Se hoteller (6)

Rejser til Albena

I Albena ligger de fleste af vores hoteller på den flere kilometer lange strand, og du kan naturligvis gøre rejsen ekstra bekvem med All Inclusive.

Albena ligger cirka 15 km nord for Golden Sands og er en velorganiseret, grøn og frodig ferieby. Albena er bygget senere end mange af de øvrige badebyer langs Sortehavskysten og fremstår derfor også mere moderne. Arkitektonisk kan man her og der se spor fra dengang, Bulgarien var et østblokland, men det er samtidig charmerende, ret fint restaureret og velorganiseret. Byen er ikke så stor, og man lærer hurtigt at finde rundt. Hvis bare du kan finde strandpromenaden og strandalléen bagved, er du ret godt stillet, eftersom det er her og på stranden, at det hele sker i Albena.

Sol, strand og fornøjelser

Om dagen er det stranden, der lokker. Her slapper du af i en liggestol under en parasol, slentrer barfodet i vandkanten, bygger sandslotte med børnene eller tager en vandcykel ud på Sortehavets funklende, krystalklare vand. Når dagen rinder ud, tager de fleste ned til den lille hovedgade og strandpromenadens restauranter, tavernaer og caféer. Her kan du smage den spændende bulgarske gastronomi og nyde ferie i fulde drag. Nattelivet i Albena er hyggeligt og ebber som regel ud omkring kl. 23, hvilket gør Albena perfekt for børnefamilier, som ikke er til sen underholdning og natteliv på barerne.

Hoteller på stranden

De fleste af Spies' hoteller ligger helt ud til Albenas fine strandpromenade, så der er ikke langt til dagens første dukkert eller en skøn dag i liggestolen. På flere hoteller indgår All Inclusive i rejsens pris, hvis ferien skal være ekstra bekvem. I Albena får man meget for pengene, da mange af hotellerne er moderniserede og tilbyder god international standard til lokale priser.

Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Prisvenlige hoteller
 • Krystalklart vand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Albena

Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Strand
Den indbydende sandstrand i Albena er 6 km lang og nogle steder op til 100 m bred. På stranden er der god plads, og stemningen er rar og tilbagelænet. Her er lavvandet, og vandet er krystalklart. Spies' gæster har adgang til gratis liggestole og parasoller på stranden mod forevisning af hotellets værelsesnøgle (to liggestole og én parasol pr. værelsesnøgle). Langs stranden løber en bilfri strandpromenade, hvor du kan spise og drikke samt købe frugt, is og meget mere. Ved stranden kan du selvfølgelig prøve almindelige vandsportsaktiviteter som paragliding, vandcykel, vandski og sejlads.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Albena i sommersæsonen.

Flyet lander i Varna Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Albena. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Varna Lufthavn til hotellerne i Albena er fra ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 40 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Golden Sands, hvorfor køretiden bliver længere. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Albena har flere bulgarske såvel som internationale restauranter, hvoraf de fleste ligger langs strandpromenaden og alléen. De er ofte indrettet i rustik stil med massive træbænke og træborde. Generelt er der ikke så stor forskel på restauranterne, og det gælder også prisniveauet. På de fleste restauranter i Albena kan man bestille et helt måltid med tilbehør og drikkevarer til en overkommelig pris. Husk at drikkepenge er en vigtig del af personalets løn. Man giver som regel 10 % af regningens endelige beløb.

Maden i Albena

Eftersom Golden Sands ligger ved havet, er der naturligvis mange forskellige fiskeretter på menukortene, og de serveres ofte grillet. Dog er det ikke altid, at alle fiskeretterne på menuen kan bestilles, da det afhænger helt af morgenens fangst, men makrel og forel kan man næsten altid få. Hvis du ikke har lyst til bulgarsk mad, er der gode alternativer: Næsten alle menukort indeholder et par sider med pizzaer og pastaretter. En wienerschnitzel og en grillet kylling serveres på samme måde som i Danmark.... En del restauranter holder fast i det gamle system, hvor man bestiller tilbehør separat. Det gælder for brød, pommes frites og ris samt grøntsager og salat. Tilbehøret står for sig selv på menukortet med angivelse af pris. I Bulgarien spiser man salaten som forret og derefter et stykke kød med det tilbehør, man har valgt. Maden er både billig og god. Portionerne er generøse, og du kan let tilbringe en hel aften ved bordet, specielt hvis du vælger en af de mere traditionelle restauranter, hvor der indimellem bydes på underholdning og traditionel ungarsk optræden.

