Se hoteller (23)

Rejser til Varadero

På en ferie til Varadero kommer du til at opleve et skønt feriested med nogle af verdens bedste strande. Men du bør også unde dig selv et besøg i Havana - den spændende storby, hvor tiden næsten står stille.
Varadero er Cubas mest veludviklede ferieby med uovertrufne strande og hoteller i alle kategorier - det perfekte valg, hvis du rejser på ferie for at slappe af i solen. Og når du er her, må du heller ikke snyde dig selv for at se mere af denne spændende ø, som byder på både historie og smuk natur. Det vil bl.a. være synd at gå glip af en gåtur i den hyggelige gamle del af Havana, og det samme gælder et besøg på en cigarfabrik for at se, hvordan man fremstiller en af øens vigtigste eksportvarer. Cuba er med andre ord et perfekt rejsemål for dig, der vil opleve noget, som du ikke kan opleves andre steder.

Bo godt i Varadero

Bestiller du en rejse til Varadero med Spies, har du flere forskellige hoteller at vælge imellem. De fleste ligger ved stranden, og All Inclusive med mad, drikke og aktiviteter indgår i rejsens pris. Cirka midt på Varadero-halvøen ligger Meliá Las Americas, som er et af vores Prime Select-hoteller med en aldersgrænse på 18 år.

Strandliv

Det er naturligvis ikke noget tilfælde, at de fleste hoteller ligger lige ved stranden. Det er de uimodståelige strande, der får besøgende til at rejse til Varadero. Her venter dig kilometerlange hvide sandstrande, som ikke blot indbyder til sol og strand, men også byder på fine muligheder for at snorkle og dykke lige ud for kysten.

Oplev Cuba

Sørg endelig for at lægge vejen forbi Havana i løbet af din ferie til Cuba. Du kan med fordel kombinere det, så du har nogle dage i Havana og derefter holder resten af ferien i Varadero. På den måde får du både sol og strand samt uforglemmelige indtryk med hjem fra landets hovedstad og dens rige historie. Hos Spies kan du bestille din rejse til Varadero året rundt - sommer såvel som vinter.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Luksushoteller
 • Hoteller for voksne
 • All Inclusive
 • Fine sandstrande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Varadero

Strand
I Varadero ligger der en 20 km lang og næsten ubrudt sandstrand med hvidt, finkornet sand. Udbuddet af vandsport er meget begrænset, men der er dog mulighed for at kitesurfe. Uden for Varadero er der rigtig gode muligheder for at dykke og snorkle, så hvis man vil opleve livet under havoverfladen, kan man passende tage med på en udflugt. Katamaraner sejler dagligt forventningsfulde gæster ud til den nærliggende ø Cayo Blanco, der er et populært udflugtsmål.
Mad, drikke og natteliv
Cuba er noget ikke udpræget "restaurantland", men der ligger alligevel en hel del restauranter i selve byen Varadero.
Restauranterne byder på mange forskellige køkkener som f.eks. italiensk, asiatisk og naturligvis cubansk. De fleste er statsejede. Gå ikke glip af et besøg i en paladar, som er en restaurant i et privat hjem, hvor man ofte sidder i familiens dagligstue og spiser ved små borde. Menuen byder som regel på traditionel cubansk mad med svinekød, kylling eller fisk med ris og bønner.

Det cubanske køkken

Det cubanske køkken strækker sig over forskellige epoker og kulturer fra spanske og afrikanske til franske, kinesiske og arabiske. Spanierne indførte køer, grise, ris og grøntsager, citrusfrugter og sukker sammen med en rig variation af regionale køkkentraditioner. Slaverne havde intet med sig
bortset fra nogle få grøntsager, som blev bragt hertil ombord på slaveskibene, men de tog deres egen smag og tradition med, og gradvist smittede den af på den fremtrædende spanske madlavning.
Svinekød er mest udbredt, men fisk og skaldyr er også meget populært, især i turistområderne. Siden begyndelsen af 1960'erne har tilgangen til fødevarer været begrænset i Cuba. Det traditionelle, cubanske køkken er kendt som comida criolla. Mange retter indeholder både hvidløg og løg, men næsten ingen krydderier, så der er mange, der synes, at maden mangler smag. Dog er mange restauranter begyndt at tilpasse maden og bruge flere krydderier. Ris og bønner er en typisk cubansk ret, som kommer i to hovedvarianter; en med kidneybønner og en med sorte bønner. Disse to retter er kendt som henholdsvis congri og moro y cristianos (maurere, dvs. arabere, og kristne). Et klassisk cubansk måltid består oftest af stegt flæsk (resasado) med moro y cristianos, banana fritters og græskar.

