Se hoteller (17)

Rejser til Golden Sands

En rejse til Golden Sands er lig med gode forlystelser, en vidunderlig strand og rimelige priser på alt fra hoteller til drinks i baren.

Golden Sands er et mangfoldigt rejsemål, der passer til langt de fleste. Ferieområdet ligger lige ud til en vidunderlig flere kilometer lang, bred og velholdt sandstrand samt et stort udvalg af restauranter og forlystelser. Dagene i Golden Sands tilbringer man på stranden med at sole, stå på vandski, prøve paragliding, gå ture på strandpromenaden, spise is og nyde en uforglemmelig ferie. Man kan også tage en tur i det store vandland Aquapolis. Om aftenen spiser man på en af de mange gode restauranter eller går på café eller bar, og herfra går man videre på diskotek. Hvis man en dag får lyst til at udvide sin horisont lidt, er det let at tage til de omkringliggende byer, klosterruinerne Aladzha og den smukke Kaliakra-odde.

Spies har de bedste hoteller

I Golden Sands er det grønt, frodigt og kuperet. De fleste af Spies' hoteller rejser sig i det farverige landskab og er omkranset af naturskønne omgivelser, der er klassificeret som nationalpark. Spies har valgt nogle af de bedste hoteller - flere af disse er nybyggede eller nyrenoverede med fantastisk beliggenhed tæt på stranden og centrum. Hvis du vil sikre dig selv og dit rejseselskab et ekstra behagelig og afslappet ferie, kan du naturligvis bestille et hotel med All Inclusive.

Shopping og forlystelsesliv

Golden Sands er større end Albena og betydeligt mere livlig. Langs strandpromenaden og hovedgaden ligger der stribevis af restauranter, caféer og små butikker, hvor du kan købe kopivarer, souvenirer og et bredt udvalg af souvenirs. Vil du videre ud i nattelivet, er der mange diskoteker, natklubber, musikbarer og kasinoer at vælge imellem. Hvis du vil på udflugt, er der ikke langt til Varna, Bulgariens sommerhovedstad, med smuk arkitektur, gode shoppingmuligheder og et sprudlende caféliv. Her finder du alt fra velkendte mærkevareforretninger med sko og tøj over elektronik til sølv og guld.

Tips og nyttig info
 • All Inclusive
 • Prisvenlige hoteller
 • Kilometerlang sandstrand
 • Lang strandpromenade
 • Mange restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Golden Sands

Strand
Den brede strand i Golden Sands er ca. 4 km lang og har fint, gyldent sand. På stranden udlejes liggestole, og der findes både beachvolleybaner og boder med mad og drikke. Der ligger desuden restauranter og små caféer langs strandpromenaden. På stranden kan man prøve vandsport som paragliding, vandski, vandcykler og omvendt bungeejumping, hvor man skydes op i luften. Langs stranden tilbydes også aktiviteter for børn, f.eks. trampoliner og små både.
Mad, drikke og natteliv
Langs strandpromenaden og hovedgaden ligger der både caféer og restauranter med såvel lokal som international mad. Eftersom Golden Sands ligger ved havet, er der som regel fisk på menuen, og de serveres ofte grillet. Udbuddet afhænger af morgenens fangst, men makrel og forel kan man næsten altid få. På næsten alle menukort er der også både pizza, pasta, kylling og kødretter. Nogle steder skal tilbehør som pommes frites, salat og brød bestilles og betales separat.
Hvis din ferie drejer sig mest om fest og natteliv, er Golden Sands det perfekte rejsemål. Byen er fuld af barer og natklubber, som først lukker, når de sidste gæster går hjem, eller når solen begynder at stå op ude i horisonten.

Natteliv i Golden Sands

I Golden Sands er der to områder, som har specielt meget at byde på. Det ene er den nordlige del af strandpromenaden, og det andet er bargaden, som løber parallelt med strandpromenaden. Langs gaden ligger der forskellige slags barer, herunder karaokebarer, som er meget populære blandt englændere, tyskere og finner. I starten og slutningen af sæsonen er her betydeligt mere stille. Der er også roligere områder et stykke fra centrum, hvor børnefamilier vil føle sig rigtig godt tilpas.
Shopping
Butikkerne i Golden Sands ligger i centrum og langs med strandpromenaden. Kunne du tænke dig et større shoppingudbud, kan du tage bus eller taxi til Dobritj eller Varna. De lokale vine, mousserende vin og den lokale brændevin Rakia er populære souvenirer.
Sport og træning
I Golden Sands kan du dyrke motion både på land og i vandet. På stranden tilbydes et stort udvalg af vandsport som roning, vandski, dykning, sejlads og paragliding.
.

Tennis og anden boldsport

I området findes et stort antal tennisbaner, og det er muligt at leje både ketsjere og bolde. Derudover findes flere volley- og basketbaner af varierende standard.
Aktiviteter og seværdigheder
I Golden Sands tilbydes forskellige aktiviteter for hele familien.

