Se hoteller (3)

Den charmerende by Oia passer til dig, der søger et mere eksklusivt rejsemål. Her er masser af fremragende hoteller, hvoraf mange er i absolut topklasse.

Oia ligger højt på en klippe på Santorinis nordspids med en svimlende udsigt over havet og solnedgangen. Få steder i Grækenland er blevet fotograferet lige så hyppigt som Oia, hvis kridhvide huse og koboltblå tage bogstaveligt talt gør byen billedskøn. Husene klynger sig til klipperne oven for det gamle vulkankrater, og mellem dem løber smalle stræder, hvor et nyt flot vue venter rundt om hvert hjørne. Det er en oplevelse at slå sig ned på en restaurant med udsigt over havet og vente på solnedgangen, mens man nyder en middag, der ofte er tilberedt af lokalproducerede råvarer som auberginer, tomater og vandmeloner.

Udforsk Oia

Selv om Oia ikke er så stor, er der meget at se. Flere af de gamle kaptajnshuse findes endnu, og i et af dem har man indrettet et søfartsmuseum, der skildrer øens maritime historie. Her er også flere fine kirker, og fra den gamle fæstning kan du nyde en af de absolut bedste udsigter over solnedgangen. Er du i shoppehumør, er du også kommet til det rette sted. Santorini er kendt for sine guldsmedeforretninger, og udbuddet er stort i Oia. Her bor også mange kunstnere og kunsthåndværkere, hvis værker kan købes i byens gallerier og butikker.

Spies' rejser til Oia

Vælger du at rejse med Spies, kan du selv bestemme, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Med Spies kan du vælge mellem flere hoteller i forskellige prisklasser. Prime Select-hotellet Kirini Suites & Spa er det perfekte hotel for dig, som rejser uden børn. Det er et lille, eksklusivt hotel med traditionelt græsk og smagfuldt design. Hotellet ligger højt på en klippe med fantastisk udsigt over havet i gåafstand ind til Oias centrum og har egen spaafdeling.

Se mere af Santorini

Eftersom Oia ligger så højt, er der et godt stykke vej ned til stranden, og i løbet af ferien får du måske lyst til at prøve en af øens andre strande. Perissa, Red Beach og Monolithos er et besøg værd, og et godt tip er at kombinere en dag på standen med en seværdighed eller to, f.eks. udgravningen ved Akrotiri, en af øens vingårde eller butikkerne i Santorinis hovedby Thira. Der afgår busser flere gange om dagen, men eftersom øen ikke er særlig stor, er det ofte nemmest bare at tage en taxi.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller med spaafdeling
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheder
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Oia

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
15°10°
4
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°10°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°11°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
26°20°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
27°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
28°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
26°20°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
7
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°15°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
17°12°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Du kan bade fra klipperne neden for Oia, hvis du går den lange vej ned ad trapperne eller langs den lille vej. Der er flere fine strande rundt omkring på øen: Perissa, Kamari og Monolithos på østkysten samt Red Beach, som ligger tæt på de arkæologiske udgravninger ved Akrotiri. De fleste steder er der sort lavasand, som kan blive meget varmt i solen.
Fly og transfer

Afrejse

Du kan rejse til Oia med rutefly i sommersæsonen (maj-oktober).
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra lufthavnen til Oia er ca. 30 minutter (ca. 16 km).
Mad, drikke og natteliv
I Oia er der flere både udmærkede og mere eksklusive restauranter. Mange af dem ligger på kraterkanten, hvorfra solnedgangen er helt fantastisk. En stor del af maden er produceret på øen og bestemt en anbefaling værd.
Nattelivet i Oia udgøres af en række barer og tavernaer.
Shopping
I Oias butikker kan du købe tøj, lædervarer, håndværk, smykker og meget mere.
Aktiviteter og seværdigheder
Udbuddet af aktiviteter i Oia er begrænset.
Sådan kommer du omkring
Fra havnen kan du tage både og busser til forskellige dele af øen. Du kan også køre med taxi rundt på Santorini.
Fakta

Vores service

Opholdet i Oia er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Oia