Hvad drikker man til?

Her er et udpluk af de mest almindelige, cubanske drinks og cocktails:

Cubanito: cubansk Bloody Mary.
Daiquiri: rom, sukker, lime og knust is.
Mojito: rom, citronjuice, sukker, soda, mynteblade og is .
Cuba Libre: rom, cola og et skvæt limejuice.
Piña Colada: rom, ananasjuice, kokosmælk og et stænk
kanel for et ekstra twist.
Platino Havana: tre år gammel rom, ananasjuice og citronjuice.

Kaffe

Den cubanske kaffe er stærk og sød og serveres i små kopper uden mælk; espresso eller med lidt mælk, dvs. café cortado. Den større og svagere variant hedder café americano, som serveres sort, hvis du ikke beder om mælk, dvs. café con leche. Cubita og Serrano er de to mest populære kaffemærker i Cuba, men Serrano anses for at være den bedste.

Øl

De fleste provinser brygger deres egen øl. Der er seks bryggerier i Cuba. Den mest populære lokale øl er Bucanero, som er en god og velsmagende øl, der er noget kraftigere i smagen end Cristal, som er let i smagen, og Hatuey, der er blevet brygget i Santiago de Cuba siden 1927.

Vin

Al vin importeres og kan købes i de fleste minimarkeder/supermarkeder. Det er primært spanske og sydamerikanske vine, du finder på butikkernes hylder.
Hotellerne i Varadero tilbyder næsten altid en form for underholdning med musik og dans, men i Varadero by er der også flere forskellige barer og diskoteker, der lokker med et livligt natteliv.

Musik

Cuba har altid været kendetegnet af sin musik. Den store spanske og afrikanske indflydelse har været afgørende for landets musik. I starten af 1900-tallet opstod den cubanske rumba, men det var først i 1950'erne, at landets musikalske guldalder opstod med Damaso Peres Prados mambo og Enrique Jorrins cha-cha-cha. Musikken er uden tvivl en af de vigtigste ingredienser i den nationale kultur og desuden kendt over hele verden. Efter revolutionen opstod afrocuban jazz, og det samme gjorde grupper, som spillede son, salsa, merengue og til og med rockmusik, hvilket kendetegner Cubas musik den dag i dag. Både salsa, merengue og rumba danses ofte på gaden eller på de lokale barer. I den gamle del af Havana er der mange af disse barer med levende musik.
Shopping
I Varadero er der ikke så mange butikker. På det lille gademarked uden for hotel Barlovento sælges der træskærerarbejder, malerier og nogle enkelte souvenirer. De større hoteller har egne souvenirbutikker. Ved hotel Meliá Las Americas ligger Varaderos bedste shoppingcenter, Plaza Las Americas, som set med nordiske øjne nok ikke ligefrem er imponerende. Her er der lidt dagligvarebutikker med et begrænset udvalg.

Cuba har meget at tilbyde i form af cigarer, rom og lokalt kunsthåndværk, men derudover er udvalget ret begrænset. Desuden kan man købe diverse musikinstrumenter fremstillet i træ, f.eks. maracas. Husk at købe et motiv med hjem af Che Guevara. Hans ansigt findes på de fleste ting.

Cigarer

Cubanerne selv siger, at rommen er bedst, når den har været lagret længe, og at med cigarer er det lige omvendt. En cigar skal altså helst være så frisk som muligt, og derfor får du de bedste cigarer i Havana eller i butikkerne i Varadero, hvor omsætningen er stor. Så enkelt er det. Cubanske cigarer er verdensberømte og uden tvivl blandt de bedste. Der er masser af falske cigarer i omløb på markedet, så vil du være sikker på at købe den ægte vare, skal du handle i en rigtig forretning. Obs! Man må udføre 23 individuelle cigarer uden et såkaldt proof of purchase. Alle, der har mere end 23 cigarer med, skal på forlangende kunne vise proof of purchase ved afrejse. Hvis man ønsker at udføre mere end 50 cigarer, skal de ligge i en forseglet kasse med regeringens segl, og man skal på forlangende kunne fremvise et proof of purchase ved afrejse. Det er maks. tilladt at indføre 50 cigarer ved indrejse i Danmark.

