Se hoteller (16)

Rejser til Kos by

Kos er som skabt til ferie med sol, strand og udflugter. Her findes alt fra fine sandstrande til fascinerende arkæologiske udgravninger.
Kos er en af Grækenlands mest populære ferieøer, hvor mange rejser til for at nyde livet på øens fine strande, opleve det rige forlystelsesliv og besøge de mange seværdigheder. Kos by ligger længst oppe i nord – frodig og charmerende med hvide villaer og blomstrende haver. Dette er øens hovedby, og det er her, de fleste turister bor. Om dagen er stranden det naturlige mødested. Nord for havnen ligger stenstranden Lambi Beach, som skråner ganske stejlt mod havet. Om aftenen samles folk ved den rundede havn, som er fyldt med restauranter og tavernaer, og ud på natten er der et livligt folkeliv i bargaden Nafklirou.

Forlystelser og seværdigheder

En rejse til Kos byder også på spændende muligheder for en opdagelsesrejse gennem tid og rum. De mange barer og restauranter i centrum konkurrerer med arkæologiske fund og minder fra øens storhedstid. På Kos er der mange kulturelle seværdigheder – ikke mindst inde i byen. Ikke langt fra Kos by ligger helligdommen Asklepieion, og her er også mange fine byer som Zipari, Amaniou og Kardamena, som bestemt er et besøg værd. Kos' nok mest kendte historiske person er Hippokrates. Han var oldtidens mest berømte læge, som blandt andet frigjorde den medicinske forskning fra religionen og filosofien og argumenterede for naturvidenskabens egen helbredende formåen.

Bo i Kos by

Bestiller du en rejse til Kos by, kan du vælge mellem hoteller både i hjertet af centrum og ved strandene lige uden for byen, og vi tilbyder såvel hotelværelser som lejligheder i forskellige prisklasser. Når du rejser med Spies, kan du også kombinere en uge i Kos by med en uge på Telendos eller i Mirties & Massouri på Kalymnos. På den måde oplever du to øer på én rejse.

Børnevenlige hoteller i Kos by

Rejser du med børn til Kos by, kan vi anbefale Kipriotis Village, som er et stort hotel med blandt andet vandland, spaafdeling, motionsrum og en skøn beliggenhed ved Psalidis-stranden uden for Kos by. Desuden indgår All Inclusive i rejsens pris. Vi har også mange tilfredse gæster på Peridis Family Resort, som tilbyder lejligheder med plads til op til fem personer og ligger lidt længere væk fra stranden, men blot få minutter fra centrum.

Hoteller for voksne

Hvis du skal rejse uden børn, er Kos Aktis et godt valg. Hotellet ligger ved stranden tæt på Kos by og byder på komfortable værelser med fantastisk udsigt over havet. Hotellet har en god restaurant, men du kan også spadsere ind til centrum, hvor der findes et kæmpe udvalg af både tavernaer, restauranter og barer.

Kos på cykel

På Kos har du stor glæde af en cykel, og de kan lejes overalt. På cykel kan du nemt komme til Faros Beach, som ligger længst ude på øens nordspids, og 12 km vest for byen ligger Tigaki Beach, som også er et populært udflugtsmål for cyklende turister.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Hoteller for voksne
 • Centralt beliggende hoteller
 • Prisvenlige hoteller
 • Mange restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kos by

Strand
Den mest populære og bedste strand i Kos by er Lambi Beach. Stranden har volleyballbaner og er populær blandt yngre feriegæster, men lidt længere nede af Lambi Beach er der mere fred og ro. Lige uden for Kos by findes den velbesøgte og fine Psalidis-strand med grovkornet sand.
Læs mere om strande på Kos.
Mad, drikke og natteliv
I Kos by finder du masser af hyggelige og spændende restauranter med mad fra hele verden. De fleste restauranter har internationale retter på menukortet. De lokale tavernaer er som regel af lidt enklere standard, men serverer gode græske retter til en lidt lavere pris end på de internationale restauranter.
Læs mere om mad og drikke på Kos.
Kos by har et rigt natteliv med masser af barer og natklubber, som frem for alt ligger i bargaden Nafklirou. Gennemsnitsalderen er lav og tempoet højt om sommeren. Om foråret og efteråret er her dog roligere, og gæsternes alder er mere varieret. Mange grækere besøger de hyggelige barer og caféer i den gamle bydel. Her er tempoet roligere, og stemningen er klassisk græsk.

Festivaler og koncerter

Om sommeren afholdes der forskellige arrangementer på Kos. Under Havdagene den første uge i juli arrangeres der sejlkonkurrencer, og i havnen ligger der flere sejl- og militærskibe, hvoraf man kan besøge flere. I juli og august afholdes Hippokratesugerne med koncerter, teaterforestillinger, udstillinger og foredrag. Byerne har forskellige religiøse festivaler, og den 15. august finder den største, Mariadagen, sted. Her er masser af mennesker, høj musik og en herlig stemning, og hele Grækenland bliver til én stor grillfest. Der er gudstjenester, dans og musik både før og efter. I mange byer afholdes der små markeder, og der serveres mad.
Læs mere om natteliv på Kos.
Shopping
Kos by har meget at byde på, når det kommer til shopping. De fleste butikker ligger på eller omkring Kanari Street eller El Venizelou. Her er butikker med keramik, læder, gul- og sølvsmykker, tøj og sko overalt.

Shopping i Kos by

Vil du have noget med hjem som et minde fra ferien, kan vi anbefale at købe olivensæbe, honning, krydderier og retsina (vin).

