Se hoteller (16)

Rejser til Golden Sands

En rejse til Golden Sands er lig med gode forlystelser, en vidunderlig strand og rimelige priser på alt fra hoteller til drinks i baren.

Golden Sands er et mangfoldigt rejsemål, der passer til langt de fleste. Ferieområdet ligger lige ud til en vidunderlig flere kilometer lang, bred og velholdt sandstrand samt et stort udvalg af restauranter og forlystelser. Dagene i Golden Sands tilbringer man på stranden med at sole, stå på vandski, prøve paragliding, gå ture på strandpromenaden, spise is og nyde en uforglemmelig ferie. Man kan også tage en tur i det store vandland Aquapolis. Om aftenen spiser man på en af de mange gode restauranter eller går på café eller bar, og herfra går man videre på diskotek. Hvis man en dag får lyst til at udvide sin horisont lidt, er det let at tage til de omkringliggende byer, klosterruinerne Aladzha og den smukke Kaliakra-odde.

Spies har de bedste hoteller

I Golden Sands er det grønt, frodigt og kuperet. De fleste af Spies' hoteller rejser sig i det farverige landskab og er omkranset af naturskønne omgivelser, der er klassificeret som nationalpark. Spies har valgt nogle af de bedste hoteller - flere af disse er nybyggede eller nyrenoverede med fantastisk beliggenhed tæt på stranden og centrum. Hvis du vil sikre dig selv og dit rejseselskab et ekstra behagelig og afslappet ferie, kan du naturligvis bestille et hotel med All Inclusive.

Shopping og forlystelsesliv

Golden Sands er større end Albena og betydeligt mere livlig. Langs strandpromenaden og hovedgaden ligger der stribevis af restauranter, caféer og små butikker, hvor du kan købe kopivarer, souvenirer og et bredt udvalg af souvenirs. Vil du videre ud i nattelivet, er der mange diskoteker, natklubber, musikbarer og kasinoer at vælge imellem. Hvis du vil på udflugt, er der ikke langt til Varna, Bulgariens sommerhovedstad, med smuk arkitektur, gode shoppingmuligheder og et sprudlende caféliv. Her finder du alt fra velkendte mærkevareforretninger med sko og tøj over elektronik til sølv og guld.

Tips og nyttig info
 • All Inclusive
 • Prisvenlige hoteller
 • Kilometerlang sandstrand
 • Lang strandpromenade
 • Mange restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Golden Sands

Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Strand
Stranden i Golden Sands er ca. 4 km lang og har fint gyldent sand. Den er bred og er udstyret med masser af liggestole, volleyballbaner og boder på rad og række, hvor du kan købe mad og drikke. Ud over boderne er der gode restauranter og mindre caféer langs strandpromenaden. På stranden kan du prøve vandsportsaktiviteter som f.eks. paragliding, vandski, vandcykler og omvendt bungyjump, hvor man skydes op i luften. Langs stranden er der også meget at lave for børn, f.eks. trampoliner og små både.

Strande langs Sortehavskysten

Strandene langs Sortehavskysten er generelt brede og med gyldent, fint sand. På strandene udlejes liggestole og parasoller, og langs strandpromenaderne ligger der enkelte hyggelige strandklubber.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Golden Sands i sommersæsonen.

Flyet lander i Varna Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Golden Sands. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Varna Lufthavn til hotellerne i Golden Sands er fra ca. 35 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 25 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Langs strandpromenaden og hovedgaden kan du vælge frit mellem restauranter og caféer af enhver slags, både klassiske bulgarske spisesteder og restauranter med internationale menuer. Eftersom Golden Sands ligger ved havet, er der naturligvis mange forskellige fiskeretter på menukortene, og de serveres ofte grillet. Udbuddet afhænger af morgenens fangst, men makrel og forel kan man næsten altid få. Hvis du ikke har lyst til bulgarsk mad, er der gode alternativer: Næsten alle menukort indeholder et par sider med pizzaer og pastaretter. Wienerschnitzel og grillet kylling serveres på samme måde som i Danmark. Nogle steder skal tilbehør bestilles og betales separat.

