Se hoteller (6)

Rejser til Myrties & Massouri

Kalymnos er en af Grækenlands billigste øer, og bestiller du en rejse til Myrties og Massouri med Spies, kan du bo lige ved havet.
Allerede når du med båden fra Kos nærmer dig Kalymnos, kan du se øens spændende og dramatiske landskab. Ved kysten går klipperne lodret ned i havet og danner mange små badebugter. Når du går i land i Pothias havn, bliver du mødt af en lille by med små stræder, tavernaer, caféer og et ægte græsk hverdagsliv.

Myrties og Massouri

De små byer Myrties og Massouri ligger ved havet på den vestlige del af øen. Myrties er det første rejsemål du kommer frem til, når du kører fra Pothia, og bare et par hundrede meter nede ad samme vej dukker Massouri op. Langs hovedvejen, og specielt i Massouri, er der mange hyggelige restauranter og barer.

Myrties og Massouri byder på en fredfyldt ferie med afslapning i solen, slentreture langs gaderne og gode, lange frokoster på tavernaerne. Fra stranden i Massouri kan man snorkle og stå på vandski, og man kan også være heldig at se delfiner. Stranden i Myrties er noget mindre, men også her ligger der små tavernaer og barer. Der er fine små badebugter med krystalklart vand på naboøen Telendos, som du kan sejle til hver halve time med taxibåd og af og til også med badebåd.

Spies' hoteller

Vores hoteller i Myrties og Massouri får rigtig flotte anmeldelser af vores gæster. Her bor man tæt på stranden på små, hyggelige hoteller, som ofte kun har 10-15 lejligheder. Det gør, at man kommer helt tæt på det græske hverdagsliv, når man går ud for at handle ind til morgenmaden, slår sig ned for at nyde en frappé eller blot sidder og nyder livet i solen.

Bjerge og bouzouki

Om aftenen er der et afslappet folkeliv og en hyggelig atmosfære i de små byer. Her ligger flere diskoteker, men for det meste mødes man på fortovscaféerne, barerne eller i bouzoukiklubberne. Kalymnos byder også på gode muligheder for bjergbestigning - dette foregår dog på egen hånd og eget ansvar.

Én rejse - to rejsemål

Når du rejser med Spies, kan du kombinere en uge i Myrties og Massouri med en uge i Kos by eller Kardamena og får dermed mulighed for at opleve to forskellige øer i ferien.
Tips og nyttig info
 • Kombinér to øer
 • Prisvenlige hoteller
 • Hoteller tæt på stranden
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Myrties & Massouri

Strand
I Myrties er der en 100 meter lang stenstrand, men den største strand på øen finder man i Massouri. Den er 500 meter lang, og består af mørkt, grovkornet sand og grus. Om sommeren arrangeres der en baskettournering her på stranden, og så er der mulighed for at prøve kræfter med forskellige slags vandsport. Der er snackbarer i både Myrties og Massouri, og man kan leje liggestole og parasoller.

Flere forskellige strande

På Kalymnos er der mange fine strande, som lokker både lokale og turister til. August er den græske feriemåned, så i den periode er der mange mennesker på både strande og i byer.

Akti

Stenstrand i bugten på vej mod Mandarindalen. Flest græske besøgende. Man kan ikke leje liggestole og parasoller her, og vejen ned til bugten er meget stejl. Der er mange, der snorkler her, til trods for at vandet kan være lidt grumset. Lille, fin taverna på stranden.

Pothia

Ved siden af havnen mod det åbne hav er der anlagt en strand med grovkornet mørkt sand. Flest græske besøgende.

Therma

Klart vand og relativt lavvandet men indimellem kan bølgerne være ret høje. Her ligger der nogle hoteller og et par barer, hvor der serveres enklere retter. Mange græske unge kommer her for at omgås med hinanden og dyrke sport.

Linaria

Relativt lavvandet, lille og rolig sandstrand ved Kantouni. Egner sig godt til børnefamilier, da der sjældent er ret mange mennesker her.

Plati Yialos

Her bader lokalbefolkningen. Børnevenlig strand, som består af grus og mørkt sand. Der er mange græske børn, der lærer at svømme her. På tavernaen serveres der enklere retter om dagen. Udlejning af et mindre antal liggestole og parasoller. Stranden ligger nær Panormos/Eliestorvet.

