Se hoteller (1)

Rejser til Anaxos

Anaxos er det mindste af vores fire rejsemål på det nordlige Lesbos. Her kan du bl.a. glæder dig til en fantastisk strand og vidunderlige solnedgange.
Anaxos er stedet for dig, som tager til Grækenland for at slappe af. Her er nattelivet nemlig begrænset - til gengæld lokker den lange sandstrand med sol og tilbagelænede feriedage. Her findes også små strandbarer, restauranter, liggestole og parasoller. Trænger du til at røre dig, kan du leje en vandcykel og nyde stranden fra vandsiden. Den maleriske bugt vender mod vest, og når solen går ned over havet og øerne ud for kysten, er der ikke noget bedre end at sidde med en drink og betragte solens orangerøde farver.

Enkle barer og hyggelige tavernaer

Anaxos byder på alt fra enkle barer og caféer til stemningsfulde tavernaer med masser af lokal charme. Her er også et lille antal turistbutikker. Udvalget af restauranter og fornøjelser er større i nærliggende Petra og Molivos, som ligger nogle kilometer væk, men handler det om at spise godt, gør du klogt i at blive, hvor du er: Mange mener, at restauranterne i Anaxos er bedre end noget andet sted på øen. Og uanset hvilken restaurant du vælger, er prisniveauet favorabelt, så du kan nyde en lækker middag uden at blive ruineret.

Udforsk Lesbos

Lesbos fortjener at blive udforsket! Landskabet er præget af dybe, grønne pinjeskove, mægtige egeskove, varme termiske kilder, enge og frodige frugt- og vindrueplantager. Ikke at forglemme de endeløse olivenlunde. Øen har også en unik "forstenet skov", og bag de gyldenbrune bjergtoppe gemmer sig maleriske bugter og strande. Perserne, romerne og genoveserne fandt vejen hertil, og det har sat sine tydelige spor på arkitekturen i form af slotte og borge fra antikken. Kort sagt, på din rejse til Anaxos kan du opleve både natur, kultur og masser af afslapning.
Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Fin sandstrand
 • Lokale restauranter
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Anaxos

Strand
Mange mener, at Anaxos' skønne strand er den bedste strand i området. Liggestole og parasoller kan lejes, og der er også mange forskellige tavernaer og restauranter langs stranden. I Anaxos' omgivelser finder du yderligere nogle af de absolut fineste strande på denne del af øen. Med over 40 strande at vælge mellem er Lesbos et paradis for dig, der elsker at bade og slappe af i solen. Mange restauranter/barer opkræver ikke betaling for leje af liggestole og parasoller, hvis man køber mad eller drikkevarer hos dem.

Molivos - krystalklart vand

Stranden ligger lige neden for hotellet Olive Press. Den er stenet, men vandet er rent og klart, og bare nogle meter ude i havet begynder sandbunden. På stranden er der mulighed for at leje liggestole og prøve vandsportsaktiviteter.

Eftalou - helbredende kilder

Mineralvandet her anbefales til personer med gigt, ledinflammationer samt nyre- og hudproblemer.

Petra - fin sandstrand

En lang, skøn sandstrand med masser af liv og aktivitet på strandpromenaden.

Gavathas - for børnefamilien

Gavathasstranden er en lang, skøn og børnevenlig strand. Her er lavvandet, som regel god plads og en legeplads ved stranden.

Tsonia - god snorkling

Tsonia er en strand, som ligger lidt afsides på østkysten ved Skala Sikaminias. Den er først og fremmest kendt for sit røde sand og fine snorkelmuligheder. Den sidste del af vejen til Tsonia består af en dårlig grusvej.
Mad, drikke og natteliv
I Anaxos ligger der nogle tavernaer, hvor der serveres traditionelle græske retter såsom souvláki og keftédes, men også mange fiske- og skaldyrsretter. For et større udvalg anbefales et besøg i Molivos eller Petra.

