Se hoteller (5)

Rejser til Nessebar

Nessebar er en af Europas ældste byer med brostensbelagte stræder og indbydende strande. Her får du en ferie med både sol, bad og kultur.
På en enkelt feriedag i Nessebar kan du både få sol, kultur og hav. Byen er rig på historie med spor efter både thrakere, grækere, romere og ottomanere. Selv den dag i dag kan du opleve, hvordan mange af deres bygningsværker på helt naturlig vis er blevet en integreret del af bybilledet, der går flere tusind år tilbage. Nessebar har stået på UNESCOs Verdensarvliste siden 1983. De ældste dele af byen ligger længst ude på en lille halvø, som er forbundet med fastlandet via en smal dæmning. De traditionelle huse, hvor underetagen er bygget i sten og overetagen i træ, dominerer bybilledet, og mellem dem snor de brostensbelagte gader sig og fører hen til små, hyggelige bytorve. På fastlandet ligger Nessebars nyere del med de fleste hoteller, lidt byliv og de byens største strande.

Sol og strand

I passende gåafstand fra den gamle bydel ligger Nessebars to største strande. Strandene er af god kvalitet, bliver rengjort dagligt og har en god service. Ønsker du en lidt mere afslappet atmosfære og bedre snorkling, kan de små strande ved den gamle bydel anbefales. Vil du hellere have et større strandområde, ligger der en otte kilometer lang strand lige uden for Nessebar, som fortsætter hele vejen til Sunny Beach.

Aftener i Nessebar

Når solen er gået ned, og du har skyllet saltvandet af dig og skiftet tøj, er det tid til at begive dig ud for at finde det, som mange synes, er feriens højdepunkt: aftensmaden. Caféer og restauranter er der mange af i Nessebar, og her i Bulgarien er priserne rimelige. Torvet rundt om Mitropolia-ruinen er et godt sted at starte. Herfra fortsætter mange ned til halvøens sydspids langs Roussalka og Tsar Ivan Assen. Her er det ikke kun frisk fisk, som står på menuen - det gør den gode udsigt over Sortehavet også.
Tips og nyttig info
 • All Inclusive
 • Hoteller på stranden
 • Fine sandstrande
 • Mad og drikke til gode priser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Nessebar

Strand
I den nye del af Nessebar ligger der en herlig, bred og lavvandet strand med finkornet sand - perfekt til afslappende dage i solen. På stranden er der mulighed for at leje liggestole, prøve forskellige former for vandsport eller besøge en af restauranterne. I Nessebars gamle del er der et mindre antal bugte, hvor man kan bade og nyde solen i mere fredelige omgivelser. En kort bustur fra Nessebar ligger Sunny Beach, Bulgariens største ferieområde, med Sortehavets måske smukkeste og mest populære strand.
Mad, drikke og natteliv
Der er mange restauranter i Nessebar, som serverer både lokal og international mad. Særligt fisk, skaldyr og lokale specialiteter er meget populært. Nede ved havnen ligger der et lille område med fiskerestauranter, der serverer frisk fisk hver dag. Hvis du går tværs gennem den lille busstation, skal du nok finde vej. På øens nordøstlige spids ligger der en lille håndfuld restauranter oppe på toppen af en klippe med den skønneste udsigt over havet. Størstedelen af restauranterne i Nessebar har åbent fra omkring kl. 10 og frem til midnat. Og de byder ofte på en eller anden form for underholdning i aftentimerne, f.eks. trubadurer. Bulgarerne selv er ikke så formelle, når det kommer til restaurantbesøg, og det er sjældent, at man tager det fine tøj på for at gå ud og spise. Men shorts og en bluse må anses for at være et minimumskrav, specielt når man kommer uden for ferieområderne. Drikkepenge er almindelige her, og desuden en vigtig del af tjenernes løn. Hvis du er tilfreds med servicen, anbefales det, at du lægger ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Det sker, at der bliver lagt en serviceafgift oven i regningen, men det ses sjældnere og sjældnere.

