Hoteller (28)

Rejser til Kos

Kos har en bekvem størrelse og egner sig perfekt til udflugter, hvor du rejser rundt og ser landskabet på egen hånd. Den 54 km lange og 11 km brede ø er spækket med fine strande, elegante hoteller og historiske seværdigheder.
Længst oppe i nord ligger Kos, øens hovedby af samme navn, hvor de fleste vælger at bo på rejsen til Kos. Byen er hyggelig og charmerende med hvide villaer og flotte blomsterbeplantninger. Stranden ligger nord for havnen, og det er netop på havnen, de fleste samles på restauranterne og barerne om aftenen, inden diskoteksgaden slår dørene op.

Oplevelser på Kos

På din rejse til Kos er der nærmest uendelige udflugtsmuligheder. Den nemmeste måde at komme omkring er med lejebil, men skal du kun ud på kortere strækninger, kan du sagtens cykle. Kos' historie strækker sig flere tusind år tilbage i tiden, og derfor er øen også spækket med historiske seværdigheder, som du sagtens kan bruge en hel ferie på at udforske. Eksempler på spændende seværdigheder er Johanitterborgen, Asklepion, det antikke teater Odeon og det arkæologiske museum i Kos by. Øen er også et godt udgangspunkt for dig, som gerne vil rejse rundt i den græske øhav.

Spies' hoteller på Kos

Spies tilbyder hoteller i Kos by, i Marmari & Tigaki på den nordlige del af øen og i Kardamena på øens sydkyst. Uanset hvilket rejsemål, der tiltaler dig, kan du vælge mellem et bredt udvalg af hoteller med for eksempel strandbeliggenhed, børneklub, All Inclusive eller aldersgrænse - vi har noget for enhver smag. Vores mest luksuriøse alternativ til voksenferien er Top Selection-hotellet OKU Kos - et lækkert og trendy hotel, som ligger lige ud til stranden i Marmari.
Find dit hotel
Strand

Strande på Kos

Kos har mange sand- og grusstrande hele vejen rundt om øen, og der er gode muligheder for at finde sin egen lille bugt, hvor man ikke bliver forstyrret af andre. Næsten 75 % af Kos' kyststrækning udgøres af strande, og der findes flere gode strande uden for Kos by, hvoraf den bedste er Lambi Beach. Stranden har volleyballbaner og er populær blandt yngre feriegæster, men lidt længere nede af Lambi Beach er der mere fred og ro. Stranden ved Kardamena breder sig ud på begge sider af byen og er en fin sandstrand med krystalklart vand. Stranden er seks kilometer lang og dermed øens længste.

Empros Thermae – varme kilder

På østkysten af Kos lige inden Agios Fokas ligger stranden Thermae, som består af mørkt vulkansand. Her bobler de velgørende kilder op i havet; det varme vand kommer direkte fra klipperne og strømmer ud i havet, hvor man har skærmet af ved hjælp af store sten. Det siges, at kilderne har en terapeutisk virkning. Vandet indeholder svovl, så husk at tage dine smykker af, så ikke de bliver misfarvede.

Kefalos - en af øens smukkeste strande

Kefalos ligger på øens vestkyst og er ifølge lokalbefolkningen en af øens smukkeste strande. Det siges, at havet ved Kefalos er en smule køligere end ved de øvrige strande. Der ligger en del restauranter ved stranden, og det er også muligt at leje liggestole og parasoller samt prøve forskellig slags vandsport. Ved Kefalos ligger også Wave Beach, som er en sand paradisstrand for surfere.

Agios Theologos - en skjult perle

Er du ved Kefalos, bør du også besøge Agios Theologos, en vidunderlig sandstrand omgivet af smukke klipper. Du kommer hertil med jeep. Eftersom vejen hertil er svært fremkommelig, er der aldrig mange mennesker på stranden – det føles næsten som at være i paradis.

Mastihari - øboernes favoritstrande

På ved mod Mastihari, nær Lido Waterpark, finder du to skønne strande, som er populære blandt grækerne selv. Både Bravo Beach og Tam Tam Beach er velbesøgte og meget hyggelige strande.

