Se hoteller (1)

Rejser til Eftalou

En rejse til Eftalou byder på varme kilder og fine badebugter i en rolig og afslappet atmosfære, både på stranden og på de lokale tavernaer.
Eftalou er et lille rejsemål ikke langt fra Molivos. I Eftalou er der næsten ingen fastboende indbyggere, og området består overvejende af hoteller, som ligger spredt i den smukke natur. Eftalou er mest kendt for sine varme kilder. Vandet kommer direkte fra bjergene og samles i bassiner, hvor man kan bade i det ca. 45 grader varme svovlholdige vand. Det er en sund oplevelse for både krop og sjæl, og mange af grækerne besøger selv kilderne dagligt. Måske er det derfor, atmosfæren i Eftalou er så afslappet og fredelig, uanset om du er på stranden eller får maden serveret på en af de lokale tavernaer. Vil du have flere restauranter at vælge mellem, kommer du heldigvis nemt til Molivos.

Betagende strande og favorable priser

Lesbos er ikke en udpræget ferieø, selvom der hverken mangler gode strande eller dejlige hoteller. Øen har en lang tradition for olivendyrkning og fiskeri, og i de små byer tager du selv del i hverdagslivet, når du slår dig ned på torvet og drikker en ouzo med de lokale. En af de mange fordele ved den begrænsede turisme er, at prisniveauet er behageligt lavt. På Lesbos kan du forkæle dig selv med en fantastisk middag, uden at det koster en formue.

Børnevenlige hoteller i Eftalou

Rejser du med børn til Eftalou, anbefaler vi Panselinos, hvor du kan bestille lejligheder med plads til op til fem personer. Her bor du i skønne og rolige omgivelser, omgivet af olivenlunde og marker og kun en kort spadseretur fra stranden. Hvis det bliver for stille for dig, kan du bare tage hotellets egen bus ind til Molivos.

Olivenøen

Ingen anden ø i Grækenland kan prale med så stor en olivenproduktion som Lesbos. Overalt ser du de bølgende, sølvgrå olivenlunde, og olivenolien udgør fundamentet i det lokale køkken. Ifølge øboerne selv er olivenolien den bedste i verden, og det er næsten utænkeligt, at du rejser hjem fra Lesbos uden en flaske eller to.

Petra og Anaxos

Nærliggende Petra er berømt for sin vidunderlige strand og Mariakirken, som ligger på en høj klippe midt i byen. Både strandpromenaden og de idylliske gader inde i centrum byder på et stemningsfuldt folkeliv. Om aftenen rykker tavernaerne udenfor med borde og stole, så du kan nyde det græske køkken under åben himmel. En halv times gåtur langs kysten mod syd finder du Anaxos. En stille og fredelig ferieby med en af øens absolut bedste strande.
Tips og nyttig info
 • Privenlige hoteller
 • Familiehoteller
 • Krystalklart badevand
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Eftalou

Strand
Stranden i Eftalou er ret smal og består af små sten. Her kan du bade i det krystalklare vand eller, hvis du vil have en anderledes oplevelse, i øens berømte termiske kilder. Vandet kommer direkte fra bjergene og samles i bassiner med ca. 45 grader varmt, svovlholdigt vand. Det er en sund oplevelse for både krop og sjæl, og mange grækerne besøger selv kilderne dagligt. Mineralvandet anbefales især til personer med gigt, ledinflammationer samt nyre- og hudsygdomme. Med over 40 strande at vælge mellem er Lesbos et paradis for dig, der elsker at nyde solen og havet. Mange af caféerne på stranden stiller gratis liggestole til rådighed, hvis man køber noget at spise eller drikke.

Tsonia - god snorkling

Tsonia ligger lidt afsides på østkysten ved Skala Sikaminias. Denne strand er mest kendt for sit røde sand og fine snorkelmuligheder. Den sidste del af vejen til Tsonia består af en dårlig grusvej.

Molivos – klart vand

Du finder stranden lige neden for hotel Olive Press. Den er stenet, men vandet er rent og klart, og bare nogle m ude i havet begynder sandbunden. På stranden er der mulighed for vandsportsaktiviteter og liggestole mod gebyr.

Skala Kalloni – varmt vand

I Skala Kalloni venter øens varmeste badevand. Stranden er lang og fin og byder på en smuk udsigt over Kalloni Bay. Langs stranden kan du spise eller købe noget koldt at drikke på en af de mange tavernaer.