Mad i Bulgarien

Det bulgarske køkken har hentet inspiration fra både Europa og Orienten. Den mad, man får serveret på rejsemålene, er dog oftest en forenklet og internationaliseret version af det originale og lokale med indslag fra det græske og det tyrkiske køkken. En klassisk hovedret er kawarma, som består af kød, løg, krydderier og svampe, som har fået lov til at simre længe i en lergryde. En anden god forret er suppen tarator, der serveres kold og består af yoghurt, agurk, dild og hvidløg....
Traditionen med at grille kød og fisk er gammel, og disse retter fylder meget på menukortene. Kylling og lammekød er almindeligt, men svine- og oksekød forekommer også. Salater er populære, ofte i form af grønsagssalater baseret på friske råvarer og serveret med lidt olie og vineddike separat. En klassiker er shopskasalat, som består af tomater, agurk, peberfrugt og løg med masser af revet fetaost ovenpå. Traditionelt har det bulgarske køkken også masser af retter med indvolde, men da disse sjældent bliver efterspurgt af landets turister, finder man måske blot en eller et par stykker af dem på menukortet.

Drikkevarer i Bulgarien

Bulgarien er et af de større vinproducerende lande i verden. Landet har fem vindistrikter, som producerer vin med forskellig karakter og kvalitet. I den sydlige del af Bulgarien produceres der først og fremmest rødvin og i den nordlige del hovedsageligt hvidvin. Der produceres også udmærket øl; smag f.eks. de gode lokale mærker Kamenitza, Zagorka og Astika.
Rakia er den lokale brændevin, som fremstilles af destilleret frugtspiritus. Råvarerne kan bestå af alt fra blommer til abrikoser, eller hvad man nu har adgang til. Smagen varierer alt efter kvaliteten. Alkoholfri alternativer som vand, sodavand og juice fås overalt i Bulgarien, det gælder i øvrigt også en udmærket kaffe.

Underholdning på restauranterne

De fleste restauranter har en eller anden form for underholdning, og middagen kan let trække ud til sent om aftenen. Som regel har restauranterne åbent fra kl. 10 om formiddagen og frem til midnat. Bulgarerne selv tager ikke tingene så højtideligt, og man behøver ikke at være klædt fint på, når man går ud og spiser. Dog skal man som minimum have T-shirt og shorts på - det går ikke med badetøj.
Hvis din ferie drejer sig mest om fest og natteliv, er Golden Sands det perfekte rejsemål. Byen er fuld af barer og natklubber, som først lukker, når de sidste gæster går hjem, eller når solen begynder at stå op ude i horisonten.

Natteliv i Golden Sands

I Golden Sands er der to områder, som har specielt meget at byde på. Det ene er den nordlige del af strandpromenaden, og det andet er bargaden, som løber parallelt med strandpromenaden. Langs gaden ligger der forskellige slags barer, herunder karaokebarer, som er meget populære blandt englændere, tyskere og finner. I starten og slutningen af sæsonen er her betydeligt mere stille. Der er også roligere områder et stykke fra centrum, hvor børnefamilier vil føle sig rigtig godt tilpas.
Shopping
Butikkerne i Golden Sands ligger i centrum og langs strandpromenaden. Du kan også tage en bus eller en taxi til Dolbrich eller Varna, hvis du vil have et større udvalg og lavere priser. De lokale vine, mousserende vine og den lokale brændevin Rakia er meget populære souvenirer.

Tøj

I Varna er der mange butikker, der sælger mærkevarer såsom Adidas, Benetton, Kappa, Lacoste, Terre Nova, Mango, Mason's, Bershka, Zara osv. Udvalget er ikke helt som i Danmark, men priserne er til gengæld betydeligt lavere. Endnu billigere tøj finder du på markedet. Her er der rækker af stande, hvor du først og fremmest kan købe T-shirts, jeans, læderjakker, sko, undertøj, ure og lignende. Hvis du er god til at prutte om prisen, kan du godt få prisen presset 25 % ned.

Sko

Sko kan du både købe på markedet og i butikkerne i shoppinggaderne Knyaz Boris og Preslav. Der kan være mange penge at spare på sko.

Vin

I Bulgarien produceres der store mængder vin, og en del af det er af meget høj klasse. Prøv dig frem og køb gerne en par flasker af favoritten med hjem - en souvenir, der med garanti ikke kommer til at samle støv.

Spiritus

Bulgarsk spiritus er af varierende kvalitet, og man bør som regel undgå de billigste. Men priserne er generelt så lave, at man godt kan flotte sig med en flaske af den bedste kvalitet, og så får man virkelig valuta for pengene.
Aktiviteter og seværdigheder

Oplevelser på stranden i Golden Sands

På stranden er der et stort udvalg af vandsportsaktiviteter. Du kan ro, stå på vandski, dykke, sejle, prøve paragliding etc. Tag også med på bådtur på Sortehavet og kombinér en badetur med lidt vind i håret.