Mad og drikke på Lesbos

Gode madoplevelser er jo en vigtig del af ferien. På Lesbos har du alle muligheder for at spise godt og ægte græsk. Øen producerer meget lokalt, bl.a. sardiner, frugt, grøntsager og ikke mindst oliven af høj kvalitet.
Det er stadig relativt billigt at gå ud at spise, og for øboerne hører det til hverdagen at besøge den lokale taverna i venners selskab. Mange restauranter kan være tomme for grækere på det tidspunkt, vi danskere normalt spiser aftensmad. Dette skyldes ganske enkelt, at de er vant til at spise senere end vi nordboere. Vil du opleve græsk mad i en græsk atmosfære – og altså i selskab med grækere – så skal du gå ud og spise senere!
Da menukortet på mange tavernaer ikke altid er opdateret, kan du gå ind i køkkenet og vælge det, du vil spise. Hvad der bliver serveret afhænger af, hvilke råvarer der er til rådighed, og hvem der står i køkkenet. Fisk er dyrt i forhold til kød, og ofte står både kød- og fiskeretter angivet i kg. På mange lokale restauranter angives selv vinen i kg. Der lægges som regel en såkaldt kuvertafgift til på regningen. Normalt giver man 10 % i drikkepenge, hvis man er tilfreds med betjeningen og maden.
Hvem har ikke siddet i det danske vintermørke og drømt om en middag ved Middelhavet under åben himmel med en choriatiki og et glas af sin favoritdrik foran sig? Choriatiki er grækernes ord for den salat, som vi i Danmark kalder græsk salat, med solmodne tomater, agurker, fetaost, rødløg, olivenolie og vineddike. Det græske køkken byder på mange varierende specialiteter - hvor mange kan du nå at smage på din rejse til Lesbos?
Meze/forretter
Tzatziki
Yoghurt, hvidløg og reven agurk.
Favva
Mos af grønne urter og løg.
Tiropides
Friteret ostetærte.
Briam
Grøntsager i tomatsauce.
Imam Baildi
Fyldte auberginer med ris eller ost.
Spanakopita
Spinattærte med urter og fetaost.
Patatokeftedes
Friterede kartoffelboller med krydderier.
Saganaki
Friteret ost.
Kalamari
Grillede eller friterede blæksprutter.
Octapodi
Marinerede og grillede blæksprutter, ofte med vinsauce.
Dolmades
Fyldte vinblade med ris eller fars.
Skordalia
Kartoffelmos med hvidløg, serveres kold.
Taramosalata
Saltet karperogn med kartofler.

Hovedretter
Exohico
Spyd med svinekød, tomater, hvidløg og urter.
Kontosyvli
Grillet svinekød på spyd med løg og tomater.
Tigania
Friteret svinekød eller kylling med frisk peber, krydderier og
løg.
Giouvetci
Oksekød med pasta i tomatsauce.
Kokinisto
Oksekød i tomatsauce, serveres med enten ris, pommes
frites eller pasta.
Keftedes
En slags frikadeller, serveres ofte med kartofler eller
pommes frites.
Stifado
Kødgryde med løg og tomater.
Patitsio
Makaroni med kød og bechamelsauce.

Dessert
Tiganites
Pandekage med enten honning og nødder eller Vrasma -
figensirup. Prøv den med figensiruppen!
Halvas
Mannagryn med krydderier, kanel, nødder og honning.
Karidopita
Valnøddekage med sirup.
Kandaifi
Tynde butterdejsnudler med valnødder, krydderier og
sirup.
Baklava
Butterdej med mandler og nødder.
Retter, der er specielle for Lesbos
Sougania
Fyldte løg med ris, fars og krydderier.
Kolokitholailouda
Fyldt zucchiniblomst med ris og urter. Kan også fyldes med
fetaost.
Kremithoutiganites
Friteret løgtærte med friske, grønne urter.
Arnakigimasto
Fyldt lam med ris, rosiner og krydderier.
Kiskiek
Lam med yoghurt, hvede og løg.
Platsenta
Butterdej med valnødder.