Paradise Beach - snorkling og vandsport

Gå ikke glip af et besøg på denne skønne sandstrand. 100 meter ude i havet ligger der en sandbanke, og eftersom vandet kun går til taljen, kan du gå hele vejen herud. Da stranden er så lavvandet, egner den sig perfekt til, at børn kan lege og bade, mens actionhungrende voksne kan have de sjovt med forskellige vandsportsaktiviteter. Stranden er over 500 meter lang og ligger godt beskyttet af klipper. På stranden finder du et vandsportscenter, som bl.a. tilbyder jetski, windsurfing, vandski, wakeboards, Fly-Fish og vandcykler. Det krystalklare vand på Paradise Beach er også helt perfekt til snorkling, da vandet er fyldt med små fisk. Stranden ligger ca. 35 km fra Kos by på øens sydligste del.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke på Kos

Græsk mad er en fryd for øjet og smager pragtfuldt. Eftersom Kos ligger tæt på Tyrkiet, bærer retterne ofte præg af begge landes køkkener.

Tips til græske retter

Det er meget almindeligt med grillet kød på menukortet, men prøv også gerne de mange spændende gryderetter, som tilberedes i en såkaldt katsarola. Nogle eksempler er kokkinisto (oksekød i tomatsauce), stifado (lammekød og løg i tomatsauce - kan også fås med blæksprutter eller kaninkød) og dolmades (græske kåldolmer, som serveres med citronsauce og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fyldte tomater og peberfrugter) og pastitsio (ovnbagt makaroni med kødsauce). Fisk er betydeligt dyrere end kød. Når du bestiller fisk, udpeger du selv den fisk, du vil have. Derefter bliver den grillet og serveret hel med hovedet på.

Kaffe

Kaffe efter maden kan man ikke få overalt, og de fleste græske tavernaer har som regel kun enkelte isdesserter på menukortet. Grækerne afslutter gerne et måltid med frugt og går derefter videre til et såkaldt zacharoplasteio, dvs. et konditori, for at spise søde sager. Græsk kaffe koges, indimellem sammen med sukker, og hældes direkte op i en lille kop. Når kaffegrumset er sunket til bunds, er kaffen klar til at drikke. Mange steder serveres der også almindelig brygget kaffe. På varme dage er en frappé, dvs. iskaffe, dejlig forfriskende. Græsk kaffe og frappé kan bestilles i tre forskellige varianter: sketo (uden sukker), metrio (med lidt sukker) og gliko (med meget sukker).

Natteliv på Kos

Kos er kendt for sit hektiske natteliv, ikke mindst i Kos by, som har et stort udbud af barer og natklubber, og hvor der er meget livligt i højsæsonen. Også Kardamena har et pulserende natteliv i form af barer og diskoteker, hvorimod der generelt er mere fredeligt i Marmari og Tigaki.
Shopping

Shopping på Kos

Kos har et godt udbud af shoppingmuligheder. Populære souvenirs er olivenolie, honning, krydderier, græske oste, ouzo og lokalt kunsthåndværk. Kos by har det største udvalg af butikker. Naboøen Kalymnos kaldes også for svampefiskernes ø, og her er natursvampe næsten et must at købe med hjem - fra øen har man fisket natursvampe i mere end 2.000 år.
Sport og træning

Sport og træning på Kos

På Kos kan du kombinere afslappede dage i liggestolen med sportsaktiviteter. På mange af øens strande tilbydes vandsport som windsurfing, vandski, wakeboards, vandscooter og vandcykler.

Dykning

Der findes flere PADi-dykkercentre på Kos, hvis du vil udforske livet under havoverfladen.

Surfing

Windzone Surf Club på Psalidistranden tæt ved Kipriotis Village tilbyder både udlejning af udstyr og windsurfingkurser på forskellige niveauer.

Cykling

Mange vælger at cykle på Kos, og her findes flere gode udlejere, som tilbyder kvalitetscykler til både terræn- og bykørsel.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter på Kos

Kos har et godt udbud af aktiviteter for hele familien med blandt andet bowling, minigolf, hamam, biograf og gokart.

Lido Waterpark

I Mastihari ligger øens største vandland, som er mest velegnet til børnefamilier. Vandlandet ligger i området omkring Marmari og Tigaki, cirka 14 km fra Kardamena og 17 km fra Kos by.

Rejs fra ø til ø

Kos er den perfekte base, hvis du vil sejle rundt mellem de forskellige øer. Der er gode forbindelser til øer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.

Seværdigheder på Kos

Kos' historie strækker sig flere tusinde år tilbage i tiden. Dette er specielt tydeligt inde i Kos by, hvor gamle ruiner, antikke markedspladser og smukke amfiteatre præger bybilledet. Her er med andre ord meget at se og opleve. Mange seværdigheder tilbyder halv pris eller gratis entré til børn, studerende og pensionister, så husk legitimation.

