Se hoteller (3)

Rejser til Balchik

Balchik er en lille rolig by ved havet. Her rejser man til for at slappe af og nyde stranden, solen og hinanden. Rejser du med familien, bor du bedst på vores Family Garden-hotel White Lagoon Beach.

Balchik er også en populær ferieby blandt bulgarerne selv. Meget af byens charme skyldes, at den stadig fremstår ret uspoleret, og den maleriske bykerne, de skønne strande og den dejlige strandpromenade komplementerer hinanden så fint. Ved hotel Helios ligger byens længste strand, der flankeres af flere hyggelige restauranter. I Balchik er der hverken store diskoteker, vandlande eller forlystelsesparker, men en seværdighed, du ikke bør gå glip af, er den tidligere rumænske dronning Maries sommerresidens og de tilhørende smukke haver. Længere oppe i byen ligger en række små butikker, der bl.a. sælger lokalt kunsthåndværk. Her er priserne endnu lavere end i badebyerne længere sydpå. Du har også mulighed for at prøve et traditionelt mudderbad i Touzlata, som ligger ca. 5 km nord for Balchik.

Familievenlige White Lagoon Beach

Vores børnevenlige Family Garden-hotel White Lagoon Beach er vores bedste hotel til dig, der rejser med børn, ikke mindst fordi du kan bestille All Inclusive, hvilket gør ferien endnu mere bekvem. Hotellet ligger lige ved stranden knap 10 km uden for Balchik. Fra poolområdet og de fleste lejligheder er der flot udsigt over havet, og fra nogle af lejlighederne kan du endda hoppe i poolen direkte fra terrassen. På White Lagoon Beach kan børnene møde vores populære maskotter, Lollo & Bernie, og der er masser af aktiviteter at vælge imellem for både store og små.

Bo godt i Balchik

Spies tilbyder en række gode hoteller i Balchik. Vi kan bl.a. anbefale Helios, hvor du bor lige ved stranden i pæne lejligheder med aircondition. Vælger du i stedet Hotel White House, bor du ved marinaen i bekvem afstand til både centrum og strand. Uanset hvilket hotel du bestemmer dig for, vil du opleve, at prisen er lavere end mange andre steder ved Middelhavet.

Tips og nyttig info
 • Børnevenligt hotel med Lollo & Bernie
 • Hoteller tæt på stranden
 • Værelser med direkte pooladgang
 • Fine strande
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Balchik

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Strand
Inde i Balchik er der et par mindre strande; en til venstre for molen ved hotel Helios og en ved Plaza na Dvoretsa ved strandpromenaden. Mellem disse to strande er der også den lille strand Dvata Petela. Ved vores børnevenlige Family Garden-hotel White Lagoon Beach er der også en sandstrand.

Andre strande langs Sortehavskysten

Begiver man sig til et af de andre rejsemål langs Sortehavskysten i Bulgarien, er strandene generelt bredere med gyldent og blødt sand. Her kan du leje liggestole og parasoller, og langs strandpromenaderne ligger der nogle hyggelige strandklubber.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Balchik i sommersæsonen.

Flyet lander i Varna Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Balchik. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Varna Lufthavn til hotel White Lagoon er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 65 km) og ca. 1 time til 1 time og 20 minutter til de øvrige hoteller i Balchik, afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via hotel White Lagoon, hvorfor køretiden forlænges med ca. 40 minutter. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Balchik kan du spise på typiske lokale restauranter såvel som restauranter med et mere internationalt udtryk, og generelt er der ikke ret stor forskel på restauranterne og deres priser. Balchik er billigere end Albena og Golden Sands, så du kan se frem til god mad til endnu bedre priser.

Maden i Balchik

Balchik ligger ved havet, og af samme årsag er der stort set altid fisk på menukortet. Udvalget af fiskeretter på restauranterne kan dog variere, alt afhængigt af nattens fangst. Makrel og forel kan man næsten altid få, og de serveres ofte grillede. På langt de fleste restauranter kan du også bestille pizza og pasta såvel som kylling og schnitzel. Nogle steder bestilles brød, salat, pommes frites, ris, grøntsager og lignende separat. I Bulgarien spiser man salaten som forret og herefter kødet med tilbehør. Maden er både billig og god, og det er ikke ualmindeligt at tilbringe hele aftenen ved bordet, især hvis du har valgt en traditionel restaurant, hvor der ofte arrangeres klassisk ungarsk underholdning.

Underholdning på restauranterne

De fleste restauranter har en eller anden form for underholdning, og middagen kan let trække ud til sent om aftenen. Som regel har restauranterne åbent fra kl. 10 om formiddagen og frem til midnat. Bulgarerne selv tager ikke tingene så højtideligt, og man behøver ikke at være klædt fint på, når man går ud og spiser. Dog skal man som minimum have T-shirt og shorts på - det går ikke med badetøj.