Underholdning på restauranterne

De fleste restauranter har en eller anden form for underholdning, og middagen kan let trække ud til sent om aftenen. Som regel har restauranterne åbent fra kl. 10 om formiddagen og frem til midnat. Bulgarerne selv tager ikke tingene så højtideligt, og man behøver ikke at være klædt fint på, når man går ud og spiser. Dog skal man som minimum have T-shirt og shorts på - det går ikke med badetøj.

Mad i Bulgarien

Det bulgarske køkken har hentet inspiration fra både Europa og Orienten. Den mad, man får serveret på rejsemålene, er dog oftest en forenklet og internationaliseret version af det originale og lokale med indslag fra det græske og det tyrkiske køkken. En klassisk hovedret er kawarma, som består af kød, løg, krydderier og svampe, som har fået lov til at simre længe i en lergryde. En anden god forret er suppen tarator, der serveres kold og består af yoghurt, agurk, dild og hvidløg....
Traditionen med at grille kød og fisk er gammel, og disse retter fylder meget på menukortene. Kylling og lammekød er almindeligt, men svine- og oksekød forekommer også. Salater er populære, ofte i form af grønsagssalater baseret på friske råvarer og serveret med lidt olie og vineddike separat. En klassiker er shopskasalat, som består af tomater, agurk, peberfrugt og løg med masser af revet fetaost ovenpå. Traditionelt har det bulgarske køkken også masser af retter med indvolde, men da disse sjældent bliver efterspurgt af landets turister, finder man måske blot en eller et par stykker af dem på menukortet.

Drikkevarer i Bulgarien

Bulgarien er et af de større vinproducerende lande i verden. Landet har fem vindistrikter, som producerer vin med forskellig karakter og kvalitet. I den sydlige del af Bulgarien produceres der først og fremmest rødvin og i den nordlige del hovedsageligt hvidvin. Der produceres også udmærket øl; smag f.eks. de gode lokale mærker Kamenitza, Zagorka og Astika.
Rakia er den lokale brændevin, som fremstilles af destilleret frugtspiritus. Råvarerne kan bestå af alt fra blommer til abrikoser, eller hvad man nu har adgang til. Smagen varierer alt efter kvaliteten. Alkoholfri alternativer som vand, sodavand og juice fås overalt i Bulgarien, det gælder i øvrigt også en udmærket kaffe.
Aften- og nattelivet i Albena er hyggeligt og knap så tempofyldt. Det meste foregår i hovedgaden og på strandpromenadens restauranter, tavernaer og caféer, hvor man spiser og drikker godt. De fleste restauranter har en eller anden form for underholdning; det kan være et større eller mindre band, som underholder gæsterne med traditionel bulgarsk folkemusik og de store klassikere. Andre steder kan du se shows med orientalsk dans, romaer eller nestinarski tantsi - dans på glødende kul.

Golden Sands - hvis du søger et mere intenst natteliv

Selv om der er et par populære diskoteker og barer i Albena, er Golden Sands det oplagte sted at tage hen, hvis der skal skrues op for festen. Her er udbuddet større, og stemningen på de mange pubber og natklubber er mere levende end i Albena. Stederne lukker først, når solen viser sig ude i horisonten.
Shopping
Efter den første række af hoteller er der en bilfri allé, som er omkranset af butikker med bulgarsk keramik, T-shirts og andet, man kan få brug for i løbet af ferien. Her er det også hyggeligt bare at spadsere rundt og kigge på udvalget. Mousserende vine og lokal brændevin er populære souvenirer fra Bulgarien.

Tøj

Der er butikker i Albena, men hvis du virkelig vil have styret shoppetrangen, skal du besøge den større by Varna, hvor de to shoppingcentre Varna Mall og Grand Mall ligger. I Varna er der mange butikker, der sælger mærkevarer som Adidas, Benetton, Kappa, Lacoste, Terre Nova, Mango, Mason's, Bershka, Zara osv. Udvalget er ikke helt som i Danmark, men priserne er til gengæld betydeligt lavere. Hvis du vil have shopping til billigere penge, anbefaler vi den centrale del af Varna. Her er der færre mærketøjsbutikker end i shoppingcentrene, men priserne er til gengæld lavere. Du kan også tage bussen eller en taxi til Dobrich, men her er ikke mange mærkevarebutikker, og personalet taler sjældent engelsk.

