Rejsetendenser i 2019

Hvor og hvordan rejser vi i 2019? Hvad er hot, og hvad er ”ude” i rejsebranchen? Hvilken betydning har designhoteller for rejsemålet?

Alt dette og meget mere kan du læse om i vores allerførste nordiske ferierapport, som er fyldt med spændende rejsetendenser, fakta og tanker om feriedrømme og rejsevanerLæs mere hos befolkningen i Norden.

Skjul

Hotting up

Ferien er for mange årets bedste uger, og når vi rejser, vil vi have nogle udvalgte ferierejser. Hvad forventer vi at skulle opleve, spise og lave, når vi slapper mest af? Her er de tendenser, der topper i 2019.

Hotellrestaurang

1. HOTELRESTAURANTEN BLIVER MERE OG MERE VIGTIG

Hotelrestauranten er blevet en destination i sig selv til morgenmad, frokost og middag. 7 ud af 10 mener, at hotellets restaurant er vigtig, når de booker deres feriehotel.

Vegomat

2. GO VEGGIE!

Når flere og flere vil have veganske retter,
forventes hotellets restaurant at kunne
tilbyde en grøn inspireret menu, gerne
med lokal tilknytning og lokale råvarer,
der kan konkurrere med kød-, fiske- og
skaldyrsretter.

3.TURKISH DELIGHTS

Tyrkiet er definitivt tilbage på de nordiske
rejsendes ferieradar. De seneste to år har
Spies-gruppen øget volumen med næsten
70 % til det populære land.

Designhotell

4. DESIGNHOTELLER GØR CHARTERDESTINATIONER "HIPPE"

Hoteller bliver mere og mere vigtige på ferien, og mange gange vigtigere end destinationen i sig selv. Med flotte designhoteller ændrer man billedet af, hvad en pakkerejse er, og kan på den måde tiltrække både gamle og nye kunder til
klassiske sol- og badedestinationer.

5. MELLEMDISTANCER HITTER TIL VINTER

En stadig stigende interesse for rejsemål tættere på gør at efterspørgslen på mellemdistancerejser stiger til vinter. De Kanariske Øer er den sikre favorit, men også Gambia og Kap Verde tiltrækker. Der er også øget efterspørgsel til Egypten.

Yoga på stranden

6. ”HEALING NOT PEELING” – FERIE FOR SJÆLEN

I 2019 er det ikke længere nok bare at tage ud at rejse. Man vil gerne kunne fortælle om noget, man har deltaget i, og som har givet ferien merværdi. Ikke bare en flot solbrun kulør. Vi ser udad i form af nye oplevelser og aktiviteter.

Charterflyg

7. CHARTER ER MERE RELEVANT END NOGENSINDE

I en tid, hvor stadig flere værner om klimaet, stikker den klassiske charterferie ud. Denne rejseform indebærer en række fordele ud fra et bæredygtighedsperspektiv, som f.eks. fulde transferbusser, bæredygtighedscertificerede hoteller med høj belægning og næsten helt fulde fly, hvilket giver betydeligt lavere CO2-udledning pr. passager i forhold til gennemsnittet for regionale flyselskaber.

Cooling off

Tendenser kommer og går. Hvad kommer vi til at se mindre af i 2019? Her har vi sammenfattet de trends, der er på vej ned.

1. VI SIGER FARVEL TIL ENGANGSARTIKLER I PLAST

Engangsartikler i plast bliver efterhånden
forbudt rundt om i verden, og i Thomas
Cook Group, som Spies er en del af, vil der
blive fjernet 70 millioner engangsartikler i
2019/2020. Mere end 8 ud af 10 siger, at de
har reduceret brugen af engangsartikler
i plast, og #trashtag hitter på de sociale
medier.

fest utomlands

2. FEST TIL LANGT UD PÅ NATTEN

Glem pubcrawls og sene natklubbesøg. I
2019 handler det mindre om, hvor meget
man drikker, og mere om, hvad man drikker,
og hvordan drinken præsenteres. Kun 3
% af de 18-35-årige ser det at feste som
hovedformålet med ferierejsen.

nej till djurparker

3. DYREPARKER

Engagementet i dyrevelfærd stiger, også hos Spies-gruppens gæster. 7 ud af 10 siger, at de er mindre tilbøjelige til at besøge dyreparker i dag i forhold til for fem år siden, og 60 % siger, at de er mere interesserede i at se f.eks. hvaler og delfiner i deres naturlige tilstand i havet.

Inget godis för barnen

4. SUKKER TIL BØRN – NEJ TAK!

Fråseri i søde sager ses af mange ikke længere som et alternativ for børnene. Flere og flere forældre vil have sukkerfrie og sunde mad- og drikkevarer på hotellet til deres børn ifølge Spies-gruppens nordiske rejsepanel (46 %).

5. KOKOSOLIEN ER "SO LAST SEASON"

Vejret er et vigtigt parameter på ferien, men at ligge og stege i kokosolie på stranden er ikke længere noget, der tilstræbes. Især ikke hos de 18-35-årige. At sole sig virker kun tiltrækkende for 6 % ved bestilling af rejsen.

Nöjesfält

6. FORLYSTELSESPARKER OG VANDLANDE

7 ud af 10 rejsende fra Norden er mindre
tilbøjelige til at besøge en forlystelsespark, og næsten 8 ud af 10 er mindre interesserede i at foretage en udflugt til et vandland i dag i forhold til for fem år siden. Flere og flere, 67 %, er i stedet mere interesserede i at tage på udflugter, der støtter lokalsamfundet. Naturoplevelser og det lokale hverdagsliv tiltrækker mere og mere på ferien.