Se hoteller (2)

Rejser til Telendos

På din rejse til den lille vulkanske klippeø Telendos kan du nyde stilheden og naturen i fulde drag. Det er ikke så mærkeligt, at vores gæster har givet øen meget høje bedømmelser.
Telendos er Spies' absolut mindste og mest fredelige ø og ligger kun fem minutter med båd fra Kalymnos. Telendos var landfast med Kalymnos indtil midten af det 6. århundrede, hvor et jordskælv adskilte Telendos fra hovedøen. På bunden af det 700 m smalle sund er der stadig ruiner fra jordskælvet. Telendos har ingen biltrafik eller asfalterede veje, men mange fine stier, gode klatreforhold og skønne badebugter med krystalklart vand.

Et stille øliv

Livet går sin stille gang på den blot 8 km² store ø. Her findes kun én bil, og den bruger hotelejeren på hotel Porto Potha til at transportere gæsternes bagage med. Øens eneste bebyggelse ligger i den lille maleriske havn, hvor der også er et par mindre minimarkeder, hvor man kan bestille nybagt morgenbrød til dagen efter. Selv om det er en fordel, hvis du trives i dit eget selskab og med dem, du rejser med, er du alligevel ikke helt ude i ødemarken. Øens ca. 50 indbyggere har selvfølgelig brug for et par tavernaer at mødes på, og her er gæster hjerteligt velkomne til at kigge forbi til en ægte græsk aften - hver aften. Tavernaerne ligger ved vandet og byder på såvel lækre fiskeretter som betagende udsigter over Det Ægæiske Hav. Får du lyst til at opleve lidt mere liv, tager det kun fem minutter at sejle til Kalymnos.

Strandliv og spadsereture

Feriedagene kan nemt tilbringes med at læse en god bog på stranden ved en af øens badebugter, som også byder på fin snorkling. På den lange naturstrand Telendos Beach er der ingen liggestole, men du kan hurtigt spadsere til strandene Potha, Cholakas og Paradise, hvor du kan nyde strandlivet fra en liggestol under en skyggende parasol.

Klatring, vandreture og kombinationer

Det højeste punkt på Telendos er bjerget Rachi (458 m over havoverfladen), og øen er populær blandt klatrere. At se solnedgangen fra toppen af Rachi er en storslået naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Uden for byen løber en række fine vandrestier, som du kan følge til forskellige udsigtspunkter og små badebugter samt til resterne af romersk bebyggelse og ruinerne af det middelalderlige kloster St. Basil. Undervejs på vandreturen møder du måske også det venlige æsel Odysseus, som er øens maskot. Når du bestiller din rejse til Telendos kan du kombinere turen med en uge i Kos by eller Kardamena.
Tips og nyttig info
  • Kombinér to forskellige øer
  • Prisvenlige hoteller
  • Lokale restauranter
  • Fred og ro
  • Meget tilfredse gæster

Spies' gæster om Telendos

Find din rejse til Telendos

Vores egne rejsetips og anbefalinger

Pothia udsigt

Kalymnos og Telendos

Lige ved siden af Kos finder du den dejlige ø, Kalymnos og den lille ø, Telendos - et af vores lidt mindre kendte rejsemål. To øer, som du kan opleve på én og samme ferie. Følg med vores rejseekspert, Tomas, og læs hans bedste tips til de smukke øer.