Aktiviteter på land

Hvis du foretrækker at holde dig på land, kan du prøve bueskydning, bowling, paintball, ridning og bungyjump. Der er også mere end ti forskellige tennisbaner i området, hvor du kan leje både ketsjere og bolde. Derudover er der volleyball- og basketballbaner samt minigolfbaner af forskellig art.

Aquapolis - vandland for alle aldre

Et stort vandland med nogle virkelig eventyrlige vandrutsjebaner, eksotiske palmer, små vandfald, pools med bølger, minipools med mærkelige dinosaurer og meget mere. Her er noget for enhver alder. Fra Golden Sands' centrum kører der et minitog til vandlandet.

Dobritj - hovedstaden i Dobritj-provinsen

Dobritj er en ægte bulgarsk by med få turister beliggende 25 km vest for Albena. Arkitekturen langs gågaderne i centrum er futuristisk 60'er-stil, hvilket giver skaber en både speciel og moderne stemning. Der er liv i gaderne under lindetræerne, hvor lokalbefolkningen shopper eller tager sig en øl eller kop kaffe på en af de mange caféer med udendørsservering. Spørg gerne om vej til den gamle bydel, som består af et par gader med gamle bindingsværkshuse og små smedeværksteder, skomagere og møbelsnedkerier. Her ligger også et bageri, hvor du kan købe sesamkringler, som er blevet bagt i en 100 år gammel brændefyret ovn. I den gamle bydel findes også et par hyggelige restauranter, hvor du kan nyde en god kop eftermiddagskaffe.

Klostret Aladzha

Man tror, at de første munke – eller eremitter – slog sig ned her så tidligt som 4-500 år e.Kr. De var altså en del af den tidlige monastiske kultur, som var med til at udgøre kristendommens fundament. Dette var kun et par hundrede år efter opførelsen af verdens første kloster, St. Antonius, som lå tæt på Det Røde Hav. Klostret, som kan ses her i dag, er dog af betydeligt nyere dato. Det var således først i middelalderen, at de munkeceller, kapeller, refektorier og andre rum, som hører til et kloster, blev hugget ud i de 40 m høje kalkstensklipper, som i dag er en af områdets største seværdigheder.... Fra denne tid stammer også de freskoer, som siges at have givet klostret sit navn. Det tyrkiske ord "aladzha" betyder mangefarvet, og selv om der i dag ikke er mange farver tilbage på freskoerne, kan man i kapellet på anden etage ane, hvor fortryllende flotte, de må have været engang. At farverne er falmet med tiden skal dog ikke tage noget fra det imponerende syn af et toetagers kloster, der er udhugget direkte i den tårnende klippestruktur. I dag går der både trapper og sikkerhedshegn op til klosteret, som dog er lavet så diskrete, at de ikke forstyrrer helhedsindtrykket. Glæd dig til at stå på toppen, hvor du får det fulde overblik over dette værk, som blev opført langt væk fra storbyer, katedraler og beundrende blikke.

Varna - en af verdens ældste byer

Varna er en af de ældste byer i verden, og visse steder findes ruiner efter det gamle Varna, bl.a. et enormt badeanlæg med et areal på fem kvadratkilometer, som romerne byggede i 200-tallet. Byen har også et arkæologisk museum, hvor man kan se verdens ældste guldfund. Varna har desuden et søfartsmuseum med udstillinger af ubåde, helikoptere, kanoner og andre genstande fra krigstiden.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve at opleve Bulgarien på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Når det kommer til transportformer i Golden Sands, er der mange valgmuligheder. Busnettet fungerer fint, og det er relativt billigt at køre i taxi.

Lokalbusser

De lokale busser er den billigste måde at komme rundt på. Busserne afgår som regel hver halve time, og midt på dagen endnu oftere. Desværre er busserne ret ubekvemme, langsomme og mangler aircondition. Turen til Varna og til Dobrich tager 30-40 minutter, og her sidder man sammen med lokalbefolkningen, som har været på marked eller på arbejde og har kasser med tøj og mad med.