Mad og drikke i Bulgarien

Det bulgarske køkken henter inspiration både fra Europa og Orienten og er absolut værd at stifte bekendtskab med. Men det, man oftest møder på rejsemålene, er en forenklet version. Traditionen med at grille er gammel, og "barbecue" optager en stor del af de fleste restauranters menukort. Salater er også populære. De består ofte af lette grønsagssalater lavet af udmærkede råvarer, serveret med olie og vineddike ved siden af. Den absolutte favorit er shopska-salat, som består af tomater, agurk, peberfrugter og løg med masser af reven fåreost ovenpå. Herefter grillet kød eller måske en kawarma, som er endnu en bulgarsk specialitet bestående af kød, masser af løg, krydderier og af og til svampe, som simrer i en lergryde og siden stilles frem på bordet.
Nattelivet i Nessebar er fredeligt. Aftenerne tilbringes på traditionel bulgarsk vis, hvor man nyder den behagelige aftentemperatur på en bar eller café. Er du på udkig efter et mere pulserende natteliv, ligger det populære Sunny Beach blot nogle kilometer væk.
Shopping
Er det shopping, du har lyst til, er der mange forskellige butikker i Nessebar. Her er alt fra keramik, læder og smykker til tøj og sko. Traditionelle souvenirer som vin, champagne og den lokale brændevin Rakia finder du også her. Vil du gerne shoppe til billige penge, er det den nye del af Nessebar, du skal besøge. Det er ikke ualmindeligt, at det er billigere i Nessebars nyere del af byen, eftersom der ikke er lige så mange feriegæster her.

Shopping i Burgasområdet

Shopping i Sunny Beach og Nessebar er et must. Ønsker du et større udvalg, kan du besøge Burgas, hvor der ligger to shoppingcentre, som hedder Burgas Plaza og Gallaria Mall. Her finder du alle typer af butikker.

Rosenolie, rosenmarmelade og rosenlikør

Rosenolie er en populær souvenir, men pas på – mange flasker indeholder rosenvand og har intet med den ægte olie at gøre. Et gram rosenolie er lige så dyrt som et gram guld. Prøv også rosenmarmeladen, som har en enestående smag og duft. Rosenlikøren er bulgarerne også stolte af, selvom smagen kan virke lidt særegen.

Håndhæklede duge

De små håndhæklede duge er et ægte stykke bulgarsk kultur, og du vil uden tvivl kunne gøre et kup, hvis du ønsker at købe en med hjem som souvenir. Lokalbefolkningen sælger dem overalt, hvor der er mulighed for at brede dem ud.
Aktiviteter og seværdigheder
Der er mange forskellige aktiviteter i Nessebar, bl.a. vandsport som windsurfing, vandski og parasailing. Du har også mulighed for at ride eller spille tennis. Desuden ligger vandlandet Aqua Paradise tæt på Nessebar og byder på masser af vandrutsjebaner.
På en enkelt feriedag i Nessebar kan du både få sol, kultur og hav. Byen er rig på historie med spor efter både thrakere, grækere, romere og ottomanere. Selv den dag i dag kan du opleve, hvordan mange af deres bygningsværker på helt naturlig vis er blevet en integreret del af bybilledet, der går flere tusind år tilbage. Nessebar har stået på UNESCOs Verdensarvliste siden 1983. De ældste dele af byen ligger længst ude på en lille halvø, som er forbundet med fastlandet via en smal dæmning. De traditionelle huse, hvor underetagen er bygget i sten og overetagen i træ, dominerer bybilledet, og mellem dem snor de brostensbelagte gader sig og fører hen til små, hyggelige bytorve.

St. Stefans-kirken

St. Stefans-kirken er en af de bedst bevarede kirker i Nessebar. Stort set hele den indvendige del er dækket af vægmalerier fra gulv til loft. Kirkens ældste dele er omkring 1000 år gamle, men håndværket har klaret sig godt og er stadig en oplevelse.

Pantokrator-kirken

Velbevaret kirke på ul Mesembria, som nu - i lighed med mange andre kirker - huser et kunstgalleri.

Basilikaen

Det er svært at undgå basilikaen, eftersom den ligger næsten midt i byen. Efter venetianernes hærgen i 1200-tallet er der meget lidt tilbage af grundmurene og et par genopførte hvælvinger, men man kan alligevel godt få en fornemmelse af, hvordan den engang må have set ud.