Rom

Der findes 33 forskellige mærker af rom og over 20 forskellige destillerier i Cuba. Blandt dem finder man kendte mærker som Havana Club, Caribbean Club, Mulata, Santiago og Caney for blot at nævne nogle stykker. Santiago de Cuba er den cubanske roms fødested. Det var nemlig her, at Ficundo Bacardi grundlagde landets første destilleri i 1862. Cubansk rom findes som flere årgange. Den yngste hvide rom anvendes oftest i drinks som Cuba Libre og i cocktails. De mest almindelige herefter er 3, 5 og 7 år gamle samt gran reservaen, som er ca. 6 år gammel. Disse nydes oftest rene eller med is. Der findes desuden nogle specialvarianter, bl.a. en 17 år gammel rom i flasker af italiensk Murano-glas, som koster den nette sum af 1.700 CUC pr. flaske. Salud!

Malerier

Hvis du køber et maleri i en butik eller på et marked, skal du tjekke, at det har et officielt stempel på bagsiden, som garanterer ægtheden. Afhængigt af, hvor du handler, så prutter man ofte om prisen på malerier og andet kunsthåndværk. Et såkaldt proof of purchase skal på forlangende kunne fremvises ved afrejse, og det anbefales, at du har rullen med maleriet i håndbagagen. Lægger du rullen i den indtjekkede bagage, vil du sandsynligvis blive kaldt tilbage til sikkerhedskontrollen for at forklare dig, når din bagage bliver gennemlyst - og det kan blive en langvarig affære.

Kunsthåndværkermarked

På 1st Avenue ved 17. gade ligger byens største marked for lokalt kunsthåndværk som smykker, tasker, kunst og håndarbejder. Der er også et marked ved 42. gade. Husk at prutte om priserne. Det er på markederne og hos de lokale handlende i byen, at du får de bedste priser, ikke i hotellernes souvenirbutikker. Og så støtter du samtidig lokalsamfundet.

Plaza Las Americas

Varaderos mest kendte shoppingcenter, først og fremmest for turister. Her er der en del butikker med alt fra tøj til souvenirer og et supermarked.
Sport og træning
I Varadero tilbydes sportsaktiviteter både på land og i vandet.

Golf i Varadero

Varadero Golf Club er en fin bane i smukke omgivelser. Golfbanen har 18 huller, og golfbil er obligatorisk. Golfudstyr kan lejes.

Dykning

Mange store hoteller har egne dykkercentre, som arrangerer kurser og dykkerudflugter. Der tilbydes også PADI-kurser samt nitrox-dykningn.
Aktiviteter og seværdigheder
Varadero byder på masser af aktiviteter, hvis du trænger til lidt afveksling fra strandlivet. Her er nogle eksempler.

Josone Park

Josone Park ligger midt på halvøen og er et grønt og frodigt naturområde med flere gode restauranter. Her kan du f.eks. tage et kursus i kitesurfing eller dykning. For de lidt
modigere er det muligt at springe i faldskærm (tandemspring) med en erfaren instruktør.

Fiskeri

Det er muligt både at fiske med fiskestang eller at tage med på dybhavsfiskeri. Man skal dog leje hele båden, som har plads til fire fiskere (prisen er den samme, uanset om man er én fisker eller fire). Ud over dem, der fisker, er der plads til fire medpassagerer, som betaler 35 CUC pr. person ud over leje af båden. Fri bar om bord.

Spa

Mange af de store fire- og femstjernede hoteller har egen spaafdeling med massage, manicure, pedicure og ansigtsbehandlinger. Spørg på dit hotel, hvad det kan tilbyde. Der er enkelte steder i downtown Varadero, som også tilbyder massage og lignende, men kvaliteten af behandlingerne varierer. Hotellerne har oftest gode, importerede produkter, som bruges til behandlingerne.
På Cuba er det uden tvivl sol og strand, der er de store trækplastre, men her er også mange spændende seværdigheder. Sørg endelig for at besøge hovedstaden Havana.

