blødt og finkornet sand. Her er der mange restauranter og caféer samt et stort udvalg af vandsport.
Mad, drikke og natteliv
Sunny Beach har masser af restauranter med mad fra alle fire verdenshjørner. Langs den fine strandpromenade og hovedgaden Flower Street er der en overflod af restauranter, barer og caféer, og de fleste steder kan du sidde udenfor. Så kan du både spise god mad og nyde folkelivet på samme tid. Traditionel bulgarsk mad er velsmagende og minder meget om det græske køkken.

Maden i Sunny Beach

Eftersom Sunny Beach ligger ved havet, er menukortet på restauranterne fyldt med masser af frisk fisk, der som regel serveres grillet. Størstedelen af restauranterne har åbent fra omkring kl. 10 og frem til midnat. Og de byder ofte på en eller anden form for underholdning i aftentimerne, f.eks. trubadurer. Bulgarerne selv er ikke så formelle, når det kommer til restaurantbesøg, og det er sjældent, at man tager det fine tøj på for at gå ud og spise. Men shorts og en bluse må anses for at være et minimumskrav, specielt når man kommer uden for ferieområderne. Drikkepenge er almindelige her, og desuden en vigtig del af tjenernes løn. Hvis du er tilfreds med servicen, anbefales det, at du lægger ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Det sker, at der bliver lagt en serviceafgift oven i regningen, men det ses sjældnere og sjældnere.

Mad og drikke i Bulgarien

Det bulgarske køkken henter inspiration både fra Europa og Orienten og er absolut værd at stifte bekendtskab med. Men det, man oftest møder på rejsemålene, er en forenklet version. Traditionen med at grille er gammel, og "barbecue" optager en stor del af de fleste restauranters menukort. Salater er også populære. De består ofte af lette grønsagssalater lavet af udmærkede råvarer, serveret med olie og vineddike ved siden af. Den absolutte favorit er shopska-salat, som består af tomater, agurk, peberfrugter og løg med masser af reven fåreost ovenpå. Herefter grillet kød eller måske en kawarma, som er endnu en bulgarsk specialitet bestående af kød, masser af løg, krydderier og af og til svampe, som simrer i en lergryde og siden stilles frem på bordet.
Sunny Beach er uden tvivl Sortehavets forlystelsescentrum nr. 1. Nattelivet i Sunny Beach er et stort festområde med vilde diskotekter og Happy Hour døgnet rundt. Her har du et stort og bredt udvalg af barer, pubber, natklubber og diskoteker. Mange kommer udelukkende her til byen for at feste. Og de bliver ikke skuffede. En kort gåtur fra hovedgaden ligger de mest livlige kvarterer. Her er der gang i den døgnet rundt, og alle, der har lyst, kan feste til den lyse morgen.
Shopping
I Sunny Beach kan du få alt fra keramik, lædervarer og smykker til tøj og sko. De mest gængse souvenirer er eksempelvis den lokale vin, champagne og brændevinen Rakia.

Shopping i Burgasområdet

Shopping i Sunny Beach og Nessebar er et must. Ønsker du et større udvalg, kan du besøge Burgas, hvor der ligger to shoppingcentre, som hedder Burgas Plaza og Gallaria Mall. Her finder du alle typer af butikker.

Rosenolie, rosenmarmelade og rosenlikør

Rosenolie er en populær souvenir, men pas på – mange flasker indeholder rosenvand og har intet med den ægte olie at gøre. Et gram rosenolie er lige så dyrt som et gram guld. Prøv også rosenmarmeladen, som har en enestående smag og duft. Rosenlikøren er bulgarerne også stolte af, selvom smagen kan virke lidt særegen.

Håndhæklede duge

De små håndhæklede duge er et ægte stykke bulgarsk kultur, og du vil uden tvivl kunne gøre et kup, hvis du ønsker at købe en med hjem som souvenir. Lokalbefolkningen sælger dem overalt, hvor der er mulighed for at brede dem ud.
Aktiviteter og seværdigheder
Der er meget man kan foretage sig i og omkring Sunny Beach. Alt fra jeepsafari, tennis, ridning, cykling og vandsport til en hyggelig omgang minigolf.

Jeepsafari

Et must i Sunny Beach er at tage på jeepsafari. Visse ture giver også mulighed for at køre på de såkaldte quads (firhjulede motorcykler), skyde med bue og pil eller tage på ridetur i bjergene. Både natur og eventyr på en afvekslende dag.

Minigolf

Hvis du vil have lidt afveksling fra strandlivet, kan vi anbefale et slag minigolf. I Sunny Beach er der flere baner, både nede på stranden og højere oppe.

