Hoteller (25)

Rejser til Varna-området

En rejse til Varna-området er det perfekte valg for dig, der søger en prisvenlig ferie med lange sandstrande, solsikre sommerdage, smuk natur og masser af restauranter og barer.
Regionen Varna ligger i det nordøstlige Bulgarien. På kysten ud mod Sortehavet ligger hovedbyen Varna, og ca. 20 km uden for byen ligger badebyerne Albena, Balchik og Golden Sands, som byder på børnevenlige strande, familiehoteller og et prisniveau, hvor de fleste kan være med. Bestiller du din rejse til Varna-området med Spies, er mulighederne mange; vi har masser af gode hoteller, hvoraf mange er børnevenlige hoteller ved stranden.

Budgetvenlige rejsemål

Takket være det relativt lave prisniveau i Bulgarien er der ikke kun penge at spare på mad, drikke og shopping. Hotellerne er også billige, så det er svært at finde et familievenligt rejsemål, hvor du samlet set får mere for pengene end netop her. Derfor er en rejse til Varna-området også en oplagt mulighed for at give dig selv den luksusferie, du altid har drømt om, på et super lækkert hotel med All Inclusive - eller bare have råd til en ekstra dessert efter middagen!

Med Spies til Varna-området

I Varna-området tilbyder Spies et stort antal hoteller, og på mange indgår All Inclusive i rejsens pris. Vi tilbyder også flere dejlige familiehoteller, blandt andet Family Garden-hotellet White Lagoon Beach, hvor du kan møde Spies' maskotter Lollo & Bernie.
Find dit hotel
Strand

Strande i Varna-området

Strandene langs Sortehavskysten er generelt brede og med gyldent, fint sand. På strandene udlejes liggestole og parasoller.

Stranden i Albena

Seks kilometer lang og indbydende sandstrand med en fredelig stemning og lavt, krystalklart vand. Langs stranden løber en bilfri strandpromenade, hvor der sælges drikkevarer, frugt og is.

Stranden i Golden Sands

Fire kilometer lang sandstrand med rækker af liggestole samt beachvolleybaner, forskellig slags vandsport og diverse boder foruden trampoliner og små både til børn. Langs strandpromenaden findes et godt udvalg af restauranter og mindre caféer.

Strandene i Balchik

I nærheden af vores hoteller i Balchik findes et par mindre strande med blandet sand/grovkornet sand.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke i Bulgarien

Det er relativt billigt at gå ud at spise i Bulgarien, og der findes restauranter med både lokale retter og mad fra alle verdenshjørner. Udbuddet af restauranter er bredt i Albena og Golden Sands, men der ligger også en del restauranter i Balchik. Du kan læse mere under hvert enkelt rejsemål.

Mad i Bulgarien

Det bulgarske køkken har hentet inspiration fra både Europa og Orienten. Den mad, man får serveret på rejsemålene, er dog oftest en forenklet og internationaliseret version af det originale og lokale med indslag fra det græske og det tyrkiske køkken. En klassisk hovedret er kawarma, som består af kød, løg, krydderier og svampe, som har fået lov til at simre længe i en lergryde. En anden god forret er suppen tarator, der serveres kold og består af yoghurt, agurk, dild og hvidløg.
Traditionen med at grille kød og fisk er gammel, og disse retter fylder meget på menukortene. Kylling og lammekød er almindeligt, men svine- og oksekød forekommer også. Salater er populære, ofte i form af grønsagssalater baseret på friske råvarer og serveret med lidt olie og vineddike separat. En klassiker er shopskasalat, som består af tomater, agurk, peberfrugt og løg med masser af revet fetaost ovenpå. Traditionelt har det bulgarske køkken også masser af retter med indvolde, men da disse sjældent bliver efterspurgt af landets turister, finder man måske blot en eller et par stykker af dem på menukortet.

Drikkevarer i Bulgarien

Bulgarien er et af de større vinproducerende lande i verden. Landet har fem vindistrikter, som producerer vin med forskellig karakter og kvalitet. I den sydlige del af Bulgarien produceres der først og fremmest rødvin og i den nordlige del hovedsageligt hvidvin. Der produceres også udmærket øl; smag f.eks. de gode lokale mærker Kamenitza, Zagorka og Astika.
Rakia er den lokale brændevin, som fremstilles af destilleret frugtspiritus. Råvarerne kan bestå af alt fra blommer til abrikoser, eller hvad man nu har adgang til. Smagen varierer alt efter kvaliteten. Alkoholfri alternativer som vand, sodavand og juice fås overalt i Bulgarien, det gælder i øvrigt også en udmærket kaffe.