Drikkevarer

Øl
Øl hedder bira, og udvalget er stort, også af græske mærker. Prøv for gerne de græske øl Mythos, Alfa eller Fix.
Vin
Ønsker du vin til maden, kan du bestille Krasi eller Aspro, som er hvidvine, eller Kokkino, som er en rødvin. Den mest kendte græske vin er Retsina, som smager lidt af harpiks. Det er en uvant smag, men den er værd at prøve. Den blandes ofte med sukkerholdige drikke.
Ouzo
Den græske nationaldrik ouzo bør du naturligvis smage. På Lesbos producerer man sin egen ouzo, som siges at være Grækenlands allerbedste. Det sker ofte, at man bliver budt på et glas som afslutning på et godt måltid eller sammen med meze, småretterne.
Kaffe
Græsk kaffe bestilles efter mængden af sukker. Sketo – uden sukker, metrio – lidt sukker, gliko – meget sukker. Ønsker du mælk i kaffen, bestiller du Me ghala. De samme ord gælder for iskaffe og frappé.
I Anaxos finder du enkelte tavernaer og caféer. For et noget større udvalg anbefales et besøg i Petra eller Molivos. I Petra kan du vælge mellem flere caféer på det lille torv i centrum af byen. I Molivos er der større variation i forlystelseslivet, og her finder du flere barer, caféer og enklere natklubber/diskoteker. Molivos har også en udendørs biograf, som har åbent i højsæsonen.
Shopping
Eftersom Anaxos stort set kun er befolket i sommerhalvåret, er her et begrænset antal butikker. Men dette kompenseres der for i alle de små supermarkeder, hvor man kan købe det meste. De fleste supermarkeder ligger på eller tæt på strandpromenaden. I Petra og Molivos finder du flere butikker, hvoraf de fleste henvender sig til turister. For flere og bedre shoppingmuligheder anbefaler vi Kalloni eller hovedstaden Mytilini.

Mytilini

Hovedstaden Mytilini har naturligvis det største udvalg. Et besøg i de små markedsgader bag havnepromenaden kan anbefales. Her finder du alt! Søger du et mere internationalt udvalg, er det Mytilini, du skal til. Her ligger butikskæderne samlet på havnen og omkring kirken Agios Therapon på gågaden Hermou.

Petra

Butikkerne ligger i en lille radius rundt om torvet. Mange ligger på selve strandpromenaden, men der er også flere hyggelige gader medmindre butikker. Specielt gaden, som går fra torvet og videre bag om strandpromenaden, er et besøg værd.

Molivos

De fleste af Molivos' butikker ligger i eller omkring handelsgaderne Agora. Du finder dem oven for hovedgaden på vej op mod borgen. Om aftenen er der en særlig stemning i de brostensbelagte gader og stræder. Her kan du købe lokalt fremstillet ouzo, keramik eller fine smykker lavet af lokale kunstnere.

Shopping på Lesbos

Hvis du leder efter gaver til familie og venner eller en souvenir til minde om en skøn ferie, så er der mange fine ting at finde på Lesbos. Især lokalt producerede varer er værd at gå efter. Lokale produkter koster desuden betydeligt mindre end importerede. På øen produceres der olivenolie, olivensæbe, ouzo, vin, keramik, kunst, ost, tekstiler og lædervarer. Der er også et stort udvalg af oste, bl.a. en saltet ost, som lagres i et helt år, hvorefter den opbevares i olivenolie. Frisk frugt og brød kan købes i de fleste supermarkeder. Bagerier findes i Molivos, Petra og Anaxos. Priserne er som regel faste.
Sport og træning
På de fleste strande tilbydes vandsport som windsurfing, kanosejlads og wakeboarding. Der er også mulighed for at spille tennis.