Sko

Sko finder du både på markedet og i butikkerne langs shoppinggaderne Knyaz Boris og Preslav. Sko kan være ret billige.

Keramik

Du ser den stort set overalt, den traditionelle og smukke keramikkunst. Købelysten falder måske lidt, når man ser de enorme mængder keramik på hvert gadehjørne, men den er både unik og anderledes. Vær opmærksom på, at de blå farver kan indeholde bly, men keramikken kan sagtens bruges som pynt.

Rosenolie

Bulgarerne er meget stolte af deres produktion af roser. Det er nu svært at finde ægte rosenolie, som koster i nærheden af 100 danske kroner pr. gram. Det skyldes, at der skal ekstreme mængder roser til for at udvinde olien. I de fleste flasker med "rosenolie" er indholdet fortyndet i højere eller mindre grad, men det dufter alligevel rigtig godt.

Vin

Bulgarien er et fremtrædende vinland, og en flaske vin er en fin souvenir eller gave at tage med hjem. Prøv gerne vinene på en restaurant, inden du handler, da prisniveauet her ofte er rimeligt.

Spiritus

Bulgarerne er også meget stolte af deres rosenlikør, selv om den måske er mere særpræget end egentlig velsmagende. En flaske lokalt fremstillet cognac eller vodka kan fås til billige penge. Vi garanterer ikke for kvaliteten.
Aktiviteter og seværdigheder
Albena ligger ca. 15 km nord for Golden Sands og er en grøn og frodig ferieby. Byen er ikke så stor, og man lærer hurtigt at finde rundt. Det vigtigste i Albena er strandpromenaden og strandalléen bagved. Om dagen er det stranden, der lokker. Her slapper du af i en liggestol under en parasol, går tur på bare tæer i vandkanten, bygger sandslotte med børnene eller tager en vandcykel ud på Sortehavets blanke vand. I området rundt omkring Albena er der mange udflugtsmål og aktiviteter. Der er ikke langt til den naturskønne Kaliakra-odde, til shopping og til bulgarsk hverdagsliv i Varna og Dobrich. Ca. to timers kørsel herfra ligger den historiske by Nessebar, som er med på UNESCOs Verdensarvliste.

Nessebar - Sortehavskystens stolthed

Byen Nessebar er, takket være sin fortryllende skønhed, optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Nessebar ligger på en odde, som grænser op til den nye del af Nessebar. Her går man ad snoede, stenbelagte gader, forbi gamle byzantinske kirker, dekorative facader, storslåede mosaikker og glaseret keramik. På vejen møder man også de karakteristiske bindingsværkshuse, hvor første etage hænger ud over gaderne. At opleve Nessebar er en heldagsudflugt, og du kommer let hertil med bus fra Varna.

Varna - stort udvalg af shopping

Varna ligger ca. 40 minutters kørsel i bus fra Albena. Skønt byen er Bulgariens tredjestørste, er den både hyggelig og afslappet, ikke mindst på grund af de skyggefulde alléer og beliggenheden ved havet. De store shoppinggader Knyaz Boris og Praslav er bilfrie, og her er der flere mærkevarebutikker og butikker med jeans, sko og guldsmykker. Rejser du med børn, kan du besøge akvariet, planetariet og naturligvis stranden.

Madara

Madara er en stor naturpark, som ligger halvanden time fra Albena, og her kan du let køre til i en lejebil. I Madara kan du hurtigt bruge adskillige timer på at vandre, eller rettere sagt klatre. Op ad bjerget går der en trappe med 386 gigantiske trin, og bestiger man dem, er belønningen en fantastisk udsigt fra Madaraborgen.

Dobrich – hovedstaden i Dobrudja-provinsen

Dobrich, hovedstaden i Dobrudja-provinsen, er en autentisk bulgarsk by med få turister, 25 km vest for Albena. I gågaderne i centrum er arkitekturen futuristisk 60'er-agtig, hvilket giver en speciel og samtidig moderne stemning. Der er fyldt med liv under lindetræerne, som flankerer gaderne, hvor folk shopper, snakker og drikker øl og kaffe på de mange udendørs caféer. Hvis du spørger om vej, finder du let frem til den gamle bydel, som består af et par gader med gamle bindingsværkshuse og aktive værksteder. Denne bydel er hjemsted for mange håndværkere, f.eks. en smed, en skomager og en møbelsnedker. Her ligger bageriet også, hvor man kan købe sesamkringler, som bages i en 100 år gammel brændeovn. Den gamle bydel har et par hyggelige restauranter, hvor det er oplagt at drikke eftermiddagskaffe.