Gavathas - familievenlig strand

Er du på udkig efter en mere børnevenlig strand, anbefaler vi et besøg på Gavathas' strand. Stranden er lang og skøn, og her er som regel god plads. Børnene kan have det sjovt på en legeplads ved stranden.

Anaxos – den bedste strand

Anaxos anses af mange for at være den bedste strand i området. Langs stranden finder du mange tavernaer og restauranter, som tilbyder gratis liggestole, når du køber noget at spise eller drikke.
Mad, drikke og natteliv
I Eftalou finder du en håndfuld små lokale tavernaer. Her serveres lokal græsk mad som souvláki og keftédes, men også fiske- og skaldyrsretter. For et større udbud af restauranter anbefales et besøg i Molivos eller Petra.

Mad og drikke på Lesbos

Gode madoplevelser er jo en vigtig del af ferien. På Lesbos har du alle muligheder for at spise godt og ægte græsk. Øen producerer meget lokalt, bl.a. sardiner, frugt, grøntsager og ikke mindst oliven af høj kvalitet.
Det er stadig relativt billigt at gå ud at spise, og for øboerne hører det til hverdagen at besøge den lokale taverna i venners selskab. Mange restauranter kan være tomme for grækere på det tidspunkt, vi danskere normalt spiser aftensmad. Dette skyldes ganske enkelt, at de er vant til at spise senere end vi nordboere. Vil du opleve græsk mad i en græsk atmosfære – og altså i selskab med grækere – så skal du gå ud og spise senere!
Da menukortet på mange tavernaer ikke altid er opdateret, kan du gå ind i køkkenet og vælge det, du vil spise. Hvad der bliver serveret afhænger af, hvilke råvarer der er til rådighed, og hvem der står i køkkenet. Fisk er dyrt i forhold til kød, og ofte står både kød- og fiskeretter angivet i kg. På mange lokale restauranter angives selv vinen i kg. Der lægges som regel en såkaldt kuvertafgift til på regningen. Normalt giver man 10 % i drikkepenge, hvis man er tilfreds med betjeningen og maden.
Hvem har ikke siddet i det danske vintermørke og drømt om en middag ved Middelhavet under åben himmel med en choriatiki og et glas af sin favoritdrik foran sig? Choriatiki er grækernes ord for den salat, som vi i Danmark kalder græsk salat, med solmodne tomater, agurker, fetaost, rødløg, olivenolie og vineddike. Det græske køkken byder på mange varierende specialiteter - hvor mange kan du nå at smage på din rejse til Lesbos?
Meze/forretter
Tzatziki
Yoghurt, hvidløg og reven agurk.
Favva
Mos af grønne urter og løg.
Tiropides
Friteret ostetærte.
Briam
Grøntsager i tomatsauce.
Imam Baildi
Fyldte auberginer med ris eller ost.
Spanakopita
Spinattærte med urter og fetaost.
Patatokeftedes
Friterede kartoffelboller med krydderier.
Saganaki
Friteret ost.
Kalamari
Grillede eller friterede blæksprutter.
Octapodi
Marinerede og grillede blæksprutter, ofte med vinsauce.
Dolmades
Fyldte vinblade med ris eller fars.
Skordalia
Kartoffelmos med hvidløg, serveres kold.
Taramosalata
Saltet karperogn med kartofler.

Hovedretter
Exohico
Spyd med svinekød, tomater, hvidløg og urter.
Kontosyvli
Grillet svinekød på spyd med løg og tomater.
Tigania
Friteret svinekød eller kylling med frisk peber, krydderier og
løg.
Giouvetci
Oksekød med pasta i tomatsauce.
Kokinisto
Oksekød i tomatsauce, serveres med enten ris, pommes
frites eller pasta.
Keftedes
En slags frikadeller, serveres ofte med kartofler eller
pommes frites.
Stifado
Kødgryde med løg og tomater.
Patitsio
Makaroni med kød og bechamelsauce.

Dessert
Tiganites
Pandekage med enten honning og nødder eller Vrasma -
figensirup. Prøv den med figensiruppen!
Halvas
Mannagryn med krydderier, kanel, nødder og honning.
Karidopita
Valnøddekage med sirup.
Kandaifi
Tynde butterdejsnudler med valnødder, krydderier og
sirup.
Baklava
Butterdej med mandler og nødder.
Retter, der er specielle for Lesbos
Sougania
Fyldte løg med ris, fars og krydderier.
Kolokitholailouda
Fyldt zucchiniblomst med ris og urter. Kan også fyldes med
fetaost.
Kremithoutiganites
Friteret løgtærte med friske, grønne urter.
Arnakigimasto
Fyldt lam med ris, rosiner og krydderier.
Kiskiek
Lam med yoghurt, hvede og løg.
Platsenta
Butterdej med valnødder.

