Se hoteller (6)

Rejser til Albena

I Albena ligger de fleste af vores hoteller på den flere kilometer lange strand, og du kan naturligvis gøre rejsen ekstra bekvem med All Inclusive.
Albena ligger cirka 15 km nord for Golden Sands og er en velorganiseret og grøn ferieby. Albena er bygget senere end mange af de øvrige badebyer langs Sortehavskysten og fremstår derfor også noget mere moderne. Arkitektonisk kan man her og der se spor fra dengang, Bulgarien var et østblokland, men byen er samtidig charmerende og ret fint restaureret. Albena er ikke så stor, og man lærer hurtigt at finde rundt. Hvis bare du kan finde strandpromenaden og strandalléen bagved, er du ret godt stillet, eftersom det er her og på stranden, det hele sker i Albena.

Sol, strand og fornøjelser

Om dagen er det stranden, der lokker. Her slapper du af i en liggestol under en parasol, slentrer barfodet i vandkanten, bygger sandslotte med børnene eller tager en vandcykel ud på Sortehavets funklende, krystalklare vand. Når aftenen falder på, tager de fleste ned til den lille hovedgade og strandpromenadens restauranter, tavernaer og caféer. Her kan du smage den spændende bulgarske gastronomi og nyde ferien i fulde drag. Nattelivet i Albena er hyggeligt og ebber som regel ud inden midnat, hvilket gør Albena perfekt for børnefamilier, som ikke er til sen underholdning og natteliv på barerne.

Hoteller på stranden

De fleste af Spies' hoteller ligger helt ud til Albenas fine strandpromenade, så der er ikke langt til dagens første dukkert eller en skøn dag i liggestolen. På flere hoteller indgår All Inclusive i rejsens pris, hvis ferien skal være ekstra bekvem. I Albena får man meget for pengene, da mange af hotellerne er moderniserede og tilbyder god international standard til lokale priser.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Prisvenlige hoteller
 • Krystalklart vand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Albena

Strand
Den lavvandede og fredelige sandstrand i Albena er 6 km lang og nogle steder op til 100 meter bred. Vandet er krystalklart, og der tilbydes vandsport som paragliding, vandcykler, vandski og sejlads. Spies' gæster har adgang til gratis liggestole og parasoller på stranden mod forevisning af hotellets værelsesnøgle (to liggestole og én parasol pr. værelsesnøgle). Langs stranden løber en bilfri strandpromenade, hvor det er muligt at købe mad, drikke, frugt og is.
Mad, drikke og natteliv
Albena har flere bulgarske såvel som internationale restauranter, hvoraf de fleste ligger langs strandpromenaden og alléen. De er ofte indrettet i rustik stil med massive træbænke og træborde. Generelt er der ikke så stor forskel på restauranterne, og det gælder også prisniveauet. På de fleste restauranter i Albena kan man bestille et helt måltid med tilbehør og drikkevarer til en overkommelig pris. Husk at drikkepenge er en vigtig del af personalets løn. Man giver som regel 10 % af regningens endelige beløb.

Maden i Albena

Eftersom Albena ligger ved havet, er der som regel fisk på menuen, og de serveres ofte grillet. Udbuddet afhænger af morgenens fangst, men makrel og forel kan man næsten altid få. På næsten alle menukort er der også både pizza, pasta, kylling og kødretter. Nogle steder skal tilbehør som pommes frites, salat og brød bestilles og betales separat.
Aften- og nattelivet i Albena er hyggeligt og knap så tempofyldt. Det meste foregår i hovedgaden og på strandpromenadens restauranter, tavernaer og caféer, hvor man spiser og drikker godt. De fleste restauranter har en eller anden form for underholdning; det kan være et større eller mindre bands, som underholder gæsterne med traditionel bulgarsk folkemusik, og der kan også være enkle danseshows.

Golden Sands - hvis du søger et mere hektisk natteliv

Golden Sands har et stort udbud af barer og natklubber, der først lukker, når solen står op.
Shopping
Efter den første række af hoteller løber en bilfri allé, hvor det er hyggeligt at slentre rundt og kigge på butikkerne, der byder på lokal keramik, T-shirts, strandting og souvenirs. Mousserende vin og lokal brændevin er populære souvenirer fra Bulgarien.
Sport og træning
Der er gode muligheder for at spille tennis i Albena. Du kan også løbe en tur langs strandpromenaden og spille beachvolley eller fodbold.

Tennis

Der findes tennisbaner flere forskellige steder i Albena. Banerne er som regel i god stand, og det er muligt at leje ketsjere.
Aktiviteter og seværdigheder
Albena er et grønt og frodigt rejsemål. Feriebyen er ikke så stor, og det meste foregår i området omkring strandpromenaden og alléen bag den. Her forløber feriedagene stille og fredeligt med afslapning på stranden eller med et spil minigolf.