Taxi

At køre i taxi er relativt billigt, men aftal prisen i forvejen og hold dig endelig ikke tilbage fra at prutte om prisen. Selv om det hævdes, så er her ingen faste priser, og som regel fungerer taxameteret ikke. Taxierne i centrum og dem, der tilhører hotellerne, er ofte dobbelt så dyre som taxierne, der holder ved busholdepladserne i udkanterne af badebyerne. Det er også muligt at leje en taxi for en hel dag, men aftal også her prisen i forvejen. En del chauffører er dygtige guider og kan give tips til gode restauranter og fortælle om livet i Bulgarien.

Andre transportmuligheder

I Golden Sands kører der to minitog. Det ene hedder Aquapolis og kører mellem vandlandet og hotel Admiral. Det andet tog kører fra hotel Admiral og nordpå til strandpromenaden. I udkanten af byen kan du hoppe på en hestevogn og køre gennem omgivelserne i et behageligt tempo.

Udlejning af motorkøretøjer

Vi fraråder dig at leje en knallert eller motorcykel, men skulle du være interesseret i at leje bil, så kan din Spies-guide hjælpe til med det.

Langtursbusser

For længere ture er de private busselskaber det bedste valg, og køretiden mellem Varna og Sofia er omkring syv timer. Busbilletter købes direkte ved busstoppestedet - dette gælder også for billetter til Burgas.
Fakta

Vores service

Fra juni til august kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under hele opholdet. Der kræves ikke visum for ophold i indtil 90 dage. For nærmere information henviser vi til Bulgariens ambassade på telefon 39 64 24 84 / 39 63 38 72.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den bulgarske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Bulgarien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker tager ikke kreditkort. Der findes enkelte hæveautomater. Det er nemmest at veksle DKK, EUR og USD - vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Sæsonen i Bulgarien er kort og intensiv, og hotellerne bliver hurtigt fuldt belagt. Det kan derfor være svært at skifte til et andet hotel, når først man er indkvarteret. Af denne grund anbefaler vi, at du er omhyggelig med dit valg af hotel. Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end i andre europæiske lande, og værelserne er ofte små og enkelt indrettede, Bestiller du en uspecificeret rejse, bliver du indkvarteret på et meget enkelt hotel, og også i disse tilfælde vil det være vanskeligt at skifte hotel.

Ekstra opredning

Hotelværelserne i Bulgarien er som regel små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng. Ekisterende senge står ikke altid ved siden af hinanden, og nogle gange står de i forlængelse af hinanden.

Vigtig information om taxfree

På grund af lovgivningsmæssige begrænsninger kan vi desværre ikke tilbyde salg af cigaretter og spiritus på rejser til og fra rejsemål i Bulgarien.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, priser, udflugter m.m.
Rejs med børn
Flyvetiden til Bulgarien er kort, strandene er rigtig gode, og der er masser af retter på menukortene, som børn synes om. Golden Sands egner sig udmærket til børn. De vil for eksempel elske det store vandland Aquapolis. Sørg blot for at bestille et familievenligt hotel og ikke et midt i bargaden! Rejser man med mindre børn, eller vil man have mere ro omkring sig, er det nok bedre at vælge nabobyen Albena, som er mere stille, og hvor der er legepladser.

Oplevelser på familieferien

Ud over stranden og hotellets pools er der også vandlandene Aquapolis i Golden Sands og Aqua Mania i Albena. Her er der flere pools og aktiviteter, der passer til alle aldre.
Det er også sjovt for børn at komme med på udflugt til Kaliakra-odden, hvor der er masser af plads til at klatre og løbe rundt. Større børn kommer heller ikke til at kede sig i Golden Sands. Akvariet og planetariet ligger tæt på stranden, og er det ikke nok, kan du tage dem med på søfartsmuseet og se de gamle ubåde. Uden for museet kan man gå på opdagelse blandt militærting fra sovjettiden – en helikopter og adskillige kanoner, som er lidt rustne, men stadig med de røde stjerner. Neden for museet er der et lille vandland med rutsjebaner og flere tavernaer.

Mad

Det er sjældent svært at få børn til at spise stegt kylling, pommes frites, grillspyd, fiskefilet og burgere, som er nogle af de retter, man finder på menukortene. Maden er ikke stærkt krydret, så børnene føler sig sikkert hjemme her - og de vil nok heller ikke klage over et besøg i en af de mange iskiosker på strandpromenaden.

Babymad og bleer

Kan købes i minimarkederne på hotellerne. Hvis I ønsker at købe større mængder, er supermarkedet Kaufland i Varna et bedre alternativ.
Find din rejse til Golden Sands
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.