Sport og træning på Lesbos

På det fleste rejsemål på Lesbos tilbydes både vandsport og andre træningsmuligheder.
Vandring
Lesbos byder på gode vandremuligheder i smuk natur, og der findes vandrestier i de fleste områder.
Aktiviteter og seværdigheder
Udforsk omgivelserne omkring Anaxos og nyd det smukke landskab både fra land og på havet.

Plomari

Plomari er nabo til ferieområdet Agia Isidoros og er Lesbos' sydligste rejsemål. Plomari er øens næststørste by og præget af den smukke kystlinje og den fine strand. I nærheden af stranden og torvet finder det meste af handelen sted. Lidt længere oppe ad bjergskråningen er der også mange hyggelige butikker og restauranter. Plomari kaldes også for ouzoens hjemby. Her ligger brænderiet Barbayanni, som du kan besøge for at få et indblik i fremstillingsprocessen og få dig en smagsprøve. Ouzoen fra Plomari er Grækenlands bedste, så en smagsprøve er et must!

Se mere af øen

Den nemmeste måde at komme rundt på Lesbos er ved ar leje en bil eller en scooter. Så har du mere frihed til at udforske øens seværdigheder og attraktioner i dit eget tempo.

Petra

Petra I denne lille badeby med en afslappet stemning. Petra er mest kendt for sin fine sandstrand, men byen har også andet at byde på. Langs strandpromenaden er der livligt, og her sætter man sig gerne for at nyde en kop kaffe eller aftenens middag på en af restauranterne. For de mere aktive kan en gåtur op ad de 114 trappetrin til den lille Maria-kirke anbefales. Herfra kan du nyde den fine udsigt over området.

Mytilini

Øens hovedby byder på en herlig blanding af gammelt og nyt. Her er mange museer, smukke kirker og charmerende tavernaer. Vil du shoppe, findes der et rigt udvalg af butikker med tøj, sko, tasker og meget mere. Mange samles for at nyde solen på en af de mange caféer omkring havnen. En hel dag i Mytilini kan bestemt anbefales, når du rejser til Lesbos!

Fugle på Lesbos

Lesbos er kendt og populær blandt ornitologer. Hvert år besøger tusindvis af fugle øen undervejs på deres lange rejser fra Nordeuropa til sydligere breddegrader i Afrika. På samme måde flokkes fuglekiggere med store kameraer om vådområderne for at se på fugle, som ellers ofte er svære at komme i nærheden af.

Lokale højtider

Jomfru Maria-dagen er en af Grækenlands største helligdage, som indtræffer den 15. august hvert år og fejres med stor festivitas i både større og mindre byer. Grækerne har fri i nogle dage omkring helligdagen, og mange kommer hertil fra Athen og andre dele af landet.
På Lesbos findes mange små byer med en unik historie og mange seværdigheder i form af blandt andet kirker og klostre. Lej en bil eller begiv dig rundt til fods og udforsk noget af det, øen har at byde på.

Theophilos Museum

Mellem byen Mytilini og lufthavnen finder du dette museum, som er tilegnet den folkekære kunstner Theophilos Chatzimichael. Han levede i fattigdom, og for at tjene til sit levebrød malede han væggene på caféer, især med hverdagsskildringer fra 1900-tallet. Malerierne viser, hvordan man bagte brød, fangede fisk, høstede oliven – og ikke mindst hvordan man festede og dansede på denne tid. Museet er inddelt i fem afdelinger og rummer 86 af hans kendte værker.

Det antikke teater i Mytilini

Ruin af et romersk teater fra den hellenistiske periode. Teatret kunne dengang rumme op mod 15.000 tilskuere. Da den romerske hærfører Pompejus i sin tid besøgte Lesbos, blev han så imponeret, at han beordrede et lignende teater opført i Rom.

Teriadebiblioteket

Dette museum er unikt for sin slags og rummer 29 meget usædvanlige bøger. Bøgerne indeholder billeder, som er skabt af nogle af vores tids største kunstnere som Picasso, Matisse, Giacometti, Chagall og mange flere.