Ridning

Rideskolen Riding Club ligger ved afkørslen til Albena. Her er der ponyer, større heste og professionelle ridelærere.

Minigolf

Der er flere minigolfbaner i Albena. De er noget slidte, men hvad gør det, hvis man er i godt humør og vil vise sine evner frem!

Cykel

Man kan leje cykler ved hotel Laguna Mare, ved hotel Ralitsa og ved hotel Gergana. Det er også muligt at leje familiecykler med fire sæt pedaler. En sjov og anderledes måde at komme rundt på.

Aquapark Aquamania

Stort vandland med vandrutsjebaner for både store og små samt blandt andet omklædningsfaciliteter, poolbar og safetybokse.

Kranevo

Kranevo ligger cirka 4 km syd for Albena og er en lille kystby med lokal atmosfære, en fin strand og små butikker og restauranter med lavere priser end i Albena.

Klostret Aladzha

Klostret Aladzha ligger et par kilometer fra Golden Sands og er i dag et lille museum. Klostret blev bygget ind i klippen i 500-tallet og udsmykket med en række imponerende vægmalerier og smukke mosaikker, hvilket fik fik tyrkerne til at kalde klostret Aladzha, som betyder "strålende af farve" på tyrkisk. I dag er der ikke mange af farverne tilbage, men nogle af klostrets mosaikker kan stadig ses. Selve ruinerne kan man hurtigt gå igennem, og museet er heller ikke særligt stort. Ved siden af museet fører en sti ind i skoven, hvor man kan gå på opdagelse mellem de mange planter, som er typiske for egnen. Hele området er præget af en vidunderlig, drømmende stilhed og i sig selv er en seværdighed, som er et besøg værd.

Baltata naturreservat

Stort naturområde langs Batovska-flodens dal med smukke blomster, træer og vilde dyr.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Bulgarien på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kommer let rundt i Albena med både minitog, lokalbus og taxi. Det er billigt at køre med taxi, men i aftentimerne er priserne noget højere. Også lokaltrafikken fungerer godt med busforbindelser til Golden Sands, Balchik og Varna flere gange om dagen.

Minibusser

Minibusserne er betydeligt mere komfortable end lokalbusserne, og kortere strækninger på 30-40 km er ganske billige. Ulempen ved at tage minibusserne er, at man kan risikere at vente op til en halv time, før de bliver fyldte. Der kører gratis minibusser i Albena.

Andre transportmuligheder

Der er to minitog, som kører gennem Albena med afgang hvert 20. minut. Linje 1 kører til busstationen, hvorfra man kan tage bussen videre til Varna, Balchik og Dobrich. Der er heller ikke så langt at gå - man følger blot hovedgaden.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til august kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der er nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker accepterer ikke kreditkort. Det er nemmest at veksle DKK, EUR og USD - vær opmærksom på, at det er forbudt at veksle penge på gaden. Alle udflugter betales i BGN, EUR eller med kreditkort (VISA eller MasterCard).
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Kontakterne kan være af ældre dato.

Sprog

Bulgarsk.

Vigtig information om hotellerne

Sæsonen i Bulgarien er kort og intensiv, og hotellerne bliver hurtigt fuldt belagt. Det kan derfor være svært at skifte til et andet hotel, når først man er indkvarteret. Af denne grund anbefaler vi, at du er omhyggelig med dit valg af hotel. Hotelstandarden i Bulgarien er generelt noget lavere end i andre europæiske lande, og værelserne er ofte små og enkelt indrettede. Bestiller du en uspecificeret rejse, bliver du indkvarteret på et meget enkelt hotel, og også i disse tilfælde vil det være vanskeligt at skifte hotel.

Ekstra opredning

Hotelværelserne i Bulgarien er som regel små, og det kan føles trangt med en ekstra opredning. Ekstra opredninger kan være i sovesofa, sovelænestol eller køjeseng. Ekisterende senge står ikke altid ved siden af hinanden, og nogle gange står de i forlængelse af hinanden.

Vigtig information om taxfree

På grund af lovgivningsmæssige begrænsninger kan vi desværre ikke tilbyde salg af cigaretter og spiritus på rejser til og fra rejsemål i Bulgarien.
Vejr og klima
 • januar
6°-1°
2
Solskinstimer pr. dag
2°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
6°-1°
3
Solskinstimer pr. dag
3°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
6°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
22°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°16°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juli
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
29°18°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
21°11°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
3
Solskinstimer pr. dag
10°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
7°1°
2
Solskinstimer pr. dag
4°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 40 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Albena i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Albena med rutefly.

Flyet lander i Varna Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Albena. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Varna Lufthavn til hotellerne i Albena er fra ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 40 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Golden Sands, hvorfor køretiden bliver længere. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Albena
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.