Mad i Bulgarien

Det bulgarske køkken har hentet inspiration fra både Europa og Orienten. Den mad, man får serveret på rejsemålene, er dog oftest en forenklet og internationaliseret version af det originale og lokale med indslag fra det græske og det tyrkiske køkken. En klassisk hovedret er kawarma, som består af kød, løg, krydderier og svampe, som har fået lov til at simre længe i en lergryde. En anden god forret er suppen tarator, der serveres kold og består af yoghurt, agurk, dild og hvidløg....
Traditionen med at grille kød og fisk er gammel, og disse retter fylder meget på menukortene. Kylling og lammekød er almindeligt, men svine- og oksekød forekommer også. Salater er populære, ofte i form af grønsagssalater baseret på friske råvarer og serveret med lidt olie og vineddike separat. En klassiker er shopskasalat, som består af tomater, agurk, peberfrugt og løg med masser af revet fetaost ovenpå. Traditionelt har det bulgarske køkken også masser af retter med indvolde, men da disse sjældent bliver efterspurgt af landets turister, finder man måske blot en eller et par stykker af dem på menukortet.

Drikkevarer i Bulgarien

Bulgarien er et af de større vinproducerende lande i verden. Landet har fem vindistrikter, som producerer vin med forskellig karakter og kvalitet. I den sydlige del af Bulgarien produceres der først og fremmest rødvin og i den nordlige del hovedsageligt hvidvin. Der produceres også udmærket øl; smag f.eks. de gode lokale mærker Kamenitza, Zagorka og Astika.
Rakia er den lokale brændevin, som fremstilles af destilleret frugtspiritus. Råvarerne kan bestå af alt fra blommer til abrikoser, eller hvad man nu har adgang til. Smagen varierer alt efter kvaliteten. Alkoholfri alternativer som vand, sodavand og juice fås overalt i Bulgarien, det gælder i øvrigt også en udmærket kaffe.
Balchik er først og fremmest stedet at tage hen, hvis du vil stresse af og nyde livet i fred og ro. Her er ikke noget specielt aktivt natteliv og heller ingen natklubber, men i havneområdet ligger der en række barer og et diskotek, som er åbnet for nyligt. Om sommeren har næsten alle restauranter en eller anden form for underholdning, f.eks. klassiske ungarske shows, varieté, orientalsk dans eller dans på glødende kul.

Pulserende natteliv i Golden Sands

Får du lyst til at feste, er nattelivet i Golden Sands bedst. Her lukker natklubberne først, når den sidste gæst er gået hjem, eller solen begynder at stå op.
Shopping
I Balchik består shoppingmulighederne primært af små butikker med håndværk og det meste af, hvad turisterne normalt efterspørger. Hvis du ønsker et større udvalg og lavere priser, kan du tage med bus eller taxi til Dobrich eller Varna. I Dobrich er der ikke mange mærkevarebutikker, og personalet taler sjældent engelsk. I Varna er der en blanding af billigt og dyrt. Vil du shoppe billigt, kan de centrale dele af Varna anbefales. Her er færre mærkevarebutikker end i shoppingcentrene, men til gengæld er chancerne for at gøre et fund meget større.

Tøj

I Varna er der mange butikker, der sælger de samme mærkevarer som i Danmark: Nike, Reebok, Levi's etc. Udvalget er ikke helt som derhjemme, men priserne er til gengæld lavere. I standene på markedet sælges der først og fremmest tøj, ure, læderartikler og lignende - og man kan sagtens prutte om prisen!

Sko

Du kan købe sko mange steder, specielt sandaler og højhælede sko. Du finder dem både på markedet og i butikkerne, og de kan være ret billige.

Keramik

Bulgarsk keramik ser man overalt, men trods den uendelige overflod er produkterne ret originale og vellavede. Vær opmærksom på, at de blå farver kan indeholde bly, så du skal ikke bruge dem til mad. Som pyntegenstande er de dog meget smukke.

Vin

I Bulgarien produceres store mængder vin, og en del af det er meget velsmagende. Prøv dig frem, og når du finder en vin, du kan lide, kan du tage et par flasker med hjem. Det er en souvenir, som med garanti ikke kommer til at samle støv.

Spiritus

Bulgarsk spiritus fås i mange forskellige kvaliteter, og de billigste gør man bedst i at undgå. På den anden side er priserne generelt så lave, at du godt kan prøve nogle af de dyreste varianter. Her får du virkelig valuta for pengene.
Aktiviteter og seværdigheder
I Balchik findes små butikker med kunsthåndværk, og vil du have en speciel og uforglemmelig wellnessoplevelse, kan vi anbefale et traditionelt mudderbad i Touzlata 5 km nord for Balchik. I Balchik tilbydes også aktiviteter som sejlads, cykling, golf og tennis.