Drikkevarer

Øl
Øl hedder bira, og udvalget er stort, også af græske mærker. Prøv for gerne de græske øl Mythos, Alfa eller Fix.
Vin
Ønsker du vin til maden, kan du bestille Krasi eller Aspro, som er hvidvine, eller Kokkino, som er en rødvin. Den mest kendte græske vin er Retsina, som smager lidt af harpiks. Det er en uvant smag, men den er værd at prøve. Den blandes ofte med sukkerholdige drikke.
Ouzo
Den græske nationaldrik ouzo bør du naturligvis smage. På Lesbos producerer man sin egen ouzo, som siges at være Grækenlands allerbedste. Det sker ofte, at man bliver budt på et glas som afslutning på et godt måltid eller sammen med meze, småretterne.
Kaffe
Græsk kaffe bestilles efter mængden af sukker. Sketo – uden sukker, metrio – lidt sukker, gliko – meget sukker. Ønsker du mælk i kaffen, bestiller du Me ghala. De samme ord gælder for iskaffe og frappé.
Hvis du vil opleve det græske natteliv, anbefaler vi et besøg i Molivos, hvor du finder en række barer og caféer samt enklere klubber og diskoteker. I Molivos er der også en udendørs biograf, som viser populære film i højsæsonen.
Shopping
Nærmeste shoppingmuligheder findes i Molivos og Petra. Hvis du vil have lidt mere at vælge mellem, anbefaler vi Kalloni eller hovedstaden Mytilini.

Molivos

Du finder de fleste butikker i og omkring markedsgaderne Agora, som ligger oven for hovedgaden op mod borgen. Især om aftenen hersker der en helt speciel atmosfære i de små brostensbelagte gader.

Mytilini

De bedste shoppingmuligheder finder du naturligvis i hovedstaden Mytilini, hvor udvalget er mere internationalt præget end i de andre byer. Et besøg i de små handelsgader bag havnepromenaden kan anbefales. Her finder du alt mellem himmel og jord. Butikskæderne ligger samlet på havnen og omkring kirken Agios Therapon i gågaden Hermou.

Petra

I Petra ligger butikkerne omkring torvet. Mange ligger på selve strandpromenaden, men der er også flere hyggelige gader medmindre butikker.

Shopping på Lesbos

Hvis du leder efter gaver til familie og venner eller en souvenir til minde om en skøn ferie, så er der mange fine ting at finde på Lesbos. Især lokalt producerede varer er værd at gå efter. Lokale produkter koster desuden betydeligt mindre end importerede. På øen produceres der olivenolie, olivensæbe, ouzo, vin, keramik, kunst, ost, tekstiler og lædervarer. Der er også et stort udvalg af oste, bl.a. en saltet ost, som lagres i et helt år, hvorefter den opbevares i olivenolie. Frisk frugt og brød kan købes i de fleste supermarkeder. Bagerier findes i Molivos, Petra og Anaxos. Priserne er som regel faste.
Sport og træning

Sport og træning på Lesbos

På det fleste rejsemål på Lesbos tilbydes både vandsport og andre træningsmuligheder.
Vandring
Lesbos byder på gode vandremuligheder i smuk natur, og der findes vandrestier i de fleste områder.
Aktiviteter og seværdigheder
På stranden i Molivos er der mulighed for at dyrke forskellige vandsportsaktiviteter som f.eks. windsurfing, parasailing og vandski.

Kalloni

I Kalloni finder du både Limonosklostret og den fine Kalloni Bay. Den første uge i august er der sardinfestival. Sardinerne fra Kalloni er efter sigende blandt de bedste i hele verden, og i festivalugen serveres de gratis med ouzo. Festivalen byder også på en hel del traditionel dans og musik.

Plomari

Plomari er øens næststørste by med alt, hvad det indebærer. I nærheden af stranden og torvet finder det meste af handelen sted, og lidt længere oppe ad bjergskråningen er der også mange hyggelige butikker og restauranter. Plomari, som er præget af en smuk kystlinje og en fin strand, kaldes desuden for ouzoens hjemby, og en smagsprøve på den græske brændevin er næsten obligatorisk, når du er her. I Plomari ligger brænderiet Barbayanni, som du kan besøge for at få et indblik i fremstillingsprocessen og smage på ouzoen.