Aktiviteter på land

Der tilbydes aktiviteter som bueskydning, bowling, paintball, ridning og bungeejumping, og der findes også flere minigolfbaner af varierende standard.

Aquapolis - vandland for alle aldre

Et stort vandland med nogle virkelig eventyrlige vandrutsjebaner foruden eksotiske palmer, små vandfald, bølgepools, minipools med sjove dinosaurer og meget mere - her findes noget for alle aldre. Der kører et minitog til vandlandet fra Golden Sands centrum.

Klostret Aladzha

Klostret Aladzha ligger et par kilometer fra Golden Sands og er i dag et lille museum. Klostret blev bygget ind i klippen i 500-tallet og udsmykket med en række imponerende vægmalerier og smukke mosaikker, hvilket fik fik tyrkerne til at kalde klostret Aladzha, som betyder "strålende af farve" på tyrkisk. I dag er der ikke mange af farverne tilbage, men nogle af klostrets mosaikker kan stadig ses. Selve ruinerne kan man hurtigt gå igennem, og museet er heller ikke særligt stort. Ved siden af museet fører en sti ind i skoven, hvor man kan gå på opdagelse mellem de mange planter, som er typiske for egnen. Hele området er præget af en vidunderlig, drømmende stilhed og i sig selv er en seværdighed, som er et besøg værd.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Bulgarien på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Når det kommer til transportformer i Golden Sands, er der mange valgmuligheder. Busnettet fungerer fint, og det er relativt billigt at køre i taxi.

Andre transportmuligheder

I Golden Sands kører der to minitog. Det ene hedder Aquapolis og kører mellem vandlandet og hotel Admiral. Det andet tog kører fra hotel Admiral og nordpå til strandpromenaden. I udkanten af byen kan du hoppe på en hestevogn og køre gennem omgivelserne i et behageligt tempo.
Rejs med børn
Flyvetiden til Bulgarien er kort, strandene er rigtig gode, og der er masser af retter på menukortene, som børn synes om. Golden Sands egner sig udmærket til børn. De vil for eksempel elske det store vandland Aquapolis. Sørg blot for at bestille et familievenligt hotel og ikke et midt i bargaden! Rejser man med mindre børn, eller vil man have mere ro omkring sig, er det nok bedre at vælge nabobyen Albena, som er mere stille, og hvor der er legepladser.

Oplevelser i familieferien

Der tilbydes pools og aktiviteter for alle aldre i vandlandene Aquapolis i Golden Sands og Aqua Mania i Albena. Man kan også tage på udflugt til Kaliakra-odden, hvor der er masser af plads til at klatre og løbe rundt. I Varna findes også et akvarium og et planetarium samt et søfartsmuseum med gamle ubåde. Uden for museet kan man gå på opdagelse blandt militærting fra sovjettiden – en helikopter og adskillige kanoner, som er lidt rustne, men stadig med de røde stjerner. Neden for museet er der et lille vandland med rutsjebaner og flere tavernaer.

Mad

Det er sjældent svært at få børn til at spise stegt kylling, pommes frites, grillspyd, fiskefilet og burgere, som er nogle af de retter, man finder på menukortene. Maden er ikke stærkt krydret, så børnene føler sig sikkert hjemme her - og de vil nok heller ikke klage over et besøg i en af de mange iskiosker på strandpromenaden.

Babymad og bleer

Kan købes i minimarkederne på hotellerne. Hvis I ønsker at købe større mængder, er supermarkedet Kaufland i Varna et bedre alternativ.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til august kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker tager ikke kreditkort. Der findes enkelte hæveautomater. Det er nemmest at veksle DKK, EUR og USD - vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Sæsonen i Bulgarien er kort og intensiv, og hotellerne bliver hurtigt fuldt belagt. Det kan derfor være svært at skifte til et andet hotel, når først man er indkvarteret. Af denne grund anbefaler vi, at du er omhyggelig med dit valg af hotel. Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end i andre europæiske lande, og værelserne er ofte små og enkelt indrettede, Bestiller du en uspecificeret rejse, bliver du indkvarteret på et meget enkelt hotel, og også i disse tilfælde vil det være vanskeligt at skifte hotel.

Ekstra opredning

Hotelværelserne i Bulgarien er som regel små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng. Ekisterende senge står ikke altid ved siden af hinanden, og nogle gange står de i forlængelse af hinanden.

Vigtig information om taxfree

På grund af lovgivningsmæssige begrænsninger kan vi desværre ikke tilbyde salg af cigaretter og spiritus på rejser til og fra rejsemål i Bulgarien.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, priser, udflugter m.m.
Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Golden Sands i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Golden Sands med rutefly.

Flyet lander i Varna Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Golden Sands. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Varna Lufthavn til hotellerne i Golden Sands er fra ca. 35 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 25 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Golden Sands
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.