Melitsaha

Her bader lokalbefolkningen. Børnevenlig strand, som består af grus og mørkt sand. Der er mange græske børn, der lærer at svømme her. På tavernaen serveres der enklere retter om dagen. Udlejning af et mindre antal liggestole og parasoller. Stranden ligger nær Panormos/Eliestorvet. Lokal strand, som minder om Plati Yialos men ikke så dyb. Her er der også klipper, hvor børnene kan finde krabber og muslinger. Tavernaen på stranden har åbent både om dagen og om aftenen. Udlejning af nogle få parasoller og liggestole. Stranden ligger nær Myrties.

Telendos

Kalymnos' lille naboø hvortil mange turister tager en badebåd fra Myrties. Går du tværs over øen, kommer du til en lille rolig stenstrand, som ligger i en bugt med klipper rundt om. Liggestole kan lejes på begge strande.

Emborios

Lille, fin fiskerby, hvor stranden ligger midt i byen. For at gøre den mere børnevenlig har man lagt sand oven på den oprindelige stenstrand. Vandet er roligt, men her er ofte søgræs og tang. Her er fire tavernaer, hvor du kan spise sammen med de lokale fiskere.

Pserimos

Lille ø med 110 indbyggere mellem Kos og Kalymnos. Øens eneste by ligger ved en fin lagune med en hvid sandstrand, som er meget børnevenlig. Her er der flere tavernaer.

Kalamnies/Pirate Beach

Stenstrand på vejen til Emborios. Restauranterne har pirattema, og byder på både god mad og en herlig atmosfære.
Mad, drikke og natteliv
Langs hovedvejen, og specielt i Massouri, er der masser af hyggelige restauranter og barer.
Her i området er der flere forskellige barer og pubber, du kan besøge. Det er fremforalt hyggelig barer fulde at atmosfære, der spiller stemningsfuld musik indtil midnat. Efter midnat slukkes musikken for hverken at forstyrre ferierende gæster eller lokale. Søger du et mere livligt natteliv, skal du tage turen over til naboøen Kos, som har et bredt udbud af natklubber og diskoteker. De lokale byer har forskellige religiøse traditioner, og de 15. august fejres en af de vigtigste, Jomfru Maria-dagen. På denne dag er der være folk overalt, livlig musik og hele Grækenland vil være som en stor grillfest.
Shopping
Ved hotellerne i Myrties og Massouri er shoppingmulighederne ikke prangende, og man finder næsten udelukkende turistprægede butikker, der sælger badetøj, billige smykker, lædervarer, strandartikler og keramik.

Natursvampe

Øen kaldes også for svampefiskernes ø. Her har man fisket efter natursvampe i mere end 2.000 år. Et besøg på en af svampefabrikkerne er et must! Her kan du købe fine natursvampe. De svampe, som sælges af gadesælgerne, er ofte importeret fra Cuba, Filippinerne og Bahamas. De koster kun en femtedel af, hvad de græske svampe koster, men kvaliteten er meget dårlig. Ønsker du at købe en ægte græsk natursvamp, skal du besøge Papachatizis svampefabrik, som ligger ved havnen nær havnepolitiets kontor.

Krydderier og honning

På Kalymnos vokser der mange spændende krydderurter, f.eks. oregano, salvie, timian og rosmarin. Det er bare at begive sig ud i bjergene og plukke løs. Foretrækker du at købe krydderurterne, kan du gøre det hos en af gadehandlerne i Pothia. Når krydderplanterne blomstrer, samler bierne nektar til en lækker sirupsagtig honning, som også kan købes hos gadehandlerne. Hvis du er heldig, kan du finde misitra, en gedeost, som er løsere end feta og næsten uden smag. Grækerne spiser den sammen med brød. Ofte sidder der gamle damer og sælger den langs havnepromenaden og ved Kristus-kirken. De har af og til også colaflasker med en mørk væske. Det er amana, som er lokalproduceret vin fremstillet på druer, som siden har været lagret, så vinen minder om portvin.
Sport og træning
Kalymnos byder på gode muligheder for vandsport og bjergstigning. Myrties og Massouri er populære udgangspunkter for klatrere fra hele verden.

Dykning

Der er flere dykkercentre på øen, og Kalymnos Diving Club kan blandt andet hjælpe dig med at tage dykkercertifikat. Dykkerskolen ligger i Massouri.