Underholdning på restauranterne

De fleste restauranter har en eller anden form for underholdning, og middagen kan let trække ud til sent om aftenen. Som regel har restauranterne åbent fra kl. 10 om formiddagen og frem til midnat. Bulgarerne selv tager ikke tingene så højtideligt, og man behøver ikke at være klædt fint på, når man går ud og spiser. Dog skal man som minimum have T-shirt og shorts på - det går ikke med badetøj.

Natteliv i Varna-området

Søger du et livligt natteliv, er Golden Sands det bedste sted at tage hen. I Albena og Balchik er nattelivet fredeligt.
Shopping

Shopping i Varna-området

Der er små butikker på alle rejsemål. Det største shoppingudbud findes i Varna.

Tøj og sko

I Varna centrum findes et godt udbud af butikker både med og uden mærkevaretøj, og her ligger også to shoppingcentre, Varna Mall og Grand Mall, med forretningskæder som Adidas, Benetton, Kappa, Lacoste, Mango, Bershka og Zara.

Sko er som regel et godt køb og kan findes på markedet og i butikkerne langs shoppinggaderne Knyaz Boris og Preslav.

Vin

I Bulgarien produceres der store mængder vin, og en del af det er af meget høj klasse. Prøv dig frem og køb gerne en par flasker af favoritten med hjem - en souvenir, der med garanti ikke kommer til at samle støv.

Spiritus

Bulgarsk spiritus er af varierende kvalitet, og man bør som regel undgå de billigste. Men priserne er generelt så lave, at man godt kan flotte sig med en flaske af den bedste kvalitet, og så får man virkelig valuta for pengene.

Keramik

Traditionel bulgarsk keramik tilbydes i mange butikker og er en god souvenir at tage med hjem. Vær opmærksom på, at blåmalet keramik kan indeholde bly og derfor kun bør bruges til pynt.

Rosenolie

Bulgarien er verdens største producent af rosenolie. Ægte rosenolie er meget kostbar, da der kræves ekstremt store mængder roser til udvindingen, og indholdet i de fleste flasker mærket med 'rosenolie' er derfor mere eller mindre fortyndet - men stadig utrolig velduftende.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter i Varna-området

Rejsemålene langs Varnakysten byder på aktiviteter som minigolf, tennis og vandsport.

Madara

Madara er en stor naturpark, man nemt kommer til i lejebil. Her kan man vandre og klatre - eller bestige plateauet via en stentrappe med 386 trin, der fører op til en fæstning, hvorfra der er fantastisk udsigt. Her findes også Madararytteren - et stort stenrelief hugget ud i klippen. Relieffet menes at være fra 700-tallet og står opført på UNESCOs Verdensarvsliste.

Seværdigheder i Varna-området

Bulgarien har et stort udbud af historiske seværdigheder, og landet byder blandt andet på en af verdens ældste byer.

Varna - en af verdens ældste byer

Varna er en af de ældste byer i verden, og visse steder findes ruiner efter det gamle Varna, bl.a. et enormt badeanlæg med et areal på fem kvadratkilometer, som romerne byggede i 200-tallet. Byen har også et arkæologisk museum, hvor man kan se verdens ældste guldfund. Varna har desuden et søfartsmuseum med udstillinger af ubåde, helikoptere, kanoner og andre genstande fra krigstiden.

De bedste shoppingmuligheder findes langs gaderne Knyaz Boris og Praslav, som begge er bilfri og kantet af mærkevareforretninger og butikker med tøj, sko, accessories og smykker.

Nessebar

På en enkelt feriedag i Nessebar kan du både få sol, kultur og hav. Byen er rig på historie med spor efter både thrakere, grækere, romere og ottomanere. Selv den dag i dag kan du opleve, hvordan mange af deres bygningsværker på helt naturlig vis er blevet en integreret del af bybilledet, der går flere tusind år tilbage. Nessebar har stået på UNESCOs Verdensarvliste siden 1983. De ældste dele af byen ligger længst ude på en lille halvø, som er forbundet med fastlandet via en smal dæmning. De traditionelle huse, hvor underetagen er bygget i sten og overetagen i træ, dominerer bybilledet, og mellem dem snor de brostensbelagte gader sig og fører hen til små, hyggelige bytorve.

Stenskoven Pobitite Kamani

Knap 20 km fra Varna, langs vejen mod Sofia, ligger stenskoven Pobitite Kamani. Navnet er ikke helt retvisende, da der ikke er tale om en forstenet skov. Pobitite Kamani er derimod et sandørkenområde med mærkelige kalkmonolitter, dvs. store stensøjler, der kan være så høje som huse og have en diameter tæt på tre meter. Der er mange teorier om, hvordan den er opstået. Nogle tror, at stensøjlerne blev formet, dengang landet lå under vand. Andre mener, at de er formet af mennesker, men ingen ved det med sikkerhed.