Kranevo

Omkring 4 km syd for Albena ligger Kranevo, en ikke specielt stor, men original og autentisk bulgarsk by. Her bor mange af dem, som arbejder i Albena, hvilket gør atmosfæren meget lokal. Der er en række shoppingmuligheder og gode restauranter med priser, som er ca. det halve af priserne i Albena. Når du er færdig med at udforske Kranevo, kan du tage en spadseretur langs den hyggelige strand.

Tennis

Der er tennisbaner forskellige steder i Albena. Man kan leje tennisketsjere, og banerne er oftest i god stand.

Ridning

Rideskolen Riding Club ligger ved afkørslen til Albena. Her er der ponyer, større heste og professionelle ridelærere.

Motionscenter

Der er et ret moderne motionscenter på hotel Dobrudja. Her kan du også forkæle både krop og sjæl med massage og andre behandlinger.

Minigolf

Der er flere minigolfbaner i Albena. De er noget slidte, men hvad gør det, hvis man er i godt humør og vil vise sine evner frem!

Cykel

Man kan leje cykler ved hotel Laguna Mare, ved hotel Ralitsa og ved hotel Gergana. Det er også muligt at leje familiecykler med fire sæt pedaler. En sjov og anderledes måde at komme rundt på.

Kurbad

I det centralt beliggende hotel Dobrudja ligger der et spa- og helsecenter. Stedet har en smule gammel øststat over sig, men er ret godt. Kontakt Spies-guiden for information om priser.

Kamen Brjag og Yajlata – naturreservat med historie

Kamen Brjag og Yajlata er arkæologiske naturreservater, som ligger ca. 15 km nord for Kaliakra-odden. I ruinerne indgår der et kompleks af grotter, megalitiske cirkler, en antik fæstning og et nekropolis. Fra kalkstensklipperne har man en fortryllende udsigt over havet og de smukke, bølgende blomsterenge.

Varna - en af verdens ældste byer

Varna i Bulgarien er en af verdens ældste byer, og visse steder kan man se ruiner fra det gamle Varna. I 200-tallet byggede romerne et enormt badeanlæg, som dækkede et areal på 5 km². Her er også et arkæologisk museum, som bl.a. huser verdens ældste skat af forarbejdet guld. En anden seværdighed er Søfartsmuseet, hvor du kan gå på opdagelse blandt ubåde, helikoptere, kanoner og meget andet fra krigstiden.

Kaliakra-odden

Glæd dig til en storslået naturoplevelse ved Kaliakra-odden, som ligger ca. 40 km fra Albena. Der kører ikke busser hertil, så lej gerne en bil. Odden er 2 km lang og består af røde kalkstensklipper, som hæver sig dramatisk 50-60 m op over havoverfladen. Udsigten fra den majestætiske klippetrone vil tage vejret fra enhver, som vover sig ud mod kanten, og sænker du blikket ned mod det turkisblå havtæppe under dig, kan du være heldig at se delfiner svømme rundt og lege nær klipperne.
For mere end 2.000 år siden byggede trakerne en fæstning her. Resterne af denne og andre antikke bygningsværker, f.eks. et romersk bad og en kirke, finder du også her. Når du har fordøjet de mange sanseindtryk, kan du sætte dig til rette på restauranten i en af de utallige grotter. Vi kan varmt anbefale fiskesuppen, som er en særlig specialitet.

Aladzha-klostret

Klostret Aladzha ligger nogle kilometer fra Golden Sands og fungerer i dag som et lille museum. Det blev bygget ind i klippen i 500-tallet og udsmykket med en række imponerende vægmalerier og mosaikker. De smukke farver fik tyrkerne til at kalde klostret Aladzha, som betyder "strålende af farve" på tyrkisk. I dag er der ikke mange af farverne tilbage, men nogle af klostrets mosaikker kan stadig ses. Selve ruinerne kan man hurtigt gå igennem, og museet er heller ikke særligt stort. Ved siden af museet går der en sti ind i skoven, hvor du kan gå på opdagelse mellem de mange planter, som er typiske for landskabet. Hele området er præget af en vidunderlig, drømmende stilhed og er i sig selv en seværdighed, som er et besøg værd.