Kos er kun 54 km lang og 11 km bred, og øens natur er varieret med såvel frodige landskaber og ørkenlignende områder som smukke strande. På Kos er det meste inden for rækkevidde, og man kan komme øen rundt på blot en enkelt dag, uanset hvor man bor.

Zia

Området med Zia, Lagoudi og Evangelistria hedder Asfendiou, og her finder du mange af de flotte græske motiver, som du kan se på postkort. Før i tiden boede her ca. 6.000 indbyggere, som arbejdede med landbrug, men de fleste er i dag flyttet ind til Kos by eller andre byer på øen for at finde arbejde. I Zia bor der i dag omkring 600 indbyggere, der hovedsageligt udgøres af ældre, som er blevet i byen. Drik en kop kaffe eller spis morgenmad på en af de mange hyggelige tavernaer, mens du nyder den smukke udsigt.

Pyli

Rundt om torvet i Pyli ligger der mange hyggelige tavernaer. Her kan du slå dig ned og nyde en forfriskning, mens du betragter det lokale byliv. Langs de små veje mellem Pyli og det gamle Pyli (Paleo Pyli) er det muligt at se vilde skildpadder ved dammen på højre side. Der er størst chance for at se skildpadderne om foråret, da de søger ind i skyggen under sten og i plantager om sommeren. Kommer du hertil med en tom vandflaske, kan du fylde den med koldt ferskvand direkte fra bjergkilderne.

Kefalos

Når du kører mod Kefalos, ser du en lille ø med et kapel i St. Stefanosbugten, som er et meget populært og fotograferet motiv. Inden du passerer den sidste bakke i Kefalos, kan du standse i den hyggelige lille fiskerby Kamari. Kefalos er øens gamle hovedby, hvor du bl.a. kan se Kostas' gamle vindmølle. Du kan parkere på torvet, som ligger til højre på bakken ved hovedgaden. Vindmøllen har været ejet af samme familie i over 200 år, og herfra har du en fantastisk udsigt – i klart vejr kan du se over til vulkanøen Nissyros. Fra Kefalos kan du køre længere ned mod syd. Her er der mange forskellige muligheder, men den smukkeste natur finder du, hvis du kører op på bjerget.

Limnionas

Her er der ikke meget andet end en lille bugt og en klassisk græsk taverna. Man kører først og fremmest til Limnionas for at nyde stilheden, og stedet er perfekt til en frokostpause. Et godt tip er at smage dagens friske fisk.

Kardamena

Vejen fra Pyli til Kardamena er 9 km lang og smuk - vær dog opmærksom på, at dette er et militært område, og at det derfor er forbudt at fotografere. Når vejen begynder at jævne sig ud i et lidt fladere område, kan du se den imponerende borg, som johanniterridderne opførte i 1400-tallet. Efter yderligere 2 km kommer du frem til Kardamena, hvor du bliver mødt af en stor kirke. Du kan parkere bilen på det lille torv ved kirken. Kardamena er kendt for sin fantastiske strand og de mange hyggelige tavernaer, hvor der serveres lækker friskfanget fisk.

Plaka

Plaka er en smuk skov i nærheden af lufthavnen. Her kommer en hel del grækere med picnickurve for at nyde en stund i naturen. Først og fremmest i den hede sommer er det skønt at komme her og slappe af i skyggen under pinjetræerne. Du kan desuden se smukke påfugle, som spankulerer rundt og viser deres smukke fjerpragt frem.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Sådan kommer du omkring på Kos

Kos er en ret lille ø. Vil du til flere af øens strande, bør du leje bil, men ellers
Hvis du vil opleve så meget af øen som muligt, anbefaler vi at leje en bil. Alternativt er det let at komme rundt i området
med cykel eller knallert.

Lokalbusser

Der findes flere lokalbusser, der kører fra Kos by andre dele af øen. Køreplanerne kan som regel ses ved busstoppestederne, og billetter kan købes i kiosken ved busstationen eller hos buschaufføren. Busser til andre byer samt til strande uden for Kos by kører fra busstationen (KTEL) på Kleopatras Street tæt på Frihedstorvet.

Taxi

Du kan praje en taxi, når den kører forbi på gaden. Det er dyrere at køre i taxi om natten, og taxichaufføren kan opkræve et ekstra gebyr, hvis du medbringer bagage.

