Se hoteller (3)

Rejser til Balchik

Balchik ligger ved havet og er en fredelig lille by med masser af muligheder for at slappe af og nyde stranden. Rejser du med familien, bor du bedst på vores Family Garden-hotel White Lagoon Beach.
Balchik er også en populær ferieby blandt bulgarerne selv. Meget af byens charme skyldes, at den stadig fremstår ret uspoleret, og den maleriske bykerne, de skønne strande og den dejlige strandpromenade komplementerer hinanden så fint. Ved hotel Helios ligger byens længste strand, der flankeres af flere hyggelige restauranter. I Balchik er der hverken store diskoteker, vandlande eller forlystelsesparker, men en seværdighed, du ikke bør gå glip af, er den tidligere rumænske dronning Maries sommerresidens og de tilhørende smukke haver. Længere oppe i byen ligger en række små butikker, der bl.a. sælger lokalt kunsthåndværk. Her er priserne endnu lavere end i badebyerne længere sydpå. Du har også mulighed for at prøve et traditionelt mudderbad i Touzlata, som ligger ca. 5 km nord for Balchik.

Familievenlige White Lagoon Beach

Vores børnevenlige Family Garden-hotel White Lagoon Beach er vores bedste hotel til dig, der rejser med børn, ikke mindst fordi du kan bestille All Inclusive, hvilket gør ferien endnu mere bekvem. Hotellet ligger lige ved stranden knap 10 km uden for Balchik. Fra poolområdet og de fleste lejligheder er der flot udsigt over havet, og fra nogle af lejlighederne kan du endda hoppe i poolen direkte fra terrassen. På White Lagoon Beach kan børnene møde vores populære maskotter, Lollo & Bernie, og der er masser af aktiviteter at vælge imellem for både store og små.

Bo godt i Balchik

Spies tilbyder en række gode hoteller i Balchik, for eksempel Helios, som tilbyder pæne lejligheder med aircondition beliggende ved stranden. Også hyggelige Oasis ligger ved stranden, og fra hotellet er der bekvem afstand til centrum.
Tips og nyttig info
 • Børnevenligt hotel med Lollo & Bernie
 • Hoteller tæt på stranden
 • Værelser med direkte pooladgang
 • Fine strande
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Balchik

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Balchik findes et par mindre strande; en til venstre for molen ved hotel Helios og en ved Plaza na Dvoretsa ved strandpromenaden. Mellem disse to strande er der også den lille strand Dvata Petela, og ved vores børnevenlige Family Garden-hotel White Lagoon Beach findes en sandstrand.
Mad, drikke og natteliv
I Balchik findes både lokale og internationale restauranter, og prisniveauet er lavere end i Albena og Golden Sands.

Maden i Balchik

Balchik ligger ved havet, og af samme årsag er der stort set altid fisk på menukortet. Udvalget af fiskeretter på restauranterne kan dog variere alt efter nattens fangst. Makrel og forel kan man dog næsten altid få, og de serveres ofte grillede. På langt de fleste restauranter kan man også bestille pizza og pasta såvel som kylling og kødretter. Nogle steder bestilles brød, salat, pommes frites og andet tilbehør separat.
Balchik er først og fremmest stedet at tage hen, hvis du vil stresse af og nyde livet i fred og ro. Her er ikke noget specielt livligt natteliv og heller ingen natklubber, men i havneområdet ligger der enkelte barer og et diskotek. Om sommeren har de fleste restauranter en eller anden form for underholdning, f.eks. folkloreshows eller mavedans.

Pulserende natteliv i Golden Sands

Får du lyst til at feste, er nattelivet i Golden Sands bedst. Her lukker natklubberne først, når den sidste gæst går hjem, eller solen står op.
Shopping
I Balchik består shoppingmulighederne primært af små butikker med lokalt håndværk og andre souvenirer. Hvis du ønsker et større udvalg og lidt lavere priser, kan du tage bussen til Varna, hvor der både findes shoppingcentre med mærkevareforretninger og lokale butikker.
Sport og træning
I Balchik tilbydes aktiviteter som vandsport, cykling, golf og tennis.
Aktiviteter og seværdigheder

Mudderbad

Hvis du kunne tænke dig at prøve et traditionelt mudderbad, kan du begive dig til Touzlata 5 km nord for Balchik.
Her er ingen store vandlande eller forlystelsessteder, men Dronning Marias sommerpalads med de vidunderlige haver er mindst lige så seværdigt.

Dronning Maries sommerresidens

Den største seværdighed i Balchik er dronning Maries smukke lille sommerresidens, hvor den aldrende dronning ifølge rygtet tilbragte hver sommer igennem 1930'erne sammen med sin 20-årige tyrkiske elsker, Hasan. Man påbegyndte anlæggelsen af den fantastiske botaniske have i 1955, og gennem årene har over 450 botaniske haver i hele verden bidraget med planter hertil. Haven byder på en enorm samling kaktusser med over 250 forskellige arter, og derudover findes 2.500 andre plantearter foruden vandfald, en ønskebrønd, en rosenhave og flere pavilloner.

Kunstgalleriet

En gammel skolebygning huser et stort kunstgalleri, som byder på værker af både bulgarske og internationale kunstnere samt en samling rumænske impressionisters malerier af Balchik fra 1920'- og 1930'erne. Galleriet arrangerer en kunstfestival i juni måned hvert år, og over for galleriet ligger en græsk-ortodoks kirke, som er kendt for sin fine akustik og velbesøgte korkoncerter.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Bulgarien på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Det er let at komme rundt i Balchik, og det lokale busnet fungerer godt. Flere gange om dagen kører der busser til Albena og Golden Sands. Det er forholdsvis billigt at køre i taxi, men priserne stiger om aftenen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til august kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker accepterer ikke kreditkort. Der findes enkelte hæveautomater. EUR, USD og DKK er gangbar valuta ved veksling. Vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end mange andre steder i Europa. Vores Family Garden-hotel White Lagoon Beach i Balchik er af noget højere standard end rejsemålets øvrige hoteller, hvor værelserne ofte er enkle og små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng.
Bestiller du en uspecificeret rejse, vil hotellet være meget enkelt, og også her vil det være svært at skifte hotel.

Vigtig information om taxfree

På grund af lovgivningsmæssige begrænsninger kan vi desværre ikke tilbyde salg af cigaretter og spiritus på rejser til og fra rejsemål i Bulgarien.
Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Balchik i sommerhalvåret.

Flyet lander i Varna Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Balchik. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Varna Lufthavn til hotel White Lagoon er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 65 km) og ca. 1 time til 1 time og 20 minutter til de øvrige hoteller i Balchik, afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via hotel White Lagoon, hvorfor køretiden forlænges med ca. 40 minutter. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Balchik
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.