Borgen i Mytilini

Den antikke borg på havnen i Mytilini er den største på Lesbos og blandt de største i Europa. Man mener, at det var kejser Justinian, som byggede borgen oven på romerske ruiner, og derefter har mange herskere og folkeslag været involveret i udbygninger og renoveringer. Francesco Gattelusi renoverede den i 1300-tallet, og senere byggede tyrkerne den ud. I dag er borgen i dårlig stand, men man får alligevel et indtryk af, hvor imponerende den engang har været, når man spadserer på den.

Sankt Therapon-kirken

Sankt Therapon-kirken ligger bag havnen ved markedet i Mytilini og er en af de største og mest kendte kirker på øen. Ifølge legenden er kirken bygget på ruinerne af det antikke Apollon-tempel. Herinde finder man to store byzantinske ikoner samt imponerende træudskæringer og guld. Rundt omkring i området findes der flere kirker, som er et besøg værd.

Det gamle Lesboshus

Et museum skabt af Marika Vlachou Molinou, som var præsident for den kvindelige forening på Lesbos. Huset er fra 1800-1900-tallet og rummer billeder, kunst og indretning fra denne tid.

Georgios Iakovidis Digital Arts Museum

Museet et af få i hele Europa, som anvender ny teknologi for at fremhæve farverne i originalmalerierne af den hyldede græske kunstner Georgios Iakovidis. På denne måde løftes maleriernes farve, på trods af at originalerne er ret mørke, og derved fremhæves det lys, som kunstneren selv har set.

Den forstenede skov

Den forstenede skov blev skabt af et vulkanudbrud for 20 millioner år siden og er unik i Europa.

Gattelusiborgen i Molivos

Molivos præges af smalle brostensbelagte gader og lave stenhuse i original byggestil. På toppen af Molivos' bjerg troner den majestætiske borg, som blev opført i 1370'erne. Man kan enten følge en af de utallige brostensgader gennem Molivos eller den trafikerede vej bag om byen, som leder direkte op til borgen. Herfra har du en fremragende udsigt ud over hele Molivos og dens omgivelser. Når mørket falder på, lyses borgen op, så der skabes en stemningsfuld atmosfære.
Udflugter
Lav mad sammen med yaya Irene
Lav mad sammen med yaya Irene
Velkommen til madlavningskursus i Petra! Her går du direkte ind i køkkenet i et græsk hjem, når yaya Irene inviterer dig indenfor og introducerer dig for ingredienser, teknikker, anekdoter og unikke smagsoplevelser.
Læs mere om udflugten
Skala Sikaminia
Skala Sikaminia
Idyllisk by, hyggelige tavernaer, seværdigheder og god tid til at gå på opdagelse på egen hånd.
Læs mere om udflugten
Starlight Cruise
Starlight Cruise
Oplev det ægte Skala Sikaminias om aftenen. På sejlturen til og fra Skala Sikaminias passerer vi flere byer og kan nyde den smukke solnedgang.
Læs mere om udflugten
Korakaki og Kaia BBQ
Korakaki og Kaia BBQ
Tag med på en bådtur og nyd en hel dag med sol, badeture og snorkling. BBQ-frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Unikke Lesbos
Unikke Lesbos
Heldagsudflugt, hvor vi stifter bekendtskab med græsk hverdagsliv, traditioner og kultur, samtidig med at vi nyder øens frodige landskab og smukke byer. Græsk kaffe, honning- og ostesmagning samt frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Sol, vand og snorkling
Sol, vand og snorkling
Dagen står på sol, svømmeture og afslapning, når båden Calypso sætter kurs mod øen St. George, også kaldet Kaninøen. Kaptajnen byder velkommen til en skøn dag på havet!
Læs mere om udflugten
Det vestlige Lesbos
Det vestlige Lesbos
En heldagsudflugt til Lesbos' vestlige del, som byder på øens smukkeste og mest varierede landskab.
Læs mere om udflugten
Sunset by Saint George
Sunset by Saint George
Stævn ud med båden Kalypso på en skøn udflugt i solnedgangens skær!
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring

Avis

Der er mange biludlejningsfirmaer med varierende priser og standarder. Vi anbefaler dog Avis. Hvis du reserverer Avis-bilen gennem os, får du en god bil til en rimelig pris. I prisen indgår de obligatoriske forsikringer og ubegrænset kilometerforbrug.
Avis har gode biler i forskellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen til dit hotel, uanset om du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service døgnet rundt er inkluderet i prisen, og der er ingen afbestillingsgebyr. Hvis du vil aflevere bilen i lufthavnen, koster det dog ekstra.
Tyveriforsikring er med i lejeaftalen, men vær opmærksom på, at den ikke dækker private ejendele, som ligger i bilen. Heldigvis er kriminaliteten på Lesbos tæt på ikkeeksisterende.
Kontakt Spies-guiden, hvis du vil leje en bil eller have tips til udflugter på øen.

Lejeaftalen
Når du lejer en bil hos Avis, indgår følgende i prisen:
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Moms på 13 %
• 24-timers lejeintervaller

CDW- og SCDW-forsikringen dækker:
• Bilen
• Andenpartens bil
• Personerne i andenpartens bil
• Selvrisikoen

Sådan kommer du rundt på Lesbos

Der er masser af se og opleve på Lesbos, og det er nemt at komme rundt med de fleste transportmidler. Skal du rejse mellem Molivos, Petra og Anaxos, kan du tage minitoget Village Train, som kører mellem byerne.

Taxi

Mange taxier i hovedbyen Mytilini og omkring lufthavnen. Også taxier i de mindre byområder i dagtimerne. Hold øje med, om taxameteret er slået til, inden turen starter. Hvis taxien ikke har taxameter, bør du aftale prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Bemærk at taxierne kun tager imod kontanter og ikke kreditkort. Hvis du har bagage med i taxien, kræver chaufføren ofte en højere pris.

Lokalbusser

Øens busnet varierer i løbet af sæsonen. I højsæsonen er der busruter med et begrænset antal afgange pr. dag mellem de forskellige byer, de fleste med endestation i Mytilini. Midt på sommeren er der også en bus mellem Molivos og nabobyerne Eftalou, Petra og Anaxos.

Scooter

Det er populært at køre på scooter i Grækenland, og Lesbos er ingen undtagelse. Scootere er gode, hvis du skal køre korte strækninger, men til længere ture er en bil at foretrække. Bestil din knallert gennem os - vi ved, hvilke udlejere, der har dækkende forsikringer og hjelm med i prisen. Selv om grækerne ikke selv bruger hjelm, er det lovpligtigt at bære hjelm under kørslen.

Fly og færge

Der er daglige flyafgange til Athen og Thessaloniki. Derudover er der flyafgange flere gange om ugen til Rhodos og andre græske øer. Du kan også sejle mellem flere græske øer og Mytilini. samt mellem Petra og Tyrkiet i højsæsonen. Vores agent COM Travel står for bestilling og salg af både fly- og færgebilletter.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænset mulighed for at anvende kreditkort. Ingen hæveautomat i Anaxos, nærmeste automat findes i Petra. Der er en bank i Molivos. På hovedgaden i Anaxos ligger et vekselkontor, som tager imod kreditkort og kontanter.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc. Vær opmærksom på, at lufthavnen på Lesbos er meget nøjeregnende angående bagagevægt. Al bagage vejes, også håndbagage. Man må i alt medbringe 20 kg pr. person inkl. håndbagage. Eventuel overvægt afregnes direkte med personalet i lufthavnen, pris 5-6 EUR pr. kg.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
15°9°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
24°15°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • december
14°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Anaxos i sommersæsonen (juni-september).

Flyet lander i Mytilini Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Anaxos. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Mytilini Lufthavn til hotellerne er fra ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 60 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Anaxos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.