Cárdenas

Cárdenas blev grundlagt i 1828, og i 1850 forsøgte 600 soldater fra USA at indtage byen men uden held. Byen ligger ca. 20 kilometer fra Varaderos centrum og har ca. 20.000 indbyggere. Den har et interessant museum, Museo de Oscar María de Rojas, som har en alsidig samling af cubanske mønter, våben, muslingeskaller, relikvier fra tiden før Columbus, dokumenter fra revolutionen og meget andet. Byen har også en katedral. Her fornemmer du også en helt anden livsstil end den i Varadero.

Hop-On-Hop-Off

Varadero har flere moderne Hop-On-Hop-Off-busser, som kører frem og tilbage på hele halvøen med jævne mellemrum i dagtimerne. Det er en god måde at komme rundt og orientere sig på, og rejser man på egen hånd eller bor langt fra centrum, er det billigere end taxi.

Parque Retiro Josone

Parken ligger i downtown Varadero på 1st Avenue mellem 56. og 59. gade. Den er et herligt grønt område med Paz-søen i centrum, hvor man kan leje vandcykler. Parken har to barer og tre restauranter.

Reserva Ecológica Varahicacos og Cueva de Ambrosio

Reservatet måler ca. 2 km2 og giver et godt indblik i, hvordan halvøen så ud, inden turismen kom hertil. Reservatet har to hovedattraktioner; en gigantisk kaktus kaldet Patriarken, som er ca. 500 år gammel, samt den lille kalkstensgrotte Cueva de Ambrosio med ca. 50 velbevarede forhistoriske tegninger. Grotten blev opdaget i 1961

Xanadu

Kemikaliemagnaten Irenée Dupont de Naumors, som blev rig på at fremstille dynamit under Første Verdenskrig, købte i 1926 over 500 hektar af den bedste jord i Varadero for blot fire centavos pr. kvadratmeter. Her byggede han sin fornemme sommerresidens Xanadu, som står her den dag i dag. Huset stod færdigt i 1930 og kostede 338.000 USD at bygge, et astronomisk beløb på den tid. I dag er huset et luksuriøst boutiquehotel med blot seks værelser, en dyr og eksklusiv fiskerestaurant, Restaurante las Américas, i stueetagen mod havet og en pragtfuld bar på øverste etage, som absolut er et besøg værd. Her kan man godt nyde en drink i solnedgangen. Læg mærke til de imponerende mahogniafsatser, rækværkerne, de italienske marmorgulve og orgelet fra 1932 - alt er originalt.

Cuevas de Bellamar

Dette 3 km lange grottesystem, som ligger nær Matanzas ca. 40 km fra Varadero, byder på underjordiske kilder i sælsomme omgivelser. Besøgende har adgang til de første 1.500 m sammen med en specialguide. Turen når ned til ca. 26 m under havoverfladen. Der arrangeres ture fra Varadero hver eftermiddag. Det er en udmærket aktivitet til en regnvejrsdag, som dog kræver, at man er godt gående.
Sådan kommer du omkring
Ingen af de store biludlejningsfirmaer er repræsenteret i Cuba, og alene det er jo et tegn på, at du skal være yderst påpasselig med, hvor du eventuelt lejer bil. Cuba er et af verdens dyreste lande at leje bil i. Man skal have kørekort og være fyldt 21 år for at kunne leje bil. Man skal ofte betale et depositum på 250-300 CUC, men det kan man efterhånden som regel ordne med kreditkort.

Det anbefales normalt, at man bestiller bilen mindst tre dage i forvejen. Bilen leveres normalt med fuld tank, hvilket man betaler for, når man lejer bilen. Bilen kan siden afleveres med tom tank. Man får ikke penge tilbage, hvis der stadig er benzin på bilen, når man afleverer den. Husk altid at tjekke bilen grundigt for skader på alt fra horn til dæk og pyntelister, inden du kører fra biludlejeren. Ellers kan du risikere at blive opkrævet penge for skader, som måske var der i forvejen.

Vi samarbejder ikke med de lokale biludlejningsfirmaer i Cuba og kan derfor ikke hjælpe dig på nogen måde, hvis du får problemer med din udlejningsbil.
Der er ikke svært at komme rundt i området, og der er flere forskellige måder at gøre det på.

