Se hoteller (2)

Rejser til Telendos

På din rejse til den lille vulkanske klippeø Telendos kan du nyde stilheden og naturen i fulde drag. Det er ikke så mærkeligt, at vores gæster har givet øen meget høje bedømmelser.
Telendos er Spies' absolut mindste og mest fredelige ø og ligger kun fem minutter med båd fra Kalymnos. Telendos var landfast med Kalymnos indtil midten af det 6. århundrede, hvor et jordskælv adskilte Telendos fra hovedøen. På bunden af det 700 m smalle sund er der stadig ruiner fra jordskælvet. Telendos har ingen biltrafik eller asfalterede veje, men mange fine stier, gode klatreforhold og skønne badebugter med krystalklart vand.

Et stille øliv

Livet går sin stille gang på den blot 8 km² store ø. Her findes kun én bil, og den bruger hotelejeren på hotel Porto Potha til at transportere gæsternes bagage med. Øens eneste bebyggelse ligger i den lille maleriske havn, hvor der også er et par mindre minimarkeder, hvor man kan bestille nybagt morgenbrød til dagen efter. Selv om det er en fordel, hvis du trives i dit eget selskab og med dem, du rejser med, er du alligevel ikke helt ude i ødemarken. Øens ca. 50 indbyggere har selvfølgelig brug for et par tavernaer at mødes på, og her er gæster hjerteligt velkomne til at kigge forbi til en ægte græsk aften - hver aften. Tavernaerne ligger ved vandet og byder på såvel lækre fiskeretter som betagende udsigter over Det Ægæiske Hav. Får du lyst til at opleve lidt mere liv, tager det kun fem minutter at sejle til Kalymnos.

Strandliv og spadsereture

Feriedagene kan nemt tilbringes med at læse en god bog på stranden ved en af øens badebugter, som også byder på fin snorkling. På den lange naturstrand Telendos Beach er der ingen liggestole, men du kan hurtigt spadsere til strandene Potha, Cholakas og Paradise, hvor du kan nyde strandlivet fra en liggestol under en skyggende parasol.

Klatring, vandreture og kombinationer

Det højeste punkt på Telendos er bjerget Rachi (458 m over havoverfladen), og øen er populær blandt klatrere. At se solnedgangen fra toppen af Rachi er en storslået naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Uden for byen løber en række fine vandrestier, som du kan følge til forskellige udsigtspunkter og små badebugter samt til resterne af romersk bebyggelse og ruinerne af det middelalderlige kloster St. Basil. Undervejs på vandreturen møder du måske også det venlige æsel Odysseus, som er øens maskot. Når du bestiller din rejse til Telendos kan du kombinere turen med en uge i Kos by eller Kardamena.
Tips og nyttig info
 • Kombinér to forskellige øer
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
 • Fred og ro
 • Meget tilfredse gæster
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Telendos

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
På Telendos er der et par strande og små bugter med fine bademuligheder. Besøger du Kalymnos, har du en række strande at vælge imellem.

Kalymnos' strande

Det tager cirka 10 minutter at sejle fra Telendos til Kalymnos, som byder på mange fine strande, der er populære blandt både øboere og feriegæster.

Massouri

Kalymnos' største strand ligger i Massouri ved sundet mellem Kalymnos og den lille naboø Telendos. Den er 500 meter lang med grovkornet, mørkt sand og fint grus. Der er mange, der bliver fristet til at svømme mellem øerne, men eftersom understrømmene kan være stærke og bådtrafikken høj, er svømmeturen forbundet med fare. På stranden er der snackbar samt mulighed for at leje liggestole og parasoller. Her tilbydes også vandsportsaktiviteter og vandcykler.

Myrties

Myrties ligger ved siden af Massouri i sundet mellem Kalynos og Telendos. Her er en stenstrand, som er populær blandt lokalbefolkningen såvel som turister. På stranden kan du leje liggestole og parasoller, og her er også en lille snackbar.