Vandland

En sjov aktivitet for hele familien er et besøg i et vandland. Der er flere at vælge mellem, både større og mindre. Action Aqua Park ligger et stykke uden for det egentlige Sunny Beach. Her er der masser af forskellige vandrutsjebaner, flere pools, bølgemaskine og naturligvis restauranter og barer.
Du kan købe billet af Spies-guiden, som også kan oplyse om de aktuelle priser. Afhentning med bus, der kører i fast rute, indgår i billetprisen.

Massage

Helkropsmassage fås både nede på stranden og højere oppe.

Øvrigt

Trampoliner og hoppeborge findes rundt omkring for de mindre børn.
Sådan kommer du omkring

Sådan gør du:

Tag kontakt til os på vores servicetelefon eller når vi har træffetid på hotellerne. Så reserverer vi bilen for dig, og Avis-repræsentanten leverer bilen til hotellet, hvor du skriver under på kontrakten, og betaler for bilen. Det er let, og så er du sikker på, du kommer godt fra start.
• Husk kørekort, pas og kreditkort.
• Hav altid din kontrakt fra Avis liggende i bilen.
• Sørg for at blive enige med Avis om, hvornår bilen skal leveres tilbage. Vi vil anbefale dig, at du mødes med Avis repræsentanten, når du tilbageleverer bilen.
• Avis tager et depositum, når du lejer en bil. Depositummet kan ikke betales kontant, så vær derfor sikker på at du medbringer et betalingskort.

Følgende indgår i prisen:

• Lovpligtig forsikring
• Frie kilometer
• Gratis levering og afhentning af bilen
• Aflevering i lufthavnen
• Bulgarske vejskatter

Følgende tilvalg er mulige:

• Der findes mulighed for at leje autostol
• Hvis der er mere end én, som skal køre bilen, tilkommer der gebyr for ekstra chauffør
• Hvis du ikke har personforsikring, kan du tilkøbe dette
• Der findes mulighed for at tegne en tillægsforsikring, som eliminerer selvrisikoen
(Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfælde betaler man et depositum for benzinen. Beløbet tilbagebetales dog, når du afleverer bilen med fuld tank

Forudbestilt bil

Har du forudbestilt en bil fra Avis, da du bestilte din rejse, så skal du blot vente på hotellet – så kommer Avis-repræsentanten til dit hotel på det aftalte tidspunkt.

Taxi

Den nemmeste måde at komme rundt i Sunny Beach på, er med taxi. Prøv at prutte om prisen - man kan ofte få udgangsprisen forhandlet ned til lidt over det halve. En tur til Sunny Beach koster 20-30 BGN, afhængigt af nøjagtigt hvor du skal hen. Prisen er noget højere om natten. Forsøg altid at aftale prisen i forvejen.

Bus

Lokalbusserne er den billigste måde at komme rundt på. Busstationen ligger lige ved siden af byporten, der hvor broen fra fastlandet ender. Herfra afgår der busser både til Burgas og Sunny Beach. Der er også et busstop ca. midt på gaden Khan Kroum i den nye bydel. Her er også minibusser, men der er mere trangt i dem, og de er dyrere at benytte end lokalbusserne. Desuden må man ofte vente en stund, eftersom de ikke afgår, før de er fyldt. Der findes busser i de fleste byer, og billet køber du blot ombord på bussen eller på billetkontoret på busstationerne.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Sunny Beach er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker tager ikke kreditkort. Det er nemmest at veksle DKK, EUR og USD - vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden.
Her er hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Sæsonen i Bulgarien er kort og intensiv, og hotellerne bliver hurtigt fuldt belagt. Det kan derfor være svært at skifte til et andet hotel, når først man er indkvarteret. Af denne grund anbefaler vi, at du er omhyggelig med dit valg af hotel. Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end i andre europæiske lande, og værelserne er ofte små og enkelt indrettede, Bestiller du en uspecificeret rejse, bliver du indkvarteret på et meget enkelt hotel, og også i disse tilfælde vil det være vanskeligt at skifte hotel.

Ekstra opredninger

Hotelværelserne i Bulgarien er som regel små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng. Ekisterende senge står ikke altid ved siden af hinanden, og nogle gange står de i forlængelse af hinanden.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i priser, udflugter m.m.
Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
8
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser med rutefly til Sunny Beach i sommersæsonen.

Flyet lander i Burgas Lufthavn.
Bestiller du en rejse med rutefly hos Spies, kan du bestille transfer fra lufthavnen, som oftest foregår i taxi eller minibus. Al information om bestilt transfer finder du på din billet. Prisen for transfer varierer alt afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestillingen.
Læs mere om transfer.

Køretiden fra Burgas Lufthavn til hotellerne i Sunny Beach er fra 35 til 75 minutter (ca. 30 km).

Find din rejse til Sunny Beach
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.