Udflugter, Rethymnon

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til og med sommeren 2021 er reduceret, og visse aktiviteter kan blive ændret med kort varsel pga. covid-19. Der kan f.eks. være krav om mundbind, eller et restaurantbesøg kan blive erstattet med en madpakke, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på https://mydestination.spies.dk

.

Praktisk information om vores udflugter

Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Knossos (kan bestilles hjemmefra)

Tag med til det berømte Knossos-palads - paladset, som man troede blot var en myte! Mad, drikkevarer og entré til Knossos indgår ikke.

Læs mere Skjul

Længe var man overbevist om, at Knossospaladset var en saga blot, men da det endelig blev opdaget, viste det sig, at det havde været hjerte og centrum for hele den minoiske civilisation.

Allerede under busturen langs Kretas nordkyst vil du blive forundret over historiens gang. Vores udflugtsguider fortæller om spændende myter og giver os et indblik i den fantastiske græske mytologi. Hvad er sandt, og hvad er fortælling...?

Senere under vores vandring gennem en del af det engang så fantastiske palads bliver man fuld af forundring over den storslåede kultur, som fandtes her på Kreta længe før Kristi fødsel. En kultur, som kulminerede i perioden 2000–1500 f.Kr.

Paladset blev bygget for cirka 4.000 år siden og målte 22.000 kvadratmeter. I dette enorme palads var der ca. 1.500 værelser med "aircondition", toiletter, fantastiske guld- og keramikgenstande samt smukke freskomalerier.

På Knossos herskede kong Minos, og her blev også legenden om den frygtelige Minotaurus skabt. Mange har allerede hørt eller læst om den mystiske labyrint, som måske findes under Knossos-paladset, og hvem ved, måske får du den at se.

Under Sir Arthur Evans' ledelse blev dele af paladset genopbygget og rekonstrueret i begyndelsen af 1900-tallet, sådan som han mente, det havde set ud engang. Det gør det lettere for os besøgende at bruge vores fantasi til at forstå og blive imponeret af det store byggeri.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Ingen måltider eller drikkevarer indgår. I Kretas hovedby Heraklion bliver der mulighed for at shoppe og spise frokost på egen hånd (cirka 2½ time).

Entré:
Entré til Knossos indgår ikke. Pris 15 euro pr. person. Gratis for børn under 18 år. Halv pris for pensionister og studerende mod fremvisning af legitimation.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-16.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide og lokalguide på Knossos.

Påklædning:
Let og behageligt tøj.

Husk at medbringe:
En flaske med vand, solhat/kasket og sko, der er gode at gå i. Der er mange trapper inde på Knossos-paladset.

Øvrigt:
Udflugtsprisen varierer afhængigt af, hvilket rejsemål udflugten udgår fra. Fra nogle rejsemål tilbydes udflugten kun i højsæsonen.

Vær opmærksom på, at gæster i Elounda bestiller udflugten på stedet. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer oveni, ca. 24 euro tur-retur.

Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

Spinalonga (kan bestilles hjemmefra)

En hel dag med sol, vand og historie! Vi besøger øen Spinalonga, hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå. Grillfrokost indgår. Entré indgår ikke. Legitimation er obligatorisk.

Læs mere Skjul

Da den forfærdelige sygdom spedalskhed spredte sig over hele verden, oprettede man spedalskhedskolonier for at isolere de, der blev smittet. Man mente, at sygdommen smittede meget let, og man kan i mange gamle bøger læse om søfarere, der holdt sig langt væk fra Spinalonga på deres sejladser.

Spinalonga lå i tilpas afstand til at forhindre smitte, og til at kretenserne samtidig kunne holde en vis kontakt til de smittede.

Navnet Spinalonga betyder den lange torn, og øen ligger som en bølgebryder ud for den smukke Eloundabugt. Navnet forbindes nu med de tragiske minder fra en nær fortid. Vi lytter til gribende fortællinger om Europas sidste spedalskhedskoloni, som blev lukket så sent som i 1957.

Bådturen til Spinalonga tager cirka en time. Efter en rundtur på øen, som også har interessante gamle bygninger, går vi om bord på båden igen og sejler til en badebugt for at bade og spise frokost. Derefter sejler båden tilbage til den charmerende by Agios Nikolaos, som er bygget på højene rundt om en lille kendt sø. Du kan slentre lidt rundt i byen eller slå dig ned og nyde en kop kaffe eller en is ved havnen, inden bussen kører os tilbage.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Grillfrokost indgår, men det kan være en god ide at medbringe lidt at spise, da frokosten først serveres ved 14-tiden.