Taxi

Man kan praje en taxi på gaden eller bestille en i hotellets reception uden beregning. Alle de statsejede taxier kører efter taxameter, og man betaler i CUC. Får du fat i en taxi uden taxameter, skal du altid aftale en pris på forhånd. Vær opmærksom på, at taxichaufførerne som regel ikke har byttepenge, så en tur, der koster f.eks. 3,50 CUC, rundes op til 4 CUC. De statsejede taxier har fået konkurrence fra privattaxier, som ofte er gamle amerikanerbiler. De har ikke taxameter, så aftal en pris på forhånd. Vær opmærksom på, at privattaxierne ikke har forsikring i tilfælde af en ulykke.

Coco-taxi

Der er også de gule trehjulede motorcykeltaxier, der er formet som en kokosnød og har plads til to passagerer. Sikkerheden er ikke god. Aftal altid prisen på forhånd, hvis du vælger denne transportform.

Lokalbusser

I bybusserne i Havana betaler man med cubanske pesos, og der er faste priser. De er altid overfyldte, og det er ikke usædvanligt, at man må vente i flere timer, så tag hellere en taxi. Det koster ikke så meget mere set med nordiske øjne. Øvrige cubanske busser kører uregelmæssigt mellem byerne, og det er nogle gange nødvendigt med reservation flere uger i forvejen. Man betaler altid for busrejser med cubanske pesos og ikke CUC. Der kører bl.a. bus til Varadero, eller rettere Matanzas, og tilbage tre gange om dagen. Også her er afgangstiderne uregelmæssige. I Varadero er Hop-On-Hop-Off-bussen det nærmeste, man kommer en bybus. Den kører med jævne mellemrum fra den ene ende af halvøen til den anden fra morgen til aften. En billet gælder en hel dag, hvis man ikke kører med Gaviotas Hop-On-Hop-Off, hvor prisen er lavere, men hvor man til gengæld skal betale, hver gang man står på bussen.

Tog

Den cubanske jernbane var den første i Latinamerika, og det er formentlig også den dårligste. Togene kører ligesom busserne uregelmæssigt, så man må henvende sig på togstationen for at få oplyst de gældende afgangstider. Undtagelsen er nattoget mellem Havana og Santiago, som tager ca. 17 timer. Ombord på toget kan du forvente ubekvemme sæder og en aircondition, som er indstillet på arktiske temperaturer. Toget afgår hver tredje dag mellem de to største byer.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Varadero er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Valutaen er CUC (pesos convertibles). Medbring euro i kontanter. VISA og MasterCard fungerer som regel på hotellerne, men der kan findes restriktioner, så spørg din bank til råds inden afrejse. Du bør ikke veksle for mange EUR til CUC på én gang, da det kan være svært at veksle overskydende valuta tilbage. Udflugter arrangeret af vores agent Cubatur betales bedst med kontanter i CUC.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -6 timer.

El

110 V, visse steder 220 V. Adapter er nødvendig på nogle hoteller, andre har universalstik.

Sprog

Spansk.

Øvrigt

Cuba er et kommunistisk land. Folk er venlige, men det er ikke nogen god idé at forsøge at give drikkepenge til eksempelvis tjenestemænd for at opnå en bedre service, da det kan opfattes som bestikkelse. På barer og restauranter er det dog almindeligt at give drikkepenge til personale og musikere, hvis man har haft en god oplevelse. Også på hoteller og i forbindelse med udflugter er det almindeligt at give drikkepenge.
Det er ikke muligt at tilslutte din egen computer/smartphone til internettet. Alle opkoblinger foretages via stationære computere.
Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
26°18°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
26°18°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • april
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
30°22°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
31°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • august
32°24°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • september
31°23°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • oktober
29°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
27°21°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
27°19°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Fra ca. 13 timer og 30 minutter inkl. mellemlanding

Afrejse

Du kan rejse til Varadero hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Varadero Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Varadero Lufthavn til dit hotel er ca. 30-60 minutter (ca. 25-40 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Køretiden fra Havana Lufthavn til dit hotel er ca. 3 timer (ca. 150 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.

Find din rejse til Varadero
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.