Museer

Det etnografiske museum er absolut et besøg værd, især på grund af selve bygningen, som er et smukt eksempel på bulgarsk arkitektur fra midten af 1800-tallet, hvor nationalismen var på sit højeste. De åbne pejse med fine udskårne udsmykninger i træ er typiske for disse huse. Et andet museum, man kan besøge, er det arkæologiske museum, der ligger lige ved siden af byporten, hvor Messambria starter. Her har man udstillet en række genstande, som er fundet i området. Desværre er skiltningen ret sparsom, men man får udleveret et hæfte på engelsk, som giver en vis sammenhæng i udstillingsgenstandene.
Sådan kommer du omkring

Sådan gør du:

Tag kontakt til os på vores servicetelefon eller når vi har træffetid på hotellerne. Så reserverer vi bilen for dig, og Avis-repræsentanten leverer bilen til hotellet, hvor du skriver under på kontrakten, og betaler for bilen. Det er let, og så er du sikker på, du kommer godt fra start.
• Husk kørekort, pas og kreditkort.
• Hav altid din kontrakt fra Avis liggende i bilen.
• Sørg for at blive enige med Avis om, hvornår bilen skal leveres tilbage. Vi vil anbefale dig, at du mødes med Avis repræsentanten, når du tilbageleverer bilen.
• Avis tager et depositum, når du lejer en bil. Depositummet kan ikke betales kontant, så vær derfor sikker på at du medbringer et betalingskort.

Følgende indgår i prisen:

• Lovpligtig forsikring
• Frie kilometer
• Gratis levering og afhentning af bilen
• Aflevering i lufthavnen
• Bulgarske vejskatter

Følgende tilvalg er mulige:

• Der findes mulighed for at leje autostol
• Hvis der er mere end én, som skal køre bilen, tilkommer der gebyr for ekstra chauffør
• Hvis du ikke har personforsikring, kan du tilkøbe dette
• Der findes mulighed for at tegne en tillægsforsikring, som eliminerer selvrisikoen
(Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfælde betaler man et depositum for benzinen. Beløbet tilbagebetales dog, når du afleverer bilen med fuld tank

Forudbestilt bil

Har du forudbestilt en bil fra Avis, da du bestilte din rejse, så skal du blot vente på hotellet – så kommer Avis-repræsentanten til dit hotel på det aftalte tidspunkt.

Bus og minibus

Lokalbusser er den billigste transportform i Nessebar, og busstationen ligger lige ved byporten, hvor broen til fastlandet ender. Herfra kører der busser til både Burgas og Sunny Beach, men der er også et stoppested cirka midt på Khan Kroum-vejen i den nye bydel. Minibusser er også en mulighed, men pladsen er trang, og så er de dyrere end lokalbusserne. Desuden kan man risikere at komme til at vente et stykke tid, eftersom de først kører, når alle pladser er besat.

Taxi

Der er masser af taxier i Nessebar. Spørg om prisen, før du sætter dig ind, og prøv gerne at prutte den ned.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Nessebar er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker tager ikke kreditkort. Det er nemmest at veksle DKK, EUR og USD - vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden.
Her er hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Sæsonen i Bulgarien er kort og intensiv, og hotellerne bliver hurtigt fuldt belagt. Det kan derfor være svært at skifte til et andet hotel, når først man er indkvarteret. Af denne grund anbefaler vi, at du er omhyggelig med valg af hotel. Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end i andre europæiske lande, og værelserne er ofte små og enkelt indrettede. Bestiller du en uspecificeret rejse, bliver du indkvarteret på et meget enkelt hotel, og også i disse tilfælde vil det være vanskeligt at skifte hotel.

Ekstra opredninger

Hotelværelserne i Bulgarien er som regel små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng. Ekisterende senge står ikke altid ved siden af hinanden, og nogle gange står de i forlængelse af hinanden.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i priser, udflugter m.m.
Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
8
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser med rutefly til Nessebar i sommersæsonen.

Flyet lander i Burgas Lufthavn.
Bestiller du en rejse med rutefly hos Spies, kan du bestille transfer fra lufthavnen, der oftest foregår i taxi eller minibus. Al information om bestilt transfer finder du på din billet. Prisen for transfer varierer alt afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestillingen. Køretiden fra Burgas Lufthavn til hotellerne i Nessebar er 30-60 minutter (ca. 25 km).
Læs mere om transfer.

Find din rejse til Nessebar
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.