Vandring

Hvis du har rimelig god kondition, egner bjergene på Kalymnos sig perfekt til vandring, blandt andet langs æselstierne.

Fra Pothia til Mandarindalen snor en æselsti sig op ad bjerget, og en anden æselsti løber fra Arginontabugten til Mandarindalen - begge ture tager 3-4 timer at tilbagelægge. Der findes ingen skriftlig information om vandreruterne, men lokalbefolkningen kender dem og plejer at kunne give et par tips på forespørgsel.
Aktiviteter og seværdigheder
Naboøen Telendos er et hyggeligt udflugtsmål med et lille udbud af tavernaer samt små badebugter med krystalklart vand. Der går taxibåde hver halve time og indimellem også badebåde.
På Kalymnos er der utrolig mange spændende steder og pladser at lægge vejen forbi.

Den hellige skov

Når du ankommer til havnen i Pothia, ligger den hellige skov til venstre. Skoven har fået navnet den hellige skov, fordi det er lykkedes myndighederne at anlægge en skov her, til trods for at det er meget svært at få træer til at vokse på øen.

Savasklosteret

Savasklosteret ligger bag den hellige skov. Her står der et stort kors, som er vartegn for øen. I klostret bor der i dag elve nonner. Du kan besøge det men husk at være passende påklædt, det vil sige, at knæ og skuldre skal være tildækkede. Savas, en munk, som tidligere var præst i klostret, ligger begravet i en sølvkiste. Han siges at kunne hjælpe mennesker, som er syge eller barnløse. På hans navnedag, den femte december, bliver kisten åbnet, og folk valfarter til kirken for at takke ham for hans hjælp.

Mandarindalen

Denne dal er det eneste sted på øen, hvor der er landbrug takket være et effektivt vandingssystem. I den frodige dal dyrkes der mandariner, appelsiner, citroner, oliven og grøntsager. Byen Vathi ligger i den ene ende af dalen lige ved havet.

Pothia

Pothia, eller Kalymnos by, med sine mange kirker og farvestrålende huse klatrer op langs bjergskråningerne fra Pothia-bugten. Byen har et mylder af små smalle gader. Langs den hyggelige strandpromenade ligger der caféer, tavernaer og butikker.

Horio

Den næststørste by på øen, som førhen var hovedby. Her valgte indbyggerne at bosætte sig i stedet for nede ved havnen, eftersom øen før i tiden var udsat for mange piratangreb. Byen har flere interessante seværdigheder.

Pera Kastro-borgen

Ligger højst oppe på bjerget i Horio. Borgen er byzantinsk og blev bygget i 900-tallet. Senere byggede johanniterridderne til. Inde i borgen ligger der ni små kapeller, som bliver bevogtet af Horios kvinder.

Jomfru Maria-kirken

Fantastiske vægmalerier og en fint udskåren altertavle kan ses i denne tidligere domkirke. Kirkens seks søjler stod oprindeligt i det antikke Apollontempel uden for byen Horio.

Kristus fra Jerusalem-kapellet

Ruinerne af kapellet, som blev bygget af den byzantinske hersker Arkadios. Materialet fik han fra det antikke Apollontempel.

Apollontemplet

Øens antikke tempel, som blev revet ned for at give byggemateriale til to kristne kirker. Derfor er der i dag ingen ruiner tilbage, men området er ved at blive udgravet, og for nylig fandt man dele af antikke marmorstatuer. Ligger uden for byen Horio.

Chrysoheria

Middelalderborg, som blev bygget af engelske korsriddere for at beskytte havnen. I muren er der et våbenskjold fra Genoise Vignolio, den sidste byzantinske guvernør på De Dodekanesiske Øer. Borgen har fået sit navn efter den lille kirke inde i borgen, Madonna Chysoheria (madonnaen med de gyldne hænder). Ifølge legenden har man engang fundet en skat bestående af guldmønter. Borgen ligger på en høj ved hovedvejen i retning mod Pothia.

Kantouni

En lille by, som bliver mere og mere domineret af hotelbygninger. På bjerget bag Kantouni ligger munkeklostret Stavros, som var bolig for en enkelt munk i mere end 35 år. Munken døde i 1992 og ligger begravet i området. I dag er klostret ubeboet.

Emborios

Øens nordligste by, som før i tiden var handelscentrum. Selve navnet Emborios betyder handel på græsk, og her har man foretaget arkæologiske fund. I dag er byen et idyllisk og roligt sted med en sandstrand og hyggelige tavernaer.