Frugt og grønt

Torvehandlen ligger ved det hyggelige torv i centrum af Kos by. Der findes også mindre frugt- og grønsagsbutikker rundt omkring i byen. De fleste fødevarebutikker har en afdeling med frugt og grønt.

Guld og sølv

Her er flere fine smykkeforretninger, hvor du finder fine smykker af god kvalitet og til gode priser.

Krydderier

I torvehandlen i Kos centrum finder du et stort udvalg af krydderier.
Læs mere om shopping på Kos.
Sport og træning
På mange af Kos' strande tilbydes vandsport som surfing og dykning. Man kan også leje en cykel og udforske øen på to hjul - der findes flere gode udlejere, som tilbyder kvalitetscykler til både terræn- og bykørsel.
Aktiviteter og seværdigheder
Kos tilbyder aktiviteter for enhver smag.

Bowling

Ten Pin Bowling ligger lidt uden for centrum på gaden Ethnikis Antistaseos Street. Her er seks bowlingbaner.

Minigolf

På vejen mod Herma Hot Springs ligger der en bane, som hedder 'Mini Golf Fantasy'.

Gokart

Psalidi Gokarts ligger cirka 4 km fra centrum i retning mod Psalidi ved siden af Hotel Kipriotis.

Biograf

Udendørsbiografen ligger i gaden Feneretis tæt på det gamle fodboldstadion. Biografen er åben i sommermånederne.
Læs mere om aktiviteter på Kos.
Kos har en rig historie, og dette er specielt tydeligt i Kos by, hvor ruiner, antikke markedspladser og smukke amfiteatre præger bybilledet. Mange seværdigheder tilbyder halv pris eller gratis entré til børn, studerende og pensionister, så husk at medbringe legitimation.

Johanniterborgen

Borgen blev bygget af johanniterridderne i perioden 1391- 1396. Den er et must, hvis du tager på en rundtur i byen. Tag dig god tid og nyd udsigten mod havnen. Borgen ligger ved havnen og har indgang mod torvet, som ligger bag taxiholdepladsen.

Det arkæologiske museum

På det arkæologiske museum kan du se alt fra skulpturer og mosaikker til antikke fund fra Kos. Museet ligger ved torvet i centrum af Kos by.

Asklepieion

Ifølge græsk mytologi valgte Asklepieion – lægekunstens gud – Kos som sin hellige ø. Her opførte han et helbredende tempel, som blev vidt berømt for sin lægekunst. Datidens grækere valfartede til templet, og i området er der stadig et medicinsk centrum. Her underviste og arbejdede Hippokrates for ca. 2.000 år siden, hvor han udviklede den moderne lægevidenskab med inspiration fra Asklepieios. Templet ligger uden for byen på vej op mod bjergene.

Hippokrates' træ

Ved Johanniterborgen står Europas ældste træ. Det siges, at Hippokrates underviste sine elever i træets skygge. Træet har en lang historie og vurderes at være omkring 700 år gammelt.

Odeon

I den sydlige del af Kos by ligger Odeon, et antikt teater fra den romerske epoke.

Udgravningerne

Historieinteresserede gæster kan besøge de arkæologiske udgravninger i Kos by, som bl.a. byder på ruiner af antikke templer.
Udflugter
Bodrum - Tyrkiet
Bodrum - Tyrkiet
Brug en feriedag på at opleve yderligere et land og en helt anden verdensdel! Den smukke kystby Bodrum har meget at byde på. Mad og drikke indgår ikke. Husk passet!
Læs mere om udflugten
Vulkanøen Nissyros
Vulkanøen Nissyros
Oplev vulkanøen Nissyros - en af de smukkeste øer i Det Ægæiske Hav, som stadig er uberørt af turisme. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Tre øer
Tre øer
En skøn heldagsudflugt på havet for hele familien med interessante oplevelser på tre smukke øer; Kalymnos, Pserimos og Plati. Frokost indgår, og drikkevarer kan købes.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
I Kos by findes minitog, taxi og lokalbusser samt færger til andre græske øer og Tyrkiet.

Minitog

I Kos by er der to forskellige minitoge, et grønt og et blåt, som kører hver sin rute. Det grønne tog kører rundt i byen med engelsk guide i højttaleren. Dette tog afgår fra havnen midt på strandpromenaden. Det blå tog kører til Asklepieion tur/retur med påstigning ved busstationen. Billetter købes af chaufføren inden afgang eller på billetkontoret.

Taxi

Taxistationen finder du på gaden Grigpriou Street ved ruinerne af Altar of Dionysos. Du kan også praje en taxi, når den kører forbi på gaden. Det er dyrere at køre i taxi om natten, og taxichaufføren kan opkræve et ekstra gebyr, hvis du medbringer bagage.

Lokalbusser

Der findes flere lokalbusser, der kører fra Kos by andre dele af øen. Køreplanerne kan som regel ses ved busstoppestederne, og billetter kan købes i kiosken ved busstationen eller hos buschaufføren. Busser til andre byer samt til strande uden for Kos by kører fra busstationen (KTEL) på Kleopatras Street tæt på Frihedstorvet.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes mange banker og hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kos by i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kos by med rutefly.

Flyet lander i Kos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kos by. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Kos Lufthavn til dit hotel er fra ca. 40 minutter til 1 time og 55 minutter (ca. 25 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via andre rejsemål, hvilket forlænger køretiden med ca. 20 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Kos by
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.