Hoteller (11)

Rejser til Kalymnos

Kalymnos er en af Grækenlands billigste øer, hvor dagene forløber stille og roligt. Rejser du med Spies, kan du vælge mellem flere skønne hoteller på tre forskellige rejsemål.

Kalymnos ligger et lille stykke nord for Kos. Efter en times rejse med båd ankommer du til Pothias charmerende havn, hvor en hyggelig lokalatmosfære, afslapning og feriestemning venter forude. Kalymnos er en ø, som i lang tid var kendt for sine svampedykkere, men som nu også er kendt for sine vidunderlige strande og små, stemningsfulde byer, hvor livet foregår i et roligt og afslappet græsk tempo. Uanset hvilket af vores tre rejsemål, du vælger, kan du glæde dig til en ferie ved havet med lange dage på stranden, måske afbrudt af en klassisk græsk frokost på en skyggefuld taverna eller en udflugt i øens natur.

Spies' tre rejsemål på Kalymnos

Myrties & Massouri har fået topkarakterer af vores gæster. Om det skyldes den smukke natur, de dejlige badebugter eller den skønne, afslappede stemning på øen er svært at sige; men faktum er, at mange af vores gæster vælger at rejse tilbage hertil både en, to og tre gange. I Kantouni venter en god balance af byliv, fornøjelser og strandstemning, og det er nemt at rejse rundt på Kalymnos og til de omkringliggende øer. Pothia, Kalymnos' hovedby, er et rejsemål med fascinerende arkitektur, en skøn havnepromenade og masser af stemningsfuldt folkeliv. Har du svært ved at vælge et rejsemål frem for et andet, kan du altid vælge at kombinere to rejsemål, så du får to ferier i én.

Fine strande

På en rejse til Kalymnos har du masser af gode strande at vælge mellem. Strandene består mest af grovkornet sand, grus eller sten. Øens største strand ligger i Massouri og er 500 m lang. Du kan også vælge at tage på en strandudflugt til den lille ø Pserimos, som ligger mellem Kos og Kalymnos. Her venter en ekstraordinær badeoplevelse i en lagune med en hvid, børnevenlig sandstrand, som er omgivet af en række hyggelige tavernaer.

Lokale restauranter

På din rejse til Kalymnos kommer du efter al sandsynlighed til at indtage de fleste måltider på en lokal, familiejet taverna. Priserne er ganske lave, og maden tilberedes ofte efter egne opskrifter af moren i familien. Mange steder sker der løbende udskiftninger på menukortene, og de bliver ikke altid opdateret, så spørg gerne tjeneren, hvilke retter der er på menuen - nogle steder får du endda lov at følge med ud i køkkenet for at se, hvad restauranten kan tilbyde.

Aktiviteter på Kalymnos

Hører du til dem, der gerne vil lave andet end dase på stranden og spise oliven, har du meget andet at vælge mellem. Øens stejle klippevægge er populære blandt bjergbestigere, der tager hertil for at kombinere spændende udfordringer med strandliv og stilfærdig græsk hverdagsstemning. Såvel nybegyndere som garvede klatrere kan finde krævende klippeformationer på Kalymnos, og øen er også et godt rejsemål, hvis du vil vandre eller dykke.

 • To forskellige øer
 • Lokale restauranter
 • Mad og drikke til gode priser
 • Fine strande
 • Hoteller i alle prisklasser
 • Tre forskellige rejsemål
Find dit hotel
Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Øerne Kos, Kalymnos og Telendos har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre, hvor størstedelen af årets nedbør falder. Spies' rejsemål på Kos er Kos by, Marmari og Tigaki på øens nordøstkyst samt Kardamena på sydkysten. På Kalymnos tilbydes rejsemålene Myrties & Massouri, Kantouni og Pothia. Telendos er Spies' mindste og roligste ø. Klimaet er det samme på samtlige øer.

Foretrækker du varme, sol og badning, er højsæsonen, dvs. juli og august, perfekt med en gennemsnitstemperatur på over 30 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrige måneder, hvor også havtemperaturen er højest med 24 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder om en god dansk sommer, skal du rejse hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 23 grader i maj og 28 grader i september, og havtemperaturen ligger på omkring 22 grader i maj og 23 grader i september. I maj og september kan der forekomme regnbyger.

Maj

Maj regnes som forsæson med temperatur på omkring 23 grader om dagen og kølige nætter. Vandtemperaturen ligger på ca. 22 grader. Regn kan forekomme sporadisk.

Juni

I juni stiger temperaturerne både i luften og vandet til hhv. cirka 28 og 24 grader. Regn kan forekomme, men det er usædvanligt.

Juli og august

Disse måneder regnes som højsæson og er perfekte til en badeferie med temperaturer på 31-32 grader om dagen og sjældent under 22 grader om natten. I havet stiger temperaturen til cirka 24 grader. Det regner stort set aldrig.

September og oktober

Disse måneder regnes for for- og eftersæson med temperaturer på omkring 23 grader om dagen i maj og kølige nætter. Havtemperaturen ligger på omkring 22 grader i maj. I september hænger sommervarmen stadig ved med 28 grader i luften og 23 i vandet for siden at aftage, jo længere hen på sæsonen man kommer. Sporadisk regn kan forekomme i både maj og september-oktober.

November, december, januar, februar, marts og april

I vinterhalvåret er det mere normalt med nedbør, og dagtemperaturen varierer mellem 14 og 20 grader. Aftenerne er køligere med gennemsnitstemperaturer på 8-13 grader om natten. Antallet af solskinstimer er på sit laveste i disse måneder, og havtemperaturen er normalt 16-19 grader.

Rejser til Kalymnos

Myrties & Massouri
 • Mad & Drikke
 • Strande
 • Seværdigheder
En rejse til Myrties og Massouri byder på smuk natur, skønne badebugter og ultimativ afslapning. Når du rejser med Spies, bor du på budgetvenligt hotel eller i lejlighed direkte ved havet.
Kantouni
 • Mad & Drikke
 • Sport/adventure
 • Seværdigheder
Kantouni byder på en lille strand, græsk byliv og et fint udvalg af tavernaer og forlystelsesliv. Det er let at rejse rundt på både Kalymnos og til de omkringliggende øer.
Pothia
 • Mad & Drikke
 • Natteliv
 • Seværdigheder
Kalymnos' hovedby Pothia byder på græsk hverdagsliv i et roligt og behageligt tempo. Her er et stort udvalg af seværdigheder og små, skønne strande.

INSPIRATION

Top 10 ved de græske øer

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvor ferien skal gå hen? Duften, lydene og stemningen på græsk øferie er uforlignelig og stærkt vanedannende. Grækenland har hundredvis af beboede øer, og der er mindst lige så mange grunde til at besøge dem. Her er de 10 bedste.

10 gode grunde til at besøge de græske øer.

Uspoleret og lokal charme

Hos Spies er vi vilde med de små uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme i Grækenland. Åndehuller, hvor du kan komme helt ned i tempo, slappe fuldstændigt af og blende ind med lokalbefolkningen

Hos Spies er vi vilde med de små uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme.

Find din rejse til Kalymnos