Kaliakra-odden

Kaliakra-odden er en storslået naturoplevelse, som man nemmest kommer til i lejebil. Oddens røde klipper rejser sig lodret op fra havet, og er man heldig, kan man se delfiner lege nedenfor. På odden kan man stadig se ruinerne efter en gammel fæstning foruden levnene efter et romersk bad og en kirke. I en af grotterne på odden findes en restaurant, hvor der serveres en lækker fiskesuppe.

Nationalparkerne Kamen Bryag og Yaylata

Kamen Bryag og Yaylata er arkæologiske naturreservater, som ligger ca. 15 km nord for Kaliakra-odden.

Dobritj - hovedstad i Dobritj-provinsen

Uspoleret by 25 km vest for Albena med kun få turister. Langs gågaderne i centrum er arkitekturen futuristisk, og der er fyldt med liv på udendørscaféerne og under lindetræerne, der kanter gaderne. Hvis du spørger om vej, finder du nemt til den gamle bydel, som består af et par gader med gamle bindingsværkshuse og aktive værksteder - her findes både en smedje, en skomager og en møbelsnedker foruden et bageri, hvor du kan købe sesamkringler bagt i en 100 år gammel brændefyret ovn. I den gamle bydel ligger også et par hyggelige restauranter, hvor du kan slå dig ned og nyde en kop eftermiddagskaffe.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve at opleve Bulgarien på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Lokalbusser

De lokale busser har ikke den højeste komfort, men de er den billigste måde at komme omkring på, og de kører normalt hver halve time. Til Varna og Dobritj tager turen 30-40 minutter.

Taxi

Det er relativt billigt at tage taxi, men sørg for at få en fast pris, før du sætter ind - og prut gerne om prisen, da der ikke køres efter taxameter. Taxierne i centrum og hotellernes taxier er ofte dobbelt så dyre som de taxier, der holder ved busstoppestederne i udkanten af badebyerne. Det er også muligt at leje en taxi for en hel dag - mange chauffører er dygtige guider og kan give gode tips til restauranter og seværdigheder.

Langtursbusser

For længere ture er de private busselskaber det bedste valg, og køretiden mellem Varna og Sofia er omkring syv timer. Busbilletter købes direkte ved busstoppestedet - dette gælder også for billetter til Burgas.
Fakta

Tidsforskel

Dansk +1 time.

Vores service på rejsemålet

I perioden maj til september kan du kontakte os på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Varna-området i Bulgarien i sommerhalvåret.

Flyet lander i Varna Lufthavn.

Du kan læse om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Ved Sortehavskysten i Bulgarien er der middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre. Spies har flere rejsemål ved Sortehavet: I Varna-området ligger Albena, Balchik samt Golden Sands og i Sunny Beach-området Sunny Beach og Nessebar. Der er ingen mærkbare forskelle i klimaet mellem disse områder.

Juli og august er varme med en gennemsnitstemperatur på omkring 30 grader midt på dagen. Juli og august er også de mest solrige måneder, og vandtemperaturen ligger på cirka 23 grader. Et klima som den danske sommer finder du i Bulgarien om foråret og forsommeren, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 22 grader i maj og 26 grader i juni. Havtemperaturen er cirka 21 grader.

Maj og juni

Maj regnes for forsæson med temperaturer på 22 grader om dagen og og 12 grader om natten samt en vandtemperatur på 16 grader. I juni stiger temperaturerne både i luften og vandet til hhv. 26 og 20 grader. Det kan være køligt morgen og aften, ned mod 16 grader. Sporadiske regnbyger forekommer i både maj og juni.

Juli og august

Disse måneder regnes for højsæson ved Sortehavskysten med temperaturer på omkring 30 grader om dagen og sjældent under 18 grader om natten. Vandtemperaturen ligger på cirka 23 grader. Hedebølger kan forekomme, men for det meste er temperaturen behagelig, og der blæser en let brise. Der falder sjældent regn.

Rejser til Varna-området

Albena
 • Børnevenligt
 • Strande
 • Mad & Drikke
Albena er et børnevenligt rejsemål, hvor familien bor bedst på Spies' børnevenlige hotel Flamingo med børnepool og legeplads.
Balchik
Balchik er en charmerende by med en fin lille sandstrand. Vores børnevenlige Family Garden-hotel White Lagoon Beach er perfekt til familieferien.
Golden Sands
 • Natteliv
 • Strande
 • Mad & Drikke
Golden Sands er en klassisk ferieby til både familieferien og voksne, der rejser uden børn. Bestil gerne en lejebil og oplev mere af Bulgarien end blot stranden.

Find din rejse til Varna-området
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.