Entré:
8 euro pr. person. Legitimation er obligatorisk.

Husk at medbringe:
Badetøj og en vindjakke eller trøje hvis det blæser. Evt. noget til at spise mens vi venter på frokosten.

Tid:
Heldagsudflugt, fra Chaniakysten ca. kl. 5-21, Georgioupolis ca. kl. 6-19.30 og fra Rethymnon ca. kl. 7-19, fra Sunwing Makrigialos Beach ca. kl. 8.30-18, fra Ierapetra ca. kl. 9-17.30, fra Agios Nikolaos ca. kl. 9.30-16 og fra Hersonissos ca. kl. 8.30-18.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Øvrigt:
Udflugtsprisen varierer, alt efter hvilket rejsemål udflugten udgår fra.
Personer med en eller anden form for bevægelseshandicap kan have svært ved at gå rundt på øen Spinalonga. Fra midten af juni til slutningen af august kan udflugten blive indstillet pga. af høje temperaturer og formindsket efterspørgsel. Forhør dig hos din Spies-guide ved ankomsten, om turen arrangeres eller ej.

Mezeaften - Othonas (kan bestilles hjemmefra)

Mezeaften - Othonas (kan bestilles hjemmefra)

En velsmagende rundrejse i det græske køkken. Middag med vin indgår.

Læs mere Skjul

Rethymnon er Kretas tredjestørste by og byder på en herlig blanding af ottomansk og venetiansk stil. De små gader og stræder gør byen unik og absolut et besøg værd.

Vi er glade for at kunne byde på en god middag i denne smukke by som en hyggelig start på ferien. Her får du lejlighed til at nyde veltilberedt lokal mad i herlige omgivelser.

Aftenen byder på en hel del specialiteter fra det kretensiske køkken. Intet mindre end 12 forskellige mezeretter og så meget lokal vin, du har lyst til. Naturligvis rundes aftenen af med et glas af den lokale drik raki.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Mezemiddag og vin.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 17.30–20.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Øvrigt:
Transport indgår ikke.
Tag gode sko på til gåturen til og fra restauranten.

Jeepsafari - Rethymnon (kan bestilles hjemmefra)

Jeepsafari - Rethymnon (kan bestilles hjemmefra)

Forbered dig på lidt af en tur ad ujævne veje! I jeep får du mere at se af Kreta, hører mere om øens historie og traditioner, møder lokalbefolkningen, opdager Kretas vildmark og smager på den udsøgte, kretensiske ost.

Læs mere Skjul

Fra Rethymnon kører vi sydpå gennem små, traditionelle landsbyer og standser og besøger kirken Saint Kiriaki i byen Garazo. Efter besøget i kirken fortsætter turen, og efter nogle kilometer starter vi på vores off road-eventyr gennem tæt vegetation med enestående udsigter. De fantastiske udsigter kan vi nyde hele vejen til det historiske kloster Halepa. Ved klostret, som var tilflugtssted for de kretensiske oprørere under borgerkrigen, har vi udflugtens andet stop. Takket være den utrolige udsigt fra klostret kan du her gribe chancen for at få taget nogle uforglemmelige feriebilleder ud over Kretas højeste bjergtoppe.

Derefter fortsætter off road-turen, og på vej op mod en traditionel hyrdehytte (Mitato) kan du nyde den fantastiske udsigt. Her får du chancen for at fotografere ørne og vilde geder, som vi møder undervejs, hvis vi er heldige. Når vi ankommer til hytten, bliver vi budt velkommen at ejeren med raki og frisk Graviera-ost. Her kan du høre mere om livet som hyrde og om, hvordan osten bliver fremstillet.

Når vi har samlet en rigtig god appetit, begiver vi os afsted til en traditionel, græsk taverna i byen Axos, hvor du skal opleve det kretensiske køkken, vin og varme gæstfrihed. Efter frokosten vender vi tilbage til Rethymnon.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost og vin indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-15.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide/chauffør.

Husk at medbringe:
Vand, solcreme, lommepenge, kamera, solhat/kasket og solbriller. Det er en god ide at være iført tøj, som kan tåle at blive støvet.

Øvrigt:
Denne udflugt kan ikke anbefales, hvis du døjer med køresyge eller svimmelhed eller ikke bryder dig om ujævne veje. Aldersgrænse: 8 år.