Se dig omkring på Lesbos

Hvis du vil på udflugt og se Lesbos på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil eller en scooter. Så kommer du nemt rundt til de forskellige byer, som blandt meget andet byder på spændende museer.

Molivos

Bare nogle kilometer fra Eftalou ligger Molivos, en lille fiskerby, som formodentlig er øens mest fotograferede. Molivos præges af smalle brostensbelagte gader og lave stenhuse i original byggestil. Her ligger husene side om side langs de stejle stigninger op mod den genovesiske borg fra 1300-tallet, hvorfra du har en fortryllende udsigt over Molivos og kysten mod Petra. Når mørket falder på, lyses borgen op, så der skabes en stemningsfuld atmosfære. I de små markedsgader kan du købe alt fra lokalt produceret olivenolie til smykker fremstillet af lokale græske kunstnere. Om sommeren arrangeres en del kulturelle begivenheder som f.eks. de meget specielle solnedgangskoncerter i borgen. Selvom Molivos ligger i fantastiske omgivelser og har en helt særegen charme, er der aldrig trængsel, hvilket bidrager til yderligere at forstærke byens unikke atmosfære.

Anaxos

Anaxos ligger ca. 3 km vest for Petra og byder på en af øens bedste strande. Her kan du med god samvittighed nyde livet i liggestolen hele dagen.

Petra

I denne lille badeby råder en afslappet stemning. Petra er mest kendt for sin fine sandstrand, men byen har også andet at byde på. Langs strandpromenaden er der masser af stemning og aktivitet, og her sætter man sig gerne for at nyde en forfriskende drik, mens folkelivet udspiller sig omkring én. Langs strandpromenaden finder man naturligvis det største udvalg af restauranter og tavernaer, men også i de små, smalle gader er der mange gode spisesteder og butikker. For de mere aktive kan en gåtur op ad de 114 trappetrin til den lille Maria-kirke anbefales. Herfra kan du nyde den fine udsigt over området.
Klippen, som kirken er bygget på, er af vulkansk oprindelse. Petra betyder klippe, deraf byens navn, og klippen er også blevet symbol for byen. At man netop har bygget kirken her, er der en god forklaring på. Sagnet siger, at en sømand mistede sit ikon med Jomfru Marias billede ude på havet. Under sin søgen efter ikonet så han et grønt lys på toppen af klippen. Da han undersøgte fænomenet nærmere, så han sit ikon omgivet af et grønt skær. Det tog han som et tegn på, at en kirke skulle bygges netop her.

Fugle på Lesbos

Lesbos er kendt og populær blandt ornitologer. Hvert år besøger tusindvis af fugle øen undervejs på deres lange rejser fra Nordeuropa til sydligere breddegrader i Afrika. På samme måde flokkes fuglekiggere med store kameraer om vådområderne for at se på fugle, som ellers ofte er svære at komme i nærheden af.

Lokale højtider

Jomfru Maria-dagen er en af Grækenlands største helligdage, som indtræffer den 15. august hvert år og fejres med stor festivitas i både større og mindre byer. Grækerne har fri i nogle dage omkring helligdagen, og mange kommer hertil fra Athen og andre dele af landet.
Der er masser at se og opleve på Lesbos i form af museer, kirker og mange andre spændende seværdigheder.

Taxiarchis kloster

I byen Mandamados ligger Taxiarchis, som huser ikonet af ærkeenglen Mikael. Ikonet blev skabt af en munk, som på mirakuløs vis blev reddet under et massivt piratangreb. Legenden siger, at man for at få sine ønsker opfyldt skal lægge en mønt på ikonets pande.

Panagia Vrefokratousa-kirken

Ifølge sagnet skrev evangelisten Lukas et ikon af Jomfru Maria på dette sted, og i 1100-tallet byggede man kirken for at beskytte ikonet. I de to uger før den 15. august samles pilgrimme her for at hylde Jomfru Maria. For en græsk-ortodoks troende har to pilgrimsrejser til byen Agiassos samme status som et enkelt besøg i Jerusalem.

Det gamle Lesboshus

Marika Vlachou Molinou var præsident for den kvindelige forening på Lesbos. Hun skabte dette museum, som er fra 1800-1900-tallet og rummer billeder, kunst og indretning fra denne tid.