Madara-borgen og rytteren fra Madara

I naturparken Madara kommer benmusklerne på prøve, når den imponerende Madara-borg skal bestiges. Rytteren fra Madara er et relief udhugget i bjerget 23 m oppe ad en høj og stejl klippevæg. Relieffet fra 700-tallet er Europas ældste udhuggede relief og er – ikke overraskende – optaget på UNESCOs Verdensarvliste. Det eneste ærgerlige ved stedet er, at klippen op til relieffet er dækket af et byggestillads, men det er til at leve med.

Stenskoven - Pobiti Kamani

Pobiti Kamani ligger 18 km nordvest for Varna på vej mod Sofia og er en meget anderledes seværdighed. Stenskoven er ikke en forstenet skov, men et sandørkenområde, som strækker sig kilometer efter kilometer med mærkelige kalkmonolitter. Kalkmonolitter er store stensøjler, som kan måle helt op til 6 m og have en diameter på op til 2½ m. Der er mange teorier om, hvordan de opstod. Der er dem, der mener, at stensøjlerne blev dannet, dengang landet lå under vand, mens andre mener, at de er skabt af menneskehænder.
Sådan kommer du omkring
Hvis du selv vil bestemme tempoet, og hvor turen skal gå hen, er det en rigtig god idé at leje en bil. Med et kort er det let at opdage sine egne små ferieperler, og de fleste veje er af god kvalitet. Dog er vejene meget smalle, og køretempoet er noget højere end i Danmark. Vi anbefaler. at I har en oversigt over det kyrilliske alfabet med på turen for at kunne tyde vejskiltene - ved kysten og i de største byer er navnene dog skrevet med almindelige latinske bogstaver. Der er mange biludlejningsfirmaer med varierende priser og standarder. Avis har biler af høj kvalitet og forsikringer, som dækker det meste. Hvis du reserverer lejebilen gennem os, får du en god bil til en rimelig pris uden ubehagelige overraskelser ved tilbagelevering.

Sådan foregår udlejningsprocessen:

• Kontakt os inden for vores træffetider eller ring til os på servicetelefonen. Vi reserverer bilen, og en Avis-repræsentant leverer bilen til hotellet, hvor du underskriver kontrakten, og betaler for lejeperioden.
• Husk dit kørekort.
• Hav altid Avis-kontrakten liggende i bilen.
• Aftal med Avis, hvornår bilen skal leveres tilbage. Vi anbefaler, at du taler med Avis-repræsentanten igen, når bilen skal leveres tilbage.

Følgende er inkluderet i prisen:

• Grundforsikring
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Kort
• Lokal skat

Følgende kan tilkøbes efter ønsker og behov:

• Barnesæde kan lejes.
• Hvis der er flere end en chauffør, betales en ekstraudgift pr. dag.
• Hvis du ikke har en personskadeforsikring, kan dette tilkøbes.
• Du kan tegne en tillægsforsikring, som eliminerer selvrisikoen (Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfælde betaler du et depositum for benzinen. Beløbet refunderes, når du afleverer bilen med fuld tank.

Forhåndsreserveret bil

Har du forhåndsreserveret en Avis-bil ved bestilling af rejsen, skal du bare vente på Avis-repræsentanten ved receptionen på hotellet. Leveringstidspunktet står på billetten.
Du kommer let rundt i Albena med både minitog, lokalbus og taxi. Det er billigt at køre med taxi, men i aftentimerne er priserne noget højere. Også lokaltrafikken fungerer godt med busforbindelser til Golden Sands og Balchik flere gange om dagen.

Taxi

Aftal prisen i forvejen, og hold dig endelig ikke tilbage fra at prutte om prisen. Selv om det hævdes, så er her ingen faste priser, og som regel fungerer taxameteret ikke. Taxierne i centrum og dem, der tilhører hotellerne, er dobbelt så dyre som taxierne, der holder ved busholdepladserne i udkanterne af badebyerne.

Langtursbusser

Hvis du skal rejse langt, er de private busselskaber en oplagt mulighed. En tur mellem Varna og Sofia tager ca. 7 timer. Busbilletter købes direkte på busstationen. Dette gælder også for billetter til Burgas.