Linaria

Ved siden af rejsemålet Kantouni på øens vestkyst ligger en lille, rolig sandstrand. Stranden er relativt lavvandet og egner sig godt til børnefamilier, da der sjældent er ret mange mennesker her.
Mad, drikke og natteliv
Der er omkring ti tavernaer og et par caféer på Telendos. De fleste ligger omkring havneområdet, hvor båden fra Kalymnos lægger til. Prisniveauet er rimeligt, og maden er generelt af høj kvalitet. De fleste restauranter har et stort udvalg af frisk fisk og skaldyr. Ønsker du et større udvalg af restauranter, er det let at tage båden over til Massouri på Kalymnos, hvor der findes en snes tavernaer, som ligger i eller i nærheden af Myrties og Massouri.
På Telendos kan du nyde ferien i fuldstændig fred og ro. Er du ude efter et mere pulserende natteliv, anbefaler vi i stedet naboøen Kalymnos, som ligger blot en kort bådtur væk.
Shopping
Telendos er ikke et rejsemål, man tager til for at shoppe. Her er kun en lille souvenirbutik med et meget begrænset udvalg. Naboøen Kalymnos har dog mere at tilbyde med alt fra tøjbutikker til markeder. Kalymnos kaldes også for svampeplukkernes ø, så benyt chancen og køb en fin natursvamp med hjem.
Sport og træning
Telendos byder først og fremmest på fred og ro uden de store aktiviteter, men der er dog mulighed for både vandring og snorkling.

Vandring

Der er fine vandrestier af varierende sværhedsgrad på begge sider af øen. Du kan også begive dig op til grotterne i Telendos' højeste bjerg Rahi, som dominerer øens silhuet med sine 458 meter over havet.
Aktiviteter og seværdigheder
Et godt tip er at besøge naboøen Kalymnos. Du kan også kombinere din ferie på Telendos med en uge i Kos by eller Kardamena.
På Telendos kan du se ruiner fra middelalderklosteret St. Basil samt mindre romerske levn.
Sådan kommer du omkring
Der er hverken veje eller biler på Telendos. Det eneste transportmiddel er taxibåden, som sejler mellem Kalymnos og Telendos. Taxibåden afgår regelmæssigt fra tidlig morgen til aften og er relativt billig at sejle med. På Kalymnos kan du tage lokalbus og taxi eller leje en bil og udforske øen på egen hånd.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der er vekselkontor i både Myrties og Massouri. Kursen er den samme som i banken, og du betaler et gebyr på 1-2 % af det vekslede beløb. I Pothia er der flere banker, som har åbent mandag-fredag kl. 8-14. Alle banker har også hæveautomater (maks. 200 EUR pr. gang). De fleste steder accepterer man gængse kreditkort som VISA og MasterCard, men mindre butikker foretrækker kontanter. På restauranter er det bedst at spørge, om de tager imod kreditkort, før man bestiller.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Flere veje har ingen belysning, så medbring gerne lommelygte og refleks. Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Telendos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kos Lufthavn. Fra Kos er der bådtransfer til Kalymnos, hvorfra der er videre transport til Telendos med bus og båd.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår for dig, der har bestilt hotel med Spies på Telendos.

Vores guider møder dig i Kos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til færgelejet Mastihari tager ca. 10 minutter, og fra bussen er der ca. 200 meter at gå til færgen - du bærer selv din bagage. Ventetid på op til 1 time kan forekomme. Overfarten til Kalymnos tager fra 30 til 60 minutter, afhængigt af bådtype. Transporten med bus eller minibus fra havnen i Pothia til havnen i Myrties tager ca. 35 minutter (ca. 8 km), afhængigt af trafik. Fra Myrties tager sejlturen til Telendos ca. 10 minutter - ventetid kan forekomme, da båden afgår hver halve time. På Telendos går du til dit hotel.

Du får information via SMS om, hvilken båd du skal tage fra Telendos til Myrties på hjemrejsedagen. Transferbussen henter dig derefter i Myrties og kører til havnen i Pothia, hvorfra der er færge til Mastihari på Kos. Ventetid forekommer i Mastihari (fra ca. 30 minutter til 2 timer), før transferbussen kører til lufthavnen. Der ligger restauranter på havnen.

Læs mere om transfer.

Find din rejse til Telendos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.