Færger

Kos har gode færgeforbindelser til flere af de omkringliggende øer, for eksempel Kalymnos og Pserimos. Der går også færger mellem Kos og Bodrum i Tyrkiet.
Fakta

Tidsforskel

Dansk +1 time.

Vores service på rejsemålet

Du kan kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.
Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Øerne Kos, Kalymnos og Telendos har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre, hvor størstedelen af årets nedbør falder. Spies' rejsemål på Kos er Kos by, Marmari og Tigaki på øens nordøstkyst samt Kardamena på sydkysten. På Kalymnos tilbydes rejsemålene Myrties & Massouri og Kantouni. Telendos er Spies' mindste og roligste ø. Klimaet er det samme på samtlige øer.

Foretrækker du varme, sol og badning, er højsæsonen, dvs. juli og august, perfekt med en gennemsnitstemperatur på over 30 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrige måneder, hvor også havtemperaturen er højest med 24 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder om en god dansk sommer, skal du rejse hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 23 grader i maj og 28 grader i september, og havtemperaturen ligger på omkring 22 grader i maj og 23 grader i september. I maj og september kan der forekomme regnbyger.

Maj

Maj regnes som forsæson med temperatur på omkring 23 grader om dagen og kølige nætter. Vandtemperaturen ligger på ca. 22 grader. Regn kan forekomme sporadisk.

Juni

I juni stiger temperaturerne både i luften og vandet til hhv. cirka 28 og 24 grader. Regn kan forekomme, men det er usædvanligt.

Juli og august

Disse måneder regnes som højsæson og er perfekte til en badeferie med temperaturer på 31-32 grader om dagen og sjældent under 22 grader om natten. I havet stiger temperaturen til cirka 24 grader. Det regner stort set aldrig.

September og oktober

Disse måneder regnes som eftersæson med 28 grader i luften og 23 i vandet - falder jo længere hen på sæsonen, man kommer. Regn kan forekomme sporadisk.

November, december, januar, februar, marts og april

I vinterhalvåret er det mere normalt med nedbør, og dagtemperaturen varierer mellem 14 og 20 grader. Aftenerne er køligere med gennemsnitstemperaturer på 8-13 grader om natten. Antallet af solskinstimer er på sit laveste i disse måneder, og havtemperaturen er normalt 16-19 grader.

Rejser til Kos

Kardamena
 • Natteliv
Rejser du med Spies til Kardamena, kan du bo komfortabelt på et af vores All Inclusive-hoteller, hvoraf ét ligger tæt på stranden.
Kos by
 • Børnevenligt
 • Seværdigheder
 • Shopping
Rejser du til Kos by med familien, anbefaler vi Kipriotis Village. Her bor du ved stranden, og All Inclusive indgår i prisen.
Marmari & Tigaki
De små badebyer Marmari og Tigaki ligger i bekvem køreafstand fra Kos by og har en fantastisk strand.

INSPIRATION TIL GRÆKENLAND

Kombinationsrejser till Grækenland

Kombinationsrejser

Med Spies kan du kombinere to græske rejsemål på din rejse. Bestil en kombinationsrejse og oplev to sider af Grækenland.

Kombinér to græske rejsemål på din rejse.

Autentiske Grækenland

Lokal charme

Hos Spies er vi vilde med de små, uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme i Grækenland. Åndehuller, hvor du kan komme helt ned i tempo.

Hos Spies er vi vilde med de små, uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme.

10 grunde til at bøge en lille græsk ø

Små græske øer

Duften, lydene og stemningen på en græsk øferie er uforlignelig og stærkt vanedannende. Grækenland har hundredvis af øer og lige så mange grunde til at besøge dem. Her er de 10 bedste.

10 gode grunde til at besøge de græske øer.

Drikkepenge i Grækenland

Drikkepenge i Grækenland

Stuepigen: Ca. 1 euro pr. person pr. nat.
Piccoloen: Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig.
Tjeneren: Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”.
Taxachaufføren: Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge.
Frisøren: Ingen drikkepenge.
Kommentar: Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.

**Stuepigen:** Ca. 1 euro pr. person pr. nat. **Piccoloen:** Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig. **Tjeneren:** Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”. **Taxachaufføren:** Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge. **Frisøren:** Ingen drikkepenge. **Kommentar:** Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.
Find din rejse til Kos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.