Nessebar - Sortehavskystens stolthed

Et besøg i Nessebar kræver, at man sætter lidt tid af. Gå rundt og udforsk de smalle stræder, besøg nogle af de gamle kirker eller sæt dig ved ruinen af den gamle basilika med noget koldt at drikke, mens du gradvist får en fornemmelse af byens sjæl og alle dens seværdigheder. Det moderne tilsnit med souvenirer og butikker kan ved første øjekast nemt overskygge byens skønhed. Prøv at lægge mærke til detaljerne, murværket på St. Stefanskirken, indergården på det etnografiske museum eller de lidt groft udskårne, men funktionelle træværker på de ældre huses overetager. Disse huse er meget karakteristiske for Nessebar. Underetagen er bygget i sten, mens overetagen er bygget i træ og hænger delvist ud over gaden. På denne måde kunne man opnå et større boligareal, uden at gaderne blev for smalle.
Her er ingen store vandlande eller forlystelsessteder, men Dronning Marias sommerpalads med de vidunderlige haver er mindst lige så seværdigt.
Sådan kommer du omkring
Hvis du selv vil bestemme tempoet, og hvor turen skal gå hen, er det en rigtig god idé at leje en bil. Med et kort er det let at opdage sine egne små ferieperler, og de fleste veje er af god kvalitet. Dog er vejene meget smalle, og køretempoet er noget højere end i Danmark. Vi anbefaler. at I har en oversigt over det kyrilliske alfabet med på turen for at kunne tyde vejskiltene - ved kysten og i de største byer er navnene dog skrevet med almindelige latinske bogstaver. Der er mange biludlejningsfirmaer med varierende priser og standarder. Avis har biler af høj kvalitet og forsikringer, som dækker det meste. Hvis du reserverer lejebilen gennem os, får du en god bil til en rimelig pris uden ubehagelige overraskelser ved tilbagelevering.

Sådan foregår udlejningsprocessen:

• Kontakt os inden for vores træffetider eller ring til os på servicetelefonen. Vi reserverer bilen, og en Avis-repræsentant leverer bilen til hotellet, hvor du underskriver kontrakten, og betaler for lejeperioden.
• Husk dit kørekort.
• Hav altid Avis-kontrakten liggende i bilen.
• Aftal med Avis, hvornår bilen skal leveres tilbage. Vi anbefaler, at du taler med Avis-repræsentanten igen, når bilen skal leveres tilbage.

Følgende er inkluderet i prisen:

• Grundforsikring
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Kort
• Lokal skat

Følgende kan tilkøbes efter ønsker og behov:

• Barnesæde kan lejes.
• Hvis der er flere end en chauffør, betales en ekstraudgift pr. dag.
• Hvis du ikke har en personskadeforsikring, kan dette tilkøbes.
• Du kan tegne en tillægsforsikring, som eliminerer selvrisikoen (Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfælde betaler du et depositum for benzinen. Beløbet refunderes, når du afleverer bilen med fuld tank.

Forhåndsreserveret bil

Har du forhåndsreserveret en Avis-bil ved bestilling af rejsen, skal du bare vente på Avis-repræsentanten ved receptionen på hotellet. Leveringstidspunktet står på billetten.
Det er let at komme rundt i Balchik, og det lokale busnet fungerer godt. Flere gange om dagen kører der busser til Albena og Golden Sands. Det er forholdsvis billigt at køre i taxi, men priserne stiger om aftenen.

Lokalbusser

De lokale busser er den billigste måde at komme rundt på og kører normalt hver halve time, men med kortere mellemrum midt på dagen. Desværre er busserne ret ubekvemme, langsomme og uden aircondition. Turen til Varna og Dobrich tager kun 30-40 minutter, men trængsel og varme gør, at den kan føles en del længere.

Taxi

At køre i taxi er relativt billigt, men aftal prisen i forvejen og hold dig endelig ikke tilbage fra at prutte om prisen. Selv om det hævdes, er her ingen faste priser, og som regel fungerer taxameteret ikke. Taxierne i centrum og dem, der tilhører hotellerne, er dobbelt så dyre som taxierne, der holder ved busholdepladserne i udkanten af badebyerne. Man kan også leje en taxi for en hel dag, men aftal også her prisen i forvejen. En del chauffører er dygtige guider og kan give tips til gode restauranter og fortælle om livet i Bulgarien.

Langtursbusser

Til længere ture er de private busselskaber det bedste alternativ. En tur mellem Varna og Sofia tager ca. 7 timer. Busbilletter købes direkte på busstationen. Dette gælder også for billetter til Burgas.
Fakta

Vores service

Fra juni til august kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under hele opholdet. Der kræves ikke visum for ophold i indtil 90 dage. For nærmere information henviser vi til Bulgariens ambassade på telefon 39 64 24 84 / 39 63 38 72.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den bulgarske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Bulgarien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker accepterer ikke kreditkort. Der findes enkelte hæveautomater. EUR, USD og DKK er gangbar valuta ved veksling. Vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end mange andre steder i Europa. Vores Family Garden-hotel White Lagoon Beach i Balchik er af noget højere standard end rejsemålets øvrige hoteller, hvor værelserne ofte er enkle og små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng.
Bestiller du en uspecificeret rejse, vil hotellet være meget enkelt, og også her vil det være svært at skifte hotel.

Vigtig information om taxfree

På grund af lovgivningsmæssige begrænsninger kan vi desværre ikke tilbyde salg af cigaretter og spiritus på rejser til og fra rejsemål i Bulgarien.

Øvrigt

Læs også "Vigtigt at vide" og Spies' rejsebetingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Find din rejse til Balchik
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.