Lokalbusser

De lokale busser er den billigste måde at komme rundt på. Busserne kører normalt med en halv times mellemrum og endnu oftere midt på dagen. Desværre er busserne ret ubekvemme, langsomme og uden aircondition. Turen til Varna og til Dobrich tager 30-40 minutter, og her sidder man sammen med lokalbefolkningen, der har været på marked eller på arbejde og har kasser med tøj og mad med.

Minibusser

Minibusserne er betydeligt mere behagelige. Kortere strækninger på 30-40 km er ganske billige. Ulempen ved at tage minibusserne er, at man kan risikere at vente op til en halv time, før de bliver fyldte.

Andre transportmuligheder

Der er to minitog, som kører gennem Albena med afgang hvert 20. minut. Linje 1 kører til busstationen, hvorfra man kan tage bussen videre til Varna, Balchik og Dobrich. Der er heller ikke så langt at gå. Man følger blot hovedgaden. Er man træt efter en lang shoppingdag i Varna, så kører toget hvert 20. minut.
Fakta

Vores service

Fra juni til august kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under hele opholdet. Der kræves ikke visum for ophold i indtil 90 dage. For nærmere information henviser vi til Bulgariens ambassade på telefon 39 64 24 84 / 39 63 38 72.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den bulgarske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Bulgarien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker accepterer ikke kreditkort. Det er nemmest at veksle DKK, EUR og USD - vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden. Alle udflugter betales i BGN, EUR eller med kreditkort (VISA eller MasterCard).

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Sæsonen i Bulgarien er kort og intensiv, og hotellerne bliver hurtigt fuldt belagt. Det kan derfor være svært at skifte til et andet hotel, når først man er indkvarteret. Af denne grund anbefaler vi, at du er omhyggelig med dit valg af hotel. Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end i andre europæiske lande, og værelserne er ofte små og enkelt indrettede. Bestiller du en uspecificeret rejse, bliver du indkvarteret på et meget enkelt hotel, og også i disse tilfælde vil det være vanskeligt at skifte hotel.

Ekstra opredning

Hotelværelserne i Bulgarien er som regel små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng. Ekisterende senge står ikke altid ved siden af hinanden, og nogle gange står de i forlængelse af hinanden.

Vigtig information om taxfree

På grund af lovgivningsmæssige begrænsninger kan vi desværre ikke tilbyde salg af cigaretter og spiritus på rejser til og fra rejsemål i Bulgarien.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i priser, udflugter m.m.
Rejs med børn
Albena er et børnevenligt rejsemål med aktiviteter for de små, men også lidt større børn har masser at give sig til. Langs strandpromenaden er der både vandcykler, trampoliner og andre sjove aktiviteter. Selve byen egner sig også godt til børn, da man tilbringer det meste af tiden langs den bilfri strandpromenade.

Aktiviteter for mindre børn

Stranden og poolen på hotellet er sikkert en attraktion i sig selv for børnene, og på stranden er der mange aktiviteter og legepladser. To steder er der et minitivoli med hoppeborg, gynger og små tog. Det ene ligger ved basaren ca. midt på strandpromenaden, mens det andet ligger lige efter hotel Dobrudja på vej op mod busstationen.

Varna - aktiviteter for større børn

For de større børn er der mange spændende aktiviteter i Varna. Et eksempel er akvariet eller planetariet, som ligger tæt på stranden. Der er selvfølgelig også søfartsmuseet, hvor man kan se gamle ubåde, og uden for museet kan man gå på opdagelse blandt militærting fra sovjettiden. Her er bl.a. en helikopter og adskillige kanoner, som er lidt rustne, men stadig med de røde stjerner.

Mad

Det er sjældent svært at få børn til at spise stegt kylling, pommes frites, grillspyd, fiskefilet og burgere, som er nogle af de retter, man finder på menukortene. Maden er ikke stærkt krydret, så børnene føler sig sikkert hjemme her - og de vil nok heller ikke klage over et besøg i en af de mange iskiosker på strandpromenaden. En del af restauranterne har barnestole.

Babymad og bleer

Kan købes i minimarkederne på hotellerne. Hvis I ønsker at købe større mængder, er supermarkedet Kaufland i Varna et bedre alternativ.
Find din rejse til Albena
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.