Borgen i Mytilini

Den antikke borg på havnen i Mytilini er en af de største i Europa. Man mener, at det var kejser Justinian, som byggede borgen oven på romerske ruiner, og derefter har mange herskere og folkeslag været involveret i udbygninger og renoveringer. I dag er borgen i dårlig stand, men man får alligevel et indtryk af, hvor imponerende den engang har været.

Teriadebiblioteket

Et museum, som er unikt for sin slags og indeholder 29 meget usædvanlige bøger. Bøgerne rummer billeder, som er skabt af nogle af vores tids største kunstnere som Chagall, Matisse og Picasso.

Theophilos Museum

Den folkekære kunstner Theophilos Chatzimichael var fattig og levede af at male væggene på caféer med hverdagsskildringer fra 1900-tallet som motiv. Museet her er tilegnet ham og rummer 86 af hans kendte værker. Malerierne viser bl.a., hvordan man bagte brød, fangede fisk, høstede oliven samt festede og dansede på denne tid.

Det antikke teater i Mytilini

Ruin af et romersk teater fra den hellenistiske periode. Teatret kunne dengang rumme op mod 15.000 tilskuere. Da den romerske hærfører Pompejus i sin tid besøgte Lesbos, blev han så imponeret, at han beordrede et lignende teater opført i Rom. Den bemærkelsesværdige akustik kan opleves den dag i dag.

Gattelusiborgen i Molivos

På toppen af Molivos' bjerg troner den majestætiske borg, som blev opført i 1370'erne. Man kan enten følge en af de utallige brostensgader gennem Molivos eller den trafikerede vej bag om byen, som leder direkte op til borgen. Herfra har du en fremragende udsigt ud over hele Molivos og dens omgivelser.

Sankt Therapon-kirken

Ifølge legenden er Sankt Therapon-kirken bygget på ruinerne af det antikke Apollontempel. Kirken er en af de største og mest kendte på hele Lesbos og ligger bag havnen ved markedet i Mytilini. Herinde finder man to store byzantinske ikoner, guld og imponerende træudskæringer. I de umiddelbare omgivelser venter desuden en række andre kirker, som er en udflugt værd.

Tøj- og broderimuseum

Et museum for dig, som er interesseret i mode og historie. Her venter et bredt spektrum af historisk tøj til både mænd og kvinder med detaljer fra øens tidligere tidsepoker.

Georgios Iakovidis Digital Art Museum

Museet anvender ny teknologi for at fremhæve farverne i originalmalerierne af den berømte græske kunstner Georgios Iakovidis. Trods at originalerne er ret mørke, kan man i dag, takket være teknologien, se farverne i malerierne, som kunstneren selv har set dem.

Det arkæologiske museum

På det arkæologiske museum kan du blandt andet se rester af fine mosaikker fra det tredje århundrede, som blev fundet i det berømte mænadehus. Mænaderne var kvindelige ledsagere til vinguden Dionysos. Herudover kan du se geometrisk og arkaisk stentøj fra den klassiske og hellenistiske tid, som er hentet fra forskellige regioner på øen.
Udflugter
Lav mad sammen med yaya Irene
Lav mad sammen med yaya Irene
Velkommen til madlavningskursus i Petra! Her går du direkte ind i køkkenet i et græsk hjem, når yaya Irene inviterer dig indenfor og introducerer dig for ingredienser, teknikker, anekdoter og unikke smagsoplevelser.
Læs mere om udflugten
Skala Sikaminia
Skala Sikaminia
Idyllisk by, hyggelige tavernaer, seværdigheder og god tid til at gå på opdagelse på egen hånd.
Læs mere om udflugten
Starlight Cruise
Starlight Cruise
Oplev det ægte Skala Sikaminias om aftenen. På sejlturen til og fra Skala Sikaminias passerer vi flere byer og kan nyde den smukke solnedgang.
Læs mere om udflugten
Korakaki og Kaia BBQ
Korakaki og Kaia BBQ
Tag med på en bådtur og nyd en hel dag med sol, badeture og snorkling. BBQ-frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Unikke Lesbos
Unikke Lesbos
Heldagsudflugt, hvor vi stifter bekendtskab med græsk hverdagsliv, traditioner og kultur, samtidig med at vi nyder øens frodige landskab og smukke byer. Græsk kaffe, honning- og ostesmagning samt frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Sol, vand og snorkling
Sol, vand og snorkling
Dagen står på sol, svømmeture og afslapning, når båden Calypso sætter kurs mod øen St. George, også kaldet Kaninøen. Kaptajnen byder velkommen til en skøn dag på havet!
Læs mere om udflugten
Det vestlige Lesbos
Det vestlige Lesbos
En heldagsudflugt til Lesbos' vestlige del, som byder på øens smukkeste og mest varierede landskab.
Læs mere om udflugten
Sunset by Saint George
Sunset by Saint George
Stævn ud med båden Kalypso på en skøn udflugt i solnedgangens skær!
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring

Avis

Der er mange biludlejningsfirmaer med varierende priser og standarder. Vi anbefaler dog Avis. Hvis du reserverer Avis-bilen gennem os, får du en god bil til en rimelig pris. I prisen indgår de obligatoriske forsikringer og ubegrænset kilometerforbrug.
Avis har gode biler i forskellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen til dit hotel, uanset om du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service døgnet rundt er inkluderet i prisen, og der er ingen afbestillingsgebyr. Hvis du vil aflevere bilen i lufthavnen, koster det dog ekstra.
Tyveriforsikring er med i lejeaftalen, men vær opmærksom på, at den ikke dækker private ejendele, som ligger i bilen. Heldigvis er kriminaliteten på Lesbos tæt på ikkeeksisterende.
Kontakt Spies-guiden, hvis du vil leje en bil eller have tips til udflugter på øen.

Lejeaftalen
Når du lejer en bil hos Avis, indgår følgende i prisen:
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Moms på 13 %
• 24-timers lejeintervaller

CDW- og SCDW-forsikringen dækker:
• Bilen
• Andenpartens bil
• Personerne i andenpartens bil
• Selvrisikoen

Sådan kommer du rundt på Lesbos

Der er masser af se og opleve på Lesbos, og det er nemt at komme rundt med de fleste transportmidler. Skal du rejse mellem Molivos, Petra og Anaxos, kan du tage minitoget Village Train, som kører mellem byerne.

Taxi

Mange taxier i hovedbyen Mytilini og omkring lufthavnen. Også taxier i de mindre byområder i dagtimerne. Hold øje med, om taxameteret er slået til, inden turen starter. Hvis taxien ikke har taxameter, bør du aftale prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Bemærk at taxierne kun tager imod kontanter og ikke kreditkort. Hvis du har bagage med i taxien, kræver chaufføren ofte en højere pris.

Lokalbusser

Øens busnet varierer i løbet af sæsonen. I højsæsonen er der busruter med et begrænset antal afgange pr. dag mellem de forskellige byer, de fleste med endestation i Mytilini. Midt på sommeren er der også en bus mellem Molivos og nabobyerne Eftalou, Petra og Anaxos.

Scooter

Det er populært at køre på scooter i Grækenland, og Lesbos er ingen undtagelse. Scootere er gode, hvis du skal køre korte strækninger, men til længere ture er en bil at foretrække. Bestil din knallert gennem os - vi ved, hvilke udlejere, der har dækkende forsikringer og hjelm med i prisen. Selv om grækerne ikke selv bruger hjelm, er det lovpligtigt at bære hjelm under kørslen.

Fly og færge

Der er daglige flyafgange til Athen og Thessaloniki. Derudover er der flyafgange flere gange om ugen til Rhodos og andre græske øer. Du kan også sejle mellem flere græske øer og Mytilini. samt mellem Petra og Tyrkiet i højsæsonen. Vores agent COM Travel står for bestilling og salg af både fly- og færgebilletter.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænsede muligheder for at anvende kreditkort. Der findes flere hæveautomater i Molivos: to på hovedgaden, en på shoppinggaden, en på havnen og en i udkanten af Molivos. Banken ligger ved de to hæveautomater på hovedgaden. Der er ingen hæveautomat i Eftalou.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc. Vær opmærksom på, at lufthavnen på Lesbos er meget nøjeregnende angående bagagevægt. Al bagage vejes, også håndbagage. Man må i alt medbringe 20 kg pr. person inkl. håndbagage. Eventuel overvægt afregnes direkte med personalet i lufthavnen, pris 5-6 EUR pr. kg.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
15°9°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
24°15°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • december
14°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Eftalou i sommersæsonen (juni-september).

Flyet lander i Mytilini Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Eftalou. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Mytilini Lufthavn til hotellerne er ca. 2 timer og 15 minutter (ca. 73 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen til Eftalou kører altid via Molivos og Skala Kallonis. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Eftalou
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.