Kefalagrotten

Ligger på den sydvestlige side af øen, er 80 m lang og måler i alt 1.000 m². Grotten har seks kamre. I den største af dem findes der en stor stalagmit, som ligner Jupiter siddende på en trone.

Kalymnos museum

Var førhen den rige svampeeksportør Vouvalis hjem. Han testamenterede det til Kalymnos' befolkning, og det står uberørt og på samme måde, som da han boede i det. Ligger i Pothia. Gå til taxiholdepladsen og følg skiltene.

Museet med havets skatte

Siden Stavros var 6 år gammel, har han dykket i de syv verdenshave, og dét han har hentet hjem derfra, udstiller han her. Muslinger, koraller, svampe, vragdele osv. Ligger ved den idylliske strand i byen Vhyhadia.

Det Kalymnianske Hus

Et fint lille familiemuseum med bl.a. tøj, værktøj og møbler, som fortæller om livet og traditionerne på øen. I år åbnede et galleri, hvor lokale kunstnere udstiller og sælger deres værker. Ligger på vej i retning mod Savasklostret.
Udflugter
Kalymnos rundt
Kalymnos rundt
Heldagsudflugt, hvor du får en smagsprøve på alt det, som Kalymnos har at byde på - fra kirker, museer og maleriske byer til krystalklart vand og en fantastisk strand. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Lazy Day
Lazy Day
En skøn dag på havet for hele familien. Det fine træskib Mikro Kosmos sejler os til naboøerne Pserimos og Plati samt til byen Vathi på Kalymnos, og vi bader både fra skibet og ved en strand. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Der er mange forskellige måder at komme rundt på Kalymnos på, og du kommer også nemt med båd til de omkringliggende øer.

Taxi

Taxierne kører både efter taxameter og med faste priser. For en sikkerheds skyld bør du aftale prisen med chaufføren på forhånd. Du kan også leje en taxi og tage en tur rundt på øen.

Lokalbusser

Der er kun to buslinjer på øen. Den ene kører fra Pothia til Kastelli, og på visse dage fortsætter turene til Emborios. Den anden linje kører mellem Pothia og Vathi. Begge linjer kører samme vej frem og tilbage. Du køber billet af buschaufføren. I Pothia ligger busstationen ved rådhuset ved havnen. Køreplaner er sat op ved busstationen.

Taxibåd

Der afgår dagligt taxibåde fra vindmøllen i Myrties. Fra tidlig morgen til sen aften sejler de små fiskerbåde til Telendos. Der findes også en lille taxibåd, som sejler til Emborios om morgenen og retur om eftermiddagen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der er vekselkontor og hæveautomat i både Myrties og Massouri. Kursen er den samme som i banken, og du betaler et gebyr på 1-2 % af det vekslede beløb. I Pothia ligger der flere banker, som har åbent mandag-fredag kl. 8-14. Alle banker har også hæveautomater (maks. 200 EUR pr. gang). De fleste steder accepterer man gængse kreditkort som VISA og MasterCard, men mindre butikker foretrækker kontanter. På restauranter er det bedst at spørge, om de tager imod kreditkort, før man bestiller.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Kuperet terræn. Trapper og niveauforskelle. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Myrties og Massouri i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kos Lufthavn. Fra Kos er der bådtransfer til Kalymnos' hovedby Pothia, hvorfra der er videre transport til Myrties og Massouri.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår for dig, der har bestilt hotel med Spies på Kalymnos.

Vores guider møder dig i Kos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til færgelejet Mastihari tager ca. 10 minutter, og fra bussen er der ca. 200 meter at gå til færgen - du bærer selv din bagage. Ventetid på op til 1 time kan forekomme. Overfarten til Kalymnos tager fra 30 til 60 minutter, afhængigt af bådtype. Transporten med bus eller minibus fra havnen i Pothia til dit hotel i Myrties eller Massouri tager ca. 20-35 minutter (ca. 8 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.

På hjemrejsedagen bliver du hentet i bus ved hotellet og kørt til havnen i Pothia, hvorfra der er færge til Mastihari på Kos. Ventetid forekommer i Mastihari (fra ca. 30 minutter til 2 timer), før transferbussen kører til lufthavnen. Der er restauranter på havnen.

Læs mere om transfer.

Find din rejse til Myrties & Massouri
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.